Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam galatasaray bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi iş konusunda akrabanıza güveniyorsanız bence ona şu okul nasıl diye sorun ben daha iyi okul olsun diye 1 yıl daha okumayı sevmiyorum 1 yıl daha ünide daha iyi kendinşzi eğitmek bence daha iyi şu günümüzde sırf dil bildiği için işe girenleri düşünürsek okulun bir önemi olduğuda çöpe giditor.Şimdi makine istediğin illere baktığımızda edirneden çok ben istanbulda okumanızı öneririm hiç olmazsa daha fazla iş yeri tanırsınız bu size avantaj zaten sosyal bir kişiyim demişsiniz size tavsiyem kesinlikle 2 yabancı dili bilmeniz okulunuzun belkide ismini silmek için büyük avantaj birde şundsn bahsedeyim şimdi bilmiyorum ingilizce hazırlık var mı da okukda 2 yıl okuduktan sonra sınava girip başka makibe mühendisliğine yatay geçiş yapıp dersleri saydırabilirsiniz hem stresiniz olmaz hem mühendislikte öğrendiğiniz matematik fizik gibş bilgiler ile kokaykıkka sınavı yapabilirsiniz buda bir seçenek 1 yıl daha stresli geçeceğine hem lisans eğitimine başlsrsınız hemde tüm mühendisliklerin ilk yılları aynı olduğundan dersleride saydırabilirme imkanınız olabilir

• Hocam hiç bilmiyorum kusura bakmayın yanlış bilgi vermek istemem ilk defa sizden duydum böyle bir bölümü

• Hide on Tod H kullanıcısına yanıt
    Üniversite olarak güzel küçük çoğu kişi birbirini tanıyor hazırlığı fransızca eğer siz üstüne ingilizce koyarsanız istanbul içinde büyük avantajınız olur hem isyanbukun Beşiktaş semtinde güzel vizyon katacak bir okul hocam

• Boğaziçi kimya mühendisliği nasıl

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Geomatik dediğim harita mühendisliği o yüzden anlamamış olabilirsin.Ben de ilk başta bu ne ya demiştim Harita mühendisliği hakkında bilgin var mı

• Üşengeçadam0 kullanıcısına yanıt
    Haha kusura bakma normalde araştırırım internette de tatil dönüşündeyim yorumları yazmak için bile zor hallediyorum interneti neyse hocam harita mühendisliği iş olarak fazla bişey yapmaz hatta mimarlığı inşast mühebdisleri sizin işleri yapıyorlar ancak bir inşastın yapılması için harita mühendislerininde imzası gerek yani imza başına para alınıyor sıkıntılı küçük bir meslek büyük şehirlerden çok hani inşaatın aktığı yerlerde daha iyi ancak dediğim gibi biraz sıkıntılı meslek inşaattan makine elektrik mühendisleri bile fazla para alamıyorken haritacılar sıkıntıda bu dediğim özel yapı deneyim gibi yerkeri söylüyorum diğer sektörlerde bilgim yok hocam aslında paraya bakıldığında fazla gibi gözüksede inşaat başına ruhsat çıktıktan 7 ay sonra müteahhit ten para alınabilirse alınıyor yani biraz sıkıntı

• bobselam6155 B kullanıcısına yanıt
    Hocam bölüm sıkıntıda kimya mühendisleri makine mühendislerinden doğalgaz tesisatını almaya çalıltılar verilmedi biraz sektör sıkıntıda kimya mühebdisleri arkadaşlarım endüstri ile çap yaparak yönetici rollerini üstlenmeye çalışıyorlar ki siz boğaziçi demişsiniz yöneticinin hası mühebdislik eğitiminden çok yöbetici eğitimi veren okul bu yolu aklınızda bulundurmanızda fayda var diyorum

• çap nasıl yapılır

İnternette araştırdım herkes haritacılar devlette çok rahat iş bulur falan demiş ne kadar doğru bunlar

• Üşengeçadam0 kullanıcısına yanıt
    Devlette iş bulunur istihdam sağlıyorlar ancak nasıl şartlarda ne kadar para ile çalışır onun hakkında bilgim yok malesef

