Şimdi Ara

Mühendisliğe Bakış Açınız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “O yaşlı bir mühendis. Ne var ki uzun zamandır mesleki bilgisini güncellemek ve artırmak için çaba sarfetmemiş. Eski ve klasik uygulamalara yönelik deneyimleri fazla. Fakat yeni mühendislik kavramları ve uygulamalarına ise yabancı. Genç meslektaşlarının çalışma biçimlerine ve teknolojiye sıcak bakmıyor…”

Bir meslektaş grubu “yaşlı mühendisi”, gelenekleri koruduğu gerekçesiyle mesleğin “duayeni” konumunda değerlendirirken, diğer bir grup ise yeni bilgi ve teknolojik gelişmelerden habersiz olduğu ve bu nedenle pahalı hizmet ürettiği gerekçesiyle “mesleğin imajını bozmakla” itham ediyor.

Siz hangi grupta yer alırsınız? Bu soruya sizin cevabınız ne acaba?

• Ben 2. grupta olurdum.Mühendis demek hesaplama yapan demektir ve hesaplamaların daha güvenilir olabilmesi için teknolojinin getirdiği yenliklerden faydalanmak gerekir
  • Bir mühendisin mutlaka kendini yenilemesi ve araştırıcı olması gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: fizik72

Bir mühendisin mutlaka kendini yenilemesi ve araştırıcı olması gerekir

bi mühendis olarak katılıyorum bu fikre, sadece mühendisler değil herkes böyle olmalı tabi ki
  • Elbette günümüzde patronlar teknolojik yenilikleri takip eden genç mühendisleri tercih ediyorlar. Teknolojik yenilikleri takip eden bununla kalmaz, teknolojik yeniliklerin diğer bilim dalları ile ilişkisini geniş bir yelpazede değerlendirir. Aynı zamanda olaylara çok geniş ve analitik bir açıdan bakarak çözümler üretir. İşte buna günümüzde "vizyon" sahibi olmak deniliyor. Öte yandan vizyon sahibi genç bir mühendis de yaşlı mühendisin yaptığı ilşleri pekala yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 18 Aralık 2006; 1:00:02 >
  • bir mühendis bir bilgisayardır herzaman çözüm için çalışır.
    bide benim BİR ZAMANLAR bir 486 bilgisayarım vardı bir duayendi ama şu anda tenekesiyle bir köpeğe kulubelik görevi görüyoryani yeni güzeldir demiyom kaçınılmazdır!!!!!
  • Mühendis bilgisayardır yorumuna katılıyorum her elemanı hesaplaya bilir daha yapılmamış bir yapı veya makinenin sana çalıştıgında ne başarabilecegini kesin olarak ortaya koyar bir bilgisayar gibi bilgi doludur ama çogunlukla önlerine bir vida ve somun koysan birbirine vidalıyamazlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani dimi kaç kişi civatayla somunu bilgisayarın önüne bırakırki zaten o onun işi değildir
  • Bir Mühendisten neler olması isteniyor ülkemizde?

1)Teknisyen olacaksın.
    2)Çevirmen olacaksın.
    3)Şöför olacaksın.
    4)Askerliğini yapmış olacaksın, çok mesai yapıp az para alacaksın, zam istemeyeceksin (bunlar herkesten istenenler)
    5)Mühendis olacaksın.

Şimdi ki aklım olsa Öğretmenlik okurdum.
  • bunun yapılması beklemek çok saçma , bu işi yapacak kişiler varken !
    quote:

Orjinalden alıntı: yucoo

Mühendis bilgisayardır yorumuna katılıyorum her elemanı hesaplaya bilir daha yapılmamış bir yapı veya makinenin sana çalıştıgında ne başarabilecegini kesin olarak ortaya koyar bir bilgisayar gibi bilgi doludur ama çogunlukla önlerine bir vida ve somun koysan birbirine vidalıyamazlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

Bir Mühendisten neler olması isteniyor ülkemizde?

1)Teknisyen olacaksın.
    2)Çevirmen olacaksın.
    3)Şöför olacaksın.
    4)Askerliğini yapmış olacaksın, çok mesai yapıp az para alacaksın, zam istemeyeceksin (bunlar herkesten istenenler)
    5)Mühendis olacaksın.

Bunlara çok önemli bir ilave daha var,
    "Pazarlamacı" olacaksın. (tabi direkt olarak pazarlamacı denmiyor; satış temsilcisi, ürün müdürü gibi adlar veriliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 18 Aralık 2006; 12:21:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucoo

Mühendis bilgisayardır yorumuna katılıyorum her elemanı hesaplaya bilir daha yapılmamış bir yapı veya makinenin sana çalıştıgında ne başarabilecegini kesin olarak ortaya koyar bir bilgisayar gibi bilgi doludur ama çogunlukla önlerine bir vida ve somun koysan birbirine vidalıyamazlar.

bu yoruma katılmıyorum. bu dediğiniz sadece fakülteden yeni mezun olmuş toy bir mühendis için geçerlidir. bir miktar saha deneyimi olan her mühendis burada yazılanların kat be kat üzerinde pratik bilgiye sahip olacaktır. ayrıca sahada çalışan mühendisler için makbul olanı ve altında çalışan işçilerden saygı göreni, tulumu üzerine geçirip o insanların yaptığı işi yapabilendir. diğer türlü bu benim işim değil diye işe elini sokmayan mühendisi ne işçiler sever, ne de patronlar

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

Bir Mühendisten neler olması isteniyor ülkemizde?

1)Teknisyen olacaksın.
    2)Çevirmen olacaksın.
    3)Şöför olacaksın.
    5)Mühendis olacaksın.

