Şimdi Ara

Mühendislikte En iyi 10 Bölüm (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
8
Favori
90.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: diqit4ll

ben bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.ama özellerin burslularına mı gitsem devlete mi karar veremedim.

mf-4 40 bin benim.okan,beykent,çankaya tam burslu yakın geliyor bana.devlettende ktü sizce hangisi?

ktü teknik üniversitedir sizi yanıltmasın,kötü olacağını sanmıyorum.
    ayrıca bilkent,bahçeşehir,koç,sabancı... gibi vakıf üniversiteleri iyi,diğerleri kötü şeklinde bir yaklaşım var.bu kesinlikle yanlış.
    ben bilgi üniversitesi mezunuyum ve bir çok vakıf üniversitesi öğrencilerine gerçekten büyük olanaklar sunuyor.
    bence beykenti gezin görün.benim tercihim önce beykent sonra ktü'den yana olurdu.

Sevgili arkadaşlar benden bugünlük bu kadar.Yarın ve cumartesi seminerim var.Pazar günü size yardımcı olmaya devam edeceğim.
    Özelden mesaj atmayınız.yüzlerce mesaj geliyor,yetişemiyorum.

• Sınav sonucuma göre MF-4 22 bindeyim. Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum fakat nereleri tercih etmeliyim kararsızım. İstanbul'da yaşamaktayım bu nedenle İstanbul üniversitelerinden tercih edeceğim. Aklımda birkaç soru var , yardımcı olursanız sevinirim.

Sorularıma geçeyim :

1. Devlet veya vakıf üniversitesi olması beni ne açıdan etkiler ?
    2. İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği nasıldır ? Bir fikriniz var mı ?
    3. Devlet üniversitesi olursa , İstanbul'da nereleri tercih edebilirim ?
    4. Vakıf üniversiteleri için, Koç Üniversitesi %50 burslu iyi bir seçim olur mu ?
    5. Bilgisayar Mühendisliği alanında Koç ile Bilkent arasında bir kıyaslama yapabilir misiniz ? Aralarında göze çarpan bir fark var mı ? (Bilkent'in Ankara'da olması benim için başlı başına bir dezavantaj.)

Şimdiden teşekkürler.

• Odtü havacılık ve uzay nasıldır iş imkanları olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbakolikq7can

itü elektrik müh. hakkında bilgisi olan var mı

İTÜ Elektrik Mühendisliği Türkiye'nin bu alandaki ilk bölümünür. Türkiye'nin ilk Televizyon Yayını dahil bir çok kilometre taşında bu bölümün imzası bulunmaktadır.

Siyaset alanında ilerleyen mezunları arasında merhum 'başbakan ve cumhurbaşkanı' Turgut Özal ile şuan 'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı' görevini sürdüren Taner Yıldız bulunmaktadır.

İş hayatına devam eden mezunları arasında ise ABB Türkiye CEOsu,Moeller Türkiye CEOsu öte yandan SCHNEIDER Electric,ALSTOM,Zorlu Enerji,PHILIPS,SIEMENS üst düzey yöneticileri ilk bakışta göze çarpmaktadır. Bu mezunların İTÜ Mühendislerine desteği en belirgin olarak SIEMENS'te gözükmektedir. SIEMENS Türkiye'de çalışma fırsatı bulan mühendislerin %90'ı İTÜ mezunudur

2010 Yılında SIEMENS'te yeni işe başlıyan bir İTÜ Mezununun maaşı 2000 TL (kusur) civarındaydı.

Çalışma alanlarını değerlendirdiğimiz zaman geleceği en parlak olan 'Enerji Sektörü'de özellikle Türkiye'de Kaliteli Elektrik Mühendislerine ihtiyaç duymaktadır.

Enerji konusunda Ar-Ge yapmak üzere İTÜ'de Türkiye'nin ilk enerji teknokenti kuruldu.
    "Enerji konusunda Ar-Ge yapmak üzere, Türkiye’nin en aktif enerji kuruluşları İTÜ Enerji Enstitüsü sınırları içerisinde bir araya geldi. Enerji alanında üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneği olmaya aday Enerji Teknokenti, akademik dünyayla enerji sektörünün önde gelen şirketleri arasında sinerji sağlanmasını amaçlıyor. İTÜ ile enerji şirketleri arasındaki anlaşmaya İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, TÜGİAD Başkanı Murat Coşkunkan, ARI TEKNOKENT Genel Müdürü Nazire Peker ve Prof. Dr. Altuğ Şişman imza attı.

