Şimdi Ara

Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar. Bu sene sınava girdik ve malum tercih yapacağız. 41bin civarı bir sıralamam var mf4te. Şimdi benim hedefim Otomotiv Mühendisliği bölümüne girmek fakat bazı üniversitelerde Teknoloji Fakültesi, bazı üniversitelerde de Mühendislik Fakültesi adı altında bulunmakta. Bunların arasındaki fark nedir? Biraz bakındım ama bir şey anlamış değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up.

• Up.

• quote:

Orijinalden alıntı: RustInPeace

Herkese iyi akşamlar. Bu sene sınava girdik ve malum tercih yapacağız. 41bin civarı bir sıralamam var mf4te. Şimdi benim hedefim Otomotiv Mühendisliği bölümüne girmek fakat bazı üniversitelerde Teknoloji Fakültesi, bazı üniversitelerde de Mühendislik Fakültesi adı altında bulunmakta. Bunların arasındaki fark nedir? Biraz bakındım ama bir şey anlamış değilim.

Gazi Üniversitesi TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Otomotiv Mühendisliği 2012 girişli ilk senemde kazanmıştım.Ankarada bir anadolu lisesinden mezun olmustum. Bir türlü alışamadım okula , hergün okula giderken daha da kahroluyordum , meslek liseleriyle beraber okuyorsun hepsi senden büyük .Direk uygulamanın göbeğinde buluyorsun kendini meslekler zaten alışkın.İngilizce olayı sıfır.. Ha anadolu lisesinden gelip de okulu sevenler de vardı lakin sayıları 2-3 ü geçmez. Bu sene puan kesilmesine rağmen tekrar okurken hazırlandım. MF-4 puanım :38 bin geldi güzel bir tercih yapmayı düşünüyorum ve Teknoloji Fakültesi mağdurlarındanım.

Bana ulaşırsan soruların hakkında seni bilgilendirebilirim..

• kardeşim arasında ki farkı sormuşsun cevabını tam alamamışsın sanırım ikisinin arasında ki fark mühendislik fakültesi mühendislik eğitimini teorik verir teknoloji fakültesi mühendislik eğitimini %40 uygulamalı verir. Yani şöyle açıklık getireyim normal mühendislik fakültesi arkadaşlarımda var teknoloji fakültesi mühendislik arkadaşımda var ikiside Otomotiv mühendisi... mühendislik fakültesinde sana motoru kağıt üzerinde slayt üzerinde gösterecekler parçalarını falan hani bu supap bu kam mili bu krank mili diyecekler ama slayt ta teknoloji fakültesinde de önce teori hocan gelecek bu kam milidir bu krank milidir anlatacak sonra onun dersi bitince atölye de uygulama hocan sana motoru söktürüp gösterecek bu kam milidir bu krank milidir diye... Haa şimdi hangi fakülteyi seçeceğin sana kalmış ben deftere kitaba yazarım dersen mühendislik fakültesi yok elle dokunup söküp takmalıyım dersen teknoloji fakültesi. Ben Teknoloji fakültesi öğrencisiyim onu söyleyeyim sınıfımda da anormal kimse yok ben sevdim seçim sana kalmış

• quote:

Orijinalden alıntı: salsa01

kardeşim arasında ki farkı sormuşsun cevabını tam alamamışsın sanırım ikisinin arasında ki fark mühendislik fakültesi mühendislik eğitimini teorik verir teknoloji fakültesi mühendislik eğitimini %40 uygulamalı verir. Yani şöyle açıklık getireyim normal mühendislik fakültesi arkadaşlarımda var teknoloji fakültesi mühendislik arkadaşımda var ikiside Otomotiv mühendisi... mühendislik fakültesinde sana motoru kağıt üzerinde slayt üzerinde gösterecekler parçalarını falan hani bu supap bu kam mili bu krank mili diyecekler ama slayt ta teknoloji fakültesinde de önce teori hocan gelecek bu kam milidir bu krank milidir anlatacak sonra onun dersi bitince atölye de uygulama hocan sana motoru söktürüp gösterecek bu kam milidir bu krank milidir diye... Haa şimdi hangi fakülteyi seçeceğin sana kalmış ben deftere kitaba yazarım dersen mühendislik fakültesi yok elle dokunup söküp takmalıyım dersen teknoloji fakültesi. Ben Teknoloji fakültesi öğrencisiyim onu söyleyeyim sınıfımda da anormal kimse yok ben sevdim seçim sana kalmış

