Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

Almanya da çalışman zor adamlar burada üretim yapmamaya yemin etmişken (binek araçları diyorum).Ancak japon şirketlerinde çalışabilirsin veya diğer ülkerlerde almanlar gereğinden fala kasıyor işi buda fransız ihtilalinde gelen almanlarda oluşan almanlar elit ırktır olgusundan geliyor kendi araalarını alman bayrağına benzetiyorlar kolay kolay çalıştırtmazlar.Otobüs için tabiki uygun zaten o alanı merak eden fazla olmadığı için insanlar genellikle almanyaya gitme merakı ile başlıyor makine mühendislğine almanca zormuş yhaa dersi geçemde yeter diplomayı alsak bitti akfasıyla mezun oldukları için önün açık olur :)Maaş konusunu da anlamadım türkiyede mi 20000 tl yi geçmiyormuş yoksa almanya da mı eğer türkiyede diyorsan 20.000 tl yi geçtiğini biliyorum ancak almanya da nasıl bir uygulama var bilmiyorum açıkcası.

hocam peki almanyadan başka ülkelere gitme durumumuz var mı? maaş konusunda türkiyede niye trilyonlar kazanan doktor ve avukatlar varken mühendisler yok

• diğerize D kullanıcısına yanıt
    Ben bu konuya kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum.Şimdi çok sıkan bir olayı söyliyeyim ya insanlar şu düşüncede ben iyi okula gideyim iyi firmaya gideyim tamam maaşıda iyi olur süper yeter bana.Aselsan mantığı da böyle bir kaç kişi gidiyor allaaa furya başlıyor.Otomotiv için almanyaya gitmeye çalışıyoruz adamların üretimi yok burada binek araçlar için ama ta kaç km öteren gelen japon firmalarına bakmıyoruz neden çünkü zamanında birisi söyledi alman arabaları iyi e tamamda ben neden iyi olan yerde çalışmak zorundayım ki ben mühendisim bensizde yürüyebilen firmaya ben ne katabilirim ne yapabilirim maaşı iyi deyip susup çekileyim mi buna millet kurumsa köle diyor ben hayat kadınlığı diyeyim.Böyle yürümez bu işler bu firmalar hadi alsınlar kaç kişi kontejyan açıyolar bi bakalım neden işsizlik arttığını anlarız.Ben şunu hiç anlamam o yüzden iyi firmda çalışmak için iyi okulu okumuyoruz abi adamların üniversitesinde takır takır girişimcilik pompalarlarken biz hala onun eğitimi iyi bunu eğitimi iyi diyoruz neye göre iyi hepsi aynı hepsi kötü rezalet bunu bi kabullenemedik.Herkes tutturdu aselsanı abi hızlı tren yapıalcak elektrikçi yok meydanda hyundai rotemler yapıldı makine endsütri mühendisleri yaptı.Açıklama yapayım şuan dizel lokomotifler yolcu treni olarak kaldırılıyor.Dünya bu yönde gidiyor biz ise memur kafasını biraz geliştirerek iyi yere kapağı atayım tamam sonra emekliliğe kadar gidicek galiba :) onu bunu geçin abi elektrikçilerden gidin elektrik projelerine gidin şantiye şefliklerine gidin kendiniz müteahhitlik yapacak paranız yok mu onu biriktirin o zaman yani böyle para kazanmak için meslek seçenler oluyor e tamam para burada işte diyoruz yok aselsana giricem neden çünkü riski yok ulan oraya girmek için yapacakların zaten risk bu yönden girişimcilik girişimcilik girişimcilik gerisi hikaye.İş olanakları olarakta ana mühendislikler iyidir(ee makine bilgisayar inşaat) kendini bu konularda uzmanlaştıracak alan bulursan bir kaç sektöre hakim olmuş olursun zaten hepsinin geleceği mevcut

• hocam makine mühendisleri olarak girişim yapması gerek yada bir şirkette yönetici konumuna gelmesi gerek.Türkiye gibi ülkelerde makine mühendisleri zaten yönetim kurulana kolaylıkla girebilir.Benim akrabam cerrah ama bilmiyorum trilyon kazanıyor mu ancak böyle şirket yöneticisi bir makine mühendisinden az kazanıyordur ekstralarıyla beraber.

