Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağolun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OneShotHeadShot kullanıcısına yanıt
    Valla hocam zaten odtü makinayı bitirmek başlı başına ayrı bir çaba istiyor.Gerçekten kendim de şahit oldum çok ders çalışıyodu kendisi ama herkesten farklı olarak ekstra bir şey yapmadı.Zaten derslere sınavlara ödevlere çalışmaktan ekstra bişeyler yapmaya vakti de olmuyodu.O kadar çalışmasına rağmen 2.8 ortalama falan yaptı yanlış bilmiyorsam bölümünü de 60.bitirdi.Kendini geliştirmek değilde ortalamayı yüksek tutmanın yararlı olduğunu anlatmıştı birinde.Çünkü stajı aselsan fnss gibi öncü şirketlerde yapmanın yolu ya yüksek ortalamadan ya da torpilden geçiyor.Mezun olduktan sonra başvurduğunuz şirkette daha önce staj yapmış olmakta bir adım öne geçiriyor sizi.Abimde tanıdıklar sayesinde bi stajını aselsanda bi stajınıda fnss de yaptı daha sonrada fnss de işe girdi.Arkadaşlarından en düşük maaşla çalışanı 3,5la taide çalışıyor galiba.İşte kendini geliştirmek veya yüksek ortalama burda fark yaratıyor biraz.Tabi tanıdık birileri varsa yükseklerden ordan da yırtabilirsiniz.Nitekim abimde de öyle oldu biraz.Yoksa o maaşa o şirkette başlayamazdı o ortalama ile.Kendini geliştirme işine ancak odtüden mezun olduktan sonra başlayabildi şu an hacettepe de yüksek lisans yapıyor.Orayı da bitirdikten sonra doktora için yurtdışına gitmeyi düşünüyor.Galiba bunların hepsini yaptıktan sonra yutdışında temelli kalması garanti olucakmış.Ben ona göre tembel olduğum için bana hep kazansanda odtü makina yazma bitiremezsin derdi zaten bende makinayı kazanamadım ama inşaat geldi gibi.Olurda makina yazarsanız seneye devrimde görüşmek dileğiyle

• Mühendis olduktan sonra diplomanın önemi nedir ?

Bir mühendis parayı mı seçmeli yoksa kendisini mi geliştirmeli ?

Mühendislik bölümlerınden mezun olanlar özel sektörümü seçmeli devlet kurumlarini mi ?

Mühendis olan bir kişi kendisini önemli hisseder mi ?

Mühendis olmak arge yapmakla doğru orantı mıdır ?

Sizce en iyi mühendislik dalı hangisidir ( parasal yönden ve gönülden bağlılık yönünden )

Mühendislik bölümlerinin kalitesi ülkeyi kalkındırmak icin gereklimidir.

Tesekkurler kolay gelsin.

• ışık üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği yazmayı düşünüyorum. eem çok zor 4 yılda bitmez diyorlar ne düşünüyorsunuz?
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim, iyi bayramlar dilerim.
  • denizyuceee D kullanıcısına yanıt
    Hocam uğraşmış yazmışsınız çok teşekkür ederim benim torpilim falan yok hatta ailede mühendis yok olursa ilk ben olucam o yüzden de bi endişe var ama dediğiniz gibi ortalama öne çıkarıcak gibi umarım buluşuruz hocam hayatınızda başarılar dilerim

Eğer kastettiğini firmalar için yurtdışında çalışmak istiyorsanız dil seviyenize önem veriyorkar birde işe olan meraknız türkiyede kastediyorsanız odtü iyi bir okulancak otomotiv ile ilgili staj yapmanızda fayda var maaş olarak yani yaklaşık 4000 ile başlarsın diyebilirim ama kesin değil yani direk salladım şimdi baya devlet dedtepi geldi primler geldi her firma ayrı bir şey uyguluyor özellikle otomotiv firmaları çok farklı

• denizyuceee D kullanıcısına yanıt
    Yaoıcapın işe göre değişir bir firmada çalışırım dersen maaşı farklı istihdam farklı ama ben inşaat mühendislerine yapı denetimde çalışıp inşaata girmelerini tavsiye ediyorum aynı zamanda da şantiye şefliği almalarını tavsşye ediyorum mühendissibiz sizi bağlayan yok serbest ticarete girin öyle olursa hen kendi işinizi yaratırsınız hemde para derdiniz olmaz

• xasger kullanıcısına yanıt
    Sevdiğin bölüm ne hocam iddaa kuponu öner gibi bişey demişsin :)

• Çalışacağı sektmre göre değişir yapı denetim gibi firmalarda diploma önemlidir ismin bile önemli değil ancak özel sektör de holdinglerde diploma ömrü brnce 5 yıldır

Bence parayı seçmeli ancak kendini geliştirmeyi mühendis olduğu için değil ülkesi için yararlı birisi olması için yapmalı

