Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim hocam daha bir istedim orayi.Bide itu malzeme olmazsa is hayatinda egitim hayatinda cok bir kaybim olur mu?Yildiza gore

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hıcam malzeme konusunda ytü daha iyi ancak toplum algısı olarak itü ön planda tutuluyor sıkıntı çıkartmazlar iki okulda da

• Odtü Havacılık veya Itu Uçak düşünüyorum . Bilginiz dahilinde karşılaştırma yapabilir misiniz

• İlk önce böyle yararlı bir konu açtığınız için teşekkür ederim. İki yıl mezuna kaldım şanssızlıklar sebebi ile istediğim dereceleri elde edemedim. 50 bin civarı bandında bir mf-4 puanım gelecek. İzmir'de yaşadığım için Ege ve DEU makine yazacağım. Siz yukarıda bahsetmişsiniz ben ayrımını çok iyi bilmiyorum, size danışmak istedim. Yıldız teknik istiyordum ama maalesef olmayacak. Siz İzmir'deki okulların derslerinin paralel olduğunu söylemişsiniz. Ben dalların tam olarak ayrımını bilmiyorum( herkes ısı verip geçiyor yazdığınızı gördüm).

İmalat daha mı az veriliyor?

Anabilim dallarının fazla olması ile bölümün iyi olması arasında bir korelasyon kurabilir miyiz?

Bu sorum biraz spesifik olabilir belki ama bilgili birini bulmak zor :) Dokuz eylül ve Ege'nin ders programlarına baktığınızda eğitim kalitelerini nasıl görüyorsunuz? Okuduğum çoğu yerde Dokuz eylülün daha iyi olduğu yazılıyor. Siz tercih yapacak olsaydınız nereyi yazardınız?

Dokuz eylül ve Ege'de hemen hemen tüm hocalar aynı üniversitede lisans eğitimi alıp doktora yapıp profluğa orada yükselmiş. Bunun dezavantajı olabilir mi yoksa tam tersine üniversitede bir ekol olduğunu mu gösterir?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sikildim artik -- 24 Haziran 2017; 12:34:8 >

• Hidrojeoloji muh haklinda bilginiz var mi sadece hacettepede bulunuyor

• Hacettepe bilgisayar mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz hocam şimdiden tesekkurler

• ieyegosubu İ kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk defa sizde duydum genel bir cümle söyliyeyim ara mühendisliklerin çoğu sıkıntılı ona göre düşünün

• Starixa kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi ankara savunma sanayi için birebir bilgisayar mühendisliğide bu sektör için gayer uygun bu sektörde çalışmak istiyorsanız gerçkten güzel olur başka sektörde çalışmak için belki İstanbul kadar imkan bulunmaz ama diğer illere göre fark olacağı kesin ünide iyi gayet

• Chane kullanıcısına yanıt
    İkisidr teknik okul ancak odtünün iline göre avantajı var savunma sanayi için mükemmel itü nün öyle bir imkanı yok kontenjan ayırıyorlar ancak ankaradaki ünilere göre azdı belki sivil havacılığı dülünüyorsunuzdur bilemem orasını birde eklemem lazım odtünün ingilizce eğitimi bi tık daha iyi itüden yani çalışacağınız sektöre göre değişir hocam

• sikildim artik S kullanıcısına yanıt
    Hocan ilk başta son dedipine göre yazayım dedim itünün ytünün ve o okulların hepsinin hocaları hep aybı kendi okullarından mezun olmuştur bu devlet okullarında böyle ekolluktan değilde rahata kaçma ortamı bilme gibi düşünebilirsin