Almanyadan başka ülkere gidersin tabi hocam dünya artık küçüldü istediğin yere gidersin sıkıntı dil olur gideceğin yere göre değişir ancak.Uzak doğu ya gideceksen ingilizce pek işlemiyor.Avrupada yeter ingilizce
  • Hocam gemi insaati ve gemi makineleri muhendisliginin is olanaklari hakkında bilginiz var mi? Bu diplomaya sahip kişi makine mühendisi gibi çalışabilir mi? (Mufredat buyuk olcude ayni)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam müfredat aynı biliyorum otomotiv mühebdisliğininde aynı yada makineden ayrılan hangi bölüm varsa he şimfi hatırladım bu demir yolu hakkında mühendislikte ancak dediğim gibi ara mühendisliği değil ana mühendisliği seçin diye çünkü bundan makine mühendisi senin işini yapabilir ancak sen onun işini yapabilmen için ekstradan izin alman gerek ki genellikle verilmez.Gemi makine sektör olarak geleceği olan bir sektör ancak bölüm olarak makineyi öneririm ancak siz özel olarak bu sektörü seviyorsanız puanınızda yetiyorsa neden olmasın seçin ancak ara ana mühendislik olayları can sıkabiliyor ancak aynı ünide bölüm değiştirmektr kolay oluyor müfredat aynı olduğu için bazı dersler daha kolay olabiliyor makineye göre ancak çoğu dersi makineciler verdiğinden sıkıntı olmaz bu arada hangi üni hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Makineciyimçekilin

Hocam öncelikle böyle bir konu açıp herkese vakit ayırıp bir bir cevapladığınız için çok teşekkür ederim 40 dakikadır falan okuyorum ve çoğu şeyi sormama gereken kalmadan öğrendim. Teşekkürler.

Ayrıca benim de bir kaç sorum var.

MF4 sıralamam muhtemelen 6-4bin arası gelecek. Odtü makine oluyor görünüyor ama diğer bölümleri kazanıp kazanamayacağım 11 temmuzda belli olacak daha çok.

Lisede en sevdiğim ders fizikti, bazen çıldırtsa bile ertesi gün barışıyordum Ya da öğrenemediğimi sanarak girdiğim sınavdan çok iyi notlar aldığım oluyordu. Bir meyilim olduğunu düşünüyorum yani.

Şimdi,

1) Odtü makine iyi midir? İtüye kıyasla? Zorluğu EE ve diğer mühendisliklere kıyasla nasıldır? Ortalama bitirme süresi 7,5sene gibi efsaneleri duydum doğruluğu hakkında bilginiz var mı?

2) Odtü makineden mezun olunca devlette çalışmak zorunda mıyım yoksa İstanbulda/Ankarada özel sektörde de rahatlıkla (?) iş bulabilir miyim? Özellikle İstanbul'da?

3) Bilgisayar düşünmüyorum çünkü trenin kaçtığını düşünüyorum. Donanımlara ilgim var ama yazılıma dair bir pek şey bilmiyorum. Haksız mıyım? Bana makine uygun sanırım?

4) Odtü makinenin yurtdışı imkanları diğer mühendislik bölümlerine göre nerede? (Bilgisayar'dan düşüktür muhtemelen, biliyorum)

5) İngilizce'nin yanında almanca da şart mı?

6) Devlette ya da özel sektörde çalışmanın avantaj/dezavantajları neler? Hatta yurtdışında özelde çalışmanın farklı bir avantajı var mı? Bu 3 durumda da yaşamama fırsat olacak mı?

7) ytü makineden mezun ve özel bir otomativ firmasında çalışan biriyle görüşmüştüm. Kalabalık karşısında konuşmakla ilgili eğitimler bile veriyorlarmış. Yurtdışına yolluyorlardı arada bir. Bir nevi eğitmeye devam ediyorlardı. Özeller hep böyle mi? Devlet de bu şekilde eğitiyor mu?

8) Yüksek lisans hakkında ne düşünüyorsunuz? Ne getirir ne götürür?

9) Kimisi ısrarla Ankarada okunmayacağını, İstanbulda çok daha fazla imkan ve şirket olduğunu, hayata dair daha fazla şey öğrenileceğini vs söylüyor.
    Ankaraya gidersem bu tarz bir problem yaşar mıyım? İtü makine 13binle alıyor, odtü 6. Sıralamayla öok fazla alakası yok biliyorum aam, Ankaraya bu kadar fazla önyargı olmasına rağmen odtünün 6k olması şey ifade ediyor mu?

