Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam maden mühendisliği bizim ülkede pek yaramıyor :) çalışma alanın çok küçük eğer tanıdık yoksa çok zor büyük fabrikalarda istihdamıda çok az madenlerde ise görüyoruz ki para kazanamk içi neler yapılıyor valla mühendisi bile harcarlar orada
  • Merlinbaba kullanıcısına yanıt
    Hocam bölümüne göre değişir eğer burslu gidiyorsan özel okullara gene bir masrafın çıkıcak gerçi istanbuldaki devlet okullarının yurt sıkıntısı var devlette bile sıkıntı çıkacakta orayı geçiyorum ytü de makine okunur hocam gerisi bence boş iddiası olmayan bölümler bahçeşehir ise her açtığı bölümü iddia ile açan okullardan ki iddiası olmasa açılmaz bu yüzden makine müh dışında bahçeşehir daha ağır basıyor ancak eğer burssuz iseniz sakın düşünmeyin bene çünkü gereksiz geliyor bana türkiyede üniversiteye para vermek ki çok yüksek miktarlarda paralar veriliyor girin bi devlete vereceğiniz para ile yurtdışındaçok rahat hem dil hemde yüksek lisans yaparsınız cillop gibi olur yani kısacası bölüme göre farkeder hocam
  • temizkan38 T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ytü de makineden başka bölüm tanımıyorum ancak dediğiniz bölüm elektronik ve haberleşme ilki itüde ikincisi ytü de tam ee mühendisliğinden ayrılan yolu ne bilmiyorum ancak bu bölüm ile ytü türkiyede 2. ki oda yabana atılacka bir olay değil
  • Hocam merhaba şimdi benim aklımda matematik mühendisliği var itü ve yıldızda var bu bölüm yıldızda ingilizce hazırlık var fakat itüden düşük puanı itü mü ytü mü dersek hangisini seçersiniz iş bulma eğitim vb.
  • Bilgisayar mühendisliği ana mühendisliklerden biri hocam her zaman ihtiyaç doğurur.Büyük firmalarda işe girmek istiyorsanız okuldan çok yabancı dile ağırlık verin benden size tavsiye ancak kendi şirketinizi kuracaksanız girişimcilik yönlerinize ağırlık verin ancak savunma sanayi gibi yerlerde çalışacam iyorsanız yabancı dil olarak ingilizceyi çok iyi birde okul notu fln ancak geleceği bitti diyemeyeceğimiz bölümlerden ki robotik türkiyede patlarsa ki (patlayacakta ne zaman ) daha fazla ihtiyaç doğulucak ama buna göre seçilecek bir bölüm değil başta kendiniz sevmelisiniz yoksa ege üniversiteside gayet iyi güzel bir okul
  • hocam sizce Koç endüstri müh. mi odtü elektrik elektronik mi?

seçim yaparken nelere bakmalıyım
    yurt dışı imkanları nasıl
    şimdiden teşekkür ederim
  • muctwen M kullanıcısına yanıt
    Hocam matematik mühendisliği çok kıt bir alan iş bulma sıkıntısı var okuldan ziyade ki bizzat arkadaşlarım bu bölüme grip sonradan ya tekrar giridler sınava yada bölüm değiştirdiler hatta hukuka geçen oldu.Eğitim olarka neredeyse aynı iş bulma konusunda da ikiside sıkıntılı sana tavsiyem eğer buraları yazacaksan yatay geçiş gibi yolları araştırman her zaman yardımcı olacaktır sana
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    İkiside çok yüksek puanla alan bölümler ikiside farklı bölüm burada hangi bölümü seviyorsanız onu tercih etmelisiniz.Dediğim gibi odtüden çıkanlar genellikle ankaradaki firmalarda savunma sanayisinde çalışmakta aselsan tai gibi firmalarda çalışıyorlar istanbuldaki ünilerden çıkanlarda büyük holdinglerde iş buluyorlar.Yurtdışı olarakta koç daha iyi gelmekte odtüden çıktığınızda eğer ankarada çalışmak istiyorsanız eğitim için yurtdışına çıkmanız zor ancak endüstri her türlü yurtdışı desteğini alabilecek bölüm amerikada çok iyi şekilde okuyabilirsiniz ki buda yönetim olarak yurtdışına çalışan firmalarda işe girmeniz kolaylaşır ancak elektrik elektronik için bunun çok öenli olduğunu söyleyemem birde koç endüstri için bir tane daha yabancı dil yararınıza olacaktır angi öblgede çalışmak isteidğinize göre avrupa mı amerika kıtasıı yoksa asya kıtasımı gibi yani kısacası seçm yaparken bölüme göre seçin aklınızda soru kalmaz keşke onu yazsaydım diye yoksa ikiside güzel okul.

• quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

Hocam matematik mühendisliği çok kıt bir alan iş bulma sıkıntısı var okuldan ziyade ki bizzat arkadaşlarım bu bölüme grip sonradan ya tekrar giridler sınava yada bölüm değiştirdiler hatta hukuka geçen oldu.Eğitim olarka neredeyse aynı iş bulma konusunda da ikiside sıkıntılı sana tavsiyem eğer buraları yazacaksan yatay geçiş gibi yolları araştırman her zaman yardımcı olacaktır sana

hocam ben bu bölümü araştırıyorum 2 3 gündür üniversitede okuyanlar olsun şuan çalışanlar olsun en az iş sıkıntısı çekilen mesleklerden biri olduğunu söylüyorlar,bir nevi endüstri mühendisliğine de benzetiyolar siz böyle söyleyince birden ağır oldu :D benim amacım burdan yazılıma kaymak birazda yurtdışı hayallerim var çevremde tanıdıgım ınsanlarda var matematik mühendisi olup yurtdışına giden

• kısacası diyosunuz ki mühendislik seçerseniz yatmaya giderseniz işsiz kalırsınız sürekli kendinizi geliştirip diğerlerinden farkınız olmasını sağlayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bhsmss B kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel dil oalrka iyi eğitim verilmekte ancak dediğim gibi savunma sanayi için güzel veya yöneticilik vasfı akzanamanız için uygun ancak teknik üniversitelerdeki teknik bilgileri ne yazık ki verememekte
  • muctwen M kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı olayı ayrı hocam orada her zaman iş imkanı bulursunuz ben Türkiyedeki genel profili çizdim söylediğim gibi endüstri mühendisliğinin firmalarda hiçbir imza yetkisi yok ve firmaların bulundurmasınada gerek yok ancak firmalar iyi eğitilmiş olanları alıyorlar yönetici olarak eğer böyledüşünürseniz endüstri ile aradaki benzerliği işinize yarayacaktır.
  • Dr. eneox kullanıcısına yanıt
    Artık o şart hocam 2 yabancı dil gerekiyor sosyal özellikler gerekiyor bir çok özellik şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

Yurtdışı olayı ayrı hocam orada her zaman iş imkanı bulursunuz ben Türkiyedeki genel profili çizdim söylediğim gibi endüstri mühendisliğinin firmalarda hiçbir imza yetkisi yok ve firmaların bulundurmasınada gerek yok ancak firmalar iyi eğitilmiş olanları alıyorlar yönetici olarak eğer böyledüşünürseniz endüstri ile aradaki benzerliği işinize yarayacaktır.

hocam peki 20-30k aralıgında önerebileceğiniz bir üniversitede var mı ee ve bilgisayar mühendisliği bölümü için
  • Hocam Gaziantep Üniversitesi Uçak Mühendisliği nasıl? Bölüm ingilizce. teşekkür ederim şimdiden
  • Hocam İTÜ de jeoloji mühendisliği okusam işsiz kalır mıyım? Bu bölüm okunur mu?
  • Hocam tekrardan rahatsiz ediyorum kusura bakmayin ama bir sorum daha olucak. Makine ve elektrik elektronik arasinda biraz kararsiz kaldim. Karsilastirabilir misiniz acaba ?

• xxZuPExx kullanıcısına yanıt
    Bölüm kimya ağırlıklı ill 2 sene dersleri algılayamayabilirsin göreceğin şeyler çok teorik ve soyut. Bence okuması zor Bölümlerden hala. Kocaeli gereksiz kasıyor. Bazı hocalar derste ingilizce yansilarla ceviri şeklinde işlese de ogrenim dili turkce. Sana tavsiyem bu yuzden odtu itu git. alternatif yakinlik olarak Sakarya var onda okunması kolay ancak ne kadar iyi eğitim verirler bilmiyorum. Osmangazide fena degildir.

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız :D
  • Isletme muhendisligi hakkinda ne dusunuyorsunuz hocam.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.