Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrik elektronik mühendisliği için boğaziçi - bilkent - koç - odtü yü karşılaştır mısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam ben aktif olarak makine projeleri çiziyorum(imşaat) usta çırak ilişkisiyle öğrendim. bu sene ygsye hazırlanıp mesleğimin diplomasını almak istiyorum. planım istanbul veya çevresinde herhangi bir ünide 2 yıllık başlamak dgsye mühendisliğe geçiş yapmak. sorun şu ki liseyi açıktan bitirdim ve herhangi bir temelim yok bölüm derslerinde çok zorlanır mıyım sizce? Ne gibi tavsiyeler verirsiniz bana?
  • Kenzo Tenma kullanıcısına yanıt
    proje dediklerin mekanik tesisat mı onu anlamadım ancak bunun yararını teknik resim derslerinde veya kendinizi mekanik tesisatta geliştirdiyseniz bazı ısı derslerinde yararını görürsünüz ancak dgs ile geçişte okulların nasıl bir ders programı olduğuna iyice bakın bence bazı okullar ısı ile teknik resim ile haşır neşir olmadan direk mekanik derslerine ağırlık veriyor ancak ben sizin sorunuza genel okulların programna göre cevap vereyim tabikide zorlanırsınız ancak liseden uzaktan okuduğunuzla alakalı değil bu derslerin zor olmasıyla alakalı ben sizin yerinizde olsam üniversiteye geçtiğinizde hiç bir derste devamsızlık yapmamak bu çok önemli bence bazı okullarda notlar sıkıntı oluyor birde ben yapmadım o oalyları ancak siz eğer kendinizi eksik hissederseniz her gün o notlara şöyle bakarsanız sizin için yararlı olur birde ekstra şunu belirteyim genellikle başlardaki dersler için ünideki hocalar belli bir kitaptan işlerler bütün hocalar aynı şekilde anlatsın diye hoca ile konuştuğunuzda size ekstra soru yada ekstra kitap önerisi verebilir en azından derste işlediğiniz kitaptan soruları siz kolayca anlayarak sınavları halledebilirsiniz birde ttam emin edğilim ama bence üniversite seçerken 2 vize 1 final olan okulları seçersenizsizin yararınıza olabilir 1 vize 1 final olan okullarda bana göre dersten kalma olayı daha sık oluyor zaten aynı zamanda proje çizimlerinize devam edebilirisiniz ekstradan para kazanmak için sizi zorlayacağını sanmam ilerideki dersler için mkine tasarımı yada bitirme tezleri gibi onlarda çizdiğin teknik resimlerle ilgili bir projeyi kolaycada verebilirsin hocam.

• Odtu-itu-ytu
    Bu unilerin tamami icin insaat muh ve mimarlik aklimdakiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mu1940sa M kullanıcısına yanıt
    hocam bölümünü düşündüysen bu yukarıdaki üniversiteleri önce ile göre ayır eğer ile göre ayırdıysan yada ayıramadıysan benim içinilin önemi yok dediysen çalışabileceğin sektöre görede ayırabilirsin.Örneğin savunma sanayi deçalışmak istiyosan ankaradaki okulları seçmelisin ancak yurtdışına çıkma imkanım yada istanbulda kurumsal bir firmada çalışayım diyorsan belki o firmalarda daha sonradan yurtdışında yüksek lisans ile yada türkiyede yapacağın yüksek lisans ile yönetici rolüne kaymayı düşünüyorsan istanbuldaki ünileri seçebilirsin onun haricinde buradaki 4 okulda eğitim seviyesi yönünden neredeyse aynılar tek farkları bulundukları konuma göre iş sektöründe biraz değişiklik olması oda istisnaları saymazsak yukarıda dediklerim gibi
  • Hocam okul olarak iyi ancak yazılım mühendisliğinde nasıl bir kariyer çizmenize göre değişir.Ucu açık bir bölüm ister kendi şirketinizde patron olursunuz ister kurumsal bir firmada çalışmak isterseniz bir çok seçenek var okulu tam bilmiyorum imkanları nasıldır ancak yazılım mühendisliği özellikle bütün araçların makinelerin internet ile ilişkili olmaya başladıklarından itibaren yeni yeni dallar çıkmakta
  • La Pluie kullanıcısına yanıt
    teknik ünileri saymışsın :)
    inşaat için ben çalışacağın yere göre değişeceğini düşünüyorum kendi şirketinde girişimcilik yapıp büro açıcaksan okulun pek bir önemi yok sana hangisi rahatına gidiyosa ona gidebilirsin ama ben kurumsal bir yerde çalışıcam maaşım olsun boşver patronluğu dersen itü önplanda tutuyorum çünkü hem istanbulda olması hemde inşaat alanında gerçekten iyi eğitim vermesi ytü de deiğim gibi makine okuyun boşver diğer dalları odtü de ingilizcesi ile ezbediyor ancak ankarada olması bilmiyorum bana biraz ters geldi hocam