Çok fazla oldu. Vaktinizin yettiği kadar cevaplasanız yeter. Çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 22 Haziran 2017; 17:38:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülkeden mühendislik manzaraları
    Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zescafe -- 22 Haziran 2017; 17:40:0 >
  • Hocam Hacettepe EE, Odtü Havacılık ve Uzay, Odtü Mimarlık arasından en avantajlı tercih hangisi olur ? Hacettepe'nin teknik olmaması büyük dezavantaj getirir mi ? Ee okumak istiyorum ama odtü diğer alanlarda daha mı önde gelir ?

• Rica ederim hocam başta velirteyim telefondan yazıyorum yanlışlara fazla takılmayın lütfen ve böyle güzel uzun sorular sorduğunuz içinde teşekkür ederim neyse hikaye kısmını geçip sorulara gireyim

1 odtü eğitim olarak iyidir itü ile kıyaslamanıza gerek yok itü mekanik alanında eğitim verir odtü ısı alanında.Zorluğu bana göre en zor mühendislik dalıdır hiç öyle tatlı göstermeye çalışmayacağım görüp görebileceğin en zor derslere sahiptir.he zaten söylemişsin ortalama 7.5 yıl yapma gibi söylemler şundan kaynaklı makinede her ders birbiriyle zincirli yani a dersini aldıktan sonra b yi alıyorsun sonra c yi eğer sen a da kalırsan ve diğer dönemde verrmezsrn dönem uzuyor zorluğu bir bakımada bu yönde ancak o kadar uzatılması saçma ancak uzatan var hatta 7.5 yıl az diyebileceğim insanlarda var

2 ben herşeyle yetinirim para olsun çalışmayayım kafasında isen devlette iyi yerler bulabilirsin ancak şunu söyleyeyim ankaradaki ünilerin ders programlarını savunma sanayi şirketleri ayarlar diyebilirim bu yüzdrn kendilerine adam yetiştirirler eğer sen istanbulda çalışacağını yabi holdinglerde çalışacağını istiyorsan oralarda staj yapman lazım holdingler için önemli olan okuldan çok firmayı tanıman ve yetenekli olman sen mezun olunca sa koç ben odtülüyüm alıvergari dediğibde böyle adını ilk defa duyduğun üniden çocuğu alırlarsa şaşma o yüzden stajı orada yaparsan problem çıkmaz bu dediklerim büyük holdingler için geçetli özel sektör diğer firmalarda bulursun zaten

3 makineyr sanırım dediysen sen makineci doğmuşun demektir zaten her çıkan kendi işini yapmak zorunda drğil ancak makinenin alanı genişken bunu kullan ben ısı olatak girip imalat olarak çıktım yanımafa otomotivi aldım mesela

4 devlet okulları kontrjyana göre imkan sağlıyor yyrtdışına ancak yüksek ortalama gerekiyor ingilizcen de iyi olması lazım

5 almanca çalışacağın sektöre göre değişir lokomotif fabrikasında çalışan bir kişinin almancaya ne gereği var çalışacağın firma alman firmasıda olsa bu almanlar uzakdoğu ile iş yapmıyolar mı şunu unutmayın dünyanın yarısı çince konuşuyor geriye kalanın yarısı ingilizce konuşmuyor geriye kalanların kaçının anadili ingilizce bu dediklerim evrensel dil ingilizce için almancasını sen düşünüver hocam

6 devlette fazlasını isteyrmezsin eğer bukunduğub ortamı süfekli geliştiren bir kişihsen devlette canın çok sııkır yurtdışı firmasında dünyayı daha çabuk gezme fırsatı bulabilirsin maaş konusuna girmiyorum o değişken baya

7 çoğu özel firma böylr devlette buny fazla göremezsin demiyeyim görürsen foto çek hatıra olarsk sakla bit daha denk gelemeyebilirsin

8 yüksek lisans yapacağın alana göre değişir yönetim alanına girmrk istiyorsan işletme den filan ama akademisyen yada argede iyileşeyim diyorsan kendi bölümünden yapabilirsin ne götürür dersen para ve zaman başka ne götürecrk

9 okul sırası boş ona takılma istanbulun nüfusu ankaranın 3 katı şirket olarsk daha fazladır denize kıyısı gebze gibi bir yerr yakınlığı ankarada bu fırsarlsrı bulamazsın ancak ankarada ankaradır yani başkenti kötülersek diğer iller ne yapsın

Valla hocam şimdi burada bırakıhorun eksik oldu baya bir yazı daha yazabilirim bu sorularla ilgili

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Tek kelimeyle mükemmel bir insansınız, ellerinize sağlık. Mesleğinizde başarılar.