• Hocam ytü den yeni mezun dil bilen inşaat mühendisi ne kadar alır işşiz kalma ihtimali varmıdır

• bobselam6155 B kullanıcısına yanıt
    Hocam okuldaki bölüme başvuru yapıyorsun belli şartları var o şartları sağlarsanız başvurunuz kabul ediliyor daha sonra transkriptinizi çıkartıyorsunuz aldığınız bölüme götürüyorsunyz onlar size hangi dersten muafsınız onu söylüyorlar ona göre devam ediyorsunuz her okulun her bölümün şartları farklı olabilir ancak internette aratınca çıkıyor şartları dahil olarak

Tamam çok teşekkürler

Eyvallah

• Hocam 2 senedir tıp okuyorum. Bu sene bölüm değiştirmeye karar verdim. Odtü makine düşünüyorum . Sizce bölüm nasıl? Pişman olur muyum acaba
  • Hocam peki sizce elektrik elektronik alanında boğaziçi , koç , bilkent üniversitelerinden hangisini seçsek daha avantajlı olur? Birde ee ile bilgisiayarın benzer bölümler olduğunu biliyorum ama ikisinin birbirine artılarını eksilerini yazarmısınız ?

• Tıp mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhab33 -- 27 Haziran 2017; 15:18:40 >
  • Sad Amore S kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi ankaradaki okulkar savunma sanayi alanında çalışır istanbuldaki okullardan çıkanlarda genellikle holdinglerde çalışmakra anadoluya gidenler diğer şirketlerde çalışmakta bu dediğin okulların eğitim olarak hepsi aynı yabancı dil olsun yöneticilik vasfı olsun sadece bulundukları illerin avantajı bulunmakta

Bilgisayar müh ee müh ikisi arasındaki farklar çok fazla tabiki ancak en kaba şekilde şöyle anlatayım otomobillerin uçakların yada bir çok makinenin mekanik ve elektrik aksanları vardır bunların mekanik aksanlarını mak müh elektrik aksanlarını ee müh ikisi arasındaki bağlantı genellikle aracın beyni olan bir bilgisayar ile yapılır işte bu yazılımlar veya sistemin kontrol yazılımları hani yıllarca söylenen bizim uçaklarımız amerikanın uçaklarını vuramıyor meselesi işte buradan çıkıyor misal direksiyon sistemi tekerler ile artık mekanik olarak bağlı değil diyebiliriz bir bilgisayar sayesinde elektrik aksanı kullanılarak mekanik aksan çalıştırılıyor burada bilgisayar mühendisleri olmasaydı yazılım yani tekerlek dönmeyecekti sadece direksiyonu çevirecektik yani kabaca böylr diyebilirim ortak alanlarında birde şunu unutmamak lazım artık elektrikli araçlar çıkmakta ve arabalarada güncellemeler geliyor bu yüzden bu meslekler ana mühendislik bitmesi zor mühendislikler hocam daha ayrıntılı istersen yazabilirim yoldayım diye burada kesiyorum hocam

• BenQuaker kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi pişman olup olmayacağınızı sizi tanımayan kimse bilemez siz başkalarının tavsiyesiyle tıp tutuyor diye tıp yazdıysanız siz tıp haricinde nereye giderseniz gidin daha mutlu olursunuz ama severek girdikten sonra baktınız dersler zor geldi filan durumuysa bilemem başta söyliyeyim dedim bunu

Şimdi odtü makine iyi okul genellikle çıkanlar savunma sanayide iyi miktara çalılıyorlar yada türkiyenin çoğu yerine dağılıp işe girmeye çalılıyorlar biz ne kadar kendimizi övsekte mühendiaiz diye tıp bana göre yaşam şeklidir o yüzden para kıyası yapamam size hangisi daha mutlu olur da diyemem ama kısa bir not düşeyim yazmadan edemem bu tamamen benim fikrim siz şimdiden acaba tıp dediyseniz bence çoktan bölüm değiştirme zamanı gelmiş gibi duruyor sanki sizi zorla tıpa sokmyşlar gibi sezdim hocam yanlışım olabilir dediğim gibi bu benim yorumum iyi günler

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.