Teknoloji fakültesinden mezun olduğumuz zaman imza yetkimiz olmadığı için mühendis değil, teknisyen olabiliyormuşuz, doğru mu?

• olur mu öyle şey kardeşim mühendis ünvanını paşa paşa alırsın kimse yasayla kararlaştırılmış mühendislik ünvanına imza vermiyorum diyemez demeye hakkı yok eğer derse suçtur. Meraklanma kimse kimseyi kırmasın üzmesin hele hele üstünlük hiç taslamasın ki teknoloji fakültesi öğrencisi de matematik fizik kimya çözerek o fakülteye geldi. mühendislik fakültesi de mühendis yetiştirir teknoloji fakültesi de mühendis yetiştirir konu fakülte isminin değişikliğiyse ziraat mühendisleri de o zaman mühendis olmaz teknisyen olur çünkü ziraat fakültesi diye ayrı bir fakülte var konu şu yasa da denir ki mühendislik eğitimi veren her fakülteden mezun olan öğrenci mühendis ünvanını alır. o zaman sıkıntı yok çünkü teknoloji fakültesi ne mühendislik eğitimi verme yetkisi verilmiştir. artı okumuşsundur kardeşim bazı arkadaşlar büyük olasılıkla mühendislik fakültesi mühendisleriydi onları yazan. demişler ki teknik eğitim fakültesinin hocaları eğitim veriyor yok öyle birşey hocalar yeni doçentidir profesörüdür dekanıdır hepsi yeni devlet onlara sen mühendis yetiştirebilirsin kardeşim demiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teknoloji fakultesine gden muhendis imza yetkisine sahip olamiyor. Soyle anlatayim avrupada 2 yillik teknikerlik okullari yokmus 4 yillik teknikerlik okullari varmis ve bu okullar "teknoloji fakultesi" adi altindaymis. bizim universitlerimizde avrupadaki okullarla yarisabilmek icin teknoloji fakulteleri acilmis ve bu konu danistaymis. yani kisacasi teknoloji fakultesine giden kisi ".......... muhendisi teknikeri" 2 yillik teknikerlige giden kisi ise ".................... teknikeri" sayiliyormus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC38C525-2 -- 15 Temmuz 2013; 22:48:52 >
  • Silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkpassangerX -- 30 Aralık 2015; 1:22:41 >
  • mühendislerin odasının bu konudaki görüşü bellidir..ve ellerinden geleni yapacaklar..

teknoloji fakültelerinin ismi değişmeden önceki hali,teknik eğitim fakültesi(meslek lisesine öğtmen yetiştiren fakülteler) olduğundan mühendislik eğitimi için yetersiz kalabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirkurt28

arkadaşlar heralde bilmeden yanlış yazmışlar arkadaşım ,evet teknoloji fakülteleri avrupadada var ve içlerinde ....mühendislik teknolojisii bölümü 3 yıllık ve ....mühendisliği 4 yıllık olmak üzere iki ayrı bölüm vardır. türkiyede bu ilk söylediğim mühendislik teknolojisi bölümü şuan için yok ancak açılacak .Yani şuanki bölümlerin hepsi mühendislik bölümüdür.ve imza yetkiniz tabiki doğal olarak vardır .yazılan yanlış bilgilere itibar etmeyin.
    http://tf.gazi.edu.tr/posts/view/title/sikca-sorulan-sorular-1989 bu siteden sorularına cevap bulabilirsiniz ayrıca yök başkanın videosunuda youtubeden veya googledn bulabilirsiniz.
    kolay gelsin

