Şimdi Ara

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
8
Favori
90.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    itü elektrik ve haberleşme muhendisligi hakkında ne düşünüyorsunuz?muhendislik siralamanda alt sıralara koymuşsunuz.iş olanaklari nasıldır,elektrik elektronik müh göre iş olanakları az midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reojuve -- 21 Temmuz 2011; 22:14:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv

Elektrik Mühendisliği

Genel Bilgi ve Programın Amacı

Elektrik – Elektronik Mühendisliği elektromanyetik kuramları, uydu ve anten tasarımı, temel elektrik devre çözümleme yöntemleri, elektrik üretme, iletme ve dağıtma ile ilgili sistemlerin proje yapımı, geliştirilmesi, kullanılması, denetimi ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapımı, işletimi konularında araştırma ve öğretim yapmak amacı ile kurulmuş bir programdır.
    Aranan Kişisel Özellikler
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında başarılı olmak için matematik, fizik, kimya ve ekonomi alanlarına ilgili ve bu alanlarda başarılı, yaratıcı, sistemli, analitik ve sabırlı olmak gerekmektedir.
    Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler
    Öğretim süresi 4 yıldır. Analog Elektrik, Devre Teorisi, Geri Beslemeli Sistemler, Matematik, Fizik, Elektronik, Elektromanyetik, Dalga Teorisi, Haberleşme Sistemleri, Yüksek Gerilim, Elektronik Tesisleri, Enerji Dağıtımı, Güç Elektroniği, Tıbbi Elektronik, Mikro Elektronik, Enerji Sistemlerinde Koruma gibi dersler okutulmaktadır.
    Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları
    Mezunlara “Elektrik ve Elektronik Mühendisi” unvanı verilir. Kamu sektörüyle özel sektörün ilgili kurumlarında iş bulabilecekleri gibi serbest çalışma olanağına da sahiptirler. Bölüm mezunlarının iş bulma olanakları oldukça fazladır. Mezunlar, çeşitli elektronik aletlerin ve iletişim sistemlerinin planlaması, yapımı ve işletilmesiyle ilgili faaliyet gösteren özel kuruluşlar, çeşitli fabrikalar ve endüstriyel otomasyon sektöründe çalışabilirler. Son dönemlerde iletişim ve haberleşme sektörü için oldukça önemli hale gelmiştir.

İtünün elektrik,elektrik-elektronik ve makine mühendislikleri gerçekten iyidir.
    Alternatif olarak yıldızı da düşünebilirsin.

Peki demin forumda elektrik mühendislerinin kpss avantajının kalktıgını okudum ne kadar dogrudur ve EEM cilerin imza yetkisini ek dersle alabiliyormu bu konuda bi bilginiz varmı?

• Elektrik mühendisliği ve mekatronik mühendisliğide o listeye eklenmeli bence.
  • Pamukkale makine muh ve isparta ee arasinda ud imkani acisindan bi kiyaslama yapabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oradaki 10 mühendisliğin tamamı da iyi.
    Üniversite faktörü de önemli ancak bu bölümler herhangi bir üniversitede de olsa,marka üniversitelerde endüstri ürünleri tasarımı,jeoloji mühendisliği... gibi bölümlerden daha iyi.
    Söz konusu listede elektronik haberleşmenin sırası bence gayet iyi.(4.sıra)
    Kaldı ki bilişim ve iletişim ağırlıklı teknolojik bir dönemin içerisindeyiz.

İTÜ'ye gelince.İTÜ ve Yıldız'ın makine,endüstri,EE,Elek. ve Haberleşme bölümleri oldukça iyidir.

Genel olarak elektronik ve haberleşme,telekomünikasyon ve sistem kontrolü sektöründe hizmet verir.
    Geleceği olan,önü açık bir meslek diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

Pamukkale makine muh ve isparta ee arasinda ud imkani acisindan bi kiyaslama yapabilir misiniz

Söz konusu programlar hakkında gerçekten bilgi sahibi değilim.
    O bölümden mezun olanları bulmaya çalış.
  • Hocam imalat mühendisliği ?
  • @Trajedi o konuda bir bilgi ulaşmadı tarafıma.Bir şey söyleyemeyeceğim.

@Berkay mekatronik iş sahası çok spesifik.elektrik mühendisliğini elektrik-elektronikle aynı havuzda tutuyoruz.o yüzden fazladan elektrik yazmadık.
    yoksa devlet üniversitelerinden İTÜ,YTÜ elektrik programları gerçekten iyidir ve iş sahası oldukça geniştir.
  • İnşaat mühendisi işsiz kalmaz. (Okuduğum için söylemiyorum yeminle) Öyle çok para da almaz ama aç kalmaz... Devlette bir onca alımı var özel sektörde ise millet mühendis arıyor... Kimisi köle arıyor ama düzgün hakkını verecek işveren sayısıda azımsayacak kadar... Ve belki diyebilirim ki... İş alanı en geniş bir mühendisliktir...
  • Kendin değerlendirmiş gibi yapıyorsun ama nasıl oluyorsa googledan direk kopyala yapıstır yapıyorsun altına 2 yorum atıyorsun kısa kısa senin değerlendirmen oluyor.Yalnız o bilgilere bakıp yanılmayın o iş olanakları her meslekte yazıyor....

Saygılar..
  • Kimya Mühendisliğine iş yok demişsiniz.Açar mısınız?
    Bir de bu Ankara'da yeni açılan Yıldırım Beyazıt üniversitesi hakkında bir bilginiz veya sıralama tahmininiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

Hocam imalat mühendisliği ?

