Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim. Peki bunun yerine mühendislik değil ama belki bilginiz vardır diye soruyorum Moleküler Biyoloji ve Genetik hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • İnşaat dusununlere detaylı bilgilendirme yapabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamr kullanıcısına yanıt
    Hocam geleceği ben Türkiye'de rahat görmüyorum ama bu değil ki bitecek.Çok fazla boşluk kalmış kontejyanları dolduramamış üniversiteler özel ilaç şirketlerinde çalışma fırsatı var ki bunların çoğu yurtdışı ile ilişkisi olan şirketler bu yönde yolunu bulursan gidersin he birde akademisyen olma gibi şansında daha fazla bence.Daha fazla bilgi vermek isterdim ama çok fazla bilgim olan bir konu değil o yüzden yanlış bilgi vermekten korkara burada noktalayayım :)
    Anladım hocam çok teşekkür ediyorum :)
    çok sağolun hocam yardımcı oldunuz teşekkür ederim çap olayı umarım düşündüğüm kadar zor değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodOnMyName -- 20 Haziran 2017; 5:55:33 >
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    hocam ben inşaat sektöründe kayırmaların torpillerin fazla olduğunu o yüzden okuduğun yerin veya kendini geliştirmenin yükselmeye yardımcı olmayacağını duydum fakat bunları söyleyenlerin sektörle pek bir alakası yok o yüzden şüpheyle yaklaştım sonuçta yaşadığımız yer belli bu tarz olaylar malesef her meslekte var
    sizin bakış açınızdan durum nasıldır ben iyi bir üniversitede çap ile bitirsem dil öğrensem yine de yetersiz mi kalır çünkü akrabadır tanıdıktır çevrem yok diyebilirim
  • BloodOnMyName B kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi inşaat sektörünü şöyle ayırayım.ilki yapı denetimler;buraya genellikle diplomayı verirsin(kiralarsın) maaşını alırsın imzanı atarsın.ikincisi şantiye şefliği bu bazı kişilere tehlikeli gelebilir ancak yapıldığında şantiye başına 3.500 tl gibi ücret alıyorsun ama yılda belli sayıda yapabiliyosun.üçüncüsü statik çizimi projeler burada da müteahhitlerden sana gelen projeleri çizip imza başına para alıyorsun dördüncüsü müteahhitlik burada aslında müteahhitlikbelgesi alıyorsun bunun inşaatmühendisliğiyle alakası yok ancak şöyle bir faydası var kendi müteahhitliğinde statik çizimini hepsalamıyorsun ki buda gayet yüksek bir miktar.beşincisi kurumsal büyük yapı şirketleri burada genellikle ağaoğlu gibi firmalar burada sabit maaş alırsın imzalarsın bir nevi şantiye şefliği yaptırırlar yada mal lojistiği gibi çeşitli görevler burada kurucu aile şirketi olur genellikle ve müteahhit olduğu için yükselmen zor ki neredeyse kurumsal köle olursun çünkü müteahhitleri biliyoru para vermemek için neler neler :)) atık gerisini sen düşün he birde sonuncusu akademisyen olarak kalmanın dışında o her zamanın bir seçenek onu geçiyorum sonuncusu kurumsal bir inşaat sekötünde olmayan bir firmada çalışmak hani sadece mühendis slotundan girebileceğin bir yer olabilir burada yöneticilik gibi yerlerde ama bu saydıklarım arasında neredeyse akademisyenlik dışında hepsinde okuldan farklı inşşat mühendisliği.Kolayca para kazanabileceğin bir meslek ve daha önemlisi bir kişinin altında çalışmayıp kendi şirketini kurabileceğin en kolay meslek diyebiliriz bence değerlendirilmesi gerek çünkü kurumsal yerlerde ben bunun için mi okudum kısmına gelirsiniz eğer kendi şirketini gibi olaylara geldiğimizde de kendini geliştirmek demişsiniz diğer dallardan farklı olarak yok 3 dil bil ortalama 3.50 olsun gibi şeylerden çok bence girişimci olmak cesaretli olmak insanlarla kolay anlaşmak gibi birçok sosyal özellik daha önemli geliyor.Tabikide istisnalar farklı bir çok kişi Rusya'ya filan gidipte çalışıyor ancak bence gereksiz birden fazla iş yaparak sadece imza ile para kazanabilecekken kaçırılmaması gerek size tavsiyem okul seçiminden çok okulda okurken böyle proje çizen kişiler firmalar ile konuşup oralarda part time çalışın küçük ofisler vardır mimarlık mühendislik diye geçer o size bu yolda daha fazla tecrübe ve çevre katıcaktır.

