Şimdi Ara

Tıpı Bırakmak Ve Mühendisliğe Başlamak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
6.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yaşı bilemem ama çoğunluk 1 yıl okuyup geçiyo. bi tane 1.sınıfta 2 3 kere kalıp geçenle tanıştım. hazırlık + 1.sınıf sonu geçen vardı bi de

• Kötü kelime kullanmadan kendimi ifade etmeye çalışacağım.

Yarın öbür gün doktor maaş kartını bankamatiğe taktığında o kırsal anadolu üniversitesi günlerinin depresyonunu hatırlamazsın ama mühendis olarak maaşının yatmadığını, çıkarıldığını, patronun battığını veya o cücük kadar maaşı görünce hayat boyu depresyona girersin.

İnsanlar kızlarını doktora vermek için sıraya giriyorlar ama mühendislerde pek sıra yok.

Daha fazla yazardım ama yaklaşık 20 yıllık mühendis olarak kendimi tutmaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 30 Nisan 2023; 11:41:16 >
  • Antor kullanıcısına yanıt

hayatının baharı 6 sene boyunca küçücük bişehirde geçecek hocam hatırlamazsın diyorsun da öyle bi hatırlarsın ki

Maaş durumu gerçekten o kadar vahim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ne bilirim ki size akıl vereyim ? Gidin mühendis olun. Çok güzel ben akılsız olduğum için bu haldeyim.

• Sinifinsessizii kullanıcısına yanıt

sebebnini bilmiyorum da birisi bana trakya sakın yazma demişti sağlıktan devam etmek istyiosan medeniyet yazabilirsin

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

Git hayatının baharını güzel bir şehirin cafelerinde barlarında muhtemelen bi işine yaramayacak 3-5 karının peşinde geçir, ömrünün o 6 yıldan sonra geri kalanını diğerlerinin mercedes mi alsam bmw mi yok yok volvo diye muhabbetlerini görerek geçir. Benim şimdiki aklım olsa ya gider oto elektrikçi olurdum ya gider kaynakçı olurdum ama mühendislikle vakit kaybetmezdim. Hele inşaat mı ? Git bak bakalım ne yapıyorlar neler diyorlar.

sen ne anlatıyon be abla gözünü seveyim be abi

Hocam Konya sayilir mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BMW 'nin güncel kampanyasından yararlanamazsın ama  

• Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt

hocam konya büyükşehir. kırşehir ile karşılaştırılmaz bile. halkıyobaz olsa da üni çevresi iyi diyorlar bence sayılmaz.

hocam konya büyükşehir. kırşehir ile karşılaştırılmaz bile. halkıyobaz olsa da üni çevresi iyi diyorlar bence sayılmaz.

ayrıca konyalı arkadaşımdan duyduğum kadarıyla otobüs bileti öğrenci hala çok ucuzmuş tavuk döner vs ucuzmuş 2018 de yaşayan türkiye gibi anladığım kadarıyla.

Tavuk döneri 30 liraya yiyordum hocam, tramvay da 1.5 lira. Onun dışında kiralar falan ucuz sayilmaz 1+1 ler bile Üniye yakın düzgün mahallelerde 5k

Faturalar dahil mi eşyalı mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Eşyalı, faturalar hariç minimum 5k

Trakya dis cok rezalet gozumle gordum sadece eve yakin :))

• Allahını seven yazılım için okul okumasın artık. Yeter! Piyasanın adına koydular. 5 liraya internet sitesi, 200 liraya mobil uygulama yapanlar var. Bitirdiniz aga bitirdiniz sektörü.

Udemyden kursu bitiren githuba iki tane proje atıp, linkedin profili açarak yazılım mühendisi oluyor. Gelmeyin aga gelmeyin!

Tıp okuyan arkadaşım, okuluna devam et. Benimki de bitiyor az kaldı. Her zaman doktora ihtiyaç olacak. Kafanı boş şeylerle doldurma ve millete bakma. Okuluna odaklan. Anadolunun en ücra köşesinde okuduğun tıp fakültesi bile iş garantisidir.

• Asla öyle olmuyor. Kuzenim 3 sene önce bitirdi. 2012 senesinde Cerrahpaşa tıpa 1k civarında sıralama yaparak gitmişti ve aile baskısıyla kısmen. Deli gibi mühendislik bölümü istiyordu. Ama orayı yazdı okurken cerrahpaşa olduğu için aşırı zorlanmadı. Cerrahpaşa mobing ve dersler konusunda diğer üniversitelere göre kısmen daha rahat. 3 sene önce bir TSMye atandı ve orada ingiltere için denklik almaya karar verdi. 4 ay önce kabul edildi ve şu an Leicesterda doktorluk yapıyor. Ama hala nefret ediyor. Orada radyoloji kazanmak için çalışıyor şu anda da sırf hasta görmek istemediği için. Ve boş kaldığı zamanlarda yazılıma dair bir şey yapmak istiyor çünkü şu an ve ömrü boyunca dediği şey bu meslekten nefret ediyorum hayatımı zindana çeviriyor. Doktorluk statü ve maaş için yapılmaz. Sevmiyorsanız yolun başında kararınızı vermeniz gerek. Geri dönüp baktığınızda kaybettiğiniz 2-3 senenin hiçbir şey olmadığını fark edeceksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Burada benim nasıl bi karar almam gerekiyor.

Abim sen ne diyorsun cocuk sanki cemisgezek cevher muhendisligine gecicek, itu/ytuye gecince hem kotu kazanmicak hem de istanbulda yaşayacak guzel guzel. Kucuk sehirden bunalan insan bir de istemediği bolumu okuyorsa dayanamaz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.