Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok bildiğim bir bölüm değil ancak sizede şunu söyliyeyim ara ve ana mühendialiklerden ana mühendisliği seçmeye çalışın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında degil, yurt içinde çalışmayı düşünüyorum. Güneş enerji santrali icin uygun araziler bulunmakta bulunduğum ilçede. Ve ilcenin şalt sahasıda çok yakın bu azarilere. Dgs ile kazanmak gerek sadece tek yapmam gereken.

• Hocam ytü den yeni mezun dil bilen inşaat mühendisi ne kadar alır işşiz kalma ihtimali varmıdır

Bide ytü ye girip devletten burs alma yurtlarda kalma imkanı varmıdır ailesinin durumu kötü olanlar için

• Merhabalar. Aklıma takılan soru imza yetkisinin ne demek olduğu ve nerelerde kullanıldığını merak ediyorum. Mesela otomotiv mühendisliği, makine mühendisliğinin yanında imza yetkisi bakımdan baya fakir kalıyor. Bunun özel sektörde önemi nedir? İş veren neden daha az imza yetkisi olan otomotiv mühendisini işe alsın. Rica etsem fazla bilgin yoksa babana sorup detaylı bilgi alabilir misin? Teşekkürler

• Hocam size kolay gelsin demekten başka sözüm yok sizin gibi vizyonu olan insanlara sadece bakıp gayretlerini görmek gerek size vizyonunuz için teşekkür edip çalışmalarınıza kolaylıklar dilerim

• mustafa1524 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk başta yurtta kalma burs alma okul olarak değilde sizin ekonomik durumunuz önemli onu zaten başvuru yaparken size sorduklarıyla anlarsınız en kötü devlet okullarında yemekhane bursları verilmekte onuda tskip edin derim onu okula girince bakın bu arada okulun yurdu yok devletin yurtları var keşke her devlet okulunun eksiği yurt nedense her yere üniversite kurulacağına yurt yapılsa da neyse

Bu arada inşast.üni farketmez hocam girişken ol okulla kalma gir piyasaya müteahhitlik işini düşün yapı denetimlere bak maaşı çok değişken bir bölüm o yüzden kesin bişey diyemem hocam

trakya makineden mezun birisinin piyasadaki durumu sizce ne olur ? (aslında demek istedigim trakya üniversitesi seviyesindeki genel üniversiteler)

bir makineci olarak, makine mühendisi adayı ögrencilerinin geçirecekleri 4 yıllık ögrencilik hayatı için tavsiyeleriniz nelerdir ?

bide son olarak makinede otomotiv sektörü iyi midir? Baş bir alanı önerir misiniz ?
  • inventive kullanıcısına yanıt
    Haha böyle soru beklemiyordum :)) neyse açıklayayım hocam şimdi doğru imza yetkisi için tek şart diplomanızın olması o yüzden çoğu kişi bilmez ben anlatayım size

Şimdi imza yetkisi dediğimiz örneğin şantiye şefliği yapılıyor buna imza yetkisi olarak makinr müh ee müh mimsr inşaat müh yapabiliyor otomotiv müh yapamaz imza atarsınız para kazanırsınız tabikide şartlsrı bulunmakta şuan türkiyede maline mühendisleri yaklaşık 50 adet imza atma yetkileri vardır ancak her makineci mezun olduktan sonra hemen atamaz odaya gidip kursa gier yaklaşık 2000 tl para verip ruhsat alır örneğin otomobillere gaz taktırılıyor bunun sızdırmazlık raporu için imza yetkisi alırsın basarsın imzayı ne kadar kazanırsın bikmiyorum ama teknik servis kontrkl eder sen sadece imza atarsın yapıldı diye alırısn paranı tabi kontrol edildiğinden emin olduğunda mekanik tesisatlar içinde böyle kimya mühendisleri doğalgaz tesisatı için doğalgazın yanması kimyasaldır diye bizde imxa atalım dediler maline mühebdisleri odası izin vermedi işte bu yüzden ana mühendislik diyoruz otomotiv mühendisi olduğunuzda imza sıkıntısı olacak ama makine mühebdisliğinde otomotiv dalında rğitim almış bir kişi bu kadar geniş yani atıyorum bir otomobil firmasında çalılırken eve grldiğinde veya haftadonlsrı mekanik tesisat çizimi yapıp ekstra para kazanabilirken diğer otomotiv mühendisinin imza yetkisi bukunmayacaktır ancak bir yerden çizimi öğrendiğinde belki psra karşılığı çizebilir ancak bir makineci imza atacağından dolayı 500 liranın 400 ünü kendisine alır ve hiç iş yapmayan makineci kesebilir diğerinde hepsi makinecinindir işte fark bu bu imzalara makine mühendisleri odasına bak internette imza yetkileri.diye görürsün hocam insanlar gaza geliyor yok almanca eğitim yok 2 yıl hazırlık otomotiv mühendisi ya daha iyi makineden dedi ya bi vakın programa iddaasına varım çoğu ünidrn daha az otomotiv dersi var he neden böyle bölüm açıldı çok basit.makine mühendisliği açamadılar gerekli şaetlar çok fazla geldi birde bir kaç anlaşma yaptılar insanlarda girdiler kontenjana sorarsan bana gereksiz derim otomotiv mühendisliğine şimdi sorunyz cevapsız kalmasın diye kısa kestim yoldayım eğer daha ayrıntılı veya cevaplamayı unuttuğun yer varsa sorabilirsiniz hocam tekrsr yazarak iyi günler

