Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    çok sağolun hocam sonuçlar açıklansın ona göre bakacağız artık . dokuz eylül nasıldır acaba bilginiz var mı kocaeli yada dokuz eylül desem ? kocaeli eğitim kalitesi ve şehir olarak iyi mi sence hocam
  • mehmetes999 M kullanıcısına yanıt
    hocam fazla geleceği olan bir mühendislik değil endüstri mühendisliği dururken işletme mühendisliğine sıra gelmez diye düşünüyorum
  • Emirates_23 E kullanıcısına yanıt
    uçak sanayi dediğim gibi savunma sanayide mevcut onlarda genelllikle ankaradaki üniversitelerden yada istanbuldkai iyi okullardan alıyorlar aselsanın tainin sitesinde şöyle bibakarsan görürsün kontejyanları yayınlıyolardı staj için fln sana fikir verir ama sivil havacılık gibi yerlerde çalışayım diyorsan orası ayrı Türkiyede uzay geleceği biraz zor görülüyor yurtdışı imaknıda seni kendini geliştirmene bağlı ancak gaziantep te okuyup yurtdışına açılabilmen için baya bir geliştirme koyman lazım kendine
  • muctwen M kullanıcısına yanıt
    bu okuyacağın şehre göre değişebilir ancak istanbulda özeller arasında mef bilgisayar için güzel duruyor elektrik için ise gazi güzel duruyor ancak bence şeçimiilk başta hangi şehirde okuyacağınıza göre seçin sizin için daha kolay bir şeçim olacaktır
  • uçan_adam kullanıcısına yanıt
    Hocam çok zorlama çıkarılan bir bölüm okulun isminin yetmeyeceği bir alan kesin bir şey söyleyemem işşizlik durumu için ama ana mühendisliklerden bu tür mühendisliklere ortam çıkmaz biraz kıyıda kalmış bir bölüm ancak belki yatay geçiş düşünülebilir bu bölüme girip başka bölüme geçme gibi orasıdaokullarda ayrı araştırılması gerekli
  • alex_1909 A kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı değil hocam yollayın soruları cevaplarız

makine mühendisliği ismine bakmayın makinelerle uğraşmaktan çok ingilizce ismi mechanical engineering e göre bakın yani mekanik işleriyle ilgilenir.Altında bazı okullarda 7 bazılarında 5 bazılarında hiç dal yoktur ancak tıpdaki gibi uzmanlıkları mevcuttur bu dallarda enerji-imalat-ısı-klima-otomotiv-konstrüksiyon-geneldir.Burada genellikle işteenerjide kullanılan türbinlerin pompaların verimleriyle hesplamaları tasarımları imalatta kullanılan çeliklerin herhangi bir işlemlerinde(talaşlı talaşsız kaynak döküm) dayanımlrının hesaplanmasında konstrüksiyonların tasarımalrında otomotivdeki parçaların birleştirilmesi dayanımları tasarımlarında yada bu saydıklarımın hespinin teknik resimleri gibi bir çok faaliyette görev almakta.Geniş bir yelpazeye sahip hatta sonradan çıkarılan tüm yan mühendislik dalları bu makine mühendisliğini parçalamak için kuruldu ancan ne yazık ki başarılı olamadılar bunun en büyük neden ise bu dallar arasında bilgi çok önemli otomotivde siz parçanın nasıl imal edildiğini bilmezseniz tasarımında zorlanırsınız gibi

elektrik elektronik ise makinecilerin tam eksik olduğu elektronik kısmında görev almakta ikisinin birleştiği noktaya mekatronik dediler ama bence olmadı insanlar bunun yerine ikisinide iyi bilen kişileri tercih etti ancak burada elektronik ne yazıkki dezavantajlı genellikle makinecilerelektrik alanında uzmanlaşabiliyor ancak elektrikçiler mekanik alandakendini eğitemiyor buda dalların çok olmasından dolayı ancak kendini öyleeğitecek makineci nerde bulunur bilemem :) elektrik elekrtonik ise her zaman gelecğei olan ana mühendisliklerden makin gibi çok fazla dallara ayrılmıyor ancak iş dalı olarak makine müh kadar geniş yelpazede hatta inşaat sekötünde çalışmaları aynı fabrkalarda çalışmaları gibi bir çok çalışma ortamı eş.Özellikle elektrikli arabaların çoğalması ile makinecilerinde elektrik konuusnda zayıf kalması ya mekatronik mühini yada elektrik blümünü daha popüler bir hale getireceği bence mümkün hocam.