Bunlara çok önemli bir ilave daha var,
    "Pazarlamacı" olacaksın. (tabi direkt olarak pazarlamacı denmiyor; satış temsilcisi, ürün müdürü gibi adlar veriliyor)

Aynen katılıyorum. Ancak ben de msurucu'nun listesinden birşeyi çıkarmak istiyorum: 5)Mühendis olacaksın.

Allahaşkına, tanıdığınız mühendislik fakültesinden mezun olmuş kişilerden kaç tanesi gerçek anlamda mühendislik yapıyor? Türkiye'de ne kadar tasarım yapılıyor ki mühendise ihtiyaç duyulsun? Anca 'mühendislik uygulamaları' yapıyoruz yeri geldiğinde. Ufak tefek dayanım hesapları, vs. Ve bunu beni hiç de tatmin etmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81
    Allahaşkına, tanıdığınız mühendislik fakültesinden mezun olmuş kişilerden kaç tanesi gerçek anlamda mühendislik yapıyor? Türkiye'de ne kadar tasarım yapılıyor ki mühendise ihtiyaç duyulsun? Anca 'mühendislik uygulamaları' yapıyoruz yeri geldiğinde. Ufak tefek dayanım hesapları, vs. Ve bunu beni hiç de tatmin etmiyor.

zaten mühendis dediğin sadece mühendislik yapmaz ki ...

bize de okulda şantiyedeki uygulamalarımızın yüzde 10 u öğretildiği söylenirdi. bu durumda mühendis demek sadece kendi mesleğinin işlerini yapar anlamına gelmez.
  • Mühendis dediğin aslında sadece Mühendislik yapmalı.

Eğer Mühendis arkadaşlar bile başka işleride bilmesi GEREKTİĞİ ni düşünüyorlarsa vay halimize.

Ben Elektronik Mühendisiyim, ve Elektronik Mühendisliği yapmak isterdim, başka işleri değil.

Teknisyenin yapacağı lehimi de ben yapmamalıyım.

Biz bu kafayla gelişmek bir yana yerimizde bile sayamayız.
  • msurucu ya tamamen katılıyorum, yeni mezun birinde
    1)işinde uzman olması
    2)ingilizce,almanca,vs vs. yi sular seller gibi konuşması
    3)ekonomi teorisinden anlaması, ticareti bilmesi
    4)durmadan çalışıp kendini şirket için adaması
    vs. vs.

isteniyor.

bunun sebebi, sanayide patron olanların %90nın zamanında eline para geçmiş, makina falan almış şanslı tipler olması. yani sanayinin başındakiler genelde profesyonellik nedir bilmeyen tipler, dikkat edin çoğu da eğitim seviyesinin düşük olmasıyla gurur duyar. bular da her işi yapacak adam arıyolar.

sonuçta uzmanlığa saygı sıfır. yani konusunda uzman bi mühendis iktisatçı ya da çevirmen hakkettiği saygıyı göremiyor. öyle olunca herkes her işten azar azar mantığına dönüyor. ondan sonra her iş yarım tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 18 Aralık 2006; 14:11:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

zaten mühendis dediğin sadece mühendislik yapmaz ki ...

bize de okulda şantiyedeki uygulamalarımızın yüzde 10 u öğretildiği söylenirdi. bu durumda mühendis demek sadece kendi mesleğinin işlerini yapar anlamına gelmez.

Ben sadece tasarım yapalım demiyorum. Arada sırada da olsa tasarım yapalım diyorum. Türkiye'de bu bile yapılmadığı için listeden 'mühendis olmak' satırını kendimce çıkardım.

Bunun için de tasarım yapmayı gerektirecek bir sektörde bulunmak gerekiyor ama Türkiye şartlarında böyle birşey yok. Varsa yoksa dışarda gördüğünü burada uygula. Hatta daha da kötüsü, zaten olan birşeyin devamlılığını sağla.

Tabi ki Türkiye'deki bütün mühendisler için konuşmuyorum. Ama istisnalar kaideyi bozmaz...

• tabii bu arada branşları yazmada fayda var. hep gökdelenden bahsettiğim için branşımı anlamış olmanız lazım . benim ifadelerim de her mühendislik için geçerli değil haliyle ...
  • O zaman şöyle diyelim, Mühendis dediğin sadece Mühendislik yapar ama Mühendislik sadece hesap kitap değildir, uygulamada girer işin içine?

Ama ne kadar uygulama girer? O zaman Mühendis tanımı teknisyenliği de kapsamaz mı?
    Kendi alanımda (elektronik) Mühendislik ile Teknisyenliğin ayrılması gerektiğini düşünüyorum.
  • kendi alanımla (elektrik müh) ilgili şu kadarını söyleyebilirim, benim gözümde bir elektrik mühendisi işin hesap kitap kısmını ne kadar iyi bilirse bilsin karşısına diyotla kapasite konduğunda ikisini birbirinden ayırt edemiyorsa iyi mühendis sayılmaz... ayrıca mühendislik uygulamalarının yapılan mühendislik içerisinde ne oranda bir yer tutacağı da tamamen çalışılan sektörle ilgilidir. benim gibi servis mühendisliği yapan ve dünyanın birçok yerinde işi elektriksel problemleri çözmek olan bir mühendis ise her daim yanında bir teknisyen ya da usta taşıyamayacağı için pratik olarak oldukça bilgili ve yetkin olmalıdır.

bu sorunsalın birbirinden farklı bir çok açılımı vardır, tek bir doğru yanıttan bahsetmek çok doğru olmaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.