Şimdi Ara

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
8
Favori
90.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

quote:

Orijinalden alıntı: kuzeyisiklari

Elektrik-Elktronik-Makine bölümlerine girenler hiç işsiz kalmazlar.. Ama Gıda, Jeoloji, Jeofizik, Çevre gibi bölümlere girenler için birşey söyleyemem..

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm

Linke baktım da sadece ziraat mühendisi var.:) Ne güzel tüm mühendisler çalışıyor..Acaba kendi branşlarında mı?

• quote:

quote:

quote:

Elektrik-Elktronik-Makine bölümlerine girenler hiç işsiz kalmazlar.. Ama Gıda, Jeoloji, Jeofizik, Çevre gibi bölümlere girenler için birşey söyleyemem..

Linke baktım da sadece ziraat mühendisi var.:) Ne güzel tüm mühendisler çalışıyor..Acaba kendi branşlarında mı?

Makine mühendisine dikkat çektim hocam.2672 kişi.

• quote:

Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv

Kolay iş bulabilmek yalnızca bir kriter ki harita mühendisliğinin önü pek açık değil.
    Bu iş daha çok Bilgisayarcıların ve Bilişimcilerin sahasına doğru kaymaya başladı.

Uçak mühendisliğinin Türkiye'deki iş sahası çok kısıtlı.
    İTÜ mezunu bir tanıdığım Metalurji Yüksek Lisansı yapıp öğretim görevlisi oldu.

Burada tam anlamıyla sallamışsınız. Bu kadar olmaz yani. Siz gerçekten nerede çalışıyorsunuz, burada bunları hangi sıfat ve bilgi birikimiyle yazıyor ve insanları yönlendiriyorsunuz. SİZ KİMSİNİZ. Madem burada insanlara yardımcı olmak, birşeyler paylaşmak istiyorsunuz, bu FAKE hesap neyin nesi?????? Haritayı elde değilde bilgisayarda çizince iş bilgisayar mühendislerinin işimi oluyor. O zaman muhasebecilere hiç gerek yok. Onların işinide bilgisayar mühendislerine verelim. Ver bakiyim sen bir bilgisayar mühendisinin eline ölçüm cihazlarını, şuranın haritasını çiz de bakayım ne yapacak. Öyle Google Earth'ı görüp bu işi artık bilgisayarcılar yapıyo deme cürretini nereden buluyorsunuz kendinizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 22 Temmuz 2011; 14:33:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Makine mühendisine dikkat çektim hocam.2672 kişi.

Makine mühendisliğini görmemişim..Kusura bakma. Şaşırdım doğrusu. İşsiz kalmazlar diye bilirdik.... Ki iyi fiyatlara diye bilirdik..

• beyler moralim çok bozuk, ygs'de dershane sınavlarında 470-480 çekerken, gerçek sınavda sosyal'in yarınsından çoğunu yetiştiremeyip 445 aldım 8.500. oldum. Lys'de de matematiği 2 yanlış bekliyodum 8 yanlış geldi; formuma baktım 42-43'te b-e yerine e-b yapıp 49. soruya kadar kaydırmışım .Sıralamam 13.000 geldi o 7.5 netten dolayı (türev-integral soruları olduğundan daha da fazla etki ediyor). Sene başında Bilkent endütriyi burslu düşünüyordum ygs'den sonra hayal oldu, sonra itü endüstriyi düşünmeye başladım bu kaydırmadan sonra o da hayal oldu.Napayım ben bana bi yardımcı olun hayata küstüm resmen, seneye mi kalayım başka bir yerin endüstrisini mi düşüneyim; yoksa önereceğiniz başka bölümler mi var (varsa onlara da açığım) nolur yardım edin arkadaşlar çok kötüyüm

NOT:Bu sene ilk defa giriyorum

Edit:konu da açtım, ordan da yardımlarınıza açığım...http://forum.donanimhaber.com/m_50954603/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50954603

• quote:

quote:

Makine doğru çünkü çok makine var 3 tane akademik görevli bulup bölüm açılıo.Bu arada kendimde gazi makinedeyim.O yüzden 50-60binin altına makine yazmamayı öneriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: yatalak kasif

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

İyte Bilgisayar müh. ve İstanbul Üni. Bilgisayar müh. hakkında ne düşüyorsunuz?

