bu zamanda olmasa bile 10 sene içinde sınav geleceği çok bariz ne düşünüyorsunuz ? |
Mühendisliğe sınav gelecek olması
-
-
o ne la
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zaten sınav var, üniversite sınavı olmadan mühendislik fakültesine girilmiyor
-
yetkin mühendis birimi gelecek demek istemiş
-
Hayir öyle değil tipcilar nasıl tusa giriyor öyle 4 sene okul bitir al mühendislik yap devri kapanacak gibi aynı abd gibi tr de yetkinlik sinavi yapabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ztn kpss var ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özel sektörde çalışacak adama öyle şeyler dayatamazlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
pe license tarzı mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 22 Şubat 2023; 3:24:16 > -
Al mühendislik yap yok zaten. KPSS var. Her önüne geleni kamuda görevlendirmiyorlar. KPSS'ye giren bütün mühendislerden sadece en yüksek puan alanlara iş veriyorlar.
Özel sektörde de al yap yok. Adamlar işe almak için 1000 tane madde istiyor. Yok deneyimin olsun, akıcı ingilizcen olsun, şu programları iyi bil, iyi üniversitelerden mezun ol vs.
-
Anlamadım muhendislerin şimdi hedefi kpss ile atanıp devlet memuru mu olmak
Ben hiç gormedim ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, YTÜ, hacettepe, Gebze, iytu, Ankara, gaziden mezun olup hedefim kpss diyen ve oraya yerleşmeye çalışan bir mühendis görmedim
Devlet gibisi var mı hocam
-
Kastettiğin şey şu yurt dışında ada olan yeterlilik sınavı mı.Yani mühendislik disiplinlerinde(elektrik,makina,inşaat,kimya,bilgisayar,gıda,endüstri vs.) net bir yeterlilik seviyesi belirlemek için olan şey.
Yani kurumdan mezun olmanız yetmiyor.Belli bir aşamada değerlendirilmeniz için genel bir son sınavdan geçiyorsunuz.Ardından mühendis yetkisini kullanma ve imza atabilme durumuna erişiyorsunuz.
Bu gelir mi bilmem zor gibi.Ama kurumların durumu çıkan kişilerin seviyesinin net belirlenmesi adına mesleki açıdan bir sınav olabilir.Ama bu ülkede onda da sıkıntı çıkar şüphesiz kişinin yararına olmaz.
Bana göre kaynakların düzgün ve hak eden için kullanılabilmesi adına.Belli kurumlar muhafaza edilmeli bunların imkanları genişletilmeli ulaşım barınma kolaylığı sağlanmalı.
Şimdi adam akıllı 1000 kişi yetiştireceğine sen 10 bin tane yetersiz kişi mezun ediyorsun.Hem hak eden memnun kalmıyor hem haketmeyende hak etmediğinden boş yere kaynak işgali yaratıyor.
100 bin kontenjan yeterde artar bile.Buna göre bir ayarlama olsa en güzeli olurdu.Bir sınavlarda aldığınız sıralamalar göz gezdirin bakın.Cidden karar verin kaç kişi giriyor şuan kendinizi belli ölçüde yetersiz görüyorsunuzdur belki.Ama sizden çok daha vahim durumda olanlar var.Buna bile kaynak ayrılıyor boşa giden imkanlar bunlar.
Bana göre Ankara ve İstanbul dışı mühendislik fakültesi kurulmamalı.Var olacak imkanlar burada yaratılmalı buralara ulaşım ve barınma kolaylığı sağlanmalı.
Bir üniversiteyi üniversite yapan oranın halkının çoğunluğu bakış açısı, şehrin imkanları ile ölçülebilir.Zaten iyi akademisyenlerde küçük yerlerde kalmazlar malum.Bu sebepten çok yanlış bir politika var.
Aynı şey bazı diğer bölümler içinde geçerli.Hukuk olsun bazı ingilizce rusça dil vs veya diğer sosyal bilim bölümleri.Yani ne diye açılmış bu bölümler hayret doğrusu.Şaka gibi.
Bakın bunlar hep kaynak israfı.
-
Devlette haftada 40 saat çalışıyorsun, haftasonu boş. Zorla mesai kavramı yok gibi bir şey. Aman aman bi performans göstermek zorunda değilsin. Kendini geliştirmek zorunda değilsin. İşten çıkarılma korkun yok. Kapağı devlete attıktan sonra artık rekabet yok. 30-40 sene minimum eforla işte kalabilirsin. Özel sektör öyle mi? Sürekli rekabet. Sana gelen maaş patronun cebinden çıktığı için sürekli yüksek performans göstermek zorundasın.
Memurluğu makul bir tercih olarak görüyorum.
Ben gördüm. Saydığın ilk 4-5 üniversiteden mezun ve devlette mühendis olarak çalışan akrabalarım var. Linkedinden bak, oralardan mezun olup devlet kurumlarında çalışan birçok mühendis görürsün.
-
Maaşlar nispeten daha az gibi duruyor kamuda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uludag insaat bile +200k almaya baslamis ben mezun oldugumda 30-40k dolaylarindaydi her yer insaat muhendisi 0 fizikle insaat muhendisi olunabiliyor.
Maaşlar ortalama 2-2.5 asgari ücret civarında diye biliyorum. Yeni mezunsan iyi sayılır bence ama tecrübeli biri için az sayılır.
Tabii mühendislikten mühendisliğe değişiyor. Çok mezunu bulunan bölümler için diyorum.
O maaşla 100 milyonluk projenin altına imza atınca ya da %10 daha az maaşla devlet dairelerinde fotokopi çekenleri görünce alınan sorumluluğa göre az sayılabilir.
-
Üniversiteye sınavla girilmesinin bir önemi yok, üniversiteye girmiş herkesi mezun ediyorlar. Üniversite eğitiminin yetersiz öğrencileri eliyor olması lazım.
-
hayat da böyle değil mi hocam, sürekli olarak zaman ilerlemekte ve zaman ilerlerken insanoğlunun ilerlemeyip sabit kalması onu geriye atar
o yüzden daima ilerlememiz gerek hem de zamanın ilerlemesinin önüne geçecek kadar kadar ilerlememiz gerek yoksa zamanın gerisine düşüp unutulup gideriz
-
inşaat sektörün gerilmesinden dolayı, 2010da her yerde inşaat reklamları vardı ama çoğu battı onların o yüzden de bu durum puanlara yansıdı elbette geri yükselecektir hep bu şekilde kalmaz
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
zaten sınav var, üniversite sınavı olmadan mühendislik fakültesine girilmiyor |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X