Hocam çok sağ olun, en güvenilir bilgiyi sizden aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_b

mühendislerin odasının bu konudaki görüşü bellidir..ve ellerinden geleni yapacaklar..

teknoloji fakültelerinin ismi değişmeden önceki hali,teknik eğitim fakültesi(meslek lisesine öğtmen yetiştiren fakülteler) olduğundan mühendislik eğitimi için yetersiz kalabilir..

hocam bilemiyorum hiçbir teknoloji fakültesini incelediniz mi ama yeni profesörler yeni doçentler getiriliyor yani teknik eğitim fakültesi demenin hiçbir faydası yok çünkü Bildiğiniz mühendis yetiştiren bir fakültedir. Yani yeter artık karalamaya çalışmayın derim herşey orta da ki zaten imza yetkisini vermeyen kimse olamaz
  • TMMOB Teknoloji fakültesi

Verdiğim linkdeki gibi hala TMMOB imza yetkisi vermemektedir.İmza yetkimiz var diyenler kendini kandırmaktadır.Verdiğim link haberi 1 Ocak 2013 aittir yani yeni sayılabilecek bir gelişme.Giren arkadaşlar teknolog olarak mezun olabilirsiniz bu riski hesaba katın öyle yazın.
  • quote:

quote:

mühendislerin odasının bu konudaki görüşü bellidir..ve ellerinden geleni yapacaklar..

hocam bilemiyorum hiçbir teknoloji fakültesini incelediniz mi ama yeni profesörler yeni doçentler getiriliyor yani teknik eğitim fakültesi demenin hiçbir faydası yok çünkü Bildiğiniz mühendis yetiştiren bir fakültedir. Yani yeter artık karalamaya çalışmayın derim herşey orta da ki zaten imza yetkisini vermeyen kimse olamaz

yukarı da arkadaş da atmış linkini..teknoloji fakültesi risk barındırıyor,teknolojide okuyan kimse benim imza yetkim garanti diyemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_b -- 17 Temmuz 2013; 16:32:02 >

• daha mezun olmadan çalışan mühendis arkadaşlarımız bile varken yada tek dersten yıllardır geçemediği için hala okul okumasına rağmen ciddi maaş alan abilerimizin imza yetkisi var mı sizce? bilemiyorum hocam imza yetkisi bu kadar önemli birşey mi merak etmeyin imza işi kolaydır ve odalara kaydolmamış bir ton mühendis var çok güzel iş yapıyorlar.
  • quote:

kardeşim arasında ki farkı sormuşsun cevabını tam alamamışsın sanırım ikisinin arasında ki fark mühendislik fakültesi mühendislik eğitimini teorik verir teknoloji fakültesi mühendislik eğitimini %40 uygulamalı verir. Yani şöyle açıklık getireyim normal mühendislik fakültesi arkadaşlarımda var teknoloji fakültesi mühendislik arkadaşımda var ikiside Otomotiv mühendisi... mühendislik fakültesinde sana motoru kağıt üzerinde slayt üzerinde gösterecekler parçalarını falan hani bu supap bu kam mili bu krank mili diyecekler ama slayt ta teknoloji fakültesinde de önce teori hocan gelecek bu kam milidir bu krank milidir anlatacak sonra onun dersi bitince atölye de uygulama hocan sana motoru söktürüp gösterecek bu kam milidir bu krank milidir diye... Haa şimdi hangi fakülteyi seçeceğin sana kalmış ben deftere kitaba yazarım dersen mühendislik fakültesi yok elle dokunup söküp takmalıyım dersen teknoloji fakültesi. Ben Teknoloji fakültesi öğrencisiyim onu söyleyeyim sınıfımda da anormal kimse yok ben sevdim seçim sana kalmış

18 yaşında bir genç olsam senin bu yorumunla önceliğimi teknoloji fakültesine veririm lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin! sormak isterim eğer puanın yetseydi mühendislik fakültesine yine teknoloji fak. mı yazardın?

