Şimdi Ara

Mühendisim nasıl yurt dışında iş bulurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizce ve Almancam var. Başka dillerde gerekirse öğrenirim. Muhendisim ama Avrupa da normal iş de yaparım. İş iştir. Buradaki mühendislikten iyidir. Buraya yeni teknoloji hep 5-10 sene sonra geliyor bu işten sıkıldım ben artık. Güzel şeyler hiç olmuyor bu ülkede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi üni bölüm
  • İş tecrübesi olmadan yurtdışında iş bulamazsın bir yerde iş tecrüben olması lazım onun dışında imkansız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen o İngilizceyi ve almancayi tekrar gözden geçir.
    Bu dilleri bilen adam gelip de forum köşesinde sormaz.

• Hollanda ve Almanya da,bitirdiğin Üniversite’nin tanınıyor olması lazım. Dili çok iyi bilsen bile C2 dedikleri dil sertifikan olması lazım. Diğer Avrupa ülkeleri için ne gerekir bilmem.

• Kardes Yurt disindaki ulkeler dilimi ogren sana işin hazir burada demiyorlar.Kim ne yapsin seni ? Kendi ülkesinde eğitim yokmuş, mühendis yokmuş gibi.

Çikin şu kafadan artik muhendislik okuyan kendisini yrut disinda hayal ediyor kim ne yapsin seni ??

• Mesele yabancı dil değil, mesele alanını öğrenmek; yazılım müh ise yazılım dili // mak müh ise makina dilleri vb

Not: İşletme okuyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ronnie Coleman kullanıcısına yanıt
    Almanya için konuşuyorum
    Almanya b2 almanca şartı istiyor
    Üniversiteyi müdek olmasada tanıyorlar sıkıntı yok(tanıyor dediğim en son gazi selçuk osmangazi gibi okulları sayıyor sütcü imam kırıkkale ıspartayı saymıyorlar müdek yoksa)

Ama almanca bilen adam gelip bunu forumda soruyorsa girişken değildir bi yol olmaz gir alman iş ilanlrına başvur gerekiyorsa git yüz yüze başvur
    Genelde aktif olarak bi firmada çalışan kişileri alıyorlar yani tr de işe gir 1.5-2 sene çalış orda çalışırken başvur

• quote:

Orijinalden alıntı: CockroachHunteR

Almanya için konuşuyorum
    Almanya b2 almanca şartı istiyor
    Üniversiteyi müdek olmasada tanıyorlar sıkıntı yok(tanıyor dediğim en son gazi selçuk osmangazi gibi okulları sayıyor sütcü imam kırıkkale ıspartayı saymıyorlar müdek yoksa)

Ama almanca bilen adam gelip bunu forumda soruyorsa girişken değildir bi yol olmaz gir alman iş ilanlrına başvur gerekiyorsa git yüz yüze başvur
    Genelde aktif olarak bi firmada çalışan kişileri alıyorlar yani tr de işe gir 1.5-2 sene çalış orda çalışırken başvur
    Hocam ilk olarak Almanya da ikamet etmen lazım. Mühendislik ve Tıp alanlarında B2 yeterli değil bildiğim kadarıyla.

• Ronnie Coleman kullanıcısına yanıt
    mühendislik tıp diye bişey yok almanyada okumak çalışmak için b2 almanca şartı var o kadar.
    Ayrıca türkiyedeki öğrenciler b2 almancaya sahipse almanyada burda kazandıkları her bölümü okuyabilirler ben makinayı kazandığımda direk okula kayıt yapıp dondurup 1 yıl goethe ye gidip b2 almanca yapıp ertesi sene almanyada okuyacaktım tu berlin yada aachen da ama tr de okumak daha mantıklı geldi
    Almanyada aylık 1.000 euro dan 8 ay giderim olacaktı 8.000 euro x 5 yıl(1 yılda orda dil alacaktım yoksa eğitim 4 yıl) 40.000 euro yapıyodu 300 küsür bin lira harcayana kadar tr de eğitim kolay zaten odtü itü de değil konya teknikte okuyorum rahat şekilde 2.80-3 ortalama yaparım o 300k yı kendime harcarım workandtravel vs gibi programlara katılırım arabamı alırım falan dedim pişmanda olmadım okul bitince almanyada yüksek lisansı yapar kalırım.
    Almanyay gitseydim 2 sene almancaya harcayacaktım şimdi bu 2 seneyi okul okurkenki zamana soktuğum için gitseydim orda 25 yaşında bi diplomam olacağına şimdi 25 yaşında y.lisanslı oluyorum

Üniversite farkı olacak dediler ama zaten sen müftredat aynı ve asıl bilgiyi y.lisansta alıyorsun + olarak benim son mezun olduğum okul tu berlin yada aachen olmuş oluyo yani zaten amerikada almanyada vs çalışmak istersem ben aachen mezunu olmuş oluyorum bişey değişmiyor

• www.arbeitsagentur.de
    Arbeitslos & Arbeit finden - Bundesagentur für Arbeit
    https://www.arbeitsagentur.de/arbeitslos-arbeit-finden

Almanya için buradan iş bulup başvurabilirsin. Yine Almanya veya diğer ülkeler için Linkedin, Indeed, jobs.com ilanlarına başvurabilirsin. Dilini belgeleyebiliyorsan ve biraz da olsa alanında tecrüben varsa iş görebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ronnie Coleman

Hollanda ve Almanya da,bitirdiğin Üniversite’nin tanınıyor olması lazım. Dili çok iyi bilsen bile C2 dedikleri dil sertifikan olması lazım. Diğer Avrupa ülkeleri için ne gerekir bilmem.
    Yanlış bilgi vermeyelim hocam lütfen, Hollanda için böyle bir durum yok. Hollanda'da okulunuzu ve iş tecrubelerinizi doğrulamak için şirketler kullanılıyor, bunlardan en ünlüsü Validata diye bir şirket. Buraya işe girmeden önce bilgilerinizi yüklüyorsunuz, okul adı, diploma, iş tecrübeleriniz, pasaportunuz, adli sicil kaydı, vs. Daha sonra bu elemanlar okulunuz, eski çalıştığınız yerler ile iletişime geçip doğruluyor orada okuduğunuzu ve çalıştığınızı. Ayrıca hiç bir dil şartı da yok şu an için. Ancak seneye oturma ve çalışma vizesi almak için dil sınavı gerekecek ama A1 yada A2 olması lazım emin değilim tam hatırlayamadım.

İş için ise LinkedIn en popüler yer, zaten bir kere buraya geldikten sonra sürekli 'Head Hunter' diye tabir ettikleri şirketlerin işe alım departmanlarından insanlar yazıyor size bak böyle böyle bir iş var beğendim seni başvurmak ister misin falan diye. Benim tavsiyem eğer yeni mezun iseniz büyük şirketlere pek yanaşmayın, daha tecrübeli kişileri alıyorlar çünkü. Onun yerine bir start-up bulun ve adamlara direk olarak CV, niyet mektubu ve kısa bir tecrübe yazısı yazıp e-posta atın. Start-up için crunchbase veyea angel.co kullanabilisiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.