Şimdi Ara

Tıpı Bırakmak Ve Mühendisliğe Başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
6.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22 yaşındayım.2.sınıf tıp öğrencisiyim İç anadolunun boktan yobaz bir ilinde tıp okuyorum. Geidğimde hep depresyona giriyorum.Hiç bir şekilde sevgi ve sempati duymuyorum. Anatomi çalışırken nefret ede ede çalışıyorum. Arkadaş yok bir şey yok.Bomboş geçiyor günler. Puanım ytü elektronik haberleşmeye ve endüstriye yetiyor ve ciddi ciddi geçmeyi düşünüyorum.Zaten kalacam gibi bu sene.

• İntörnlüğü bitirmeme 2 ay var, eylül gibi Acillerde çalışmaya başlayacağım, keşke senin yerinde olabilsem diyorum.. tıpın bana göre olmadığını çok daha önce fark edebilmek..

Bak güzel kardeşim ve ileride bunu okuyacak nice insanlar.. doktorluk SADECE VE SADECE sevilerek yapılır.. para için YAPILMAZ, statü için YAPILMAZ, daha başka sayacağınız HİÇBİR SEBEP İÇİN YAPILMAZ, ancak ben hasta görmeyi çok seviyorum, insan vücudunu öğrenmekten aşırı zevk duyuyorum diyorsan yaparsın..

27 saat uyumadan 250 çocuk hasta baktım, yetmedi bir çocuğun başında asker gibi saatlerce nöbette durdum.. Ve bu en iyi ihtimal, pratisyen olarak acildeysen bu koşullarda çalışacaksın (TSM-ASM gelme olasılığı çok az). Uzman olmak istiyorsan TUS derdi var.. ama ondan sonra daha bitmiyor, asistanlığın ilk yılları işkence olacak, mobbinge maruz kalacaksın. Ayda max 8 nöbet olayı her yerde geçerli değil, bazı bölümler hâlâ ayda 13-14 nöbetle devam ediyor. Daha nice zorluklar var.

Bana ''Bu devirde garanti meslek tıp, diğer mesleklerde para yok'' vs. DEMEYİN! Bir insan mesleğini seviyorsa işinde en iyisi olur, sivrilir, işi de kapar! Bu sözüm dar görüşlü olan ailelere..

Cehennemi yaşıyorum.. istemediğin, sevmediğin meslek adama bu dünyada cehennemi yaşatır derler.. haklılar..

''Bir meslek ne kadar zor olursa olsun, seviliyorsa yapılır. Bir meslek ne kadar kolay olursa olsun, sevilmiyorsa YAPILMAZ!''

Kötü kelime kullanmadan kendimi ifade etmeye çalışacağım.

Yarın öbür gün doktor maaş kartını bankamatiğe taktığında o kırsal anadolu üniversitesi günlerinin depresyonunu hatırlamazsın ama mühendis olarak maaşının yatmadığını, çıkarıldığını, patronun battığını veya o cücük kadar maaşı görünce hayat boyu depresyona girersin.

İnsanlar kızlarını doktora vermek için sıraya giriyorlar ama mühendislerde pek sıra yok.

Daha fazla yazardım ama yaklaşık 20 yıllık mühendis olarak kendimi tutmaya çalışıyorum.

Asla öyle olmuyor. Kuzenim 3 sene önce bitirdi. 2012 senesinde Cerrahpaşa tıpa 1k civarında sıralama yaparak gitmişti ve aile baskısıyla kısmen. Deli gibi mühendislik bölümü istiyordu. Ama orayı yazdı okurken cerrahpaşa olduğu için aşırı zorlanmadı. Cerrahpaşa mobing ve dersler konusunda diğer üniversitelere göre kısmen daha rahat. 3 sene önce bir TSMye atandı ve orada ingiltere için denklik almaya karar verdi. 4 ay önce kabul edildi ve şu an Leicesterda doktorluk yapıyor. Ama hala nefret ediyor. Orada radyoloji kazanmak için çalışıyor şu anda da sırf hasta görmek istemediği için. Ve boş kaldığı zamanlarda yazılıma dair bir şey yapmak istiyor çünkü şu an ve ömrü boyunca dediği şey bu meslekten nefret ediyorum hayatımı zindana çeviriyor. Doktorluk statü ve maaş için yapılmaz. Sevmiyorsanız yolun başında kararınızı vermeniz gerek. Geri dönüp baktığınızda kaybettiğiniz 2-3 senenin hiçbir şey olmadığını fark edeceksiniz.
  • Bu yıllar anadoluda heba edilemez şimdiden hayırlı olsun diyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelin hocam, kapımız açık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevmiyorsanız okumayın hocam. İleride çoooook pişman olursunuz.

