Şimdi Ara

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
8
Favori
90.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sana şimdi gösterecektim kimlerin aynı olduğunuda siteniz bakımdaymış.Hiç incelemedin sanırım.
    Tam zamanlılardan bunların hepsi gaziden emekli yarı zamanlılarda sizin siteyi bekliyorum.
    Prof. Dr. SÜLEYMAN SARITAŞ
    Prof. Dr. YÜCEL ERCAN
    Prof. Dr. CAN ÇOĞUN
    Prof. Dr. MÜFİT GÜLGEÇ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 22 Temmuz 2011; 10:08:12 >
  • İstanbul Üni/Marmara Üni Makina Müh. mü yoksa Eskişehir Osmangazi Endüstri mi yoksa Maltepe Yazılım müh. Tam burslu mu? Hangisini seçersiniz siz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Ben sana şimdi gösterecektim kimlerin aynı olduğunuda siteniz bakımdaymış.Hiç incelemedin sanırım.
    Tam zamanlılardan bunların hepsi gaziden emekli yarı zamanlılarda sizin siteyi bekliyorum.
    Prof. Dr. SÜLEYMAN SARITAŞ
    Prof. Dr. YÜCEL ERCAN
    Prof. Dr. CAN ÇOĞUN
    Prof. Dr. MÜFİT GÜLGEÇ

Prof. Süleyman Sarıtaş hocamızı malesef trafik kazasında kaybettik, kendisi ve Prof. Yücel Ercan hocamız Gazi Üniversitesi'nden emekli olup gelmişti, doğru, bunu üstte de belirttim zaten.

Prof. Can Çoğun ve Prof. Müfit Gülgeç isimli hocalar asla TOBB ETÜ tam zamanlı kadrosunda yer almadı nereden atıyorsun? Aç YÖK'ün sitesidenki verileri incele? Prof. Müfit Gülgeç Çankaya Üniversitesi'nde Mekatronik bölümü başkanı ayrıca? Yarı zamanlı olarak hocalar bazı derslere ek şube açıyorlar, bunu üstte belirttim zaten, bu hemen her üniversitede olan bir durum. Ancak bizim mühendislik fakültemizin %99 Gazi'den olduğunu gösterern birşey mi bu? (Hatta senin deyiminle "kalan %1'i de Gazi'den" olduğunu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 22 Temmuz 2011; 10:19:28 >

• Arkadaşım onlar bu yıl bıraktı bizim okulu yaşları doldu. 2011-2012 de Tam zamanlı kadronuzdalar.
    Bunlarda Yarı zamanlılarınız hocam.

*
    Prof.Dr. Bedri TUÇ
    *
    Prof.Dr. Haşmet TÜRKOĞLU
    *
    Prof.Dr. Nuri YÜCEL
    *
    Doç.Dr. Ömer KELEŞ
    *
    Doç.Dr. İbrahim USLAN
    *
    Doç.Dr. Şefaatdin YÜKSEL
    *
    Yrd.Doç.Dr. Tuncay KARAÇAY

Yrd.Doç. Yusuf USTA

Biraz mübalağa yapmış olabilirim ama yarıdan fazlası Gaziden bunu kabul et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 22 Temmuz 2011; 10:23:13 >
  • Elinin altında internet var, araştırmadan yine yalan yanlış konuşuyorsun.

Müfit Gülgeç, Çankaya Üniversitesi'nde bu yıl kurulan Mekatronik Mühendisliği bölüm başkanlığına geçti ve asla TOBB ETÜ'de tam zamanlı kadroda yer almadı :http://mece.cankaya.edu.tr/tr/People_faculty_tr.htm (kişisel sayfasından cv'sine de bakabilirsiniz.)