mimarlık hakkında bilgi vermeyeyim hocam ancak bir tek ytü hakkında bilgi vereym oda kampüsünün beşiktaştan taşınıyor olması :) nereye gideceği belli değil valla.
  • Hacettepe bilgisayar muhendisligi nasildir?

• Dö broglie kullanıcısına yanıt
    Güzel hocam size tavsiyem savunma sanayide yer alabilecek şekilde kendinizi eğitmeniz ankaradaki ünilerin savunma sanayi içinbi avantajı var onu değerlendirin bence bilgisayar mühendisliğininde top noktasını görmüş olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

Güzel hocam size tavsiyem savunma sanayide yer alabilecek şekilde kendinizi eğitmeniz ankaradaki ünilerin savunma sanayi içinbi avantajı var onu değerlendirin bence bilgisayar mühendisliğininde top noktasını görmüş olursunuz

Teşekkürler inşallah siralamam yeterse yazacagim

• Dö broglie kullanıcısına yanıt
    sizin için hayırlısı neyse o olsun hocam kolay gelsin
  • Hocam gazi inşaatı bitirsem akıbetim ne olur maaş statü vs

• Akdeniz inşaat nasıldır
  • Türev ve integral mühendisliklerde hangi amaçla kullanılır.ne işe yarar.
  • hocam çalışacağınız yere göre değişir özellikle inşaat mühendisliği için diyorum mezun olunca devlete girende oluyor özele girende oluyor masa başı evinde proje çizende oluyor yada müteahhitliğe girende maaşı size kalmış çalışmanıza göre değişir
  • planck_sabitii P kullanıcısına yanıt
    hocam üniversite hakkındabilgim yok ancak inşşat hakkında epey bilgi verdim hemen bu mesajımın üstünde inşaat hakkında arkadaşa verdim bilgi
  • musaşi kullanıcısına yanıt
    türev ve integral genellikle makine dinamiği gibi mekanik derslerinde ön planda tutulur ancak tabikide elde edilen çoğu formülde türev ve integral kullanılmıştır.İmalat dalında talaş kaldırırken integralden yararlanırız yada eylemsizlik momentini bulurken şekile göre integralden yararlanırız.İlerleme hızını türev ve integral yardımıyla çözeriz mekanik olaylarda ise herhangi bir zemine uygulanan kuvvetin anlık değilde değişken şeklinde ve düzgün bir şekilde olmadığında integral yardımıyla bileşkesini bulmakla başlar 3 eksenli gerçek koordinat sisteminde taşıt mekaniğine akdar ilerleyecek şekilde türev ve integral kullanılır.Enerji dlaında da şuan aklıma içten yanmalı bir motorun piston sıkışma anında pistona yakın olan yerlerin basıncı diğer yerlere göre daha fazla olur ve ses hızına ulaştığında türbülans meydana gelir burada silindir içi basıncı ölçmek istersek belirli bir alana gelen kuvveti ölçmemiz lazım bu kuvvetide sıkıştırdığımız gazın hareketi ile bir tablo oluşturur bunun toplamını integral ile buluruz hatta arabanın beynine bu oluşabilecek maksimum değeriin oradan sonra sistemin yavaşlaması gerektiğini feedback yaparsak aracı sürerken sürücünün silindir içi basıncın fazla olduğunda otomatik fren ile motorun kendisini güvende tutmasını sağlayabiliriz burada aracın bilgisayarına integral ile oluşacak eğrinin altını toplaması için kullanmalıyız.Direk makine tasarımı gibi bişey yapıverdimiki dakikada tabi bu kadar kolay olaylar değil bunlr başlangıçları ancak türev ve integral toplama çıakrmadan farkı olmayan matematiksel işlemlerdir o yüzden ayrı bir konu olmadan mühendislik hayatının birer parçası olarak bakabiliriz.

• kaçırdığım soru olursa özelden yada buradan soru sorabilirsiniz arkadaşlar
  • Yıldız elektrik hakkında bilginiz varmi

• Hocam yine soruyorum ama ıtü matematik müh. Hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.