Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Buro olayina 10-15 sene tecrube edinmeden girismem. Gorunen o ki ytu silecegim listeden zaten cok gonullu degildim.

Itu odtu arasinda kaldik o zaman.

Peki insaat muh ile mimarlik arasinda kalmis birisine hangisini tavsiye edersiniz ? Neden ?

Bir de ingilizce itu mu yoksa duz mu ? Neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Pluie -- 21 Haziran 2017; 21:00:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xasger kullanıcısına yanıt
    Hocam yıldız elektrik iyi ancak ben her zaman yıldızda makine okunur kafasındayım bilmiyorum devlet okulları arasında iyi tabikide ancak iddaası ne yazık ki yok.
  • xasger kullanıcısına yanıt
    hocam okul olarak iyi okulun konumunun istanbulda olmasıda güzel bölüm belki şuan tam ne stediğini çıakrtan mezun veremiyor ancak ileride bu bölümede ihtiyaç artıcaktır ancak şuan için bn peki iyi göremiyorum gelecekte de bilgisayar e yazılım mühendisliği matematik mühendisliğinin yerini dolduracaktır.
  • La Pluie kullanıcısına yanıt
    ben itü ni tercih ederim konumundan dolayı okurken iş bulmanıda tavsiye ederim statik çizimi belki öğrenmek isteyebilirsin okurken ve ingilizce bölümü terccih ederim hiç olmazsa terimlerin ingilizce olarak öğrenmek her zaman avantajdır.
  • hocam odtü bilgisayar hakkında değerli düşüncelerinizi alabilir miyim
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi okul iyi ingilizce istersen savunma sanayi istemezsen serbestlik istanbulda olmaması kötü ancak savunma sanayid çalışacak bi kişininde istanbulda okuması saçma o yüzde gireceğin sektöre göre değişir ancak anakdarki okullarınn çoğu savunma sanayiye adam yetiştirir tabi hepsi değilde anladınız demek istediğimi
  • hocam daha önceki mesajları okuyamadım kusura bakma sence elektrik elektronik mi inşaat mı makina mı iyidir?
  • İstanbulda okan üniversitesinde tam burslu ingilizce otomotiv mühendisliği okumayı düşünüyorum sıralamam otomotivde buraya yetiyor. Varmıdır bir bilginiz bölüm yada üniversite hakkında?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çukurova bilgisayar hakkinda bilginiz var mi hocam?

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    tamam hocam sağolun
  • EE mi Bilgisayar mühendisliğinin mi geleceği daha açık ?

Bir de EE mühendisi bir inşaat şirketinde çalışablir mi ? İnşaat mühendisiyle ortak çalışablir mi ?

Osmangazi Üniversitesi nasıldır ? EE için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 22 Haziran 2017; 0:31:35 >
  • İyi günler hocam sıralamam sanırım 50 60 bin aralığında gelecek endüstri yada elektronik haberleşme mühendisliği düşünüyorum size göre hangisi bu sıralama dahilinde nerede okunmalı? şimdiden teşekkürler

• hocam bu sizin ilgi alanınıza göre değişir ancak ben makine diyorum en geniş yelpazeye sahip olduklarından dolayı ekstradan otomotiv sektörünün elektriğe kaymasından dolayı makine mühendisleri elektrik ile ilgili kendilerine yarayan bilgileri alabilirken elektrik mühendisleri ne yazık ki kendilerine yarayacak mekanik bilgileri elde edemiyorlar çünkü buda makinenin 7 alt dalı olduğundan ve her birisinin neredeyse bir bölüm kadar uzun ve ayrıntılı olmasından kaynaklanıyor.İnşaat olaylarında ise bilmiyorum benim aklıma müteahhitlik geliyor hemen ki zaten onun içinde makine mühendisnin de imzası gerekiyor bir yapı için bunu yapı denetimler yapıyor ancak para olarak şu şekilde alıyorlar 4 pay mimarlar alırken 2 pay inşaat mühendisleri 1 er pay elektrikçi ve makine mühendisi alıyor yani gelen para çok az oluyor ancak ek iş olarak yapıldığında gayet iyi oluyor.Ben kendimde makine mühendisi olduğu için birazcıkta torpil kullandım ancak iyi olma konusunu sizin ilginizi ne çekiyorsa o olduğudur.