Şimdi ben olayı anlatayım dal olarak makine 7 dala ayrılıyor genelde hepsini saymak zor :) işte otomotiv ısı imalat diye gidiyor bu bazı okullar bu dallarda ayrım yapmadan misal osmangazi ünisinde derslere baktığıbda termodinamik 1 sonra termodinamik 2 gelir ancak ytü de o ders seçmelidir bütün türkiyede termodinamik 1 gösterilir ancak 2. Seçmelidir neler arasından seçiyoz dersen mukavamet2 teknik resim 2 termodinamik 2 arasından seçiyprsub itü ye baktıpında seçmeli yok mukavemet 2 seçilmiş yani bu lisedemiydi yok müzik dersini biz seçtik olayı gibi okul seçiyor.birde dal olan okullarda hocalar makine mühendisliği altında birde o dalın hocaları vardır yani otomotivci hocalar imalatcı hocalar diye ayrılır diğer dal olmayanlarda böyle hocalar ayrılmazlar.Dal dedik ne işe yarar der isek eskiden dilekçe verilşyordu ben otomotiv dalını seçtim diye ders seçiminde sadece o dalın sçtığı dersleri görüyorduk misal termodinamik2 seçiliyprdu malzeme 2 seçemiyprdun gibi yada imalat derslerinden atıyorum kaynak tekniğini seçemiyprdun şimdi ise okullar o dilekçe olayını kaldırıp sen bütün havuzdan seçiyorsun eğer belli şsrtlsrı yerine getirirsen stajını filanda yapsrsan makine mühendisliği diploması yanında atıyorun imalat dalı belgeside alıyorsun çok bir artısı yok ancak diğer okullarda seçmeli yoktur hani biraz kısıtlıyor ben kaynak tekniğini talaşsızı talaşlıyo dökümü alıyorum ki bence çok önemlilerdi diğer arkadaşlarım bunları hiç bilmiyordu bu yüzden sürekli kitaplar okudum otomotivle ilgili çünkü bu dallar içiçeler ayrıltırılamazlar diğer bilgileri birleştirip trk bi dalda toplayınca farkını gösteriyorsun sadece otomotivde ustalaşmış bir insan imalat bilmeden kullanılan çeliğin özelliğini bilemez onu geçtim motordan sonra havalandırma sistemi en önemli sistemdir onu bilemez motorun soğuması onu bilemez gibi ama ne yazık ki okuldan çıktığınızda bunların hepsini bilmek zorunda değilsinizde sektör bilmenizi istiyor bu yüzden kitap diyorum :) birde bunların yanında elektrik kısmı vsr makinecilerin bilmesi gereken onunda öprenilmesi gerek

Hocam kusura bakmayın tatile çıktım mesajlsra hem geç hemde yüzeysel anlatmak zorundayım ancak size mesaj atıyorum özelden daha sonra ayrıntılı size anlatırım şimdilik bilgi sahibi olun diye bahsettim

• Hocam, çift anadalı tavsiye edermisiniz. Bir alana yoğunlaşmak mı çap mı hangisi iş hayatında (özellikle argede) fark yaratır?
    Çap için: Bilgisayar && Elohab
    @Makineciyimçekilin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin17 -- 24 Haziran 2017; 15:44:43 >
  • Hocam odtü ee veya makinadan çıkarsak işsiz kalma ihtimalimiz nedir bide odtü makina hakkında görüşlerinizi alabilir miyim

• kenshin17 kullanıcısına yanıt
    Çift anadal uygun yapılırsa gerçekten avantaj deidğiniz gibi argede mükemmel bir bilgiye sahip olabilirsiniz ama tabi şöyle de olabilir herşey hakkında bilgisi olupta bi işe yaramayan tipler var birde ne sorsan adam cevap vernçen tipler bu yüzden okul da verilen eğitimle yetinmeyip altını doldurabilirseniz argede iyi bir avantaj yakalarsınız dediğiniz böşümlerin çap için ıçuygunluğunu bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ancak genel olay bu bazı kişiler bunu yapmayıp yüksek lisans da tercih edebiliyorlar ama iş kendinizde bitiyor diploma boş bir kağıt.bu arada kusura bakmayın bayram için tatil heyecanındaydım cevaplarınızı gördüm ancak anında cevap yazamadım o yüzden sabrettiğiniz için teşekkür ederim iyi bayramlar dilerim