• xxZuPExx kullanıcısına yanıt
    Kocaeliye gelme kanser olursun daha da yorum yapmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

hocam malzeme metalurji makine mühendisliğinin bir alt dalı olarak ortaya çıkıp daha sonrasında kendisini büyüten mesleklerden oldu.Makine mühendisliği içerisinde immalat dalı bulundurur.Çeliğin alüminyumun gibi birçok malzemenün çeşitli yollarıyla imalatını ve dayanımlarını oluşan yaının bir çok özelliğini hesaplar ancak malzeme metalurji ise bundan önceki adım olan o malzemeyi elde etmeyi amaçlar.Dayanı hesaplama derslerde veriliyor ancak makine mühendislğine göre gayet kolay imalat dersleri ise hesaptan çok daha ezber olan yöntemler ile oluyor.Mezun olduunda iş ortamı oalrak kesin bir şey söyleyemem çünkü geniş yelpazeye sahip otomobil sektöründe de çalışabilirisn hatta inşaat seköründe de veya tanıdıklarımdan sağlık sektöründe çalışanlarda.Kocaeli de bizim sanayi üniversitesi olarak kurulan üniversitelerden dediğim gibi İstanbul gibi büyükşehirlerden ziyade anadoluda sanayi için güzel işler bulaiblirsin.Ama benim yorumum şu yönde olacak eğer yapabiliyorsan bir makine mühendisliği seçmen derslerini imalat dalı altında yürütebilirsin hatta araştırırsan birazcık anadoludaki bir çok okul hem makine mühendisliğinde imalat dalı bulunmakta hemde malzeme metalurji bölümü bulunmakta yani kısaca diyeceğim makineyi bitirdiğinde eğer imalat derslerini aldıysan malzeme metalurjiyi hobi olarak biirebileceğin bir seçenek çıkıyor.Ama malzeme metalurji okuduktan sonra makine mühendisliği için öyle bişey deme imkanın bulunmamakta.İstersen daha detaylı bilgilerde verebilrim sorun biraz geniş olduğu için öyle cevap verdim daha ayrıntı istediğin yerler olursa yazarsın hocam tekrardan

Turkiyede metalurji iş alanlari makineciler tarafindan tecavuz edildi daha yeni yeni işletmeler farkına vardı. şunu soyleyim sektorde makineci malzemeden anlamiyor. o pozisyonda calistiginda ciddi sikinti yaşıyor. ornegin arge de kalite kontrolde calisan makineciler (makine muh mudur dâhil) herhangi bir sorunda hasar analizi vs yapamiyor sem,den görüntüyü aliyor ama Microyapiyi okuyamiyor mecbur tubitak yolluyor sadece okumasi icin onlarda cok yogun oldugu icin çoğu zaman cevaplayamiyorlar. Kocaeli metalurjiye sektorden boyle cok sorunlar yasandigi icin boyle sorular geliyor hocalar Karsidaki makineciye mikroyapiyopiyi anlatiyor ama makineci anlamıyor. Bunlar proje muhendisi kalite kontrolcu oluyor. Metalurji oyle hobi olarak yapilabilecek bir mecra degil deniz deryadir işin derinliğine indikce anliyor insan . Sana çelik desem aklına ne gelir ? Benim aklima binlercesi geliyor ? En cok bildigim dedigim malzemede bolumu okudugum halde halan tam anlamiyla vakıf hissetmiyorum. Turkiye de zaten mühendislik yapilmiyor daha cok personel yonetimi ve proses bilgisi ile işlerini yürütüyor. Ayrıca malesef daga taşa universite açtıkları icin makine muhendisliginin de itibarı yerlerde. Piyasada asgeri ucrete razi ama bulamayan anadolunun harngi bir universitesinde mezun makine muhendisleri gordu bu gözler hocam.

