Şimdi Ara

Mühendislik bölüm tavsiyesi (Çalışan tecrübeli abilerimiz içeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belirttiğim gibi mezun olmuş deneyimli abilerden ufak da olsa yorum bekliyorum.

Bu sene İnşaat mühendisliğinden Çukurova üniversitesi E-E mühendisliği yada Makine mühendisliğine geçiş yapmayı düşünüyorum bu iki meslek hakkında bulma imkanı ve kendini bir konuda ilerletip iyi bir konuma gelme imkanları hakkında yorum görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• makine ızdırab ve pişmanlıktır inşaatta kal en azından iş problemin pek olmaz.

ama makine senede 10bine yakın mezun veren bir bölüm ülke olarak üretilen neredeyse hiç bir şey yok arge yok sadece montaj var dolayısıyla bu kadar makine mühendisine ihtiyaçta yok .

asgari ücrete mühendis diye girersin çuval taşıya taşıya amele olur çıkarsın kardeş inşaat daha iyidir.
  • ihuzeyfe kullanıcısına yanıt
    Belki haklı olabilrsiniz ama gerçekten hiç ilgim yok inşaata,mimarlık kazanamadığımdan girdim hata yapmışım ama ben yaratıcılığı seviyorum kendimi geliştirmeyi o yüzden ayrılmayı düşünüyorum, makine ile elektirk-elektronik bölümünü kıyaslarmısınız rica etsem.(Başlığı açan benim arkadaşımın hesabı açıktı yanlış tarayıcıya girmişim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cctolga01 -- 21 Haziran 2015; 21:37:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cctolga01

Belki haklı olabilrsiniz ama gerçekten hiç ilgim yok inşaata,mimarlık kazanamadığımdan girdim hata yapmışım ama ben yaratıcılığı seviyorum kendimi geliştirmeyi o yüzden ayrılmayı düşünüyorum, makine ile elektirk-elektronik bölümünü kıyaslarmısınız rica etsem.(Başlığı açan benim arkadaşımın hesabı açıktı yanlış tarayıcıya girmişim)

ikisi arasında çok büyük aman aman bir fark olmayacaktır mezun olduğunda, şuanda eem inde mezun sayısı çok fazla yani illaki inşaatı bırakıp ikisinden birini seçicem dersen ders içeriklerine bakmanı öneririm hoşuna hangisi giderse onu oku; ama makine için konuşacak olursam dal olarak çok geniştir yani formula 1 de çalışan biride olabilirsin antep te doğalgaz işiyle uğraşan biride orada seçimini iyi yapman lazım zevkli olanı konstrüksiyon yani imalat ve tasarım tarafıdır ama malesef bizim ülkemizde para eden tarafı tesisat olan bölümdür yelpaze geniş kendi zevklerine göre seç hakkında hayırlısı

• ihuzeyfe kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihuzeyfe

makine ızdırab ve pişmanlıktır inşaatta kal en azından iş problemin pek olmaz.

ama makine senede 10bine yakın mezun veren bir bölüm ülke olarak üretilen neredeyse hiç bir şey yok arge yok sadece montaj var dolayısıyla bu kadar makine mühendisine ihtiyaçta yok .

asgari ücrete mühendis diye girersin çuval taşıya taşıya amele olur çıkarsın kardeş inşaat daha iyidir.

Makina mühendisi 10 bin mezun veriyor demişsin inşaat 12 bin veriyor onu ne yapacağız peki ?

Ayrıca amele demişsin makinaya çimento karıştırıp çuval taşıyan ve üniversitede amele diye takılınılan insanlar inşaat mühendisleri:)

Makinacı olunca ar-ge yapman lazım değil inşaat işine de girebilirsin , iklimlendirmeye de, tesisata da, otomotive de vs.. Çok bilmiş arkadaş karşılaştırmış hemen. İster EE ye geç ister Makinaya ikisi de inşattan daha iyi bölümler. İlgi alanına göre kararını ver.

• Cevabın için teşekkürler rahatlattın gerçekten (: İnşaat m. kötü değil ama abartmışın :D çok fazla sorumluluk gerektiriyor ama benim kafamdaki mühendis disiplini senin anlattığın gibi ee ve makineye yakın,aslında E-e istiyorumda işssizde olmak istemiyorum bayağı gözümü korkuttular ee için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.