• 2pac. kullanıcısına yanıt
    Hocam sorularınız çok iyi gece çok iyi şekilde cevap yazıcam şimdiden aa görmedi takmadı demeyin diye yazıyorum gece muhakkak kontrol edin güzel bir yazı yazıcam

yok hocam estağfurullah olur mu öyle şey beklemedeyim
  • Mühendislikte torpil,tanıdık her şeydir.Böyle sektörden tanıdığı,amcası,dayısı vs olanlar gönül rahatlığıyla yazabilir.4 sene rahat rahat okur bitirir hiç dert etmeden işe girersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DanPat -- 27 Haziran 2017; 21:10:48 >
    Şimdi hocam trakya üniversitesi termodinamik 2 malzeme 2 ye kadar eğitim porogamında dersleri var dikkat edersen son snıftaki dersleri imalatın özelleşmiş dersleri yada termodinamikte özelleşmiş dersler bu dersleri türkiyede çoğu iyi dediğin okulda göremezsin he o diğer okullarda bunlar seçmeli ders olarak bulunmakta ancak insanlar otomotivalanında eğitim görmek istediklerinde ne yazık ki bu dersleri alamayacaklar.Ben şunu örnek vereyim makine mühendisliğinde 4sınıfta olupta kaynak türlerini bilmeden mezun olacak olan yüzlerce kişi yığarım.Okullarda seçmeli ders bunlar ama nedense insanlar bunu dert etmiyor.Bu bana ters gelen bir hareket olduğundan tamam dersini alamamış olabilirim ancak onunla ilgili sürekli kitap okudum ancak bu kısmı en sonda anlatıcam.İşte dediğim gibi okulların ders programları aynı he ne farklı dersen bulundukları iller etrafındaki sanayi yada şirketler bak forumdaki mesajların çoğu anakradakiler savunma sanayi diye kaç mesajım var genellikle üstünkörü şöyle düşünebilirsin ankaradakiler savunma sanayiye,istanbuldakiler istanbulave anadoluya. anadoludakiler ise anadoluya yönelmekte.Ancak burada stajı nerde yaptığınında önemi var eğer isatnbul dışında bir yerde okuyup istanbuldaçalışmak istiyorsan istanbulda staj yapmanın faydası çok fazla ancak anadoluda diğer illerde çalışmak istiyorsan çalışacğaın yerde staj yapman daha mantıklı ve sağlıklı diyebiliim yoksa okul olarak bir fark yok belki yabancı dil olarak fark görebilirsin ancak kaç yaşınıza geldiniz bundan sonra size dil öğretilcekse işiniz iş derim o yüzden dil eğitimini es geçiyorum okul olarak tek fark son sınıfta veirlecek ekstra dersler ancak önemli mi o kadar bence değil buna son bölümde anlatıcam

Sektör oalrak otomotiv güzel sektör sürekli gelişim içinde yenilik peşinde belki Türkiye de sektör sıkıntıda belki çok pahalı kaçıyor insanlara ama şöyle düşünün bu kadar negatif özellik varken Türk insanı o kadar çok arabayı seviyor ki etraf arabadan geçilmiyor bence bu yönden bakılması gerek mühendislik olarakta aslında enerjinin alt dalıdır otomotiv ancak çok geliştiği için yeni dal olarak çıktı buda ne kadar gelişime aç olduğunu kanıtlıyordur umarım.Makinenin diğer tüm sektörleri bitmeyecek cinstendir hocam çok geniş ve önemli yerlerde bulunduğundan neredeyse tüm sektörleri es geçemem