İYTE ülkemizdeki iki teknoloji enstitüsünden biridir.(Diğeri gebzede)
    Oldukça iyi bir üniversite olduğunu söyleyebilirim ancak İstanbul Üni. sayısal bölümleri sanıldığı kadar iyi değildir.
    İşverenler İstanbul Üni. Müh. Fak. ile Kocaeli Üni. Müh. Fak. arasında tercih yapacak olsalar Kocaeli'yi tercih ederler.

Kocaeli'yi mi tercih ederler? Emin misiniz? Yani o zaman İst. Üni şehirden dolayı mı daha yüksek puanlarla alıyor?

Bu benim için çok önemli. Kocaeli mühendisliklerinin düşünüyorum çünkü. 49bin.

OSSTercih.Tv
    bu ist. üni. müh. pek iyi değil diyorsun (tamam itü kadar olmayabilir ytü 'nün de gerisinde olabilir.) ama iyi bilgisayar müh. gayet iyi bir akademik kadrosu var. ayrıca işverenlerde memnun gayet iyi ücretlerle çalışıyorlarda. tabiki istanbul üniversitesi müh. kocaeliden iyi (bilgisayar müh. %100 daha iyi ).

• quote:

Orijinalden alıntı: benimkedimyokki

quote:

Orijinalden alıntı: yatalak kasif

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

İyte Bilgisayar müh. ve İstanbul Üni. Bilgisayar müh. hakkında ne düşüyorsunuz?

İYTE ülkemizdeki iki teknoloji enstitüsünden biridir.(Diğeri gebzede)
    Oldukça iyi bir üniversite olduğunu söyleyebilirim ancak İstanbul Üni. sayısal bölümleri sanıldığı kadar iyi değildir.
    İşverenler İstanbul Üni. Müh. Fak. ile Kocaeli Üni. Müh. Fak. arasında tercih yapacak olsalar Kocaeli'yi tercih ederler.

Kocaeli'yi mi tercih ederler? Emin misiniz? Yani o zaman İst. Üni şehirden dolayı mı daha yüksek puanlarla alıyor?

Bu benim için çok önemli. Kocaeli mühendisliklerinin düşünüyorum çünkü. 49bin.

OSSTercih.Tv
    bu ist. üni. müh. pek iyi değil diyorsun (tamam itü kadar olmayabilir ytü 'nün de gerisinde olabilir.) ama iyi bilgisayar müh. gayet iyi bir akademik kadrosu var. ayrıca işverenlerde memnun gayet iyi ücretlerle çalışıyorlarda. tabiki istanbul üniversitesi müh. kocaeliden iyi (bilgisayar müh. %100 daha iyi ).

Kendileri sadece popülarite, kulak dolgunluğu vede klavuza bakarak yönlendirme yapıyor... Bana kalırsa sadece kulaktan dolma popülariteye göre yapıyor bu karşılaştırmaları. Klavuza baktığından bile şüpheliyim. Çok ciddi söylüyorum, @OSSTercih.tv nin her söylediğine kulak asmayın. Buraya FAKE hesapla gelip, kendini tanıtmadan bu işin uzmanıymışcasına yönlendirmeler yapıyor. Yaptığı "Tercih Bizim İşimiz" demekten başka birşey değil. Ama siz kimsiniz??? Hangi sıfatla bu yönlendirmeleri yapıyorsunuz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 22 Temmuz 2011; 15:31:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0o__xXx__o0

beyler moralim çok bozuk, ygs'de dershane sınavlarında 470-480 çekerken, gerçek sınavda sosyal'in yarınsından çoğunu yetiştiremeyip 445 aldım 8.500. oldum. Lys'de de matematiği 2 yanlış bekliyodum 8 yanlış geldi; formuma baktım 42-43'te b-e yerine e-b yapıp 49. soruya kadar kaydırmışım .Sıralamam 13.000 geldi o 7.5 netten dolayı (türev-integral soruları olduğundan daha da fazla etki ediyor). Sene başında Bilkent endütriyi burslu düşünüyordum ygs'den sonra hayal oldu, sonra itü endüstriyi düşünmeye başladım bu kaydırmadan sonra o da hayal oldu.Napayım ben bana bi yardımcı olun hayata küstüm resmen, seneye mi kalayım başka bir yerin endüstrisini mi düşüneyim; yoksa önereceğiniz başka bölümler mi var (varsa onlara da açığım) nolur yardım edin arkadaşlar çok kötüyüm

Edit:konu da açtım, ordan da yardımlarınıza açığım...http://forum.donanimhaber.com/m_50954603/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50954603