Can Çoğun, yine asla TOBB ETÜ tam zamanlı kadrosunda yer almadı, Gazi'den ayrılıp ODTÜ Makine bölümüne geçti:http://www.me.metu.edu.tr/main/en/people/

Son Not: Bu anlamsız tartışmayı daha fazla sürdürmek gereksiz. Herkesin elinin altında internet var, merak eden açar inceler, en fazla 10 dakikada en sağlıklı veriye rahatlıkla erişir, neyin ne olduğunu görür zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 22 Temmuz 2011; 10:33:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Elinin altında internet var, araştırmadan yine yalan yanlış konuşuyorsun.

Müfit Gülgeç, Çankaya Üniversitesi'nde bu yıl kurulan Mekatronik Mühendisliği bölüm başkanlığına geçti ve asla TOBB ETÜ'de tam zamanlı kadroda yer almadı :http://mece.cankaya.edu.tr/tr/People_faculty_tr.htm (kişisel sayfasından cv'sine de bakabilirsiniz.)

Can Çoğun, yine asla TOBB ETÜ tam zamanlı kadrosunda yer almadı, Gazi'den ayrılıp ODTÜ Makine bölümüne geçti:http://www.me.metu.edu.tr/main/en/people/

Son Not: Bu anlamsız tartışmayı daha fazla sürdürmek gereksiz. Herkesin elinin altında internet var, merak eden açar inceler, en fazla 10 dakikada en sağlıklı veriye rahatlıkla erişir, neyin ne olduğunu görür zaten.

Hocam K.bakma özür dilerim.Can hocayı karıştırdım Metuyu etu gmrdüm o bizde yarı zamanlı.Müfit hocada sizde yarı zamanlıydı ben bizi bırakınca sizin kadroya geçti sandım.Nette bakınca anladım size gitmemiş.:)Gazi Makineyide bu kadar kötülemeyin Mühendisliğin en iyi bölümüdür Akademik kadro açısından.Zaten sizinle Akademik kadrosu çok yakın.Sizin okulu biliyorum arkadaşlarım var.Zaten Tobb en çok yatırımı makineye yapıyor.Okulunuz üç dönem her yıl 1 ay staj felan.Keşke paramız olsaydı bizde yazardık oraları gerçi bilkent yazardım Neyse Dediğin gibi tartışmayı uzatmak anlamsız.Yardım isteyen arkadaşlara yardımcı olalım.Bir de bu URAP mühendislik sıralamasına da mı yanlış diyorsun anlamadım.Tamam genelde Tıp vs. felan Ya mühendislik sıralaması?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Elinin altında internet var, araştırmadan yine yalan yanlış konuşuyorsun.

Hocam K.bakma özür dilerim.Can hocayı karıştırdım Metuyu etu gmrdüm o bizde yarı zamanlı.Müfit hocada sizde yarı zamanlıydı ben bizi bırakınca sizin kadroya geçti sandım.Nette bakınca anladım size gitmemiş.:)Gazi Makineyide bu kadar kötülemeyin Mühendisliğin en iyi bölümüdür Akademik kadro açısından.Zaten sizinle Akademik kadrosu çok yakın.Sizin okulu biliyorum arkadaşlarım var.Zaten Tobb en çok yatırımı makineye yapıyor.Okulunuz üç dönem her yıl 1 ay staj felan.Keşke paramız olsaydı bizde yazardık oraları gerçi bilkent yazardım Neyse Dediğin gibi tartışmayı uzatmak anlamsız.Yardım isteyen arkadaşlara yardımcı olalım.Bir de bu URAP mühendislik sıralamasına da mı yanlış diyorsun anlamadım.Tamam genelde Tıp vs. felan Ya mühendislik sıralaması?

Sevgili kardeşim, benim mesajlarımda üniversiteleri küçümseyici, alay edici bir mesajım asla olmamıştır. Gazi'yi de aynı şekilde, niye kötüleyeyim, kötülemedim de? Hepiniz ciddi emek sarf ederek bir yerlere gelmeye çalışıyorsunuz, inşallah gelirsiniz de.