• FATİHH. F kullanıcısına yanıt
    Üniversite hakkında değilde bölüm hakkında bilgi vereyim şimdi bu otomotiv mühendisliği benim üniversiteye girdiğim yıllarda popüler olmuştu millet baya mercedesle yok şunla bunla diye güzel planlar kurdu ancak ben işin gereğini anlatayım.Otomotiv mühendisliği makine mühendisliğinin alt dalıdır.Makine mühendisliği şuan parçalamaya çalıştıkları bir mühendislik dalıdır ancak parçalaması da bir o kadar zordur.şimdi ben otomotiv mühendisliğine hiç bir zaman sıcak bakmadım oda şu konudan dolayı bir kere makine mühendisliğini parçaladığınız zaman hep eksik kalmakta zaten derslerine bakıldığı taktirde temel dersler var ancak ayrıntı olarak konulan dersler otomotiv seçmeli dersleri olan makine mühendisliği ile aynı derslere sahip ve hatta motorlar adlı ders olmayıp termodinamik 2 adı altında öğretmeye çalışıyorlar.Otomotiv derslerinde bile bu kadar eksiklik varken sen otomobil saçlarının ne tür kaynakla birleştirilmediğini bilmeden üretimi artırma yönünde nasıl bir katkı sağlayabilirsin.Taşıt mekaniği olarak ne kadar iyi bilgilere sahip olsan da formula 1 araçlarının fren diski ile normal kullandığımız araçların fren diski arasındaki malzeme farkını bilmeden davranışını açıklaman zor hep eksik kalır ki şuan günümüzde elektrik girmeye başladı sektöre daha imalat yöntemleri eksikken otomotivde ilerleme nasıl sağlanır.Tabikide bu alana ilgiliyseniz bu dediklerim hikaye öğrenen adam her yerde öğrenir o merak işidir ki olması da gerekir.Ancak ben sizin yerinizde olsam o sıralamaya bir makine mühendisliği arayıp otomotiv ile ilgili dersleri veriyor mu diye araştırırdım eğer bulamazsam da kendimisürekli geliştirmeye hedeflerdim.Alın okuyun ikinci el kitapçıalrda bulursunuz boschun kitaplarını ne bulursanız okuyun oda yeterde artar okul size vermiyosa siz dışarıdan alırsınız oda bir seçenek.

• https://eksisozluk.com/turkiyedeki-elektronik-muhendisligi-kandirmacasi--5354307

hocam ekşi sözlükte şu başlığa denk gelmiştim. Başka yazılar daha okuduğumda adamın haklı olduğunu düşünmeye başladım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bir de hocam çok klasik bir soru ama Türkiye'deki iş olanakları bakımından, eğitim açısından, gelecek açısından sizin önerdiğiniz mühendislikler nelerdir?

• double or nothing kullanıcısına yanıt
    ee ler inşaatlarda yapıdenetimde veya şantiye şefi oalrak çalışabiliyor proje çiziyorlar 4 tane imza gerekir bir yapının kabul örmesi için bu imzalar mimarın inşaat müh makine müh ee müh nindir mimar 4 para alır inşaat 2 elektrik 1 makine 1 para alır.Paralar direk alınmaz ruhsat çıktıktan 7 ay sonra alınır yaklaşık ki oda bu sektörün en zorudur ama sorunuza gelirsek çalışabilir tabikide müteahhitliğe de girebilir ancak müteahhit olduğu yapıya imza atamaz elektrikçi olarak söyleyeyim :)

ben elektrikten yanayım hocam geleceğinin nedense daha parlak olacağını düşünüyorum ancak neredeyse aynı şeleri kıyaslıyoruz yani kıyas yapmak zor ama otomotiv sektörü elektrikçileri zorluyor şuan batarya problemleri yaşanıyor o olay bittiktn sonra otonom sürüşler patlayacak onda da bilgisayar mühendisleri birazöne çıkıcak yani sırasıyla herkes öne çıkıcak ya önemli olan ana mühendisliklerden olun yeter :)