Cevaplar gayet tatmin ediciydi, uğraşmayın üzerine.

İleride, belki, görüşmek üzere
  • Hocam Uludağ-Bursa Teknik-Adnan Menderes üni makine arasında kararsızım biliyorum çok iyi üniversiteler değiller ama puan bunlara yetecek gibi duruyor. Bu üniversiteler hakkında bilginiz,verebileceğiniz bi öneri var mıdır ? Çevremdekiler makine değilde bu dönemde inşaat yaz çok daha iyi olur diyorlar bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bi Yıldız Teknik ile Uludağ veya Adnan Menderes arasında illa büyük bi fark olacaktır diye düşünüyorum. Daha fazla çalışıp YTÜ gibi bi üniversite mi kazanmalıyım yoksa bu yazdığım ünilerden de kendimizi geliştirip ilerde sıyrılabilir miyiz ? Açıkçası mezun senem olduğu için 1 sene daha kalmak gibi riski tekrar göze almak istemiyorum.

@Makineciyimçekilin
  • Rica ederim hocam size tavsiye olarak makine ile ilgili kitap okuyun otomotiv derdeniz alın boschun bolca kitabı var ısı diyorsan mekanik tesisat valla kimse size bunları söylemez çünkü kitap olarak genellikle ders kitapları bakıldığı için son sınıftakilere bakın tezlere nasıl baktıklarını bilmiyolar çok vasit yaz google scholar yaz oraya türkçe arat ingilizce arat yaz borla çalışan araba ben millete hala anlatamadım borla çalışan arabayı 40 yıl önce yapıyolardı diye anlatamadım artık bıraktım kendime okuyorum makine mühendisleri var çevremde hobileri futbol izlemek adama sorsan araba kurdu ama ben soruyorum formula1 araçlarında ne var ki bu kadar hıza çıkıp tekrar inebiliyolar diye bilmiyorum deyip ve üstüne hala araştırmıyorsa kusura bakmayın bu insan hangi okul olduğu önemli değil bence zaten bizim iyi dediğimiz okullarında dünya sıralamasında ki yerinide açıklıyor ancak insanlara şunu deyince rahatlıyolar o okuldan çıkınca işin garanti :) bizde onu diyelim ne yapalım nasıl olsa 3. Sınıfa geldiklerinde ulan üniversite sınavı amma saçmaymış deyip anlayan anlıyor anlamayan yok abi türkiyede iş yok diyor :)

• thephantomoftheopera kullanıcısına yanıt
    Teknik ünilerin seçmeli dersleri daha kapsamlıdır ekstradan lab ortamları daha gelişmiştir ayriyetten okullara öğrenci projeleriiçin yatırımlar daha fazla oluyor ama yemeyelim kendimizi ikiside devlet okulu rektöre verilecek audi daha önemli olduğundan bu son maddeyi silebiliriz.teknik ünilerin mühendislik alanları için geçerli bu durum savunma sanayi için adam yetiştirmek için çalışan üniversitelerde mimarlık pek güzel bir seçenek değil ancak bu kötü olduğu anlamına gelmez.Hacettepe demişsin hocam şunu unutmayın tıp olan ünide öncelik tıptadır.Rektörleri tıptan çıkar kütüphane kitap yüzdesi tıpta daha fazladır ancak ankaradaki okullar savunma sanayi dedim ee bölümü savunma sanayi için muhteşem ayriyeten bu bölüme ihtiyaç fazla hızlı tren yapılacak elektrikçi yok nükleer santrali otomotivlerin elektrikle buluşmalarından bahsetmeyeceğim bile uzay havacılık da ileride popüler olacak bir sektör ancak ben makineden o bölümün seçilmesi yanındayım yoksa gemi makine seçiyor millet son sınıfta şunu söylüyor "yav hocam her şeyi anladım her hesaplamayı yaptımda o gemiler nasıl suyun üstünde duruyor bunu anlamadım" mantığı oluyor ama hem savunma sanayi için uygun hemde sektörde açık bulunmakta ama ben eğer bir güvencen yoksa müteshhitlik gibi ee yi seçerdim