URAP sıralamasına gelirsek, bu tip sıralamalar çeşitli metodolojiler kullanılarak yapılır ve bunların ağırlıklarını nereye çekersen, o yönü güçlü olan üniversite zirveye yaklaşır. Örneğin "tüm öğrenciler içindeki doktora öğrencisi sayısı" URAP'da çok önemli bir kriter, dolayısı ile doktora öğrenci oranı fazla olan üniversitelere yüksek puan gelmiş.

URAP'la ilgili Sabancı Üniversitesi Rektörü'nün bir açıklaması var ki, bence olayı özetliyor. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Erhan Erkut da şöyle bir açıklaması olmuştu Twitter'dan: "Konu uzerine ODTU ile temasa gectim. Metodolojide bence ciddi bazi sorunlar var. Ama birilerinin bu ise baslamis olmasi iyi." (Sabancı Üniversitesi'nin yaptığı açıklamaya atıfta bulunuyor)

Sabancı Üniversitesi:

"Gerçekleştirilen bu çalışmanın içeriğinde Türkiye’deki tüm üniversiteler 9 farklı kriterle değerlendirilmiştir. Bu kriterlere ait verilerin ortak bir veri tabanı kullanılarak yapılmış olması çalışmanın değerini arttırmaktadır. Ancak bu çalışmadaki 9 kriterin 4’ü (toplam yayın, toplam atıf, toplam doküman ve toplam doktora öğrenci sayıları), üniversitelerin büyüklüğü ile ilgili olup direkt performans ölçütü olarak değerlendirilmesi güçtür. Örneğin, yılda toplam 500 yayın yapılması, 2000 öğretim üyesi olan bir üniversite için bir zayıflık göstergesi olurken, 200 öğretim üyesi olan bir üniversitede bir kuvvetlilik göstergesidir. Dolayısıyla, öğretim üyesi sayısına bölünmeden toplam sayıların kullanılması doğru değildir. Performans ölçütü olarak ise diğer 5 kriterin (öğretim üyesi başına düşen yayın, atıf, doküman sayıları ile doktora öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısına olan oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı) özellikle 2000 yılından önce kurulan üniversitelerin karşılaştırmasında daha gerçekçidir. "

Açıklamanın tamamı şurada:http://www.sabanciuniv.edu/tr/?anasayfa/etkinlikler_detay/urap2011.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 22 Temmuz 2011; 11:00:15 >

• @aslan26
    Anladım.Hocam zaten Gazi Makinenin 3.olma sebebi 43Tane hoca var sayıdan dolayı yayın sayısa artıo otomatkmen.

Tercih sürecinde arkadaşlara yardımcı olması sebebiyle.Bu ana kadarki tecrübelerimi yazdım.

İtü Uçak Mühendisliği

Puanın yüksekliğine aldanmayın iş sahası çok dar.

Odtü Gıda

Arkadaşlar Gıda mühendisliği ülkemizde bitmiştir.Devletin çıkardığı yasa ile
    iyice yerlere indi.Üniversitenin adına sakın güvenmeyin.Arkadaşım sırf odtü diye
    jeoloji müh. yazdı çok pişman!

Endüstri Mühendisliği

Puanlarının yüksek olmasına rağmen devlette atanması çok zor.Fakat iyi bir ünide güzel işler bulunur.
    Arkadaşım Gazi Endüstri 2.sınıf Şu an Aselsanda Staj yapıyor.(Tamamen kendisi internet üzerinden
    başvurdu Ortalaması 3.20)

Harita Mühendisliği

70-160 bin arası bence yazılabilecek en iyi bölümdür.Fakat şu an devlette alımlar bi makina kadar var
    fakat sonra ne olur bilinmez.Devlet şu an geomatik adında Sivasa açtı eğer açılmalar devam
    ederse durum gıdadan beter olur.Bu mühendislik ihtiyacı az mezunu az dır.Eğer ihtiyacı az
    mezunu fazla duruma gelirse vay halinize!

