Şimdi Ara

Mühendislik okuyup pilot olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
7.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üst edit: ATPL lisansı hakkında bilgi topladıkça aşağıya yazacağım, yanlışım varsa bilenler düzeltebilir.

Böyle bir şeyi düşünen var mı? Pilotaj okuduktan sonra sağlık sorunu veya başka bir şey yüzünden pilot lisansını alamazsanız yapabileceğiniz işler çok kısıtlı oluyor, 4 yılınız boşa gidiyor anlayacağınız.

THY ve birkaç farklı havayolu şirketlerinin mühendislik ve temel bilimlere özel açtığı 2 sene süren yüksek lisans tarzı bir program var, ücreti açan kuruma bağlı olarak 40.000-140.000€ arasında değişiyor. En kötü olasılık olarak lisans çıkarttıramadığınız zaman ise bir mühendis olarak elinizde işiniz oluyor.

Tabii bu sayılar çok büyük sayılar ve ben ufak bir araştırmayla bu verilere ulaşabildim. Bu muhabbet hakkında daha detaylı bilgisi olanlar veya böyle bir şey yapmayı düşünenler buraya yazarsa sevinirim. He bir de gözlerim 3 numaranın üstünde miyop, acaba bunu çizdirsem pilotluk eğitiminde bir sıkıntı çıkarır mı?

Göz çizdirmek sağlık testinde sorun çıkarmıyormuş.

E: THY 140.000 Euro istiyor ve 10 yıl çalışmayı taahhüt ettiğiniz takdirde eğitim ücretini 10 sene boyunca maaşınızdan kesiyor. Ne kadar mantıklı kişiden kişiye değişir. Ayrıca kişi kaynaklı olmayan bir sağlık problemi oluşması durumunda para istemiyor.

E2: Kabul almak için gereken sağlık şartları:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köprüden önce son çıkış -- 6 Temmuz 2021; 13:43:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mühendislikten Pilotluğa Geçiş: Mümkün mü? 2023

Mühendislik alanında kariyer yapan bazı kişiler, havacılığa olan tutkularını takip etmek için pilot olmayı düşünürler. Bu geçiş mümkündür ancak belirli gereksinimleri ve adımları içerir.

Mühendislik Hangi Alanlarından Pilotluk Lisansı Alınabilir?

Tüm mühendislik alanlarından pilotluk lisansı alınamaz. Ancak makine mühendisliği, uzay mühendisliği ve hava mühendisliği gibi havacılıkla yakından ilgili alanlarda eğitim alan mühendislerin pilotluk lisansı alma olasılığı daha yüksektir.

Mühendislikten Pilotluğa Geçiş Adımları

Mühendislikten pilotluğa geçiş için şu adımları takip etmen gerekir:

1. Pilotluk Lisansı Programlarını Araştır: Hangi pilotluk lisansı programının ihtiyaçlarına ve kariyer hedeflerine uygun olduğunu araştır.
    2. Uçuş Eğitimi Al: Bir uçuş okuluna kaydol ve teorik ve pratik uçuş eğitimini tamamla.
    3. Uçuş Saatlerini Biriktir: Pilotluk lisansı için gereken uçuş saatlerini biriktir. Bu süre, lisans türüne göre değişir.
    4. Pilotluk Sınavlarını Geç: Pilotluk lisansı almak için Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından verilen sınavları geçmelisin.
    5. Tip Değiştirme Eğitimi Al: Belirli uçak türlerini uçurmak için ek tip değiştirme eğitimi alman gerekebilir.

Pilotluk Lisansının Mühendislik Kariyerine Faydaları

Mühendislikten pilotluğa geçişin, mühendislik kariyerine çeşitli faydaları olabilir, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Gelişmiş Problem Çözme Becerileri: Havacılık, karmaşık problem çözme becerileri gerektirir ve bu beceriler mühendislikte de değerlidir.
    • Teknik Bilgiyi Uygulama: Mühendislerin pilotluk alanındaki teknik bilgisi, uçak sistemlerinin ve aerodinamiğin anlaşılması açısından faydalıdır.
    • Kariyer İlerlemesi: Pilotluk lisansı, bazı mühendislik rolleri için kariyer ilerlemesine yol açabilir.

Sonuç

Mühendislikten pilotluğa geçiş, uygun eğitim ve deneyimle mümkündür. Mühendislik alanındaki bilgi ve beceriler, pilotluk kariyerinde bir avantajdır. Ancak bu geçişin belirli gereksinimleri ve adımları içerdiğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam herhangi bir lisans alanından mezun olmak yeterli başvurmak için illa mühendis olma zorunluluğu yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 180 bin euro mu ? emin misiniz ? uçuş okulu 55-60k euro özel şirketlerde zaten kalan 120 bin euro nereye gidiyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 6 Temmuz 2021; 12:39:47 >
  • bu yıl şubat ayına kadar düşüncem bu yöndeydi makine mühendisliği okuyup pilot olmak istiyordum fakat havayolu pilotluğunu araştırınca vazgeçtim

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Ben de şaşırdım ancak okuduğum sitede THY'nin 180 bin istediği yazıyordu. Dediğim gibi henüz çok detaylı bilgim yok buradaki arkadaşlar bilgilendirir diye açtım konuyu.