• OneShotHeadShot kullanıcısına yanıt
    Ankaradaki okullar özellikle ee ve bilgisayar savunma sanayiye adam yetiştirir makinenin kontenjanı bunlara göre az ancak oda azımsanmayacak kadar mezununu bu firmalara vermekte.Ankaradaki diğer okullardan farkı odtünün teknik üni olmadısı bu sayede bir tık öne geçiyor savunma sanayide çalışmak isterseniz not ortalamanıza dikkst ederseniz yeter ancak çalışmak istemiyorsanız veya ortalamanız düşükse sanayi yolu gözükmekte ankaradaki okullar makine mühebdisliğinde otomotiv veya imalat gibi dallarda eğitim vermemekte düşünün hacettepe de adamlar vermediklerinden dolayı otomotiv mührbdisliğini çjkardı eğer bu yerlerde okuyup otomotiv firmasjnda çalışacaksanız kendinizi birazcık eğitmelisiniz ama odtünün programı enerji buda çoğu sektörde olmazsa olmaz bu yüzden ankarada iş bulabilirsiniz istanbuldaki büyük holdinglerde çalışmak istiyorsanız okurken orada staj yapmanız gerek biraz şehirler diğer okullara göre uzak ancak ankarankn en tanınırı odtüdür kendinizi iyi şekilde tanıtırsanız sıkıntı çıkmaz.Kusura bakmayın hocam bayram tstili telaşından yazamadım cevap sabrettiğiniz için teşekkür ederim iyi bayramlar

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Hocam vakit ayorıp cevaplamışsınız teşekkür ederim bir sorum daha olucak çok rahatsız etmek de istemiyorum bayram sebebiyle şimdi hocam benim hedefim odtü makina okuyup mercedes bmw ford gibi araba firmalarında arge mühendisliği yapmak odtüden meZun biri için bu şekilde bir hedef ne kadar mümkündür neler yapılması gerekir ve bilginiz varsa ne kadar maaş alabilirler cevaplayabilirseniz çok sevinirim hocam şimdiden teşekkür ediyorum

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuçlar açıklandıktan sonra odtü inşaat yazmayı düşünüyorum ama çevreden sürekli inşaatçılar iş bulamıyo inşaat mühendisi fazlası var gibi laflad duyuyorum , sizce odtü inşaat mezunu biri iş bulmakta sıkıntı çeker mi ha birde başlangıç maaş aralığı hakkında bir fikriniz var mı acaba ? teşekkürler şimdiden

• OneShotHeadShot kullanıcısına yanıt
    Hocam abim geçen sene odtü makinadan mezun oldu şu anda bir savunma sanayi firmasında çalışıyor. 5,5 ile başladı işe ve arkadaş çevresinden de açıkta kalan olmadı hepsi girdi işe.Ama bana yazmamı önermiyor çok zor olduğunu disiplinli çalışmaya alışkın olmayan birinin asla yazmaması gerektiğini öğütlüyor hep.Zaten kendiside bölüme girdiğinde kafasında gayet güzel saçları olan biriyken şu an neredeyse kel bir mühendise dönüştü.

• denizyuceee D kullanıcısına yanıt
    Hocam abiniz adına üzüldüm ama o maaşla başlamak iyi bir şey gerçekten özel bi çabası oldumu abinizin oraya girebilmek için yani sadece odtüyü mü bitirdi bunun yanında kendini geliştirme anlamında neler yaptı?

• 24 29 bin arası onereceginiz en iyi mühendislik ve okulu ıstanbul içi?

• quote:

Orijinalden alıntı: denizyuceee

Hocam sonuçlar açıklandıktan sonra odtü inşaat yazmayı düşünüyorum ama çevreden sürekli inşaatçılar iş bulamıyo inşaat mühendisi fazlası var gibi laflad duyuyorum , sizce odtü inşaat mezunu biri iş bulmakta sıkıntı çeker mi ha birde başlangıç maaş aralığı hakkında bir fikriniz var mı acaba ? teşekkürler şimdiden

Dostum.değil odtü, urfadan bile mezun olsan , aklını kullanirsan iyi paralar kazanabilecegin bir meslek bu . bak rahat 40-50 tane inşaat mühendisi tanıyorum dur . hiçbiri aç değil , deli para kazanıyorlar . kimisinin kendi şirketi var , kimisi büyük firmalarda çalışıyor vs vs . ilk giriş için normal bir uniden mezun olan adam 2500 den 1 kuruş alta calisma z. Ama ODTÜ İTÜ mezunları , 3500 ile.baslar . en kotu

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.