Şimdi ilk defa böyle bir soru geldi öğrencilik hayatında 4 yıl nasıl geçer gibi ilk başta böyle soru sorduğunuz için teşekkür ederim.İlk başta liseden çıkıldığında nedense insanlar üniversiteyi tatil olarak görmekte kafasını dinleyeceği bir yer olarak görmekte bir bakıma da öyle düşünebiliriz vize final zamanları liseden daha fazla çalışmanız gerekebilir ancak neredeyse 1 hafta önceden çalışma yetiyor diğer tüm haftalar boş geçiyor diyebilirim.Şimdi böyle anlatıldıkça yada liseden gelenler böyle duydukça bizim millet üniversiteyi tatile çevirdi şuan tüm üniversitelere gidin hep aynı tipleri görürsünüz giderler okuluna en öne otururlar yazarlar çalışırlar sürekli sınava girer yüksek not alırlar 1.olmaya çalışırlar okulda bakın ben buna yanlış demiyorum ama üniversite liseden farklarından bir tanesi siz burada ders çalışmıyorsunuz siz burada mesleğiniz için bilgi ediniyorsunuz ilk başta bunun bilincinde olun ben şunu biliyorum turbo makineler dersindeyiz 3.sınıfta işte derste barajlardaki türbinler geçyor benim aklıma turbodan alev ansıl çıakrtılır onun hesaplamaları nasıl yapılır onu düşünüyordum acaba ders arasında hocaya sorsam mı diyordum yanımdaki arkadaş enerji alanında dersler alıyordu bana sorudğu soru şuydu ya bu türbin pompa ne şimdi ? diye.Ben size söyleyeyim dersi geçen yada kalan yada almayan çoğu kişi bu arkadaşımdan daha kötü vaziyette yani dersi ders olarak görülmemesi gerek ben bunu diyorum dersi sevebilirsiniz sevmeyebilirsiniz ama bu dersin ne için kullanıldığını düşünün her zaman örneğin ben imalat dersleri aldım otomotivde kendimi eğittim şimdi ısı alanında çok iyi değilim ben bu alanı iyi bilemezsem otomotivdeki iklimlendirme sistemini nasıl düşünebilirim bunun gibi her verilen ders diğer dallarla ilgilidir.Okullarda bütün dersleri ne yazık ki veremiyorlar çünkü 7 dal verilmeye kalksa 10 yıl belki yeter diyebilirim.Bir yandan ana mühendislik seçin dediğimizde budur bir çok kişi otomotiv mühendisliği filan demişti işte bu yüzden ilk yıldan itibaren otomotive girse bir şey diyemem ancak sen 3.sınıfta otomotiv dersine giriyorsan ben ne anladım o işten.Neyse bu kısmı kısa keseyim.Şimdi hazırlk var mı yok mu bilemem ama hazırlıkta ortamınız iyi olur gidin kafa dağıtın okulu tanıyın kulüplere üye olun derim sizlere.Daha sonra yavaş yavaş matematik fizik dersleri teknik resim dersleri burada size tavsiyem yukarıdan ders almanız yada almıyorsanız dilinizi gleiştirmeniz diyebilirim daha sonra 2.sınıfta artık yavaş yavaş matematikler fizikler mühendislik derslerine dönüşür zaten atölye stajı yaparsınız kısa bir süre onun bitiminde 3.sınıf artık bölüm sonu canavarı gelir :) 4.sınıf uzmanlaşılan alanlarla ilgili dersler kolay olur geçilir biter lise gibi uzun sürmez üniversite üstten ders almaya bakın ama şunu söyleyeyim ilk baştabölümü seviyorsanız devam edin sevmiyorsanız zorla güzellik olmaz nereye geçicekseniz baştageçin sonra üzülürsünüz neyse ben sevenlerle deva edeyim.Bölümü sevdiğinizde gidiyorsunuz mühendislik kitapalrı satan yerlere alıyorsunuz ders kitapları yada bosch un bir çok kitabı var yada ilginizi ne çekerse böyle formülü fazla olmayan kitap bulursanız hikaye kitabı gibi okuyabileeğiniz alıyorsunuz onları başlıyorsunuz okumaya artık geçti suç ve ceza okumak artık içten yanmalı motor tarihini okuyun alın yenilenebilir enerji sistemleri ile ilgili kitaplar yalnız sakın liselere