Benim tavsiyem arkadaslara imkanlarını şartlarını zorlasınlar yurtdışına gitsinler. Turkiyede muhendislik egitimini iyi ,kotunun iyisi ve kötü olarak ayırıyorum. Devlet uni için iyi olanlar itu ve odtu. Ha diger yerlerden iyi muhendis cikar elbet sayıları azdır ve buyuk oranda kendileri çaba sarf etmişlerdir vessalam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 20 Haziran 2017; 9:7:33 >

Hocam kendim is kurmak bana daha cazip geliyor tabi ki ileride kendimi girisimci olarak gormek isterim hatta, ancak insaat sektorunde dediginiz gibi rahatca yapilabilecek olmasinin dezavantajlari da yok mudur, kendi sirketini acmanin cok yaygin olmasi gibi, kisiyi digerlerinden ayiran kriter ne olur bu durumda cunku baska yerlerle bağ kurulsa da kendi isinde yarari olmaz diye dusunuyorum sonucta ona calismam beklenir, teknik bilgi mi one cikar bu durumda

• Tef mobilya öğretmenliği bitirdim.tef öğretmenlik mezunlarına mühendislik hakkı verildi ales ile olacakmış artık..sınav içeriği nasıldır.mobilya öğretmeni hangi mühendislik dallarına gidebilir ve istanbulda öyle bir mühendislik var mı çünkü adliye personeliyim istanbulda..

• Diploma kiraya vermek nedir ya. Böyle bir bölümü hiç okumayın daha iyi. Sonra binalar niye çöküyor.

• 1) odtu kkk daki muhendislik egitimi hakkinda bilgi verir misin? Mesela ayni bolumu yildizda mi yoksa orda okumak mi mantikli?

2) Muhendis kafasi dedigimiz seyin varligina inaniyor musu,? Eger evetse nasil anlasilir?

3) Savunma sanayi disinda ee muhendisliginin calisma alanlari neler?

4) mekatronik hakkinda ne dusunuyorsun?

• Hocam kimya mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun Hacettepe veya İyte de bu mühendisliği okursak geleceğe umutla bakabilir miyiz?

• dokuz eylül bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum fikriniz varmı okul ve bölüm ile ilgili
  • elektrik elektronik yanında açıktan işletme veya yönetim bilgi sistemleri okumak avantaj sağlar mı ilerde?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozra33

dokuz eylül bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum fikriniz varmı okul ve bölüm ile ilgili

Ben de burayı merak ediyorum.

• Benim zamanımda(16 yıl evvel) Türkiye'de sadece 3 üniversitede(itü, ytü ve koü) elektrik mühendisliği bölümü vardı. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik fakültesi 1992 yılına kadar yıldız teknik üniversitesi nin bir fakültesi idi. 1992 yılında ytü den ayrı bir üniversite olarak Kocaeli Üniversitesi adını aldı. Hala üniversite bölümümüzü sosyal medya üzerinden takip etmekteyim. Şu anda Türkiye de sayılı kampüslerden biri olan Umuttepe kampüsünde eğitim öğretimine devam etmekte. 16 yıl önceki hocalarım emekli olan 2 hocam hariç hala oradalar. Eğitim olarak ytü den pek bir eksiği olduğu söylenemez. Eğitimi büyük bir çoğunluğu ytü itü mezunu hocalarımız vermekte idiler. 1999 daki büyük deprem üniversite binalarını ciddi derecede hasara uğratmış, 2001 de üniversiteye girdiğimizde mühendislik fakültesi prefabrik Tek katlı binalardan oluşmaktaydı. Tabi ki kayıt için geldiğimizde bir hayal kırıklığı olmuştu. Ancak verdiği eğitim olarak çok kaliteli bir bölüm olduğunu çok geçmeden anladık. Laboratuvar sayımız ve olanaklarımız o dönemde Türkiye'de puan olarak koü elektrik mühendisliğinden yüksek olan bir çok üniversiteden çok çok iyiydi. Üniversite depremden etkilendiği için bir çok yerden maddi destek almış. ABB, Siemens gibi bir kaç firma elektrik mühendisliği bölümüne laboratuvar teçhizatı vs. hediye etmişler. Yüksek Gerilim dersi hocamız Hasbi İsmailoğlu nun çabalarıyla kurulan Yıldırım darbe gerilim laboratuvarımız bile mevcuttu. Benim hedefim ytü elektrik idi ama 4 puan gibi bir farkla (bu benim zamanımda 4 adet sayısal soruya tekabül ediyordu) kaçırmıştım. Size tavsiyem gönül rahatlığıyla bu bölümü yazabilirsiniz. İşsiz kalma gibi bir düşünceniz asla olmasın. Ama kişinin kendini geliştirmesi de şart tabi ki.

• 20-30k aralığında mühendislik yazanlar işsiz kalır mı?
    BU aralıkta hangi üniversite yazılması daha mantıklıdır?(Genelde Gazi,Marmara gibi üniler geliyor galiba bi de odtü kimya vardı mesela)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.