• gorko15 kullanıcısına yanıt
    Hocam salla mühendislik bir okul için 100 e yakın soruyu çözmek değil boşver sen böyle bu iyi okul olsun daha iyisi olsun diye stanforda kadar gidersin yukarıda saydığın okullar kötü okullar değil sanayinin bel kemiği çoğunun programı imalat üstüne bazıları ısı üzerine heh ytü demişsin ytüde bunların hepsi var ancak okuldan önce sizin adınız gelsin boşverin bu yukarıda saydığınız üniler sanayi teşviklemek için kuruldu ötesi var mı eğer ağır sanayi gibi şartlarda çalışmak sizi zorlamıyorsa girin okullara illa ağır sanayide çalışacaksınız da değil tabiki bulundukları illerde büyük firmalarda var İnşaat konusuna gelirsem kendinde girişimciliği görüyorsan belki mütrsghitlik açısından konuşmuş olabilirler ama makinr mühendiside gayet mütrahhit olur hatta kafa kafaya bile çıkartabilirler inşaatın parası o yüzden müteahhitlik için dedilerse o heryerde geçer olay size bağlı siz ne isterseniz yok plazadayım dersen ayrı ver abi oradan anahtar şu şeyi sökem dersen ayrı makinr geniş alan her şeyi yspsbilirsin hocam

• zescafe Z kullanıcısına yanıt
    Hocam sana da cevap vereyim yalnız cevabım sadece sana değil yanlış biliyorsam sizde mühendissiniz.Şimdi geleyim konuya bir mühendis ne olursa olsun fark yaratmalı böyle ortamda gerçek mühendis ortaya çıkar ben makinr mühendisliğini ele alıcam bana en yakın olduğu için tamam Türkiye'de yaşıyoruz herkes birbirinde üstün görmrk zorunda ama şunu okuduğunuz okul ile yapmayın gerçekten komik oluyor komik olmasından çok gençleride etkileyip itü mü odtü mü gibi sorulsr sordurtucak kafaya getirdiniz bölüm seçiminde önce paraya bakıldı ardından bu bölüm ve okul iyi mi diye kpss yi zar zor geçen hocalars onaylattırdınız ya abi mühendislik bu mu gerçekten yani sizin girip girmemenizle hiçbir değişiklik kazanmayacak firmalara girmek mi aferin orada yönetici olun girin aselsana girin tai ye otomotiv için mercedes i söyleyin ha unutmadan da ekleyin ama çok iyi almanca istiyolar diye savunma sanayi diyoruz açın belgesel adamlarda roket mühebdisi vsr makineci şimdi roketlere merakı olan aselsana neden giriyor çünkü en büyük firma o mercedeste iş bulunca artık süperiz abi en iyi okullar dediğimiz okullarda okumadık mı biz elimizi taşın altına koyup neden girişimciliğe girmiyoruz adam yeni açılan anadolu makine öühendisliğindeki mi yapacak bu girişimi yoksa odtü boğaziçi itüden çıkan mı hayır birde denenmek için mülakatlara giriyolar şu mülakatlsra girenlere sorun ya bırak okulu filan sadece hobilerinden bahset desem abi hala kitap okumak sinema gezmek diyecek olan var ya otomotiv meraklısısın mercedese girmeye çalılıyosun soruyorum drift nasıl yapılır el freni ile diyor bu mu yani formula 1 araçları farkı ne diyorum bakıyor öyle hibrit araçlar çıktı hepiniz yeni teknoloji sandınız 50 yıl önce lokonotifler böyle yapıldı hocam hatta morailinizi bozayım 1924 yılında yapıldı ancak ben sorduğumda surada bu soruya cevabı olmayıp benim arabalara merakım vsr diyen çıkar ne yapmam lazım diyor bide çalış abi elinden bişey gelmez yani tek hobin olarak iddaa yapmak olduğu için bana demeyin yani he dersiniz ulan para kazanacam boşver bölümü tamam saygım sonsuz kaç dedin bir doktor 10.000 mi alıyor bana şunu söyle bırak parayı hangi tanıdığın makineci az paraya mekanik tesisat çizip büyük firmalara girip 2 yıl çalılıp üstüne kredi alıp inşaata girecek yada asansör firması kuracak yani ne bilehim bişryler yapacak ama yok hedefler nerede kalıyor o şirkete girmekte o şirkete girince ne oluyor giremeyenlere dönüp bak ne oldu diyebilmek için odtü itü boğaziçi tutturdunuz adamlar ytü racing neler yaptı adamlar 4. Arabası ile almanyada yarıştı haber olmadı burada sırf okul ismi olduğu için güneş arabadı itünün köprüyü geçti diye manşetler ne oldu o arabaya haberiniz var mı Avustralya da piste çıkarmadılar dediklerimden bişey anlamadıysanız buyrun hocam forumlara yazın gençler işsizlik bu kadar oldu yurt dışına kaçmaya bakın artık 5 dil bilmeniz lazım diye yazın siz bu kadar gençleri korkuttunuz bende korkutayım bakalım nasıl olacakmış o staj başvurularında en az 5000 kişi görürsünüz ve o ilanın görüntülenmesi 30000 burası Türkiye kaç yıldır burada yaşıyonuz hala mühendis olarak başkasına ihtiyaç duyuyorsanız buyrun hocam odtü ye yada itü ye gidin hatta amerikada yüksek te yapın zaten hedefiniz biter orada hala kaldıysa hedefiniz buraya yazarsınız biz burads bekliyor olacağız

