|
Bildirim
|
hocam malzeme metalurji makine mühendisliğinin bir alt dalı olarak ortaya çıkıp daha sonrasında kendisini büyüten mesleklerden oldu.Makine mühendisliği içerisinde immalat dalı bulundurur.Çeliğin alüminyumun gibi birçok malzemenün çeşitli yollarıyla imalatını ve dayanımlarını oluşan yaının bir çok özelliğini hesaplar ancak malzeme metalurji ise bundan önceki adım olan o malzemeyi elde etmeyi amaçlar.Dayanı hesaplama derslerde veriliyor ancak makine mühendislğine göre gayet kolay imalat dersleri ise hesaptan çok daha ezber olan yöntemler ile oluyor.Mezun olduunda iş ortamı oalrak kesin bir şey söyleyemem çünkü geniş yelpazeye sahip otomobil sektöründe de çalışabilirisn hatta inşaat seköründe de veya tanıdıklarımdan sağlık sektöründe çalışanlarda.Kocaeli de bizim sanayi üniversitesi olarak kurulan üniversitelerden dediğim gibi İstanbul gibi büyükşehirlerden ziyade anadoluda sanayi için güzel işler bulaiblirsin.Ama benim yorumum şu yönde olacak eğer yapabiliyorsan bir makine mühendisliği seçmen derslerini imalat dalı altında yürütebilirsin hatta araştırırsan birazcık anadoludaki bir çok okul hem makine mühendisliğinde imalat dalı bulunmakta hemde malzeme metalurji bölümü bulunmakta yani kısaca diyeceğim makineyi bitirdiğinde eğer imalat derslerini aldıysan malzeme metalurjiyi hobi olarak biirebileceğin bir seçenek çıkıyor.Ama malzeme metalurji okuduktan sonra makine mühendisliği için öyle bişey deme imkanın bulunmamakta.İstersen daha detaylı bilgilerde verebilrim sorun biraz geniş olduğu için öyle cevap verdim daha ayrıntı istediğin yerler olursa yazarsın hocam tekrardan
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|