evet teknoloji fakültesi uygulamalı eğitim verir motoru açar bak bu kam milidir, bu krank milidir görür ANCAK mühendislik fakültesi öğrencisi bunun çalışma prensibini, mekanizmasını, malzemesini , sıcaklık-darbe-sürtünme gibi dış faktörlere karşı direncini kapsamlı bir şekilde hesaplar. He oldu da bir gün motor fabrikasında bu iki fakülteden iki mezun bir iş yerinde çalışacaksa mühendis ar-ge'de bu ürünü nasıl geliştiririz, maliyetini nasıl düşürürüz gibi araşıtırmalar, numuneler hazırlar,testlerini yapar 3D ve 2D resmini gönderir aşağıdaki teknoloji fakültesi mezunu arkadaşta bunu uygulamaya sokar.

kabaca bir oran vermem gerekirse muhendislik fakültesinde %70 anadolu lisesi çıkışlıdır, teknoloji fak. %80 meslek lisesi çıkışlıdır.

• quote:

daha mezun olmadan çalışan mühendis arkadaşlarımız bile varken yada tek dersten yıllardır geçemediği için hala okul okumasına rağmen ciddi maaş alan abilerimizin imza yetkisi var mı sizce? bilemiyorum hocam imza yetkisi bu kadar önemli birşey mi merak etmeyin imza işi kolaydır ve odalara kaydolmamış bir ton mühendis var çok güzel iş yapıyorlar.

imza yetkisi olmadan da çalışılabilir tabi,ama mesela sadece elektrik müh.leri ile ee mühendisleri(3 dersi almış olanlar) 1kv üstü projelere imza atabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertguney

quote:

18 yaşında bir genç olsam senin bu yorumunla önceliğimi teknoloji fakültesine veririm lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin! sormak isterim eğer puanın yetseydi mühendislik fakültesine yine teknoloji fak. mı yazardın?

evet teknoloji fakültesi uygulamalı eğitim verir motoru açar bak bu kam milidir, bu krank milidir görür ANCAK mühendislik fakültesi öğrencisi bunun çalışma prensibini, mekanizmasını, malzemesini , sıcaklık-darbe-sürtünme gibi dış faktörlere karşı direncini kapsamlı bir şekilde hesaplar. He oldu da bir gün motor fabrikasında bu iki fakülteden iki mezun bir iş yerinde çalışacaksa mühendis ar-ge'de bu ürünü nasıl geliştiririz, maliyetini nasıl düşürürüz gibi araşıtırmalar, numuneler hazırlar,testlerini yapar 3D ve 2D resmini gönderir aşağıdaki teknoloji fakültesi mezunu arkadaşta bunu uygulamaya sokar.

kabaca bir oran vermem gerekirse muhendislik fakültesinde %70 anadolu lisesi çıkışlıdır, teknoloji fak. %80 meslek lisesi çıkışlıdır.

hocam kimseyi yanlış yönlendirmiyorum merak etmesinler ben bir kişi olarak TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİ övüyorum ama bir ton kişi de yeriyor burada yazılan bir yorum bu kadar kötü olmamalı. bu arada merak etmeyin o dediğiniz hesaplama işlerinin bütün dersleri TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ öğrencilerine veriliyor yani sanmayın ki hayatları atölyede geçiyor Atölye dersi 1 gündür. geri kalan her ders hesaplama ölçme dersidir. AUTOCAD dersi görülüyor 3D 2D ye hakim hatta hastası olan bir çok kişi mevcut fakültede. şunu da söyleyeyim atölyelerde test cihazları da mevcut test yapmanın ölçüm değeri çıkartmanın ne demek olduğunu bilirler. Laflarımı kimse TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ şahane diye algılamasın ama şunu bilin ki mühendislik fakültesi öğrencisinden eksiği yok.

