Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ytü de makine okunur ben bu kafadayım size bunu söyliyeyim tam içeriğini bilmiyorum ancak diğer üniversitelere bakmanızıda öneririm puanınız belki en yükse burayı tutabiliyor olabilir ancak puan sadece o okulu seçenlere göre yapılıyor siz araştırın derim.
  • Bütün okulların bütün bölümleriyle ilgili sorular gelmiyor ki hocam benim bilmediğim yerlerde zaten arkadaşlara nasıl araştırması gerektiğini sorularına nasıl cevap bulabileceklerini söylüyorum ancak onlara üniversiteden destek gelmediklerinde kimse görecekleri ders programlarını göstermiyorlar ne yazık ki bende buna yardım etmeye çalışıyorum yoksa daha ders programlarına bile bakamadan insanlar sırf aile baskısı puanı tutuyor diye başka şehirlerde bilmeden okulu yazacaklar hiç olmazsa ders programlarına bakmayı bilsinler birde zaten iş imkanı soruları sürekli sorulan sorulardan bunların yelpazesi çok geniş olduğundan sadece girdikleri bölümün eğimli olduğu yerine göre yorumluyorum geri kalan kendisini geliştirmekte olduğunu söylüyorum.
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için teşekkürler hocam. Japoncaya ve cinceye ilgim var fakat alfabeleri yüzünden üşeniyorum. Hazırlıktan yeni çıkmış bir ögrenci olarak dil ögrenme istediğim çok yüksek. Tabi ilk işim bu yaz b2 olan ingilizcemi c1 yapmak olacaktır. Simit çayı da severim hocam sorun değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akpinar1999

kocaeli elketrik muhendisligi nasildir? mezun olunca is bulma firsati az mi?

Kocaeli mühendislik fakültesi kalitelidir.İTÜ YTÜ vsden sonra yazılacak bir üniversitedir.
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    benim japoncam gayet iyidir hocam sana şöyle bilgi vereyim çince zorbir dil ancak japonca bize çok yakın bir dil dediğin gibialfbelerinde sıkıntı yaşarsın ancak konuşması grammeri listeninginde bir sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.
  • Merhaba hocam iyi günler,

Mukavemet statik dinamik gibi dersler nasıl derslerdir biraz bahseder misiniz? Lisede gördüğümüz şu denge konusuyla bagıntılı sanırım kb yın biraz cahilce gelebilir ama cidden hiçbir bilgim yok ve bana baya korkutucu geldiler ve hiç ilgimi çekmedi bu dersler keza termodinamik akıskanlar mekaniği falan. Ders içerikleri ve okuyanların mezunların yorumlarına bakarak endüstri mühendisliğini kendime yakın buldum sizce nasıldır? Koç bilkent itü odtü bunlar arasında kıyaslarsanız sizce hangisi uygundur ve mesela benjm İngilizcem cok kuvvetli değil yani temelim var biraz ve HAZIRLIKTA da çalışırım tabi ama cok mu zordur bolumu ingilizce okumak sizce? Kb yın çok soru soruyorum ama cidden cevap alabileceğim kimse yok ve cahil kaldım bu konularda, yukarda denge konusu ıcın yazdıgım seyın aynısı elektrik için de geçerli ve sırf bu yuzden elektrik ve endüstri arasında kaldıgımda endüstri daha ağır basıyor hem de iş sahası vs. Teşekkürler şimdiden