• Öklid kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bilmiyorum adana ya hiç gitmedim sanayi oalrak iyi bir şehir ancak bilgisayar konusunda fikrim yok malesef size yanlış bilgi vermek istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

hocam bu sizin ilgi alanınıza göre değişir ancak ben makine diyorum en geniş yelpazeye sahip olduklarından dolayı ekstradan otomotiv sektörünün elektriğe kaymasından dolayı makine mühendisleri elektrik ile ilgili kendilerine yarayan bilgileri alabilirken elektrik mühendisleri ne yazık ki kendilerine yarayacak mekanik bilgileri elde edemiyorlar çünkü buda makinenin 7 alt dalı olduğundan ve her birisinin neredeyse bir bölüm kadar uzun ve ayrıntılı olmasından kaynaklanıyor.İnşaat olaylarında ise bilmiyorum benim aklıma müteahhitlik geliyor hemen ki zaten onun içinde makine mühendisnin de imzası gerekiyor bir yapı için bunu yapı denetimler yapıyor ancak para olarak şu şekilde alıyorlar 4 pay mimarlar alırken 2 pay inşaat mühendisleri 1 er pay elektrikçi ve makine mühendisi alıyor yani gelen para çok az oluyor ancak ek iş olarak yapıldığında gayet iyi oluyor.Ben kendimde makine mühendisi olduğu için birazcıkta torpil kullandım ancak iyi olma konusunu sizin ilginizi ne çekiyorsa o olduğudur.

hocam otobüslere çok merağım var makina mühendisi olup neoplan veya mercedes benz de çalışmak istiyorum ama orası almanyada sizce makina mühendisi yurtdışında çalışabilir mi? burada maaşlar kattiyen 20.000 tlden yukarı çıkmıyormuş istediğin kadar iyi olsan bile ama iyi avukat doktor trilyonlar bile kazanabiliyor bu durum doğru mu? eminim bunlar belki önceden sorulmuştur ama siz yine kusura bakmayın

• -edobey- kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi ilk başta ili seçin böyle ok istediğiniz üni yoksa ile bakın şimdi endüstri mühendisliği yöneticilik yapmayı gerektirir siz kurumsal firmaların olduğu yerlerde ama küçük sanayi olmayan daha çok kurumsal yerlerin plazaları bu hangi illerde olabilir diye bi çıakrtın kendinize oralarda okumaya çalışın adam misal savunma sanayide çalışmak istiyor izmirde okuyor bunun gibi olmayın girin internete şu ilin şirketleri şu ilin sanayisi diye çıakr veriler bakın burada büyük şehirler ön plana çıkacaktır elbette elektronik haberleşme için ise girin bakın sanayi nerelerde var diye büyük illere giderseniz firmalar çok fazla eleme uygulaması lazım misal ben staja başvurmuştum arçeliğe ancak bu ana merkezlerine değil eskişehirdeki yerine kimseye geri dönüş yapılmadı yapılanlar geri çevrildi baya bi geç tarih olduğunda arçelikten telefon geldi kadın resmen naptın staj bulabildin mi diye aradı yani biraz il seçerken o kriterlere bakın yoksa karadenizde okuyup akdeniz kıyılarında şirket aramayın firmalar size uzak kalır bakın girin o ilde başka hangi okullar var o okullarda o bölümler var mı yerel rakipleriniz var mı diye bakın derim yoksa puan tuttu hurrraa yaz en üsttekini demeyin altılı oynamıyonuz.

• Almanya da çalışman zor adamlar burada üretim yapmamaya yemin etmişken (binek araçları diyorum).Ancak japon şirketlerinde çalışabilirsin veya diğer ülkerlerde almanlar gereğinden fala kasıyor işi buda fransız ihtilalinde gelen almanlarda oluşan almanlar elit ırktır olgusundan geliyor kendi araalarını alman bayrağına benzetiyorlar kolay kolay çalıştırtmazlar.Otobüs için tabiki uygun zaten o alanı merak eden fazla olmadığı için insanlar genellikle almanyaya gitme merakı ile başlıyor makine mühendislğine almanca zormuş yhaa dersi geçemde yeter diplomayı alsak bitti akfasıyla mezun oldukları için önün açık olur :)Maaş konusunu da anlamadım türkiyede mi 20000 tl yi geçmiyormuş yoksa almanya da mı eğer türkiyede diyorsan 20.000 tl yi geçtiğini biliyorum ancak almanya da nasıl bir uygulama var bilmiyorum açıkcası.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.