Sanırım yalnız İTÜ'de var.Geçen yıl kardeşim için İTÜ'den bir doçent ile görüştüm,kardeşimin puanı çok yakındı.
    Ben tatmin olduğumu söyleyemem kardeşim de 9 eylül endüstri müh. tercih etti.
    İmalat mühendisliği için (makine+endüstri)/2 diyebiliriz.Ben açıkçası bu tarz bölümleri İTÜ dahi olsa tavsiye etmiyorum.Çünkü mühendislik uzmanlaşma gerektirir.
    Ders içeriğine bakarsan biraz ortada kalmış gibi duruyor.Yine de kendi kararın ama ben kesinlikle tavsiye etmem.Yerine yıldız veya marmara makine düşün derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

Kimya Mühendisliğine iş yok demişsiniz.Açar mısınız?
    Bir de bu Ankara'da yeni açılan Yıldırım Beyazıt üniversitesi hakkında bir bilginiz veya sıralama tahmininiz var mı?

İş yok demedim.Tatmin edici işler yok.Çünkü imalathanelerin en çok statik,elektrik ve ekonomi bilgisi olan elemanlara ihtiyaçları var.
    Kimya mühendisliği çok çok spesifik bir alan ancak ve ancak boya,sabun gibi standart ürünleri üreten yerlerde iş imkanı var.
    Gazeteyi açıp bakın.15 tane makine müh. ilanı görürsünüz Kimya ya birdir ya da çoğu zaman yoktur.Devlete ODTÜ,Boğaziçi,İTÜ olmuyorsa öncelikli tercihiniz olmasın derim.

Yeni açılan bölümler hakkında bir şey söylemek zor.

• quote:

@Berkay mekatronik iş sahası çok spesifik.elektrik mühendisliğini elektrik-elektronikle aynı havuzda tutuyoruz.o yüzden fazladan elektrik yazmadık.
    yoksa devlet üniversitelerinden İTÜ,YTÜ elektrik programları gerçekten iyidir ve iş sahası oldukça geniştir.

Hocam peki elektrik mühendisliği ile elektrik-elektronik mühendisliği arasında ki farklar nelerdir? Şahsen ben itü elektrik mühendisliği hedefliyorum doğru mu yapıyorum? İş durumu nedir mezun olduktan sonra? Devlette çalışınca ne kadar maaş alır? Ya da özel fabrikada çalışınca ne kadar maaş alır? Bunları cevaplarsanız gerçekten hoşnut kalırım. Şimdiden ilgi ve alaka için canı gönülden teşekkür ederim. İyi forumlar.
  • ya ben endüstri ile elektrik elektronik arasında kaldım hangisinde iş olanakları daha fazla
  • EE daha spesifik olduğu için Endüstride daha fazla.Ancak endüstriye bankacılık,yatırım uzmanlığı,fiyatlandırma uzmanlığı gibi sektörlerde dahil ki bu bölümde çalışan işletmeci ve işletme mühendisleri de var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

Kimya Mühendisliğine iş yok demişsiniz.Açar mısınız?

İş yok demedim.Tatmin edici işler yok.Çünkü imalathanelerin en çok statik,elektrik ve ekonomi bilgisi olan elemanlara ihtiyaçları var.
    Kimya mühendisliği çok çok spesifik bir alan ancak ve ancak boya,sabun gibi standart ürünleri üreten yerlerde iş imkanı var.
    Gazeteyi açıp bakın.15 tane makine müh. ilanı görürsünüz Kimya ya birdir ya da çoğu zaman yoktur.Devlete ODTÜ,Boğaziçi,İTÜ olmuyorsa öncelikli tercihiniz olmasın derim.

Yeni açılan bölümler hakkında bir şey söylemek zor.

stanford'da doktora yapan itu kimya muhendisligi mezunu tanidigim var.

ayrica tuprasin ve ilac firmalarinin yonetim kadrolarina bir bakin isterseniz kimya muhendisleri tatmin oluyor mu olmuyor mu anlarsiniz.

• ben bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.ama özellerin burslularına mı gitsem devlete mi karar veremedim.

mf-4 40 bin benim.okan,beykent,çankaya tam burslu yakın geliyor bana.devlettende ktü sizce hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_stig

bogazici kimya muh. hakkinda ne dusnuyorsunuz?

Genel olarak yukarıdaki 10 bölümden biri olmayan bölümleri tavsiye etmiyorum.
    Ancak spesifik bir alanda çalışabileceğinizi düşünüyorsanız, ODTÜ,İTÜ,BOĞAZİÇİ kimya mühendislikleri iyidir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

Hocam imalat mühendisliği ?

Sanırım yalnız İTÜ'de var.Geçen yıl kardeşim için İTÜ'den bir doçent ile görüştüm,kardeşimin puanı çok yakındı.
    Ben tatmin olduğumu söyleyemem kardeşim de 9 eylül endüstri müh. tercih etti.
    İmalat mühendisliği için (makine+endüstri)/2 diyebiliriz.Ben açıkçası bu tarz bölümleri İTÜ dahi olsa tavsiye etmiyorum.Çünkü mühendislik uzmanlaşma gerektirir.
    Ders içeriğine bakarsan biraz ortada kalmış gibi duruyor.Yine de kendi kararın ama ben kesinlikle tavsiye etmem.Yerine yıldız veya marmara makine düşün derim.

Anladım hocam. Yanlız bendeki durum farklı. Yani Karabük üni. ye gireceğim oranın puanına anca yetyor. Eem makina felan hiç bi yerde tutmuyor sadec eorası tutuyor . yani jeoloji-maden felan tercih etmekdense İmat müh. önerirmisiniz. Veya 2 yıllık radyoloji-anestezi ( tıbbi görüntüleme ve dökümantasyon) önerirmisiniz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.