• ytü endüstri yıldız kampüsünden eğitim alıyor ama ilk sene çoğunlukla davutpaşaya gidiyorlar dersler için

ytü ehb davutpaşa'da. ikisi de iyidir kendi kişisel özelliklerinize göre seçebilirsiniz ben olsam geçerdim 4 sene geçmez yobaz anadolu şehrinde.

• ben de tıpı bırakıp hacettepe ie ya da makine mi geçsem diye düşünüyorum

• genelde komite döneminde bölüm bırakma perileri gelir...

sonrasında tıp okumanın verdiği ilmi tatmin ve statü agır basar...

her sey duzelecek birlikte düzeltecegiz asla vazgecmeyecegiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

hocam kendııs karar versın hemen tıpı bırakması olmaz belkı tıpta kalması daha hayırlıdırTıpı Bırakmak Ve Mühendisliğe Başlamak 

• Hocam adama niye durduk yere hakaret ettinizTıpı Bırakmak Ve Mühendisliğe Başlamak 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.archesto D kullanıcısına yanıt
    hocam kırıkkale tıp mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Maalesef ODTÜ'de tutsağım hocam.

Tıpı Bırakmak Ve Mühendisliğe Başlamak
  • Diğer insanlar anatomi çalışmaktan aşırı zevk mi alıyor,herkes için zor ve sıkıcı işler bunlar.Mühendisliktekilerin de güle oynaya ders çalıştıklarını zannetmiyorum,zaten 22 yaşında 2.sinifsan geç kazanmissin ya da sınıfta kalmışsındir daha fazla yılını harcama

• İntörnlüğü bitirmeme 2 ay var, eylül gibi Acillerde çalışmaya başlayacağım, keşke senin yerinde olabilsem diyorum.. tıpın bana göre olmadığını çok daha önce fark edebilmek..

Bak güzel kardeşim ve ileride bunu okuyacak nice insanlar.. doktorluk SADECE VE SADECE sevilerek yapılır.. para için YAPILMAZ, statü için YAPILMAZ, daha başka sayacağınız HİÇBİR SEBEP İÇİN YAPILMAZ, ancak ben hasta görmeyi çok seviyorum, insan vücudunu öğrenmekten aşırı zevk duyuyorum diyorsan yaparsın..

27 saat uyumadan 250 çocuk hasta baktım, yetmedi bir çocuğun başında asker gibi saatlerce nöbette durdum.. Ve bu en iyi ihtimal, pratisyen olarak acildeysen bu koşullarda çalışacaksın (TSM-ASM gelme olasılığı çok az). Uzman olmak istiyorsan TUS derdi var.. ama ondan sonra daha bitmiyor, asistanlığın ilk yılları işkence olacak, mobbinge maruz kalacaksın. Ayda max 8 nöbet olayı her yerde geçerli değil, bazı bölümler hâlâ ayda 13-14 nöbetle devam ediyor. Daha nice zorluklar var.

Bana ''Bu devirde garanti meslek tıp, diğer mesleklerde para yok'' vs. DEMEYİN! Bir insan mesleğini seviyorsa işinde en iyisi olur, sivrilir, işi de kapar! Bu sözüm dar görüşlü olan ailelere..

Cehennemi yaşıyorum.. istemediğin, sevmediğin meslek adama bu dünyada cehennemi yaşatır derler.. haklılar..

''Bir meslek ne kadar zor olursa olsun, seviliyorsa yapılır. Bir meslek ne kadar kolay olursa olsun, sevilmiyorsa YAPILMAZ!''

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

23'te mühendisliğe başlamak problem olur mu

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

hocam 22de tıp 1im sizce de hayatım bitmiş sayılmaz mı Tıpı Bırakmak Ve Mühendisliğe Başlamak şakasız bu bölüm geç kalmayı hiç affetmiyor ya dile kolay mezuniyet 27de wowowo

• Yapı Ustası kullanıcısına yanıt

yok geç değil normal yani tıp için 27-28 yaş.

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt
    Değil be hocam en gec 20de baslamak gerekiyordu da benim hikayemde 21 oldu bu bi de ben depresyona girince 22 oldu falan böyle saçma bi durum

Artik universite yasi 20 oldu gibi turkiyede o konuda haklisiniz ama benim durumum kabul edilemez

Neyse yapacak bi sey yok yasitlarim evlenirken ben gidip histoloji anatomi falan bakayim

22 yasında 2.sınıfsın ıyı ıste ne isityoun tıpı sevıyorsan devam et ılk yıldan tusu kazan zaten mezun olur olmaz aıstan 50k alıyor.

senden 3-4yıl erken mezun olan kısı o 3-4 yılda ne alacak ki baska bolumde okusa

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.