Şimdi Ara

Mühendislikler ile lgili (bilgisi olan lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 11.sınıf sayısal öğrencisiyim daha meslegimi seçmedim ancak sayısal derslerım çok ıyı mühendislik düşünüyorum hangi mühendisliği önerirsiniz ve nedenleri nedir ?

Aklımda makine mühendisliğ var istanbulda kazanmak ıcın en az kaç puan gereklıdır yada inşaat mühendisliği yada bilgisayar mühendisliği sizce hangısı daha ıyı gelir açısından falan bilgilendirin lütfen

• aklımda mühendislik var diyen adamdan bişey olmaz.

kendine doğru düzgün bir hedef koy.mühendislik dediğin nedir? onlarca mühendislik bölümü var?

Makine müh. okuyorum ben , samimi söylüyorum hedefimde olan bir yer değildi rastgele tercih yaptım , yardırdım mühendislik bölümlerini burası geldi.
    Pişman mıyım? Evet . Neden? Çünkü hiç düşünmedim , araştırmadım . Direksiyon üzerinde son gün tercih yaptım.
    Ben makine okurum arkadaş diyorsan , zor bir üni. hayatına hazırlan.

Yinede bence önce kendine TEK bir hedef belirle.
  • Mühendislik zordur. Dersler ağırdır. Mezun olunca da istediğini alamayabilirsin. Çok iyi düşün.
  • başka ne olabilirimki hocalar kafamıza kazıdılar sayısalsanız mğhendıs cıkar sızden dıolar tıp çıkmaz zaten dıolarkı haklılar bence ben zaten tıp dusunmuormda hanı büyüklerim olarak bana meslekler hakkında bıraz yardımcı olun ailem bu konuda alakasız çevremde yok daha lise 3 üm zamanım var yardımcı olun lutfen
  • Sen sen ol Eşit Ağırlıktan gir sal Sayısal derslerini Edebiyat çalış paso boşver derim.Bilgisayar Müh okuyorum pişmanım şahsen.
  • Forever makine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü makina
  • Bankacılık dıyorlar o uygunmu pekı ?
  • Hangi mesleği seçersen seç Türkiye'de aç kalma ihtimalin her zaman vardır.
    Tavsiyem yatkınlık duyduğun , yaparken keyif alacağın bir mesleğe yönelmen. Hem mutlu olursun hemde başarılı.
  • Mühendisliğin ortak dersleri vardır. Ben inşaat müh. okuyorum ama diğer mühendisliklerle bir çok ortak dersimiz var. Şunu söylemeliyim, çok zor. Şu an gördüğün türev integral hayatının geri kalanı olacak ve daha ağırları da tabii. Şu zamana kadar kullandığın bir çok formülün çıkarılışı üzerinden işlemler yapacaksın. Yani iyi bir temelin olması lazım. Altyapın varsa ve düzgün tertipli çalışan biri isen tabii ki başarırsın. Zor ama pek tabii ki mümkün. İnşaat mühendisliği için konuşuyorum, çünkü alanım; çalışma alanı en geniş mühendisliktir. Bu yüzden diğer alanlardan daha fazla kolda bilgi sahibi olman gerekiyor. Bu da ek çalışma yükü getirecek sana (okurken). Bunun dışında iş sahasında proje aşamasında yer almayacaksan (çizim - hesap kısmında) o halde şantiyede duracaksın demektir. Bu hem insanlarla muhattap içinde olmanı hem de fiziksel olarak aktif olmanı gerektirir. Ben çok isteyerek yazdım o yüzden çok mutluyum severek okuyorum gocunmuyorum (sınav dönemleri dışında). Ama okurken biraz da yaratıcı olayım eğleneyim dersen elektrik elektronik müh. veya bunlara ek yeteneğin varsa mimarlık yazabilirsin (yeteneğin yoksa sadece statü için mimarlık yazanlardan olma lütfen buradan da dile getirmiş olayım).

• Şöyle söyleyeyim öncelikle yardımcı olmaya çalıştığınız ve mesaj attığınız için sağolun hepınız benım çok ılgı alanım var resım cızmekten tutun spora bılgısayar programcılıgına ozellıklede mekanık elektronık seylere bilime falan çok ılgım var zaten sureklı discovery falan ızlıyorum çok hoşuma gidiyor ancak bu işlerde ilg alanı değilde kolaylık zorluk bakımından bakmak lazım dımı cunku benım ılgı alanım elektronik yada makıne olsun ama zor ve başaramıyorsam ilgimin bi anlamı kalmaz oyuzden sıze danışma ihtiyacı duydum cok zor dıyorlar ozaman bende kendımı kandırmak ıstemıyorum cuku duz lise öğrencisiyim millet düz lisedekilere salak gözuyle bakıyor ama duz lısedekı en ıyı puanlara ulaşan kışılerdenım bunun makıne muhendıslıgınde yetıp yetmıyecegını bılmıyorum kapasıtemı bılmıyorum açıkcası bankacılık sızce kolaymı pekı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smrknt