Elektrik Mühendisliği

Güzel meslek.İş bulması kolay fakat değiştrilen son yasa ile KPSS de 50 gibi puanlarla
    atanırken Elektirk-Elektronikçilerede o kadrolara başvurmalarına izin verilince puanların
    tavan yaptığı bi bölüm.O yüzden devlette eski cazibesi yok.Özel şirketlerde kolay iş bulunur
    çünkü büyük şirketler Daha çok ana dalları alıyor.Yani elektirkçiye işi varsa Elektrik müh.
    Elektronikçiye ihtiyaç varsa Elektronikçi ama genelde Elektronikçilerin yerine Elektrk-Elektrnik
    tercih ediliyor.

Odtü Havacılık Uzay

Puanın yetiryorsa hiç düşünme direk yaz!Roketsanda staj yapıyor bi arkadaşım (Gazi Makine).En çok Makine ve Havacılık uzay alıyorlar.

Teknoloji Fakülteleri

Bunlardan uzak durun.Şu an itibariyle akıbetlerinin ne olduğu belirsiz.Almanyada ve diğer avrupa ülkelerinde
    ki sistemi getirmeye çalıştılar.Yani her mühendisin yanına bi tekniker.Aslında bu bizim ülkemizde
    zaten vardı fakat isim olarak ve eğitim süresi olarak değiştrildi.İmza yetkileri ş an için yok olamazda.
    Şu an gözüken Teknikerlerin 4 yıl eğitim almışları.

-------------------------------------------------
    Arkadaşlar bu yollardan geçen birisi olarak.Zamanında 148bininci oldum.Arkadaşların felan etkisiyle Harita Müh.
    yazdım.Allahtan İ.öLeri yazmamıştım.Tercih sonucuma bakarken yerleşememiş olayım diye yalvardım çok pişman oldum.
    Yerleşemedim.Yeniden hazırlandım.28bininci olup.Gazi Mak. Mühendisliği yazdım.Size tavsiyem istemediğiniz yerleri
    kesinlikle yazmayın hayatınız kararır Ben orayı kaznsaydım ilk ay bırakırdım.Sonra burayıda kazanamazdım.Bana sorarsanız
    100Binin altı Müh. yazmasın hatta bunu 70bile çekebiliriz(Harita yazılabilir)Gidin polis olun
    asker olun.2Yıl okuyup Min.2000 tl ile işe başlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

quote:

Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv

Kolay iş bulabilmek yalnızca bir kriter ki harita mühendisliğinin önü pek açık değil.
    Bu iş daha çok Bilgisayarcıların ve Bilişimcilerin sahasına doğru kaymaya başladı.

Uçak mühendisliğinin Türkiye'deki iş sahası çok kısıtlı.
    İTÜ mezunu bir tanıdığım Metalurji Yüksek Lisansı yapıp öğretim görevlisi oldu.

Çevremdeki harita mühendislerinin ne yaptıklarını gayet iyi biliyorum.Herşey ölçülüp biçildikten sonra bilgisayara aktarılıyor.Ve bu işi Bilgisayar mühendisinin yapması imkansız

+1

not : Harita mühendisliği Makine , elektrik elektronik, inşaat mühendislikleri gibi her üniversitede yok türkiyede sadece 10 üniversitede var ve 2 üniversiteyede bu sene açıldı , yani saydıklarından daha az mezun veriyo , Türkiyenin bihayli ihtiyacı var şuan ki kpss de kaç puanla atandıklarına bakarsan durumu anlarsın zaten . Bilgisayar ve bilişim meseesine gelince , dediğin olay daha çok gps teknolojisinde belki geçerli olabilir zira bunların yazılımlarını onlar üretiyo fakat haritacılar olmadan yazılımı üretmeleride zor .

• quote:

Odtü Havacılık Uzay

Puanın yetiryorsa hiç düşünme direk yaz!Roketsanda staj yapıyor bi arkadaşım (Gazi Makine).En çok Makine ve Havacılık uzay alıyorlar.