anlatır gibi olandan değil :) üniversiteler için olanından merak ettiğiniz her şeyi araştırın mühendis oalrak görün kendinizi etrafınızda o kadar bilip bilmeden laf syleyen kişiler var ki sizin buna hakkınız olmayacak o yüzden yazın lokomotifler tek tek öğrenin çalışın alın hibrit araçlar google a yazın borla çalışan araba yoksa karşınıza birisi gelir 2023 te borla çalışan araba geliyor diye siz mühedissiniz işte benim eksik gördüğüm şey bu herkes derste bunu göstermediler şunu gösterdiler yok bunu göstediler ya sen sokakta birisine anlatırken bunun formülü bu demeyeceksin hiç bir zaman bak iddaasına giriyorum borla çalışan araba geliyor düşüneleriniz nedirdiye sorun makne mühendisleri öğrencilerine alacağınız cevaplardan utanırsınız yani bu kadar iddaalı söylüyorum buraya şunuda ekleyeyim yazın google a dedim direk google a aratmak doğru olmayabiliri yazın google scholar yazın oraya borla çalışana raba bulamadın mı türkçe yaz ingilizce onuda mı bulamadın git hocanın yanına bana tez bulun hocam de ben okumak istiyorum de bana makalelerden kesitler bulun de yani şunun bilincinde olun lütfen uzun lafın kısası ne yaparsanız kendine lisede pohpohladınız kariyeriniz hakkında değilde sadece yanlış yapmama üzerine düşünüldünüz daha çoğu kişi seçeceği bölümü bilmiyorken seçim yapacak bunları düşündükçe insanlar deliriyor çoğu kişi diyor ya biz gençliğimizi yaşayamıyoruz diye bırakın salalyın onları alın elinize kitabı okuyun dediim gibi suç ve ceza değil ağır sanayiyi.Bir diğer nokta da küçük ama bir o kadar önemli çoğu kişi hobileri ne diye sorsak hep aynı şeyler bunlarıda bence değiştirmek gerek yani kitap okuma sinemaya gitmek yada ne bileim yürüyüş yapmak gazete okumak hobi midir ya :) yani adam makine mühendisi hobileri ne diye sorsanız gerçekten komik şeyler geliyor müzik dinlemek film izlemek ya geçin bunları böyle şeyleri cv ye yazanlar var sonra diyolar nerde hata yapıyorum :) bakın otomotive ilgisi olan kişiler formula 1 takip edin öğrenin 200 sayfa kural listesi var takip edin okuyun ralli yarışları ne bileyim motorsikletler yada uçaklar artık aklınıza ne geliyorsa bunları hobi edinin yoksa futbol filan etmeyin sıradışı olun gazete okumak yerine gazetenin hangi kısmını okuyosun onu belirleyin borsaya ilginiz varsa girmeye çalışın kitap kısmına değindim adama bi kitap okumayı seviyorum demek var birde en son bosch un automotive handbook kitabını okuyordum demek var bu arada şu an okuduğum kitaptır :) yani bu dediklerim sizlere tavsiye olsun hobilerinizi şekillendirin kendinizi şekillendirin sonra dışarıdan bakktığınızda görürsünüz Türkiyedeki eğitim sistemini :) koaly gelsin hocam ayrıntı istersen buradan yazarsın tekrar aslında bu dediklerimi şu üniyi bitiridim işssizim diyenlere yazmak lazım da sizler önceden görün geleceği devir gelişim devri dün ki haliniz ile bugünkü haliniz aynı ise kimse size bakmaz valla tek cümle ile özetledim hocam diyeceklerimi birde şunuda söyliyeyim çalışmaktan korkmayın ben japon felsefesine güvenim tamdır onlarıdan da şu lafı çok severim mesai bitti mi iş bitmez iş bitti mi mesai biter o yüzden çalışın abi üni okuduysanız tükiyeyi geliştirmek isizn borcunuz bu gözle bakın gençliğiniz yaşamka için üni okuduğunuzu zannetmeyin iyi günler dilerim biraz karışık oldu ancak ayrıntı isterseniz kısımları tekrar sorarsınız hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