Edit: şimdi inceledim de 140 bin Euro istiyormuş thy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köprüden önce son çıkış -- 6 Temmuz 2021; 12:48:35 >
  • Mamga kullanıcısına yanıt
    Vazgeçiren ne oldu hocam?

• Nrttn13n kullanıcısına yanıt
    Bazı firmalarda öyle fakat bazıları seçiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tansu daylan var odtü eee mezunu hobi olarak uçak sürüyor ilgilenenler bakabilir profiline.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: köprüden önce son çıkış

Vazgeçiren ne oldu hocam?

şimdi hocam havayolu pilotluğunda çalışırken bir düzenli saat vs yokmuş çalışma saatleri normal çalışma saati gibi hatta bazen daha azmış ama çalışma programları aylık falan değişiyormuş kimi zaman mesainiz gece 3te başlıyormuş kimi zaman akşam yani kısaca bir düzen yok ayrıca bazı zamanlarda kalmalı uçuşa gidiyormuşsunuz haftasonu gitti zaten kısaca aile hayatına kendinize vakit kalmıyor pek parayı bile harcayacak zaman bulamıyorlarmış ben böyle düşününce benim ilerisi için planlarıma çok ters olduğunu düşündüm ve mühendislikten bile soğudum tmye geçtim

• Mamga kullanıcısına yanıt
    Anladım, zaten pilot olacak adamın hayatı düzensiz olur. Göze almak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: köprüden önce son çıkış

Anladım, zaten pilot olacak adamın hayatı düzensiz olur. Göze almak gerek.

kesinlikle,ben göze alamadım ama alacak arkadaşlara başarılar

• kardeşim kimse dememiş mühendis oluyoruz da 100 bin euroyu kim ödeyecek, e hadi 70-80 bin euro olsun sivil okullar biraz kötü ama. 55-60 bin euro'ya uçuş masrafları falan dahil değildir ortalama 70-80 bin euro.

800 bin try'ye denk geliyor. aselsan'daki güzel pozisyondaki adamın 3 senelik maaşı.

denizcile yapıyor bunu daha çok ama 3-5 bin dolarla da olacak iş değil, adam 35 yaşında geçiyor havaya örneğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçuş okulları ve üniversiteler 50-60k euro alırken bu program malesef 140k euro alıyor sizden.Neredeyse 2 katından yüksek bir fiyat. Ama 10 sene boyunca iş garantisi olması ve sağlıktan sıkıntı çıkarsa diye elimizde 2. meslek olması iki tarafında artıları ve eksileri olduğu anlamına geliyor.

Bu arada hocam ben 12.snıfım siz pilotaj bölümünü mü önerirsiniz yoksa bu akademiyi mi hocam?

• Aslında THY öyle yapmıyor. Okulun ücreti yok, başarılı olup da 10 yıl thy'de çalışacağını taahhüt edersen maaşından kesiyor. Şartlarını sağladığın sürece iş garantisi de var. Fakat kesinlikle riskli bir şey, 10 yıl çok uzun bir süre.

Ve evet benim de aklımdan o geçiyor. Gmim okuyup 4-5 sene birikim yapıp havaya kaymak nasıl olur diye düşünüyorum.

• Bu arada duyduğum kadarıyla pandemiden dolayı havayolları bu akademiden 2 sene boyunca alım yapmayacağını duyurmuştu.(ne kadar doğrudur emin değilim ama göz önünde bulundurmakta fayda var)

• Thegates1 T kullanıcısına yanıt
    Bence bu program bir tık daha güvenli, en azından açıkta kalma durumunda elinde yapabileceğin bir meslek oluyor. Ama dediğin gibi olur da bir problem çıkarsa ödemen gereken ücret çok yüksek. İki türlü de pilot olmak riskli bence, kendine güveninin yüksek olması gerek.

• köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt

Hocam sizce üniversitede pilotaj seçilip çift anadala başvurulabilir mi?

• Thegates1 T kullanıcısına yanıt
    Bu mümkün mü, mümkünse hangi okulda mümkün bilmiyorum ama yapılsa bile çook çok zor olur muhtemelen. Buna dayanarak plan yapmanızı önermem.

• Up. Ayjet tarzı okullar thy'den çok daha ucuz fakat iş garantisi vermiyor. Buralardan mezun olanların akıbeti hakkında bilgisi olan var mıdır?

• köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt

bunun için gmim okunmaz pişman olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.