Şimdi Ara

Mühendislik prog. için Laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnşaat Mühendisi olarak, Autocad, SAP2000, Sta4Cad, İdecad, Primavera, 3DStudioMax gibi programlarla yoğun çalışmalar yapmak üzere bir laptop araştırıyorum birkaç gündür.

Öncelikle işlemcisinin ve ram inin büyük olması önemli sanırım bu işler için. Bu yüzden de i7 işlemcili ve 4 GB ram li makinalara yoğunlaştım.

Biraz da uygun fiyatlılara baktım ve sonuçta iki laptop arasında kaldım şimdilik.

Birincisi: Asus N61JQ-JX054V

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/111991/asus-n61jq-jx054v.aspx

İkincisi: HP Pavilion dv6-2190et (VY104EA)

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/111033/hp-pavilion-dv6-2190et-vy104ea-.aspx

Sizce hangisini seçmeliyim?

Bu ikisinden başka önerebileceğiniz Laptop var mı?

• eğer illede 2sinden birini alıcam diyorsan ASUS
  • teşekkürler yorumun için.

3 gündür yoğun olarak araştırıyorum, fiyatı da önemli benim için yani tabii ki 3000-4000 TL lik toshiba lar daha iyidir bunlardan. ama 2000 TL civarında benim istediğim özelliklere en yakın olarak bu iki laptop gözüme çarptı. eğer başka bi önerisi olan varsa tavsiye alabilirim.

Ayrıca, öneride bulunanlar sebeplerini de yazarsa daha faydalı olur. teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raja_ss

teşekkürler yorumun için.

3 gündür yoğun olarak araştırıyorum, fiyatı da önemli benim için yani tabii ki 3000-4000 TL lik toshiba lar daha iyidir bunlardan. ama 2000 TL civarında benim istediğim özelliklere en yakın olarak bu iki laptop gözüme çarptı. eğer başka bi önerisi olan varsa tavsiye alabilirim.

Ayrıca, öneride bulunanlar sebeplerini de yazarsa daha faydalı olur. teşekkürler şimdiden.
    HP NİN MÜHENDİSLİK SORUNLARI VAR ANAKARTLARINDA BEN ASUSU ÖNERİRİM..BENDE TEKNİK RESSAMIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: tick1988

HP NİN MÜHENDİSLİK SORUNLARI VAR ANAKARTLARINDA BEN ASUSU ÖNERİRİM..BENDE TEKNİK RESSAMIM

Yoruma bak, çay demle. Sen nasıl teknik ressam oldun yahu :)
  • quote:

teşekkürler yorumun için.

Eğer Harddiski 640 GB olsun diyorsan

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n61jq-jx050v-n61jq-core-i7-720qm-1.6ghz-4gb-640gb-16hd-sl-cam-bt-1024mb-hd5730-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=45230

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Alıntıları Göster
    Asus ekran kartı: hd 5730 3DMark06 puanı : 7258
    HP ekran kartı : gt 230m 3DMark06 puanı : 5647
    Ben de mühendislik okuyorum ve asus aldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

oda bizim yeteneğimiz hocam

• quote:

Merhaba.

İnşaat Mühendisi olarak, Autocad, SAP2000, Sta4Cad, İdecad, Primavera, 3DStudioMax gibi programlarla yoğun çalışmalar yapmak üzere bir laptop araştırıyorum birkaç gündür.

Öncelikle işlemcisinin ve ram inin büyük olması önemli sanırım bu işler için. Bu yüzden de i7 işlemcili ve 4 GB ram li makinalara yoğunlaştım.

Biraz da uygun fiyatlılara baktım ve sonuçta iki laptop arasında kaldım şimdilik.

Birincisi: Asus N61JQ-JX054V

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/111991/asus-n61jq-jx054v.aspx

İkincisi: HP Pavilion dv6-2190et (VY104EA)

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/111033/hp-pavilion-dv6-2190et-vy104ea-.aspx

Sizce hangisini seçmeliyim?