Bende burayı düşünüyorum ama ankara olması biraz sıkıntılı,itü uçak ile arasında çok fark olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: vodka vişne

quote:

Odtü Havacılık Uzay

Bende burayı düşünüyorum ama ankara olması biraz sıkıntılı,itü uçak ile arasında çok fark olur mu

Ya sen burda mantıksız yorum yapanlara bakma.

ODTÜ Havacılık Uzay okuyunca ya Uçak Sanayi(Roket sanayi vs) ya da Uzay Sektöründe çalışıyorsun.

İTÜ'de bu bölüm ikiye ayrılmış durumda. Uzay müh ve uçak müh.

Hemde dersler arasında hiç bir fark yok.

Türkiye'nin ilk helikopteri İTÜ Uçak müh. tarafından üretildi. Şuan Amerika'da seri üretim antlaşması görüşülüyor.

THY ile işbirliği var. Zaten THY'nin CEO'su İTÜ Uçak Mühendisliği Mezunu.

Mezunlar roketsan'da iyi yerlere gelmektedir.

• Elektrik-Elktronik-Makine bölümlerine girenler hiç işsiz kalmazlar.. Ama Gıda, Jeoloji, Jeofizik, Çevre gibi bölümlere girenler için birşey söyleyemem..
  • Şu an bana yakın olarak Odtü - Gıda Müh. geliyor.. Ama bir de Odtü - Matematik çıktı karşıma.. Bu bölüm hakkında neler söylebilirsiniz.. Bir de Gazi-Endüstri Müh. bu iki bölüme göre yazılması mantıklı mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edding360

arkadaşlar gerçekten kafam karıştı,bunalımdayım yardım edin

ygs sıram 20 binden 34 bine düştü sene başından beri istediğim ytü ve marmara makine hayal oldu
    ama bir arkadaş marmara teknoloji fak. diye kafamı çeldi.
    ben 2008 düz lise mezunuyum,tercih edebiliyor muyum
    ve teknoloji fak. ile mühendislik fak. arasındaki fark ne?

şimdiden allah razı olsun

beyler bir yardım edin yahu

• Konunun tamamını okumadım ama ilk mesajdan gördüğüm kadarıyla çok yanlış yönlendirmeler yapılmış. Bence hem sıralama doğru değil hemde bilgiler hatalı. 0-40bin arasındaki sıralama için bahsettiğiniz o mutlaka bu sıralamayla seçin dediğiniz yerde iyice batırmışsınız bence. Bu öğrencilerin ne istediklerini hiç umursamadan, kimin ne iş yaptığını bilmeden sadece sıralama ve kulaktan dolma bilgilerle yazmışsınız. Yardımcı olmaya çalışmışsınız ama bunu fake hesapla yapıyorsunuz... Siz kimsiniz, ne bilgi birikiminiz var da bu tercih dönemindeki öğrencileri bu şekilde yönlendiriyorsunuz. Bence sırf dikkat çekmek için çok yanlış yapmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Konunun tamamını okumadım ama ilk mesajdan gördüğüm kadarıyla çok yanlış yönlendirmeler yapılmış. Bence hem sıralama doğru değil hemde bilgiler hatalı. 0-40bin arasındaki sıralama için bahsettiğiniz o mutlaka bu sıralamayla seçin dediğiniz yerde iyice batırmışsınız bence. Bu öğrencilerin ne istediklerini hiç umursamadan, kimin ne iş yaptığını bilmeden sadece sıralama ve kulaktan dolma bilgilerle yazmışsınız. Yardımcı olmaya çalışmışsınız ama bunu fake hesapla yapıyorsunuz... Siz kimsiniz, ne bilgi birikiminiz var da bu tercih dönemindeki öğrencileri bu şekilde yönlendiriyorsunuz. Bence sırf dikkat çekmek için çok yanlış yapmışsınız.

samed.yıldırım'a katılıyorum.