Hisseder bazen hissetmez tecrübe bilgiye göre değişir

Devlet kurumlarını önermiyorum hocam

Yok hocam arge sadece mühendisliklerin alt dalı ancak mühendislik bilgisinin en yüksek gerektiği dal diyebilirim

Bana göre makinedir ancak makine inşaat elektrik ve bilgisayar ninja kaplumbağa gibidirler 4 ana daldır

Türkiyedeki şuan tüm üniversiteler mühendislik yönünden çok kötü bir eğitim vermekte ancak halkın beklentisini ksrşılayabilecek şekilde ama yetersiz yerimizdr saymanın en büyük etkenlerinden biri bu bence

İyi bayramlar

• Victor Sullivan V kullanıcısına yanıt
    Hocam onu söyleyenler hangi bölümü seçerse seçsin o kadar yılda bitiremeyecek kişiler benden 10 yaş büyük insanalr hala okul okuyor siz kulaklarınızı kapatın zor olanı yapmaya gidiyorsunuz üniye kolay olanı yapmaya gidilse sizi sınavla seçmezlerdi böylr düşünün bence

Arkadaş yazmış ankarafaki okulların müfredatını savunma sanayi şirletleri belirliyor o derece o yüzden sıkıntı etmiyorlar ama şögle bir problem var kebdi okukundan baya bir emzun verince ortalamaya bakıyorlar dile bakıyorlar

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Bulundugun ilçede teknoloji fakültesinde Enerji sistemleri mühendisliği bölümü var. Dgs ile geciş yapmak istiyorum. Gelecege yönelik ucu açık bir mühendislik gibi geliyor bana.

Enerji sistemleri mühendisliği sizce nasıldir. ? Yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanmak istiyorum. En çokda güneşe. Solar paneller ile elektrik üretmek çok hoşuma giden bir iş. Mükemmel sistemler gördüm belgeseller ile daha iyiside yapılabilir .

• Mühendisliklerin eğitimi, yaptıkları iş, çap olanakları gibi bilgileri öğrenebileceğim bi kaynak var mı?
    Mesela makine mühendisleri nasıl ders alıyor, genelde mezunları ne tür işlerde hangi pozisyonlarda ne kadar ücretle başlıyorlar?
  • Makinenin alt dalı ve dediğiniz gibi geleceği olan bir bölüm yurtdışında çalışabilecek seviyede de olmanozıtavsiye ederim o yüzden dil olarak kendşnizieğitin derim

• EclipseIV E kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle yapacaksın habgi üniye bakacaksan yaızyosyn google a atıyorum odtü makine ders programı diye çıkar ne ders aldıkları ama ücretlere bulamazsın belki üninn forumu varsa bulabilirsin oda zor genelde gizli oluyor ne iş yaptıklarıda internette biraz araştırsan bulabilirsin eğer daha faxla ysrdım istersen hocam brn yardım edebilirim şimdi uygun olmadığımdan tam yazamadım kusurs bakma iyi bayramlar

• Hocam ee ve cs de hangi üniversite tercih edilir ve sebeplerini yazabilir misiniz sıralama 600 falan gelir sanırım

• Etunbak kullanıcısına yanıt
    Çalışmak istediğin sektörr göre değişir hocam savunma sanayi istiyorsan istanbulda okumanın manası yok ancak kurumsal firmalarda çalışmak istiyorsanız ankarada da okuyabilirsiniz ancak istanbukda daha rahat olacağınızı düşünüyorum yani çalışacağınız sektöre göre değişir

• Hocam merhaba ,

Bu yıl çok yoğun geçti ve işler açıkçası çok da istediğim gibi gitmedi. Ygsde sıralama olarak 280k yaptım. Tahminimce lys ile 130-160k arasında bir yerlerde olacağım. İlimin Anadolu lisesinden mezunum. Çok sosyal bir insanım. Açıkçası sağlık alanı istiyordum ama bu sıralamaya imkansız bu yıl ; farkındayım. Makina mühendisliği de aklımın bir köşesinde var ve her zaman olmuştur.Soruma geçeyim. Sizce bu yıldan bu sıralamayla Edirne , yada İstanbul'da bir özelde makina mühendisliği okunur mu ? Ayrıca bir akrabamız çok üst seviyeye geldi. Kendisi makina mühendisi. Destek ve yardımcı olabileceğini söyledi. Ama 1 yıl daha kalıp şansımı denesem , daha iyi bir yerlere gitmeye çalışsam mı diye de düşünmüyor değilim açıkçası. Sizce 1 yıl daha kalınır mı yoksa dediğim gibi gidip okunur mu? İlerde kendimi geliştirememekten ve ücret konusundan da korkularım var..

• İyi geceler.Hacettepe geomatik mühendisliği hakkında bilginiz varsa anlatabilir misiniz

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.