Şimdi Ara

Mühendislik+Oyun için Lenevo L340 17.3'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Makine mühendisliği okuyorum. Bildiğiniz üzere çizim programları var. Hem onları rahatlıkla kaldırabilsin hem de yeni oyunları kaldırabilicek bir laptop/gamingbook istiyorum. Aklımda şuanlık bu laptop var. Kullanan arkadaşlar önerirler mi? Memnunlar mı? 5-6 yıl boyunca sorunsuz götürebilir mi?

www.vatanbilgisayar.com
    LENOVO IDEAPAD L340 CORE İ7 9750H 2.6GHZ-16GB-1TB+128 SSD-17.3"-GTX1650 4GB-W10 - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-l340-core-i7-9750h-2-6ghz-16gb-1tb-128-ssd-17-3-gtx1650-4gb-w10.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalan olmasın bende aynı leptop u düşündüm (bende makine mühendisliği öğrencisiyim) . Benim düşünme sebebim fiyatının şuanda olduğundan da daha da ucuz olmasıydı. Açıkçası büyük ekran ve 144 lük ekran beni cezbetmişti ama buna karşılık beni ince tasarımı ve fan korkuttu. Neden diye soracak olursan içindekilere kıyasla çok ince bir leptop yani programlarda vs çok sorun yaratacağını düşünmüyorum ancak öğrenciyiz yani kabul edelim bir yerde oyun oynayacaksın arkadaş :D

Alırsan programlar için uzun vadede çok rahat kullanabileceğini söyleyebilirim,ancak 1650 ne kadar kurtarır bilemem çünkü günümüz piyasası öyle bir şey ki bir oyun çıkıyor o dönemin en üst segmentlerindeki ekran kartları ultra oynatırken zorlanacak hale geliyor. Yani demem şudur ki BUNUN SONU YOK... hep daha iyisi olacak teknolojiyi yakalamak çok zor bu konuda :D Ha ama yine öyle çok usta oyuncu değilim ayarları kısa kısa oynarım yıl geçtikçe dersen ok :D (şahsen benim leptopumda da 1650 var :D

Açıkçası benim sana önerim i5 bakabilirsin, evet tabikide i7 işlemci daha iyi lafım yok ancak yani benim kendi şahsi düşünmem ve araştırmamdır ki o işlemci o ekran kartına çok yani işlemci hadi uçalım diyor ekran kartı: -hop hayırdır nereye hocam benim güç bu kadar diyor gibi düşün :D

i5 serisinde 9300H var gayet yeterli olabilecek bir işlemcidir araştırmanı öneririm. bir alt serisi olan 8300H bile tuhaftır ama i7-7700HQ dan ortalama %10 daha fazla güçlü ki i5-9300H da %10-%20 bandında i5-8300H a göre daha güçlüdür heralde (tam değerleri bulamadım tahmini konuşuyorum) yani yeterince yeterli olacaktır bence eğer ki yayın vs yapacağım demiyorsan...

Burada bana nasıl birşey istediğini anlatırsan sana daha çok yardımcı olabilirim :)

• kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Almışken beni uzun süre götürebilicek bir şey arıyorum. Çok fazla oyun meraklısı değilim o yüzden ileride kısarakta oynayabilirim hiç sorun olmaz. Sadece kullandığımız programlarda beni rahatlıkla 5-6 yılı götürebilsin istiyorum. Monster düşündüm 1-2 yıldan sonra çok arıza yaptığını ve alanların genelde iade ettiğini gördüm o yüzden biraz monsterden vazgeçer gibiyim. L340 olan cihazda da gördüğüm kadarıyla performans kaybı varmış %10luk mu ne tam emin değilim günlük bir bilgisayar olarak kullanılabildiği için. Sizde de mi bu cihazdan var?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merto4545

Almışken beni uzun süre götürebilicek bir şey arıyorum. Çok fazla oyun meraklısı değilim o yüzden ileride kısarakta oynayabilirim hiç sorun olmaz. Sadece kullandığımız programlarda beni rahatlıkla 5-6 yılı götürebilsin istiyorum. Monster düşündüm 1-2 yıldan sonra çok arıza yaptığını ve alanların genelde iade ettiğini gördüm o yüzden biraz monsterden vazgeçer gibiyim. L340 olan cihazda da gördüğüm kadarıyla performans kaybı varmış %10luk mu ne tam emin değilim günlük bir bilgisayar olarak kullanılabildiği için. Sizde de mi bu cihazdan var?
    Bende L340 yok. Ancak bak i5-9300H da seni uzun bir süre götürür i7-9750 de. Eğer ki yayın vs yapacaksan veyahut hayvannnn gibi işlemci kasacaksan misal işte bilgisayarıma bir oyunun pvp serverını kurarım diyorsan al.