• Hocam merhabalar ben 60-70 bin arası bir sıralama bekliyorum bu aralıkta ankara,eskişehir,antalya,sakarya gibi yerler var buralarda bilgisayar mühendisliği okumam mantıklı mı sizce?
    Samsun ondokuzmayıs üniversitesi uçak mühendisliği hakkında bilginiz var mı?Burasıda aklımın bir köşesinde fakat ülkemizde havacılıkla ilgili pek olumlu yorumlar görmüyorum.
  • 4alerce kullanıcısına yanıt
    Havacılığa ilgi var ancak biliyosun sadece ilgi var işte :) gelecekte ben daha da artacağını düşünüyorum bu işlerin ancak o kadar sabır kimde vardır bilinmez.

Bilgisayarın avantajı neredeyse her yerde okunabilir olması her ilde çalışabilecek staj yapabilecek yerler bulursun onda sıkıntın olmaz zaten istanbul ile bağlantı yok galiba tüm anadolu sana kalmış belki ankaradaki okul için hani savunma sanayi filan istiyorsan okula göre değişebilir belki biraz kontenjan açıyolar okullara göre ama bilgisayar her yerde iş görür ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

Hocam sana da cevap vereyim yalnız cevabım sadece sana değil yanlış biliyorsam sizde mühendissiniz.Şimdi geleyim konuya bir mühendis ne olursa olsun fark yaratmalı böyle ortamda gerçek mühendis ortaya çıkar ben makinr mühendisliğini ele alıcam bana en yakın olduğu için tamam Türkiye'de yaşıyoruz herkes birbirinde üstün görmrk zorunda ama şunu okuduğunuz okul ile yapmayın gerçekten komik oluyor komik olmasından çok gençleride etkileyip itü mü odtü mü gibi sorulsr sordurtucak kafaya getirdiniz bölüm seçiminde önce paraya bakıldı ardından bu bölüm ve okul iyi mi diye kpss yi zar zor geçen hocalars onaylattırdınız ya abi mühendislik bu mu gerçekten yani sizin girip girmemenizle hiçbir değişiklik kazanmayacak firmalara girmek mi aferin orada yönetici olun girin aselsana girin tai ye otomotiv için mercedes i söyleyin ha unutmadan da ekleyin ama çok iyi almanca istiyolar diye savunma sanayi diyoruz açın belgesel adamlarda roket mühebdisi vsr makineci şimdi roketlere merakı olan aselsana neden giriyor çünkü en büyük firma o mercedeste iş bulunca artık süperiz abi en iyi okullar dediğimiz okullarda okumadık mı biz elimizi taşın altına koyup neden girişimciliğe girmiyoruz adam yeni açılan anadolu makine öühendisliğindeki mi yapacak bu girişimi yoksa odtü boğaziçi itüden çıkan mı hayır birde denenmek için mülakatlara giriyolar şu mülakatlsra girenlere sorun ya bırak okulu filan sadece hobilerinden bahset desem abi hala kitap okumak sinema gezmek diyecek olan var ya otomotiv meraklısısın mercedese girmeye çalılıyosun soruyorum drift nasıl yapılır el freni ile diyor bu mu yani formula 1 araçları farkı ne diyorum bakıyor öyle hibrit araçlar çıktı hepiniz yeni teknoloji sandınız 50 yıl önce lokonotifler böyle yapıldı hocam hatta morailinizi bozayım 1924 yılında