Şimdi Ara

MÜHENDİSLİĞİN EZBER OLMASINA YORUMLARINIZ NELERDİR??( devletteki okullar için) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Damat eger damadi olmasaydi ortada bayraktar diye bir sey olmazdi zaten. O diger insanlarin donup bayraktar cikaramamalarinin sebebi ulkeyi sevmemeleri degil, saraya damat olamamalari. Emin olun onlarin da kayinbabalari vestelden almayin bizim cocuktan alin diye ukraynayi arayabiliyor olsaydi onlarin da bayraktar diye koca koca sirketleri olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis olarak katılıyorum. Ezbere zorlanıyoruz. Bu ülkede mühendislik fakülteleri teknik eleman yerine ondan biraz daha vasıflısı gelsin diye var . Otomotiv okudum şuan serviste çalışıyorum. Malesef ....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En başından sistem yanlış zaten, mühendislerin hepsinin meslek lisesinden çıkması lazım. Meslek liseleri de öyle serserilerin gittiği değil derece yapanların gittiği bir lise olmalı, anca öyle düzelir bu sistem. Ya sen mühendis olcak adama hala edebiyat, vatandaşlık ogretirsen, bu adam tabi ezber mühendisi olur çıkar. İşyerinde bile yaptığımız tek şey bir işi önce ezberleyip sonra kurallarina göre uygulamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 5 Mayıs 2021; 18:19:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turk dili ve edebiyatı her lise turunde zorunlu bir ders zaten, vatandaslik diye bir ders de hicbir okul türünde yok artik sanirim.

Meslek lisesi formati geregi muhendisten cok ara eleman yetistirme amacli bir kurum degil mi ki 2. Siniftan sonra matematik görmeyen bir kurumdan bahsediyoruz sonucta. Muhendislik egitimine ayak olusturmak icin en iyi format eskinin fen liseleri bence.

Ki edebiyat vatandaslik tarih gibi derslerin ben kesinlikle zorunlu olmasi gerektigini, hatta bunlara insan hakki, sosyal yasam gibi derslerle de genisletilmesi gerektiğini dusunuyorum. Sonucta amac sisteme kole yetistirmek degil, insanların vizyonunun baska yonlere de acilmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Koç ee'de durumlar iyi sanırım ben bilemiyorum okulu da bölümü de hakkıyla pek deneyim edemediğim için  Koç'u tercih etmemin sebepleri için İstanbul'da olması, interdisipliner işler yapma imkanının geniş hatta teşvik ediliyor olması, güçlü kadrosu, imkanları gibi şeyler olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca vakıf olması da büyük bir etken. Okul ve bölüm hakkında daha fazla deneyimim olduğunda böyle bir konu açabilirim ancak şu an hem hazırlıkta hem de uzaktan eğitim gördüğümden okul ve bölüm hakkında çok fazla bir şey diyemem. Ama şu ana kadar her şey iyi gidiyor. Tabi motivasyona sahip insanlar şimdiden bile bir şeyler yapıyor ancak bende pek o motivasyon yok xD Son olarak da teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensüginhan -- 6 Mayıs 2021; 7:14:29 >

• Makine 2.sınıf öğrencisiyim. Hocaların nasıl öğrettiğine de bağlı bu. Bizim hocalar ezberden anlatıyorlar slayttan. Örneğin lineer cebir dersinde hocanın yaptığı tek şey slayttan gitmek. Aynı şekilde termodinamik ve uygulamalı termodinamik dersinde de hocalar slayttan anlatıp geçiyor. Ezber olması hangi okulda okuduğuna bağlı diye düşünüyorum. Gerçi Türkiye şartlarını düşününce hemen hemen çoğu aynıdır diye düşünüyorum özellikle taşra üniversitelerinde.

• Ezberlenen seyler var evet. Genelde formuller ve teoremler ezberleniyor, asiri zeki bir insansan o formulleri sinavda cikartabilirsin belki :D

Cikmis sorular elime gecerse cozerim ama hic ezberlemedim, dersi iyi calistiysan cikmislari cozmeden de iyi alirsin. Ya bir de calisma sekliyle alakali ben yks'ye calisirken de sadece konu okuyordum son 2 ay denemelere basladim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.