Ben elektrik elektronik muhendisligi 1.sinif öğrencisiyim.bir laptop almayi dusunyorum.alacagim 2 laptoptan biri 2600 ozellikleri 940m ekran karti 8ram i5 6.nesil u islemcili digeri 3600 civarı 1 tb sshd 16 ram 960 ekran kartli sizce ben hangisini almaliyim hem muhendislik islerimi gormesi acisindan hem de oyunu oynatma açısından 2600 luk yeterli olacaksa bosuna 1 milyar vermiyim tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: YılınŞakası
Hepinize merhaba
Ben elektrik elektronik muhendisligi 1.sinif öğrencisiyim.bir laptop almayi dusunyorum.alacagim 2 laptoptan biri 2600 ozellikleri 940m ekran karti 8ram i5 6.nesil u islemcili digeri 3600 civarı 1 tb sshd 16 ram 960 ekran kartli sizce ben hangisini almaliyim hem muhendislik islerimi gormesi acisindan hem de oyunu oynatma açısından 2600 luk yeterli olacaksa bosuna 1 milyar vermiyim tesekkurler
Laptop alma kardeşim.. Ayrıca U serisi işlemciye sahip bir model tercih etme alacaksan da.. 3600 liraya mükemmel bir PC toplarsın.. her türlü oyunu da yüksek çözünürlükte oynar, bütün işlerini kasmadan, batarya derdi olmadan keyifle yaparsın.. :)
Angelmax
kullanıcısına yanıt
Ya hocam yurtta kaliyom masaustu imkansiz yalnizca 940m ekran karti nba i guzelce oynatir mi onu merak etmekteyim
quote:
Ya hocam yurtta kaliyom masaustu imkansiz yalnizca 940m ekran karti nba i guzelce oynatir mi onu merak etmekteyim
O zaman yapacak bir şey yok kardeşim.. Ama dediğim gibi, U serisi notebook kesinlikle alma.. bunlar performans değil, güç tasarrufuna özel üretilmiş işlemci serisidir.. senin işine yaramaz.. 940m günümüz oyunlarında zorlanır yüksek ayarlarda, ama NBA' yi güzel oynatır herhalde.. yine de en azından GTX 960m olan bir model bakmalısın bana göre..
quote:
Orijinalden alıntı: Angelmax
quote:
Hepinize merhaba
Laptop alma kardeşim.. Ayrıca U serisi işlemciye sahip bir model tercih etme alacaksan da.. 3600 liraya mükemmel bir PC toplarsın.. her türlü oyunu da yüksek çözünürlükte oynar, bütün işlerini kasmadan, batarya derdi olmadan keyifle yaparsın.. :)
Abi ögrenciye ne dersen de dinlemez. 2500 3000 lira para verir, sonra neden bu oyunu ultrada oynatamıyorum der. ısınıyor der. Dertleri bitmiyor leptop severlerin .
Leptoplarda 60 70 80 ondalıklıların dışındakiler arasında cokta bi fark yok. Şu konuyu açtıgın için söylüyorum, ucuz bi leptop al işini görsün. 1 sene sonra pişman olma leptop aldım diye.
quote:
Orijinalden alıntı: oraykt
Abi ögrenciye ne dersen de dinlemez. 2500 3000 lira para verir, sonra neden bu oyunu ultrada oynatamıyorum der. ısınıyor der. Dertleri bitmiyor leptop severlerin .
Leptoplarda 60 70 80 ondalıklıların dışındakiler arasında cokta bi fark yok. Şu konuyu açtıgın için söylüyorum, ucuz bi leptop al işini görsün. 1 sene sonra pişman olma leptop aldım diye.
Haklısın kardeşim.. Ne söylesek de boşa söylüyoruz, yine istediklerini yapıyorlar.. 3600 lira az bir para değil, kendi param gitmiş gibi üzülüyorum ama yapacak bir şey de yok.. :) Sadece öğrencilerin değil, genel olarak mümkünse hiç kimsenin 3500 - 4000 lira seviyelerinde laptop almasını ben önermiyorum..