Benim okuduğum bölümü en iyi meslekler arasında göstermiş olmanıza rağmen, sıralamanız tam anlamıyla doğru değil. İnsanların ne istediklerine kulak asmadan-bilmeden bir sıralama yapmışınız. Bu böyle olacak bir şey değil.

Bakın bu işin vebali çok büyük, çok büyük sorumluluk ister. İnsanların hayatlarıyla oynamayın.

Kısacası KİŞİSEL YORUM yapmayın. İnsanların önlerine her üniversite her bölümle ilgili resmi verileri, olanakları vs sunun: insanlar kendi istediklerine göre yorumlasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv

quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

İyte Bilgisayar müh. ve İstanbul Üni. Bilgisayar müh. hakkında ne düşüyorsunuz?

İYTE ülkemizdeki iki teknoloji enstitüsünden biridir.(Diğeri gebzede)
    Oldukça iyi bir üniversite olduğunu söyleyebilirim ancak İstanbul Üni. sayısal bölümleri sanıldığı kadar iyi değildir.
    İşverenler İstanbul Üni. Müh. Fak. ile Kocaeli Üni. Müh. Fak. arasında tercih yapacak olsalar Kocaeli'yi tercih ederler.

Kocaeli'yi mi tercih ederler? Emin misiniz? Yani o zaman İst. Üni şehirden dolayı mı daha yüksek puanlarla alıyor?

Bu benim için çok önemli. Kocaeli mühendisliklerinin düşünüyorum çünkü. 49bin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurhan55 -- 22 Temmuz 2011; 14:15:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzeyisiklari

Elektrik-Elktronik-Makine bölümlerine girenler hiç işsiz kalmazlar.. Ama Gıda, Jeoloji, Jeofizik, Çevre gibi bölümlere girenler için birşey söyleyemem..

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm
  • sıralama hatalı makine mühensidinin alanı tm mühendisliklerden geniş ilk sırada olması gerekirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pchonour

quote:

Orijinalden alıntı: unalcan319

İtu bilgisayar muhendisligi hakkinda bilgi verebilir misiniz?

İTÜ'nün son 1 yıldır gerçekleştirdiği şu atılımlardan sonra ve 'Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin kurulmasından sonra aslında fazla söze gerek yok diye düşünüyorum.
    Bilgisayar Mühendisliğini çok yakından ilgilendiren iki önemli haber:

Türkiye'nin dijital Ar-Ge üssü olacak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25165762/

Türk Telekom'dan İTÜ'ye Dev Ar-Ge Merkezi: http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/Guncel/Detay/Turk-Telekom-dan-ITU-de-Dev-Ar-Ge-Merkezi

Bu merkezlerde toplamda 7 bin mühendisin istihdam edileceği söyleniyor. Üniversite içerisinde 'Bilişim Sektöründe' dev bütçeli bir şirket kuruluyor senin anlayacağın.

pchonour'un dediğine sonuna kadar katılıyorum. Ona ilaveten de şunları söylemek istiyorum.

Gerçekten bilgisayar mühendisliği hayalindeki meslekse ve bu işi ciddi anlamda öğrenme niyetindeysen İTÜ Bilgisayar senin için isabetli bir karar olur.

Sana işin temelini, mantığını öğretirler. Ben İTÜ Bilgisayar Mühendisliğinde son sınıf öğrencisiyim. Aldığın bazı derslerde "Ne gereksiz şeyler bunlar, niye anlatıyorlar ki bunları!" benzeri isyanların olur ama bir dönem sonra veya bir sene sonra bir ders alırsın o isyan ettiğin dersle birlikte olayın mantığını yerleştirirler sana.

Ama dediğim gibi İTÜ Bilgisayar'a girmiş olmak için gireceksen bence hiç yazma bile, ilk başlarda anlamazsın ama sonraları angaryaya dönüşür senin için.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.