70 BİN KİŞİNİN 11 BİNİ İTÜ'DE AR-GE ÇALIŞMASI YAPIYOR
    İmza töreninde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ olarak son 2 yıldır tam bir girişimci üniversite modelini ortaya koyduklarını belirterek, ''Toplam 11 bin kişi gelecek yılın sonuna kadar İTÜ'de, hem üniversitemiz hem de Türkiye için AR-GE çalışması yapıyor olacak. Şu anda Türkiye'deki AR-GE personeli sayısı ise 70 bindir. Bu inanılmaz bir rakam. Bu İTÜ'nün neler yapacağının somut bir göstergesidir.'' dedi. Şahin, Türkiye'nin ilk Enerji Teknokenti'nin kurulmasıyla ilgili ARI Enerji Teknokenti ile enerji şirketleri arasında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Enerji Teknokenti için başlangıçta 5 bin metrekarelik bir alan ve 4 milyon dolarlık bir yatırım öngörüldüğünü belirtti.

• quote:

Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv

quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

itü yerine tobb-etü'ye gitmek mallık mı olur? bilgisayar-endüstri için ? tobb-etü ye gidersem yurt ve lap top verecekler sadece, para falan almayacağım

TOBB oldukça başarılı ve kaliteli akademik kadrosu olan bir okul.Benim şahsi fikrim TOBB'dan yana çünkü İTÜ'nün hem akademik hem de öğrenci/akademisyen oranına baktığımda, İTÜ'nün çok başarılı olduğunu söyleyemem.İTÜ'nün sıralamadaki en büyük faktörü "İstanbul'da oluşudur."
    Ayrıca tercihlerinizde üniversitelerden "eğitim düzeyinde alacaklarınızı" ön plana koyun.

Başarılar.

Ama tobb un muhendislik bolumleri itu den kalite bakimondan dusuk yani yatirim yapmiyorlar sadece makina muhendisligine yatirim var. Ben tobb u gezmistim lise gibi bir yer eger kampus hayati istiyorsan bastan tobbu sil kafandan eger makina istoyorsan ki sanmiyorum tobba git derim.
    Sonuc itu muhendisliklri daha iyi tobbdan.(makina muh. Karsilastirilablir digerleri icin degmez bile)

• quote:

Orijinalden alıntı: Leqendary144

İtü inşaat hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim .

İTÜ Tarihinde İnşaat Mühendisliğinin çok özel bir yeri vardır. Bir döneme damgasını vuran siyasetcilerin bir çoğu başta Süleyman Demirel olmak üzere bu bölümden mezundur. İTÜ İnşaat Mühendisliğin'de Türkiye'de öncü bir eğitim vermektedir. Özelliklede İnşaat piyasasının merkezi İstanbul şirketlerde büyük yüzdelerle İTÜ'lüler yer almaktadır. Ayrıca Türkiye'den bir üniversite'nin yurtdışındaki üniversitelerle yaptığı anlaşmalar arasında İTÜ'nün ki geçen sene yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Bu Üniversite Türkiye'de bu zamana kadar ortak eğitim konusunda anlaşma yapılmış yabancı üniversiteler arasındaki en iyi üniversitedir.

Amerikadaki Üniversiteler arasında İnşaat Alanında 2.Sırada : http://grad-schools.usnews.rankingsandreviews.com/best-graduate-schools/top-engineering-schools/civil-engineering-rankings

İTÜ, University Of Illinois At Urbana-Champaign İle Ortak İnşaat Mühendisliği Eğitimi Verecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ABD’nin prestijli üniversitelerinden University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC) ile 3 + 2 modelinde uluslararası ortak lisans ve yüksek lisans programları için protokol imzaladı.
    Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan ABD Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi ile yapılan protokole göre 3. Sınıfı tamamlayan tüm İTÜ İnşaat Mühendisliği lisans öğrencileri şartları sağlamaları durumunda; 2 yıl UIUC'de okuyup İTÜ'den lisans; UIUC'den ise yüksek lisans diploması almaya hak kazanacaklar.(paralı değil)

