Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK VE İNTEGRAL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seneye mühendislik fakültesindeki 1.sınıf öğrencileri (mezun kalmayanlar) integral görmeden başlayacak şaka gibi

• Çok abartıyorsunuz. İstediğiniz üniversiteden açıp ders içeriklerine bakabilirsiniz. Üniversitede İntegrali falan filan boşverin zaten Limit bile baştan anlatılıyor gereksiz tantana yapmaya gerek yok.

@NEPENTHEnd Evet üniversitede proflar gelip integral alma kurallarını anlatıyor. Dersi veren ya da seçtiğin hocaya göre doçent falan da gelebilir belki ama anlatıyorlar.
  • Ünide söke söke öğretirler. Niye bu kadar dert ettin? Öğrenemeyen dersi geçemez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyper1001 -- 20 Mart 2020; 13:42:58 >
  • Yo şaka gibi değil
  • Tabi ünide prof gelip integral alma kurallarını öğretecek ya
  • youtube'dan izleyip çözümlü kitaplardan yazın o boşlukta gayet halledilebilecek bir konu. sanki herkes okulda öğrendi integrali
  • Sanki her fakülteye bilerek giriliyor 10 net ayt matla bile mühendislik mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 100net100k -- 20 Mart 2020; 16:46:43 >
  • Çok abartıyorsunuz. İstediğiniz üniversiteden açıp ders içeriklerine bakabilirsiniz. Üniversitede İntegrali falan filan boşverin zaten Limit bile baştan anlatılıyor gereksiz tantana yapmaya gerek yok.

@NEPENTHEnd Evet üniversitede proflar gelip integral alma kurallarını anlatıyor. Dersi veren ya da seçtiğin hocaya göre doçent falan da gelebilir belki ama anlatıyorlar.
  • Limitten itibaren sıfırdan anlatılıyor zaten.
  • Integral çok mu kullanılıyormuş mühendislikte allah allah.
  • Arkadaşlar mühendislik okumuyorum fakat üniversiteye gittiğinizde calculus dersinde size öğrendiğinizin çok ötesinde integral öğretilecek. Hele bir de ingilizce okuyorsanız bambaşka hissedeceksiniz. Arkadaşlarımdan gözlemlerim bunlar. O yüzden zannetmeyin ki lisede 3-4 tane integral çözünce çok fena matematiksel zekanız var, mühendisliğe çok yatkınsınız, onu yapmayan mühendisliğe alınamaz. Millet hukuk okumaya edebiyat tarihi ezberleyip giriyor, mühendisliğe de 4 tane integral çözmezseniz bir şey olmaz.
  • 2005 (+/-) yılına kadar bugün tartışılan türev integral gibi konular sorulmuyordu sınavlarda, lise müfredatında dahi yoktu. Sonra üniversiteye az biraz temelle gitsin diye öğrenciler, bu konular eklendi diye okudum, eğer okuduğum kaynak yanlış değilse. Yani bunca sene bu konular olmadan girilen sınav ile mühendisler yetiştiyse yine sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
  • 2kli yillarda da yokmus
  • Bi nevi haklısınız ama ben ünilerin ders planlarını lise sonrasına göre hazırladıklarını düşünüyorum. Bu yüzden biraz sıkıntı olabilir.
  • Bildiğim kadarıyla lise müfredatında vardı ama üniversite sınavında matematikten polinoma kadar soruluyordu (9-10 konuları gibi de düşünebiliriz). Haliyle de öğrenciler sadece sorumlu oldukları konulara çalışıyorlardı.
  • Unide bastan anlatiyorlar. Zaten biraz daha ispat odakli oldugu icin daha iyi anliyorsunuz.
    Bir tek onceden islemlere alisik olmanin sinavlari hizli yapmak acisindan yarari oluyor. Unide yeterince pratik yaparsaniz sorun olmaz.
  • lisede öğretikleri integral değil ki zaten ünide kalkülüs 4 işlem haline geliyor
  • sanki mühendis kağıt hesabı yapıyorda hala integral hesabı öğretiyorlar 500 sene öncesinin müfredatı gerçekten
  • Mühendislik barajı 300k zaten , o sıralamaya da türevsiz integralsiz de rahatça girilir. Sağlam ünilere girecekler de zaten okulda işlemese bile kendi çalışmalarıyla öğrenmiş olurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LawLove -- 21 Mart 2020; 0:10:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.