Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ee ile bilgisayar arasındai fark tam olarak nedir, bide ee seçrsek ankarada odtümü bilkentmi (bilgisayarda zaten odttü açık ara önde diyorlar)
  • aybars78 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Kİmya mühendisliği resmen can çekişiyor maalesef. Kontenjanlar çok fazla ve maalesef istihdam çok çok az. İngilizce olmazsa olmaz zaten ki bu sebeple yurt dışına gitmeyi planlıyorum hala. Ayrıca okuması da epey zordur. Şimdiki aklım olsa makina-inşaat-elektronik arasında bir mühendislik okurdum. Sorularınız varsa sorabilirsiniz yine de kimya müh. İle ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wesile kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam bende vazgeçmiştim kimya müh den çünkü olumlu birşeye pek rastlayamadım bu bölüm hakkında şu anda aklımda makine veya elektrik mühendisliği var ama belki mezuna da kalabilirim tekrar tekrar teşekkürler aydınlattığın için beni

• Rica ederim hocam

• zescafe Z kullanıcısına yanıt
    Tabiki de hocam sizin dedikleriniz gençlere örnek olucak ben zaten şu ana kadar yaptığım çoğu tavsiye şuydu okuldan çok sevdikleri bölümü yapmaları yoksa mühendis olarak çok fazla mezun veriliyor okullarda çocuklar sırf dersten geçsin diye adamlar diplomayı alıp çıkıyor ancak bu gençler daha ne istediğini bile bimiyorlar çoğu bölümlerin ne olduğunu bilmeden ders çalışıp durdu üniversitede de bunu yapıyor sonrasında mülakatlar arasında savaşırken psikolojik bunalıma giriyor ben her zaman demişimdir ön yargıyı kırın abi sırf firma sizi okulunuz adına alıyorsa sizi takan yoktur mülakatın amacı sen firmaya ne katabilirsin yada firma sana ne katabilir ikili anlaşma yapıyorsun ha sen büyük vizyona sahipsindir firma değerlendirmemiştir sende bu vizyon olsun korkun olmaz hiçbir şeye ancak bakıyorum adam çıkmış 3.50 ortalama en iyi okuldan hobilerin ne yada firmaya ne katabilirsin demiş çocuk o zamana kadar hep derslere çalışmış eğer siz mülakatta termodinamiğin yasalarını açıkla diyeceklerini düşünüuorsanız devam edin abi lisedeki çalışmanızın iki katını ünide yapın yorumlarınız için size de ayrıca teşekkür ederim hocam gençlere bırakalım düşünceyi onlara bunları hocaları söylemez öğrensinşer gelecekleri onların

• elektrik elektronik okumayı düşünüyorum babam bana potansiyel işsizsin diyor ne kadar doğru bu

• hdn H kullanıcısına yanıt
    Hocam kabaca ee elektrik hesaplamaları ile uğraşırken bilgisayar mühendisleri daha çok sistemlerde mekanik yada elektriğin birleştiği yerlerde kontrol yazılımları gibi olaylarda görev almaktadır.Buda günümüzde ki otomotiv sektöründe savunma sanayinin neredeyse hepsinde grmicilikte dediğimiz bir çok alanda görev almakta ankarada ki ünilerin iyi olması daha önceden de açıklamıştım savunma sanayi şirketleri ankaraki mühebdislik progrsmlarına şöyle bir el atmıştır yani birazcık kendilerine adam yetiştirmek peşindeler iyi olmadının nedeni de savunma sansyi alanında bilgisayar mühebdislerş çok iyi eğitimli olması lazım genel olarak bundan dolayı istanbuldaki okullardan bir tık önde oluyorlsr aynı şeyler ee içinde geçerli eğer savunma sanayi istiyorsan çalışmayı sitelerine girin firmaların yazarlsr oraya hangi okuldan ne kadar kişi aldığı staj için filan ona bakabilirsiniz ama mühebdislik olduğu için teknik üni olan odtü bir adım öne çıkıyor tabi

• Alper_27 kullanıcısına yanıt
    Hocam işsizlik değişir hangi üni hangi şehir hadi onu geçtim sizin sosyal özellikleriniz nasıl çalışma isteğiniz gibi bir çok faktör var işibizşn olup mutsuz da olabilirsiniz bunu kimse bilemez yoksa yazacağınız bölüm türkiyeye alışmış bir bölüm unutulan eski bir unutulmuş bölün değil sonuçta

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    akdenizde okumayı planlıyorum ben antepte yaşıyorum ama daha fazla dayanamam bu şehre nere uygunsa orda çalışabilirim
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Evet yildiz teknik imalat dersleri iyi diyen arkadaslarim vardi duymustum.