L340 zaten bir oyun bilgisayarı değil ideapad diye geçer. Performans kaybının sebebi büyük ihtimalle ince tasarımı ve fanının yarattığı ısı problemi olabilir.

LÜTFEN bakın ısrarla söylüyorum LÜTFEN , yukarıda yazdığımı okuyun büyük bir ihtimalle az çok bilginiz vardır. dediğim gibi i5-8300H işlemcisi i7-7700HQ dan daha performanslı yukarıda tam değerlerini yazdım ki yeni bilgisayarların içindeki işlemcile 9300H daha da iyisi. Lütfen i7 de i7 de tutturmayın evet daha iyi olacaktır ama zaten içindeki ekran kartı %100 kullanımda iken işlemcin %100 e asla ulaşamaz yani normalde işlemci darboğaz olur ama 1650 ye bu işlemciyi koymak ekran kartını dar boğaza sokmak gibi oluyor.

Başta dediğim gibi bir önceki mesajımı detaylıca okuyun orada herşeyi detaylıca anlattım...

Leptop önerim olarak bütçene bağlı açıkçası ama çok yüksek bütçem yok diyorsan acer'in 1650 olan modellerine veyahut indirimle oda 7100-7200 e bulunabiliyor, acerin i7 9750 , 1660Ti (max-q değil) 16 gb ram li modeli vardı o fiyatlara kesilikle onu tercih etmeni öneririm...

Ha ama açıkçası biraz şık olsun diyorsan Hp omen serisine bak ama dikkat et yeni seri olsun eskiler alev gibi sıcak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan907kaan -- 13 Ağustos 2019; 15:5:37 >

• Önerime gelecek olursak ...

İlk tercihin eğer ki 7200 bandına çıkabiliyorsan acer nitro almanı öneririm içinde i7 9750, 1660Ti (max-q değil) ve 16gb ram var. Tasarım olarak mükkemmel gözükmez ancak yine al benisi vardır klavyele filan tarz gözükür. Ekranı 144 hz diye hatırlıyorum. Yani o fiyatlara en iyisi o.

Diğer bir önerim yine acerden olacak eğer ki fiyat bandın düşükse aynı özelliklerle acerin nitro serisinden var baya bi kullananıda var. Fiyat olarak da 6000 hatta 5500 bandına bulunabiliyor indirimlerle.

Onun haricinde yok arkadaş tasarımı herkesi cezbetsin diyorsan kesinlikle Hp Omen öneririm ama yeni modellerinden almalısın. Geçen gün 6100 tl ye bu vardı :
    urun.n11.com
    Hp Omen 6pz46ea İ5-9300h 16gb 1tb+128g Ssd 4gb Gtx1650 15.6 Win10 - n11.com
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-omen-6pz46ea-i5-9300h-16gb-1tb128g-ssd-4gb-gtx1650-156-win10-P367162229

fiyatına göre çok iyi bir bilgisayardır.

Monster konusunda tecrübem yok ama duyduklarımı söyleyebilirim. Genellikle herkes fanın etki etmemesi ve aşırı ses çıkarmasından söyleniyor birde buna ek 2 yıl sonra lehim kopmaları filan olyormuş genellikle. Onun haricinde ses sistemi için bazı modelleri kötü diyorlar. ama şuda bir gerçek ki fiyatına göre çok iyi özellikler mevcut.

Msi GF serisinden genel olarak uzak durmanı öneririm. Yeni modellerinde ısınma sorunun düzeldiğini söylüyorlar ama daha sorunun düzeldiğini onaylayan yok ancak fiyatları biraz fazla.

Ama lütfen bakın tekrar ediyorum işlemcinizi iyi seçin gerçekten dediğim gibi 1650 ye i7 9750 işlemcisi çok.

• Ben kullanıyorum ve sistem boştayken bile 45derece powerpoint ve google chrome açıkken hayvani bir şekilde fan sesi artıyor neden bilmiyorum ama çok rahatsız edici bir sesi var gün geçtikce soğutuyor kendinden bunu nasıl çözebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.