Edit: denge ve elektrik konuları benım mantıgıma yatmıyor pek başarılı değilim, daha lisedeki basit hallerini yapamazken üniversitede de sıkıntı yaşarım diye dusunıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkblade36 -- 21 Haziran 2017; 3:56:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• darkblade36 kullanıcısına yanıt
    Şimdi hocam dediğin gibi statik sabit duran cisimlerin dengesini ölçer lisedeki gibi kuvvetler eşit momentler eşit mantığıyla buluruz bu statiğin çok az kısmı ondn sonra farklı konulara girer ancak 1.ve 2. vize budur finalde ise örneğin bir masa bu formülleri yazdık ancak hala bulamayacağımız şekilde bilinmeyen varsa masanın hareket ettiğini düşünüp ona göre bi formül daha çıkartıp buluruz statik dersi budur lisedeki dengenin gelişmiş halidir ancak ileridekidersler için bir hazırlıktır,mukavemet ise dengeden çok dayanım dersidir dengeden kuvvet bölü alan dediğimiz işlemlerle hesaplamaya çalışırız statik bilgisigerekli bu ders için,termodinamik ise bazı okullarda 1 ve 2 si birden var bazılarında 2 yok ben anlatayım 1 basitçe termodinamiğe girer işte basınç hacim eğrileri entalpi entropi eğrileri ile hal değişiklerinden oluşan enerjileri bulmaya çalışırız türbin ve pompa çevrimleriyle çevrim hakkında hesaplamalar yaparız akışkanlar maknaiği ise adından anlayacağın gibi akışkanların belli bir şekilde akışından oluşan hesaplamalar temodinamik 2 de ise dediğim çevrimlerin özelleştirilmiş halleri örneğin otto dizel vardır içten yanmalı motorların çalıma prensibini anlatır gibi şimdi itü odtü bilkent koç demişsin bu okullara şöyle bak gir google a koç üniversitesi makine mühendisliği ders programı diye orada görürsün okulun ne ders verdiğini ona göre kafan şekillernir örneğin itü mukavemet 1 2 vermekte ama termodinamik 2 vermemekte gibi okullar arasında ders olarak fark olmaz ancak dediğim gibi olmayan ders olabilir yani sen ısı alanında ilelemek istiyorsan itü ye gidersen iyi ilerlersin diyemem :) okullar arasındaki fark bu diyebilirim ha birde ingilizce olarak eğitimleri kıyaslayabilirim özellerin ingilizeleri daha iyi devlet olarakta odtü itüden daha iyi ancak itü ortalama diyebilirim.İngilizce dersleride fazla düşünme alışırsın üniye gittiğinde ben 2 yıl ingilizce ders almamıştım malzeme 1 aldım ilk aldığım ingilizce ders :) şimdi kredileri bitirmeye çalışıyorum D: bence seçeeğin bölümü ders olarak değilde bölümü sevip sevmemene göre seç ki zaten seviyorsan onun altındaki dersleride seversin bakma misal ben girdim makineye her desi sevecekmiyim hayır 7 tane altdal var ilk başlarda enerji diyodum aldım termo 2 yi enerji yönetimi aldım dedim bir daha enerji seçmem getirin imalat bütün imalat derslerini aldım en son turbo makine elemanları 1 2 vardı onların aşığı değildim geçeyim gideyim kafasındaydım yani her dersi sevmem mümkün değil ama o derslerde de öğrendiklerim gerçekten güzel bilgilerdi ben o akfayla bakmıştım ortalamaya uyarak geçtik valla :)

Böyle soruların sorulamsı iyi oluyor herkes issizlik durumunu ararken sizin derslere kadar inmeniz gerçekten güzel bir soru eğer kaçırdığım yer olursa tekrar sorabilirsin hocam yada özel mesajla başka dersleride sorabilirsin hepsini cevaplarız
    hocam cok tesekkurler cevabınız için, endüstri hakkında biraz bılgı verebılır mısınız acaba bana en yakın olanın o oldugunu dusunuyorum da, tesekkurler sımdıden :)
  • ziraat mühendisliği iş durumu nedir iş bulabılırmıyımiz hocam
    Hocam endüstri mühendisi işleyen bir sistemin verimini artırma yönünde çalışmakta bu işleyen sistem her türlü sistemi düşünebilirsin lojistiğinden satışına üretimine her türlü sistemde kendisini eğitmelilerdir.Az önceki yorumunda dediğin sayısal dersleri bunda yok sayma bunda da sayısal dersler mevcuttur ancak o kadar içlerine girilmez burada sayısal ders vermenin mantığı her şeyden haberi olsun ki verimi artırabilsin mantığı ülkemizde çok ihtiyaç doğdu ancak şunu belirtmemde fayda var çoğu kişi makine mühendisliği bitirip yüksek lisans da işletme yapıyor veya ee mühendisliğini bitirip bu gibi olaylar endüstri mühendislerinin yolunu tıkıyor çünkü firma ekstradan bri kişiyi çalıştırmak istemez birden fazla işi yapan kişiye bira daha ücret vermek ister ve yönetmeliklerde endüstri mühendislerinin olmaması firmaların endüstri mühendisi almasını zorunlu tutmuyor ancak genede bir istihdam mevcut puanı yüksek öğrencileri aldıkları için diyebileceklerim bunlar hocam :)

• Hocam Yazılım mı Endüstri mi ? Atılım Yazılım nasıldır ?

• mertcan2699 M kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkiye'de ki hali biliyorsun ne halden ne hale geldiğimizi tarımda :) ben pek önemsenmediğini düşünüyorum ancak devlette hala istihdam sağlanıyor ancak ne kadar kişilk istihdam sağlanıyor bilmiyorum özel şirketlerde az veya yabancı onlara girmekte zor olacağını düşünüyorum.
  • Saraswatichandra kullanıcısına yanıt
    hocam ben endüstriyi seçerdim ancak farklı konularla ilgileniyorlar sizin merak ettiğiniz ilgilendiğiniz alan neyse o daha mantıklı bana yazılım işler hep uzak kaldığı için böyle söylüyorum üniversite olarakta bence atılımdan daha farklı yerleri tercih etmelisiniz bilmiyorum burslumu burssuz mu ancak çoğu üniversite bu işe ticaret olarak baktığı için eğitim seviyeleri yerlerde oluyor ne yazık ki
  • Hocam marmara endüstri hakkında bilgi verirmisiniz özellikle endüstri mühendisliği hakkında