• hocam kimse verim artışı gibi işler için birden fazla çalışan çalıştırmak istemez zaten bu makine mühendisliği bölümüden ayrılan bir parça sektör devamı olan bir sektör ancak bölüm için aynısnı diyemem çünkü kendisini bu yönde eğiten makine mühendisleri olduğu sürece bu bölümün işini kapmaya başlıyorlar buda bu bölüm için sıkıntı
  • xxZuPExx kullanıcısına yanıt
    kocaeli küçük bir şehir sen eğer büyük bir şehirden oraya geliyorsan kiralar sana çok ucuz gelir yemek yaşam ucuz gelir ancak bir anadolu şehrinden geliyorsan senin için değişen birşey olamz fazlada vizyon katmaz şehir yurt kaliteleri nasıl bilmiyorum belki okullar sağlıyordur yurt orasını araştırmak lazım ancak izmir büyük şehir hiç olmazsa küçük şehirden büyük şehire gitmenin avantajı çok fazla onu görürsün zaten kocaelinin eğitim kalitesi ise bu tür üniversiteler sanayiyi kalkındırmak için kurulan üniversiteler ve mezunlarına genellikle sanayie uygun yetiştirmeye çalışıyorlar bu yüzden Türkiye standartlarında iyi bir eğitim almış olursun ancak tabikide kurumsal bir şirkette yöneticilik vasfını okul sağlasın yada 3 yabancı dil bilerek dünya pazarına açılacak şekilde bir yönetim ekonomi eğitimi verilmiyor onun yerine sanayi için gereken bir eğitime sahip

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    EE veya elektronik ve haberleşme hakkında ne düşünürsünüz . yani bu üni ler olursa makineden başka bı yere gıtmeyın mı dıyosunuz . ayrıca bahçeşehir tam burslu olacak evet para vermek bence de mantıklı değil
  • hocam otomotiv müh yazılırmı hacettepe ünv 2 dil eğitimi var diye dikkatimi çekti
  • Ege makina nasıldır

• Hocam dokuz eylül makine nasıldır sizce ? dün bi makine mühendisi abiyle konuştm çok tavsiye etmedi ytü itü olmazsa diğer ünilerden mezun olunca sıradan bi makine mühendisi olursun diyor bana elektrik elektroniği ilk tercih et sonra makine dedi ne düşünüyorsunuz ?
  • Bir de işin daha çok teorik tarafında ve otomotiv dalında çalışmak istiyorum dediğim gibi egede ve türkiyede bu imkanlar mevcut mu?

Teşekkürler

• Hocam öncelikle şimdiden teşekkür ederim.

Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği düşünüyorum nasıldır?
    Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi'nden Amerika'ya geçiş yapabilir miyim?
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    anladım, teşekkürler

• İzmir yüksek teklonoji entitüsü ingilizce inşaatmı yoksa gazi üni türkçe inşaatmı

• Ege makine ?

• Madenin yurtdışı imkanı varmı peki hocam
  • Hocam bilgisayar mühendisliği için hangi üniversiteyi önerirsin? Sıralama 15.900. Yıldız teknik marmara bahçeşehir vs tutuyor. Benim için öncelikli olarak yurtdışı imkanları geniş olmalı. Ondan sonra da derslerin zor olmaması önemli benim için. Tabii mezun olduktan sonrası da önemli olduğu için dersler zor olabilir ama çok kasıntı olmak istemiyorum üniversitede. Hangi üniversiteyi önerirsin?

Not: İstanbulda oturuyorum ve üni istanbulda olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRO EAGLE -- 20 Haziran 2017; 17:59:58 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.