Bu ikisinden başka önerebileceğiniz Laptop var mı?

Mac'lere bir göz at istersen

• quote:

quote:

quote:

oda bizim yeteneğimiz hocam

Alıntıları Göster
    jay jay justified

şaka bi yanada yorumumla dalga geçmen hoş değil...bende pavilion vardı dv6000 board da ciddi sorunlar vardı..taş gibi asus dururken gidip hp alıcak değil..Ayrıca ben teknik ressamım ve hidroelektrik santrali projeleri, vinç projeleri çiziyoruz..yani dalgaya vurmak isterdim ama ciddi anlamda alındım..

• quote:

jay jay justified

şaka bi yanada yorumumla dalga geçmen hoş değil...bende pavilion vardı dv6000 board da ciddi sorunlar vardı..taş gibi asus dururken gidip hp alıcak değil..Ayrıca ben teknik ressamım ve hidroelektrik santrali projeleri, vinç projeleri çiziyoruz..yani dalgaya vurmak isterdim ama ciddi anlamda alındım..

Alıntıları Göster
    Kesinlikle asus

• quote:

jay jay justified

Yorumun çok sığ olmuş, ona ithafen yazdım. Şu yorumunda bile çok yüzeysel takılmışsın. Her konuda böyle şip-şak genelleme yapıyorsan, gerçekten kötü.
  • quote:

.............................................................................................................................................................................
  • quote:

Orijinalden alıntı: durrsun

quote:

.............................................................................................................................................................................

Alıntıları Göster
    Bugün gittim bimeks' e.

ASUS u aldım. şu ana kadar bi prob. yaşamadım.

sadece express gate uygulamasında wireless şifresini istediğinde giremedim. çünkü klavyeyi tanımadı nedense. bilgisi olan var mı?

• quote:

Bugün gittim bimeks' e.

ASUS u aldım. şu ana kadar bi prob. yaşamadım.

sadece express gate uygulamasında wireless şifresini istediğinde giremedim. çünkü klavyeyi tanımadı nedense. bilgisi olan var mı?

Alıntıları Göster
    hocam bende aynı durumdayım senle , asusla vaio vpc - f12m1e arasında kaldım. Mühendislik programlarında kullanıcam yoğun olarak. Denedin mi acaba programları performansı nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reprobate

hocam bende aynı durumdayım senle , asusla vaio vpc - f12m1e arasında kaldım. Mühendislik programlarında kullanıcam yoğun olarak. Denedin mi acaba programları performansı nasıl ?

Alıntıları Göster
    çözünürlüğü yüksek laptop tercih edilmeli.Ben vaio f115 kullanıyorum. 1920x1080 olduğu için çizim programlarında daha fazla alan görebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 14 Ağustos 2010; 10:39:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boylum

çözünürlüğü yüksek laptop tercih edilmeli.Ben vaio f115 kullanıyorum. 1920x1080 olduğu için çizim programlarında daha fazla alan görebiliyorsunuz.

kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: boylum

Yine asus o halde. 1080 e çıkıyor asus un çözünürlüğü
  • asus un çözünürlüğü nasıl 1080 e çıkatılabiliyor? benimkinde en fazla 1366 x 768 oluyor.

quote:

pazartesi test edebilicem. sonuçları yazarım.
  • quote:

asus un çözünürlüğü nasıl 1080 e çıkatılabiliyor? benimkinde en fazla 1366 x 768 oluyor.

quote:

pazartesi test edebilicem. sonuçları yazarım.

Alıntıları Göster
    Video Magic ile Görsel Şölen
    Video Magic DVD kalitesini 740p’den yüksek çözünürlük sunan 1080p’ye çıkartır böylece daha doğal renk ve parlaklık kazandırır.

Ben mi yanlış biliyorum acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kishe -- 14 Ağustos 2010; 19:56:14 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.