yapıldı ancak ben sorduğumda surada bu soruya cevabı olmayıp benim arabalara merakım vsr diyen çıkar ne yapmam lazım diyor bide çalış abi elinden bişey gelmez yani tek hobin olarak iddaa yapmak olduğu için bana demeyin yani he dersiniz ulan para kazanacam boşver bölümü tamam saygım sonsuz kaç dedin bir doktor 10.000 mi alıyor bana şunu söyle bırak parayı hangi tanıdığın makineci az paraya mekanik tesisat çizip büyük firmalara girip 2 yıl çalılıp üstüne kredi alıp inşaata girecek yada asansör firması kuracak yani ne bilehim bişryler yapacak ama yok hedefler nerede kalıyor o şirkete girmekte o şirkete girince ne oluyor giremeyenlere dönüp bak ne oldu diyebilmek için odtü itü boğaziçi tutturdunuz adamlar ytü racing neler yaptı adamlar 4. Arabası ile almanyada yarıştı haber olmadı burada sırf okul ismi olduğu için güneş arabadı itünün köprüyü geçti diye manşetler ne oldu o arabaya haberiniz var mı Avustralya da piste çıkarmadılar dediklerimden bişey anlamadıysanız buyrun hocam forumlara yazın gençler işsizlik bu kadar oldu yurt dışına kaçmaya bakın artık 5 dil bilmeniz lazım diye yazın siz bu kadar gençleri korkuttunuz bende korkutayım bakalım nasıl olacakmış o staj başvurularında en az 5000 kişi görürsünüz ve o ilanın görüntülenmesi 30000 burası Türkiye kaç yıldır burada yaşıyonuz hala mühendis olarak başkasına ihtiyaç duyuyorsanız buyrun hocam odtü ye yada itü ye gidin hatta amerikada yüksek te yapın zaten hedefiniz biter orada hala kaldıysa hedefiniz buraya yazarsınız biz burads bekliyor olacağız

Dediklerinden nedense net olarak bişey çıkaramadım çünkü cümlelerinin sonu yok ve konudan konuya atlayıp bi yere varamamışsın..Paragraflara bölün ki göz yorulmasın neyse..

Demek istediğiniz herkes eşit kendini geliştiren aslan olan işini bilen bu sektörde yürür gider galiba..

Özelde ki duyduğunuz maaşların pek çoğu abartıdır. Türkiyede mühendislik çok kazandıran bir meslek değildir. Bunda hemfikir olalım.

Mühendisler için:

1-)Özel sektörde kurumsal firmada (özellikle yabancı kökenli olanları) maaşlı çalışan mühendisler satış mühendisliği ile bu kariyere başlıyorlar. arkasından satış müdürü, arkasından orjinal ürün üretim müdürü, kanal satış müdürü gibi ünvanlarla 35-40 yaş bandında sahip oluyorlar. Maaşları da 7-10 bin tl arasında. Her şey güzel hoş değil mi? Bu vatandaşlar 45-50 yaş bandında işsiz!!!! kalacaklar. Onlarca örnek var ve emeklilik yalı 60-65 aralığında. wooowww. Çoğu öyle şirketin türkiye de zaten en fazla 3-4 seçeneği oluyor yani öyle ayarda bir işe bulabilmen , milli piyango bileti alman gibi olur. Bu bahsettiklerim şu an maaşlı olarak en iyi grup diyebileceğimiz şirketinin arabasınını kullanan kalifiye mühendis- müdürler. İnternette uzun ingilizce yazılı cv leri olan vatandaşgillerden.