Kardeş kafana takmaya değmez hiç . 13.000 gayet iyi bir sıralama . Hem de kaydırma yaptığın halde olduğunu söylüyosun helal olsun . Bence boşa heder etme 1 seneni daha 13.000 iyi bir sıralama endüstri düşünebilirsin . Sadece üniversitenin ismi istediğin isim değil diye 1 seneni daha harcama sakın

• quote:

Orijinalden alıntı: jaka­®

quote:

beyler moralim çok bozuk, ygs'de dershane sınavlarında 470-480 çekerken, gerçek sınavda sosyal'in yarınsından çoğunu yetiştiremeyip 445 aldım 8.500. oldum. Lys'de de matematiği 2 yanlış bekliyodum 8 yanlış geldi; formuma baktım 42-43'te b-e yerine e-b yapıp 49. soruya kadar kaydırmışım .Sıralamam 13.000 geldi o 7.5 netten dolayı (türev-integral soruları olduğundan daha da fazla etki ediyor). Sene başında Bilkent endütriyi burslu düşünüyordum ygs'den sonra hayal oldu, sonra itü endüstriyi düşünmeye başladım bu kaydırmadan sonra o da hayal oldu.Napayım ben bana bi yardımcı olun hayata küstüm resmen, seneye mi kalayım başka bir yerin endüstrisini mi düşüneyim; yoksa önereceğiniz başka bölümler mi var (varsa onlara da açığım) nolur yardım edin arkadaşlar çok kötüyüm

Kardeş kafana takmaya değmez hiç . 13.000 gayet iyi bir sıralama . Hem de kaydırma yaptığın halde olduğunu söylüyosun helal olsun . Bence boşa heder etme 1 seneni daha 13.000 iyi bir sıralama endüstri düşünebilirsin . Sadece üniversitenin ismi istediğin isim değil diye 1 seneni daha harcama sakın

hangi üniversiteleri tavsiye edersiniz hocam endüstri için ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

Elektirk mühendisliği listenin neresinde yer alır?

Bir de İtü Elektrik düşünüyorum fikri olan varsa yazsın lütfen. Görüşler nedir merak ediyorum.

1. sırasında yer alması gerekir. Elektrik-Elektronik değil sadece Elektrik müh. olduğu 2-3 üni. var başka da yok zaten beniö bildiğim.
    Gerçi ben mezun olalı 11 sene bitecek ama. :))
  • Hacettepe Elektrik eloktronik müh. seçmeyi düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirim aklınızdaki her türlü soruları pm ile sorabilirsiniz cevaplamaktan kaçınmam vaktim bol (Çarşamba gününe kadar tatilde olacağım dönüşte cevap veririm )
  • Öncelikle sonuçlar herkes için hayırlı olsun. Meslek seçim aşamasına gelmiş arkadaşlar en son kararınızı kendiniz verin. Başkalarının yönlendirmesiyle meslek seçimine gitmeyin. Bu hayatı siz yaşayacaksınız ilerde pişman olmamak için kendi kararınızı kendiniz verin. Şu an çok tutulan meslekler 20 yıl sonra önü kapanabilir. Bu yüzden istediğiniz ilgi duyacağınız mesleği yapmanızı tavsiye ederim. Bunun dışında okul değil meslek seçimi yapın. İş hayatınıza atıldığınızda kendinizi yetiştirdiğiniz süre açıkta kalmazsınız. İstediğiniz yerlere er ya da geç gelirseniz. Bunlar benim tecrübe ve görüşlerim. Sonuçta kararı verecek sizsiniz. İyi düşünün iyi karar verin . Bundan sonraki hayatınız başarılar dilerim.
  • ya soruma cevap verin,nedir şu teknoloji fakültesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edding360 -- 22 Temmuz 2011; 17:16:32 >
  • Bu Rashta denen veledin yazdıklarına bakmayın laf olsun diye yazıyo bi halt bildiği yok Konu için teşekkürler.
  • Harita mühendisliğinde kullanılan yöntemlerde ve harita mühendisliği teknolojilerinde, bilgisayar bilimlerinin uygulamalarından ve teknolojilerinden faydalanır hale geldi. “Bilgisayar destekli haritalandırma” adı verilen (bilgi için google’dan bakabilirsiniz) uygulama gün geçtikçe daha çok önem kazanıyor ve bu uygulamada modelleme ve simülasyon donanımına sahip bilgisayar mühendislerinden çokça faydalanılmaya başlandı. Benim şahsi görüşüm çok az harita mühendisinin sektörde iyi bir yerlere gelebileceği yönünde. Çoğu harita mühendisi devlet memuru olarak çalışıyor. Burada kimse mesleğini kötülüyormuşum gibi şahlanıp bir şeyler söylemeye kalkmasın. EE,Makine,Bilgisayar gibi mühendislikler söz konusu iken bir kimseye “eğer özellikle ilgi duymuyorsa” harita mühendisliğini öneremem. Zaten puanlarda benim bu görüşümü destekler nitelikte.