• quote:

quote:

daha mezun olmadan çalışan mühendis arkadaşlarımız bile varken yada tek dersten yıllardır geçemediği için hala okul okumasına rağmen ciddi maaş alan abilerimizin imza yetkisi var mı sizce? bilemiyorum hocam imza yetkisi bu kadar önemli birşey mi merak etmeyin imza işi kolaydır ve odalara kaydolmamış bir ton mühendis var çok güzel iş yapıyorlar.

imza yetkisi olmadan da çalışılabilir tabi,ama mesela sadece elektrik müh.leri ile ee mühendisleri(3 dersi almış olanlar) 1kv üstü projelere imza atabilir..

hocam size lafım yok haklısınız ama hani bu çocuklar yazacak sonra imza yetkisi nedir imza yetkisiz çalışılmıyor mu iş bulamayacak mıyım diye düşünmesinler diye dedim ben onu.

• örnek olarak selçuk universitesi akademik kadrosunu ele aldım, farkı gösterilbek açısından :

teknoloji fakültesi akademik kadro :http://www.selcuk.edu.tr/Sayfa.aspx?birim=033003&goster=akademikpersonel&dt=1

PROF.DR. HACI SAĞLAM
    PROF.DR. FARUK ÜNSAÇAR
    DOÇ.DR. ALİ KAHRAMAN
    DOÇ.DR. HAYRETTİN DÜZCÜKOĞLU
    YRD.DOÇ.DR. İLHAN ASİLTÜRK
    YRD.DOÇ.DR. HASAN AYDOĞAN
    ARŞ.GÖR. DR. ŞERAFETTİN EKİNCİ
    ARŞ.GÖR. DR. ABDULLAH ENGİN ÖZÇELİK
    ARŞ.GÖR. AYDIN GÜNEŞ
    ARŞ.GÖR. BAHAR SAYIN

mühendislik fakültesi akademik kadro : http://www.makina.selcuk.edu.tr/akademik

Fatih Mehmet Botsalı Prof. Dr
    Muammer Özgören Prof. Dr
    Şefik Bilir Prof. Dr
    Ziya ŞAKA Prof. Dr
    Ahmet AKDEMİR Prof. Dr
    Ahmet AVCI Prof. Dr
    Selçuk HALKACI Prof. Dr
    Ali Ünüvar Prof. Dr
    Saim KOÇAK Prof. Dr
    Kemal ALTINIŞIK Prof. Dr.
    Ömer Sinan Şahin Doç. Dr.
    Rafet YAPICI Doç. Dr.
    Behcet DAĞHAN Doç. Dr.
    Mete KALYONCU Doç. Dr.
    Kürşad ERSOY Doç. Dr.
    Hüseyin İMREK Doç. Dr.
    Koray KAVLAK Yrd. Doç. Dr.
    Faruk KÖSE Yrd. Doç. Dr.
    Selçuk DARICI Yrd. Doç. Dr.
    Kevser DİNCER Yrd. Doç. Dr.
    Yusuf YILMAZ Yrd. Doç. Dr.
    Ali Serhat ERSOYOĞLU Yrd. Doç. Dr.
    Gürol ÖNAL Yrd. Doç. Dr.
    Mehmet BAĞCI Yrd. Doç. Dr.
    Osman Sami GÜVEN Öğr. Gör. Öğr.Gör.
    Aziz Hakan ALTUN Arş. Gör. Dr.
    Ulaş ATMACA Arş. Gör. Dr.
    Abdullah ÇAKAN Arş. Gör.
    Adem Yar Arş. Gör. Arş.Gör.
    Abdullah YÖNGÜL Arş. Gör.
    Seyit Mehmet DEMET Arş. Gör.
    Sercan DOĞAN Arş. Gör.
    Muharrem Hilmi AKSOY
    Murat KOYUNBAKAN Arş. Gör.
    Nagihan BİLİR Arş. Gör.
    Okan DEMİR Arş. Gör.
    Yusuf ŞAHİN Arş. Gör.
    Muhammed Arif Şen Arş. Gör.
    Sezer Pıçak Arş. Gör.
    Emine Feyza Şükür Arş. Gör.
    Mevlüt Türköz Arş. Gör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertguney -- 17 Temmuz 2013; 17:23:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.