başka ne olabilirimki hocalar kafamıza kazıdılar sayısalsanız mğhendıs cıkar sızden dıolar tıp çıkmaz zaten dıolarkı haklılar bence ben zaten tıp dusunmuormda hanı büyüklerim olarak bana meslekler hakkında bıraz yardımcı olun ailem bu konuda alakasız çevremde yok daha lise 3 üm zamanım var yardımcı olun lutfen

muhendisler ikiye ayrılır şanslılar ve şanssızlar sen onlardan hangısısın benım arkadasım benden daha ıyıdı ama türkiyede harcandı 2.500 tl ye ağır bıryerde çalsııyo ben amerikada çalısmaya gıdıcem maasın yıllık 50 bın dolar olcak ben şanslıyım ama 1.750 tl aldığım gunlerı ıyı bılırım yanı sabırlı olmak lazım
  • Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıfım.
    kendimi bildim bileli bilgisayar mühendisliği istiyordum pişman değilim.
    ilgi alanlarına göre seç kendini seççeğin meslekte görüyorsan yapabilirim diyorsan seç o mesleği.
  • dedıgım gıbı sayısal okuyorum çoğu şeye ılgım var az öncekı mesajımdakı gıbı yanı bı meslek lıstesı olusturmak ıstesem 5 yada 10 cıvarında oluşur kı aralarından seçım yapmak cok zor bılgısayar muhendıslıgıde herkesın dılınde dıye ıstemıyorum açıkcası onune gelen bılgısayar muhendısı olucam dıo makıne muhendısı ne ıs yapar neden bukadar zor bı bılgı verırmısınız ve bılgısayar muhendıslıgı hakkında birde bankacılık hakkında bılgısı olanda yazarsa sevınırım.
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smrknt

dedıgım gıbı sayısal okuyorum çoğu şeye ılgım var az öncekı mesajımdakı gıbı yanı bı meslek lıstesı olusturmak ıstesem 5 yada 10 cıvarında oluşur kı aralarından seçım yapmak cok zor bılgısayar muhendıslıgıde herkesın dılınde dıye ıstemıyorum açıkcası onune gelen bılgısayar muhendısı olucam dıo makıne muhendısı ne ıs yapar neden bukadar zor bı bılgı verırmısınız ve bılgısayar muhendıslıgı hakkında birde bankacılık hakkında bılgısı olanda yazarsa sevınırım.

Birincisi, ''hepsine ilgi alanım var kolay olanı seçmek istiyorum'' mantığı tamamiyle yanlış. Senin bir konuda hedeflerin , ilgin , bilgin varsa ne kadar zor olursa olsun o bölümü okursun , çünkü severek yaparsın , tam tersi bir konuya ilgin ne kadar az ise o kadar zorlanırsın , çünkü istemezsin . Emin ol bunlar gerçekler.Tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorum.Burada karar senin ben şimdi sana makine müh. hakkında elimden geldiğince yardımcı olayım.

Makine müh. daha doğrusu bütün mühendisliklerin - Türkiye için konuşuyorum- birinci kuralı kendini geliştirmektir.Eğer bölüme girip 4 sene içinde sadece dersleri verip diploma alırsan işin çook zor.Afedersin mal gibi kalırsın ortada.Bu yüzden çok iyi bir planlamayla 4 seneyi bölerek kendini geliştirmen lazım.Mesela dil konusu , artık İngilizce bilmek sıradan bir meziyet haline dönmeye başladı , sana iş hayatında ilk sorulacak sorulardan biridir İngilizce.Bunun yanında seçtiğin bölüme göre , programlar , stajlar , projeler bunları hakkıyla yapman , bilmen lazım. İyi bir yerde staj yapmış olman sana büyük artı olur.Ekstradan 1-2 program bilmen Cv de çok işine yarar.Hocanla yaptığın iyi bir proje çok işine yarar , iyi bir hocanın referansını alman iş bulmada kolaylık sağlar . okulundaki seminerlere katılmalısın , bu çok işine yaramaz ama ufkunu açar. Bu söyledikelerim okulla ilgili , okul dışında da yaptığın şeyler seni ileri götürür , klüplere katılmalısın , kendini gerçek anlamda geliştirdiğin bir hobin olabilir.artık işverenler sadece diplomaya bakmıyor , sosyal ilişkilerinde önemli.
    Düz mezun olursan da bir yerden başlarsın ama bu saydıkllarımın bir kısmını bile yapman seni 1-2 adım öne atar.

Gelelim derslere , makine müh. ucu bucağı yoktur . kendini bir alanda geliştirmen çok önemli , 2 sene ortak dersleri gördükten sonra 3 ten itibaren bir dala yönlenmeye başlamalısın.Kolay ders yok , 1. sınıftan itibaren çalışman gerekir.mesela Termo-Dinamik 2 dersini ben 3. kez alacağım 2. dönem.Bu şekilde dersleri yığmaya başlarsan işin zor , paldır küldür gidersin.

Şimdlik bunlar geldi aklıma.

• hocamla yaptığım proje derken ? lise çağında yaptığım herhangı bi projeden mi bahsediyorsunuz ?
    birde makıne muhendıslıgı okurken o esnada kendımı gelıştırmekten soz ettınız dil tamam onu anladım diğer yolları tam anlayamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.