2-)Bu şanslı kesimi ayırırsak, yani kurumsal firmada çalışmayan mühendisler için ise ortam tam cehhennem. Haftada 6 gün çalışma fiks ve sosyal hakların yok denecek kadar az. Her şey düzensiz. Aile ve arkadaşlık yaşamı son derece kötü etkilenir. Şantiye, fabrika ve ofis tarzı küçük kobiler de düşük maaşa kötü standartla çalışırlar.

3-) Üçüncü kesim ise kendi işinin patronu olanlar, bunlardan aile şirketini devralanlar bir şekilde tutunur. Sonradan kendi işini kuran ise ortaklarına ve müşterilerine kazık atmaktan ve her şeyi çıkar/maddiyat gözüyle yorumlarlar. Bir dönem iyi kazansalar, diğer dönem tökezlemeye girerler. Uzun vadede pek çoğu batar.

• zescafe Z kullanıcısına yanıt
    Benim anlatmak istediğim mühendisliği para kazanmak olarak görüyorsanız başta yanlış yola girmişsiniz demektir ama siz yok para kazanıcam diyorsanız bunu kurumsal bir firmaya girerek elde etmeye çalışıyorsanız size gülerim sadece.Galiba sizin dediğiniz hani hem parası bol olsun hem sosyal hakları mükemmel olsun diyebileceğiniz ortamlarda çalışmayı söylemişsiniz kusura bakmayın Norveç'te yaşamıyoruz üniversiteyi daha az çalışıp daha fazla para kazanmak olarak görüyorsanız çoktan piliniz bitmiş.Son dediğinizde de ticaretten bahsetmişsiniz kimse kusura da bakmasın senin o kadar avantajlı konumdayken çoğu ticarette çalışan kişiye göre sen para kazanmak için girdiğin halde orayı batırıyorsan bu senin yetersiz olduğunu gösterir ki aile şirketini devralmayıp şuan çok ilerde olan firmaları da biliyoruz.Benim çalıştığım firmada mühendisler 4500 tl ile başlıyor mağaza müdürleri ise mevkisine göre değişmekte 9000 tl yi bulmakta maaşları ben burada kıstas yapmıyorum kimisine göre azdır kimisine göre fazladır açıkcası etrafımda iyi okullardan çıkan çok boş kişileri gördükçe yerimde durmak istemiyorum ancak inşaat işinde zaten aktiftim ileride de asansör şirketi kurmak istiyorum belki kendi şirketimi kurduktan sonra ilk işe girdiğim firmadan istifa ederim daha fazla yoğunlaşmam için ancak ben bunları düşünürken hiçbir zaman para düşünmedim hocam kusura bakmayın ancak nedense işe girmeye çalışan herkes parayı düşünüyor düşünsünler benim düşüncelerim japonlar gibidir bende mesai bitti mi iş bitmez iş bitti mi mesai biter sosyal hak demişsiniz iş bitmezse ben firmada sabahlamasını da bilirim akşam 17.30 u beklemem bekleyenler parayı da bekler belki gelir

• Tamam hocam kolay gelsin size..Laf karın doyurmaz ben işimi en iyi şekilde yaparım karşılıgınıda isterim..Laf karın doyurmaz evlilikten sonraki masraflar ve diğer kredisi falanı adamı bunalıma sokar var , bu dünyaya da bi kere geliyoruz..Kendi işini kurabilirsen yürürsen ne güzel ben buna karşı değilim.. patronum seneye daha iyi arabaya binsin diye ben sabah 8de girip akşam kaçta mesaimin bitişinin belli olmadığı sektörde neden ömrümü harcayım..

Bugün türkiye'de özel sektörün çalışanlar için bir cehenneme dönüşmesinin sebebi nedir diye sorulduğunda verilebilecek çok cevap var ama en önemli sebeperden biri denetimsizlik.

Özel sektörün bu kadar şımarması ve az paraya çok iş yaptırarak insanları sömürebilmesinin en önemli sebeplerinden bir diğeri de çok fazla üniversite mezunu yetişmesi ve piyasanın bu kadar fazla işgücünü kaldıramaması. Mezun sayısı çok olunca özel sektörün eline koz geçiyor, sen beğenmezsen bir sürü işsiz var demeye getiriyor.

Bu sözüm geneledir..Bu gençlerin önünde 4-5 senesi var o zamana kadar ki piyasanın getirisini kimse bilemez , son sözüm bu dediklerimi alan alır .. hadi eyv

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.