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Hocam inşaat düşünüyorum ilk 50 bin ile hangi ünileri yazmalıyom inşaatın çalışma alanları nelerdir ve ne kadar kazanırlar

• Marmara mekatronik mi yıldız metalurji malzeme mi

• İtü uzay hakkında bilginiz var mı? Çevremdekiler pek sıcak bakmıyor(o dereceye tıp, makina okunur vs.). Başarılı olabilceğimi ve severek yapacağıma inandığım tek meslek teşekkürler :)
  • Tobb biyomedikal hakkında bilgisi olan var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alper_27 kullanıcısına yanıt
    Ya srçim yaparken il büyük bir faktördür sonuöta 5 yılınızı orada yaşıyorsunuz ben eskişrhirliyim istanbulda okudum rğer istanbulda okumasaydım orada iş bulmak aklıma gelmezdi bile ancak şimdi eskişehirde iş bulmak istemiyordum yani seçiceğiniz ili okuldan daha fazla önemseyin bencr

• ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam imalstta türkiyenin başını çeken üniversitedir ben diğer ünilerde yok biliyordum ama izmirdeki okullsrda filanda ytünün progrsmları uygulanmaya başlanmış tabi güzel ya herkes veriyordu ısıyı geçiyordu iyi oldu

• Carrasco C kullanıcısına yanıt
    Sevdiğin meslek olduktan sonra bize vrya kimseye laf etmek düşmez normalde tabi hani türkyienin o sektörde fazla işi olmsdığındam dolayı zor iş bulursun denilir ancak seviyosan sen en iyi işleri bulursun zaten onu kafana takma bence burads çoğu kişi bölümü srvmediklerinden tercih yapamıyor sen sanşlı olanlardansın

• Hocam ikiside ara bölüm çalışacağı sektörler neredeyse aynı ancak malzeme metalürji daha fazla alanda çalışabiliyor ve ytü dr gerçek iyi bir ortalama yaparsan çok iyi şirketlerde çalışabiliyorsun bunu arkadaşlsrımdan biliyorum marmara hakkında öyle diyemeyecrğim ama tabikide ortalama bir öğrenci olarak çıkarsan hani bilemeyeceğim birazda sana bağlı ama donuçta mühebdislikle uğtaşıcam diyorsan ytü de ytü racing var malzemeciler çalışıyor araba üzerinde bu imkanları marmarada bulamazsın diyeyim birde ytü imalatda türkiyenin öncüsü diyebilirim gerçi makine mühendisliği için diyorum ancak bu kesinlikle malzeme metalürji ye yansır

• Felina. kullanıcısına yanıt
    Ah hocam valla keşke bilgim olsa malesef bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem sizi

• Hocam benim bildiklerim şantiyede çalışan inşaat mühendisini ve proje çizimlerini biliyorum ile göre drğişmrkte ancak bir ststik çizimi 10.000 tl fatura kesilir yaklaşık cebe 1000 tl den hemen hemen girer ancak proje işleri şöyle işler çizersin verirsiniz belediyeye ruhsat çıktıktan 7 ay sonra gibi uzun vakit sonra alırsınız parayı yani al bak çizdim ver para yok şantiye şefliği ise zaten yılda belli miktar alabiliyosun makine müh ee ve.inşsst müh yapabiliyor ilden ilr drğişir 2500 tl filan diye biliyorum bizim eskişehirde inşaat başı yapı denetimlerde çalılırsan normal mührndis maaşj sağlıyolsr sürekli geziyorsun inşast inşaat öyle diyeceklerim hocam

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.