Şimdiden teşekkür ederim

hocam puanım buyuk ıhtımalle bılkent odtu ve itü bu ucune gırebılcek kadar gelıcek yanı bılkentten emın degılım ama o ıhtımal de var.sence ıs konusunda sıkıntı yasar mıyım yanı tamam unlu unıler ve kendımızı gelsıtırmek lazım kendımı gelıstırırım zaten de yanı ınternette cok genıs ıs alanı falan denıyor ama yıne de malum turkıye ınsan korkuyor
    Hocam endüstri yöneticilik gerektirir bu tür ünilerde zaten bunu alırsın ama biliyorsun yeterli olur mu bence olmaz yabancı dil için bence çalışacağınız irmlara göre kestirebilirsiniz rtık çoğufirma uzakdoğu ile iş yapmak zorunda bu yüzden size tavsiyem yabancı dilinizi uzakdoğuseçmeniz bu size ekstra özellik katar iş hacmi geniş onda sıkıntınız olmasın iş bulma konusunda kimse size garanti veremez okulda veremez ki vermemlide zaten bana kalırsa girişimcilik olayı daha önemli işe girmektense o yüzden şuan kime sorarsanızz sorun size kesin bir şey söyleyemez ama bu okullardan çıkan kişilerde issiz kalıyorsa Türkiye bitmiş deriz :) o yüzden korkmanıza gerek yok bence
  • xasger kullanıcısına yanıt
    Hocam endüstri mühendisliği kısaca verimi artırmak üzerine kurulu bir mühendislik genellikle yönetici vasfına kadar uzanır çoğu sistem hakkında az bilgisi olur ama tüm sistemleri bilmesi yararınadır genel olarak bunların verimlerini artırır satış arge lojistik gibi bir çok sistemin.Türkiye olarak buna açız ancak şunu belirtmemde fayda var hiç bir yönetelikte firmalar endüstri mühendisi bulundurmak zorunda değil ancak buna rağmen istihdamı çok yüksek bunuda ben iriş puanlarının çok yüksek olamsına bağlıyorum.

marmara üniversitesi zaten işletmesiyle ünlü bir okul tam içeriğini bilmiyorum endüstri mühendisliğini marmara üniversitesinde ancak işletme ile kendini tanıtmış bir okulun endüstri müenidsliğinide de iddialı olduğunu söylemem gerek ayrıca istanbulda olmanın faydalarını görürsün bolca nede olsa kurumsal firmaların yönetimlerine girmye çalıaşcaksın istanbuda bunun için banka diyebilirim

• .BraveHeart. . kullanıcısına yanıt
    Dostum Tai'nin büyük hedefleri var. Temel Kotil Itu'de ders vermiş değerli bir insan Itu'de bazı laboratuvarlarin kurucusudur kendisi.

Tai'yi 10 kat büyütme hedefi var Thy ile yaptıkları ortada.

Tai ITU ve ODTÜ ile ultralight ucak geliştirme konusunda çalışacak yani uçakları universiteler geliştirecek Tai ise üretecek.

Geçenlerde itu'de yetenek avına çıkmıştı

ikm.itu.edu.tr
    Milli Muharip Avcı Uçakları İTÜ’de Yetenek Avına Çıktı
    http://ikm.itu.edu.tr/haber-detay/2016/05/03/milli-muharip-avcı-ucaklari-itu-de-yetenek-avina-cikti

Bu da ucak anlaşması

Tai Anka, Tai Hürkuş, Tai T129 Atak ve şu an geliştirme çalışmaları devam eden T625 ile Tai kendisini günden güne geliştirmeye devam ediyor

Paris airshow 2017'de bolca fotoğrafları mevcut bakabilirsin.

Tai için en büyük hedef ise hiç kuşkusuz Milli Muharip Uçağımız olacak. Temel Kotil ile Tai'nin bir hayli agresif olacağını üniversiteler ile içli dışlı olacağını düşünüyorum. Uçak mühendisliği okuyacak arkadaşlar için müthiş bir kariyer yapma fırsatı olabilir.

Tai dışında Tei, Kale Havacılık, Roketsan, Baykar Makina gibi firmalarda çalışabilirsin hepsinin millilesmeye yönelik önemli projeleri mevcut.

Tabii sen Nuri Demirağ olmak istiyorum dersen ne olur bilemem burası Türkiye her şey olabilir.

Bunlar benim kendi görüşlerim sektör uzmanı değilim sektörde çalışmıyorum ama ülkemizde havacılığa ilginin artığını ve hedeflerimizin olduğunu görüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmir Ekonomi Üniversitesi yazılım mühendisliği nasıldır ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.