++ Ek olarak , leptopta oyun beklentin var ise alacağın notebookta gtx960m ekran kartı olsun. Monsterin çift soğutmalı leptopları var, gtx 960m kullanılmış. 3200 3300 lira civarındaydı. o kadar para vermeyeceksen eğer, 940m li asus k555ub serili leptoplara bak. fiyatıda ucuz performansıda fena değil.
quote:
Orijinalden alıntı: oraykt
++ Ek olarak , leptopta oyun beklentin var ise alacağın notebookta gtx960m ekran kartı olsun. Monsterin çift soğutmalı leptopları var, gtx 960m kullanılmış. 3200 3300 lira civarındaydı. o kadar para vermeyeceksen eğer, 940m li asus k555ub serili leptoplara bak. fiyatıda ucuz performansıda fena değil.
Laptop ta 960m den aşağısı pek kurtarmaz güncel oyunlarda.. 960m ve işlemcisi iyi modeller de pahalı oluyor genelde.. yani yine başa dönüyoruz.. oyun için laptop alınmaz.. tabi adam gibi oyun oynamak istiyorsan.. Nokta.. :)
Angelmax
kullanıcısına yanıt
Hocam monster almayi dusunuyorum sitesinden ama internetten alma konusunda buyuk guven problemlerim var
quote:
Hocam monster almayi dusunuyorum sitesinden ama internetten alma konusunda buyuk guven problemlerim var
Monster laptop olarak iyidir.. ama netten alınmasını ben de pek öneremiyorum.. Sitesinden araştır bakalım, belki mağazaları vardır.. :) Fokus Bilgisayar Kadıköy - İstanbul olarak görünüyor adresleri.. yolun düşerse bir uğrarsın..
Tamam, iyi yapmışsın kardeşim.. 40 lira çok da büyük para değil.. arızalı falan çıkarsa anında iade edebilirsin böylece.. kontrol etmeden de sakın alma..
Tamam, iyi yapmışsın kardeşim.. 40 lira çok da büyük para değil.. arızalı falan çıkarsa anında iade edebilirsin böylece.. kontrol etmeden de sakın alma..
Pc freedos geldigi icin yalnizca cizik felan varmi diye kontrol edebilecegim
quote:
Bak bu olmadı işte.. O kadar para ver, sonra da işletim sistemi yüklü olmadan teslim al ürünü, ben pek sevemedim bu işi.. :) Sahi kaç paraya alıyorsun sen bu laptop u ?
quote:
quote:
Bak bu olmadı işte.. O kadar para ver, sonra da işletim sistemi yüklü olmadan teslim al ürünü, ben pek sevemedim bu işi.. :) Sahi kaç paraya alıyorsun sen bu laptop u ?
Alıntıları Göster
Ne mühendislikmiş arkadaş.Daha tercihleri yapmamış olan adam bile pc tavsiyesi istiyor.Çizimin, simülasyonun yoğun olduğu mühendislik bölümlerinden birinde 3. sınıfa geçeceğim neredeyse ve hiç öyle ciddi sistem isteyen bir iş yapmadım.Profesyonel şirket değilsiniz sonuçta, okulda yapacağınız işin pek ağır olmasını beklemiyorsunuzdur umarım.Alın gitsin bir şey ne fark eder.
quote:
quote:
Alıntıları Göster
50-60 Tl ye lisans alıp windows 10 a yükseltin o kadar para veriyorsunuz bilgisayarlara çogunuz crackli windows kullanıyorsunuz sonra sürekli bir sorun :)
YılınŞakası
kullanıcısına yanıt
Alternatif olarak Mini itx bir sistem toplayarak yurtta da rahatça kullanabilirsin.
Benim kuzende inşaat firmasının elektrik bölümünde çalışıyor ama bu güne kadar hp nin efsane pentium laptoplarında autocadde elektrik şemasından başka birşey çizerken hiç görmedim arada hir 3dmax için bize gelip benim kasaya oturuyor diyorum 3dmaxı senin laptopa kursak ondada kullanırsın herhalde diyorum ama dinlemiyor gözümüzde mi büyütüyoruz nedir.
Laptop kotulemenin bir katkisi yok malesef, adamin yeri yoksa ya da derse goturecekse pc yi. Ben monster oneririm eger estetik kaygin yoksa, cunku biraz tombul oluyor laptoplari ama isinma problemi diger laptoplara gore daha az oluyor. Adaptoru de daha genis oluyor. Fakat yine min 3000 civari ( arti eksi 300 ) gozden cikarmak gerek.
MephalayM
kullanıcısına yanıt
Hocam su reklamlarda var ya 2799 ona ssd eklettim canta sogutucu 3330 a aldim cok sukur