EE’nin spesifikliği şudur: EE elektronik ve kontrol sistemleri etrafında merkezlenmiş bir durumda. Telekomünikasyon alanında daha çok bilgisayar ve elektronik-haberleşme mühendislerinden faydalanılıyor. Ben Kocaeli-Gebze arası bir çok fabrikaya teknik gezi yaptım. EE mühendislerinin sayısı çok azdı keza makine mühendislerinin ve PLC gibi kontrol bilgisi olan tekniklerin sayısı oldukça fazlaydı. Hayır EE kötü demiyorum. Dediğim tek şey spesifik olduğu. Babam makine mühendisliğinden emekli, kardeşim endüstri mühendisliği okuyor. Kendi işim meslekleri araştırmak. Bu konuda elbette bilgi sahibiyim.
    Bu görüşümün doğruluğunu gazetelerde sarı sayfalardan teyit edebilirsiniz.

Ayrıca şu meşhur ABC kişisi şuradan şu bölümden mezun anlayışını bırakın. Bunlar münferit örnekler. Eğer bu işler böyle yürüyorsa ben de “FORBES”da ilk 500’e giren lise mezunu iş adamlarını örnek gösterip herkesi üniversite tercihi yapmaktan alıkoyayım. Ben bu mesleği 2005 yılından beri yapıyorum. Lütfen böyle mantıksız yaklaşımlar sergilemeyiniz.

Tabi bu tarz forumlarda paylaşılan bilgiler elbette bir parça öznellik taşıyacaktır.
    O yüzden muhakkak meslekten tanıdığınız birkaç kişi ile görüşün.

Soruları olanlar için kendi e-posta adresimi veriyorum suha_ata@hotmail.com

Cumartesi günü şehir dışında olacağım belki birkaç gün gecikmeli cevap verebilirim.

Başarılar.

• istemeyerek ea gectim ve 450 puan ama istemedigim icin meslek yok herzaman bilgisayar mühendisligi istemisimdir ama hic temelim yok.
    1-sizce 1 yıl bekleyip orta düzey bir bilgisayar mühendisligine gitmeli miyim?
    2-1 yıl calısarak orta bir üniye gidilir mi ya da kac puan alınır mf4 icin?
    3-hep su laf var :kendini gelistirirsen.bu ne demek?yani odtüye falan gideni zaten alacaklarda ben kendımı gelıstırırsem diger orta seviyede adamları degil de benı mı alıcaklar?yoksa kimse kendini gelistirerek odtü ya da itü gibi üniversitedekileri gecemez bence.
    4-tm puanım ile iyi yerler geliyor ama dedigim gibi kendıme uygunu bulamadım ve bilgisayara ilgim var.sizce ne yapmalıyım?
    5-bilgisayara ilgim var ama sizce ilgim var diye basarılı olabılır mıyım?yanı ben oyun oynarım nete gırerım program falan kurarım ama gelın görün kü format atamam.

önerilere acıgım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jaka­®

quote:

hangi üniversiteleri tavsiye edersiniz hocam endüstri için ?

endüstri okuyacaksan mutlaka iyi ingilizce eğitimi veren üniversiteler tercih et . Ve teknik üni. olursa daha iyi tabi ytü olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: gsirin

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

Elektirk mühendisliği listenin neresinde yer alır?

Bir de İtü Elektrik düşünüyorum fikri olan varsa yazsın lütfen. Görüşler nedir merak ediyorum.

1. sırasında yer alması gerekir. Elektrik-Elektronik değil sadece Elektrik müh. olduğu 2-3 üni. var başka da yok zaten beniö bildiğim.
    Gerçi ben mezun olalı 11 sene bitecek ama. :))

Teşekkür ederim yorum için. Ciddi düşünüyorum İtü elektrik biraz daha zaman geçsin tam kararımı vereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Bu meslek annenizin hatta ebenizin kızlığından beri var

üslubunuza dikkat etmezseniz şikayette bulunacağım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.