Haha böyle soru beklemiyordum :)) neyse açıklayayım hocam şimdi doğru imza yetkisi için tek şart diplomanızın olması o yüzden çoğu kişi bilmez ben anlatayım size

Şimdi imza yetkisi dediğimiz örneğin şantiye şefliği yapılıyor buna imza yetkisi olarak makinr müh ee müh mimsr inşaat müh yapabiliyor otomotiv müh yapamaz imza atarsınız para kazanırsınız tabikide şartlsrı bulunmakta şuan türkiyede maline mühendisleri yaklaşık 50 adet imza atma yetkileri vardır ancak her makineci mezun olduktan sonra hemen atamaz odaya gidip kursa gier yaklaşık 2000 tl para verip ruhsat alır örneğin otomobillere gaz taktırılıyor bunun sızdırmazlık raporu için imza yetkisi alırsın basarsın imzayı ne kadar kazanırsın bikmiyorum ama teknik servis kontrkl eder sen sadece imza atarsın yapıldı diye alırısn paranı tabi kontrol edildiğinden emin olduğunda mekanik tesisatlar içinde böyle kimya mühendisleri doğalgaz tesisatı için doğalgazın yanması kimyasaldır diye bizde imxa atalım dediler maline mühebdisleri odası izin vermedi işte bu yüzden ana mühendislik diyoruz otomotiv mühendisi olduğunuzda imza sıkıntısı olacak ama makine mühebdisliğinde otomotiv dalında rğitim almış bir kişi bu kadar geniş yani atıyorum bir otomobil firmasında çalılırken eve grldiğinde veya haftadonlsrı mekanik tesisat çizimi yapıp ekstra para kazanabilirken diğer otomotiv mühendisinin imza yetkisi bukunmayacaktır ancak bir yerden çizimi öğrendiğinde belki psra karşılığı çizebilir ancak bir makineci imza atacağından dolayı 500 liranın 400 ünü kendisine alır ve hiç iş yapmayan makineci kesebilir diğerinde hepsi makinecinindir işte fark bu bu imzalara makine mühendisleri odasına bak internette imza yetkileri.diye görürsün hocam insanlar gaza geliyor yok almanca eğitim yok 2 yıl hazırlık otomotiv mühendisi ya daha iyi makineden dedi ya bi vakın programa iddaasına varım çoğu ünidrn daha az otomotiv dersi var he neden böyle bölüm açıldı çok basit.makine mühendisliği açamadılar gerekli şaetlar çok fazla geldi birde bir kaç anlaşma yaptılar insanlarda girdiler kontenjana sorarsan bana gereksiz derim otomotiv mühendisliğine şimdi sorunyz cevapsız kalmasın diye kısa kestim yoldayım eğer daha ayrıntılı veya cevaplamayı unuttuğun yer varsa sorabilirsiniz hocam tekrsr yazarak iyi günler

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Üniversitenin makine müh ve otomativ müh liğinin ders içeriklerinr bakıyorum, neredeyse yüzde 80 i aynı dersi görüyor. Baba derslerin hepsi ortak termo, makel, akış, mukavet, ısı transferi, makine dinamiği ve sayamadığım dersler. Makine son sınıfta ve birinci sınıfta bir kaç farklo ders yüzünden çok bi şey de katmıyor bence onlara otomotiv mühendisleriyle aynı seviyedeler ama pratikte olay böyle olmuyor diyr duydum. Kime sorsam otomativ diploması işe yaramaz falan diyorlar. Özel şirket imza yetkin olmadığından işe almaz diyorlar. Doğruluk payını merak ediyorum.

• Hocam makina mühendisligi nasıldır okuması zor deniliyor iş oranı yüksekmidir

• Bide makina mühendisliginde üniversite egitimi etki ediyomuş dogrumu

hocam çok detaylı yazmışsınız ellerinize sağlık.

hızlıca okudum kahvaltıdan sonra 1 kez daha okur anlamadığım kafama takılan yer olursa kusura bakmayın ama tekrar rahatsız edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

İnşaat dusununlere detaylı bilgilendirme yapabilirim.

Hocam bende çizim 0.Eğer sıralama iyi gelirse ytü(ingilizce) inşaat yazıcam.YTÜ iyi midir?Bide çizim 0 olduğu için ne kadar zorlanırım?
  • inventive kullanıcısına yanıt
    Büyük firmalar imza yetkisine bakmazlar hocam daha çok makine mühendislerinin bir çok alanda kendini eğittikleri için tercih ediliyor.
  • İtü ehb türkce kazanma ihtimalim var.. Ehb nasıldır ? Türkce okumam büyük bir dezavantaj mıdır? İtünün trsi de %30 ingilizce biliyorum da diplomada tr geçecek yine

her zaman hocam yollayın soruları
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.