Yaklaşık 100 ülkeden 41.000'den fazla öğrencisiyle farklı ve zengin bir kültürel deneyim sunan UIUC’de birçok lisans ve lisansüstü eğitim progamı bulunmakta. Teorik ve uygulamalı alanda önemli araştırmaların yürütüldüğü
    Illionis Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği Bölümü, U.S. News and World Report’un Ağustos 2010'da yayınladığı ‘‘2011 America's Best Colleges’’ adlı araştırmasında lisans eğitiminde ABD’de birinci yüksek lisans eğitiminde ise ABD’de ikinci sırada yer almakta. Söz konusu uluslararası isbirligi anlasması ile ilgili İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, İTÜ ve UIUC’nin; kendini eğitimde mükemmelliğe, ulusal ve uluslararası büyüyen araştırma merkezleri olarak bilgiler yaratıp yaymaya adadıklarını belirterek, İnşaat Mühendisliği alanında lisansta ABD’de 1.’si, yüksek lisansta ise ABD’de 2.’si olan UIUC ile yapılan anlaşmanın birçok İTÜ’lüye büyük faydalar sağlayacağını iletti. Prof. Dr. ŞAHİN, İTÜ – UIUC uluslararası iş birliği anlaşmalarının gelişiminin UIUC’ye gitmiş başarılı İTÜ öğrencileri sayesinde, daha fazla İTÜ öğrencisine eğitim vermek isteyen UIUC girişimi ile olduğunu belirtti.

• İtu bilgisayar muhendisligi hakkinda bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalcan319

İtu bilgisayar muhendisligi hakkinda bilgi verebilir misiniz?

İTÜ'nün son 1 yıldır gerçekleştirdiği şu atılımlardan sonra ve 'Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin kurulmasından sonra aslında fazla söze gerek yok diye düşünüyorum.
    Bilgisayar Mühendisliğini çok yakından ilgilendiren iki önemli haber:

Türkiye'nin dijital Ar-Ge üssü olacak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25165762/

Türk Telekom'dan İTÜ'ye Dev Ar-Ge Merkezi: http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/Guncel/Detay/Turk-Telekom-dan-ITU-de-Dev-Ar-Ge-Merkezi

Bu merkezlerde toplamda 7 bin mühendisin istihdam edileceği söyleniyor. Üniversite içerisinde 'Bilişim Sektöründe' dev bütçeli bir şirket kuruluyor senin anlayacağın.

• Elektirk mühendisliği listenin neresinde yer alır?

Bir de İtü Elektrik düşünüyorum fikri olan varsa yazsın lütfen. Görüşler nedir merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

Elektirk mühendisliği listenin neresinde yer alır?

Bir de İtü Elektrik düşünüyorum fikri olan varsa yazsın lütfen. Görüşler nedir merak ediyorum.

Bir kaç mesaj üzerinde yazdıklarımı paylaşmıştım.
  • biliyorum sacma gelecek ama bir sorum var.ben eacıyım bu sene birsey bilmeden ve ygsde fen yapmadan mf4 de365 puan aldım.seneye kalsam ve fen calıssam (ygs ve lys) orta seviye bilgisayar mühendislikleri gelir mi?kendimi tanıyorum yani öyle itü falan gelmez ama iste iyilerden sonra gelenler ihtimali var mı(tabi ygs ve lys bilmiyorum fen olarak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OSSTercih.Tv

Bunun dışında Elektrik-Elektronik Mühendisliği daha spesifik bir iş sahasında faaliyet göstermektedir.Ayrıca Elektrik-Elektronik sistemlerinin sürekli yenileniyor olması esasında mesleği icra eden kişi için senkron sorunu yaratacaktır.Dahası Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin iş alanı bu alanda çalışma yapan şirketlerle sınırlıdır.Üretim yapan hemen her yerde bir makine müh. rastlayabilirsiniz ancak Elektrik-Elektronik Mühendisleri daha çok spesifik alanlarda çalışmaktadır.

Tabi burada en önemli olan sizin hangi mesleği yapmaktan zevk alacağınızdır.

Başarılar.

bu kısma bir ee mühendisi olarak katılmıyorum ülkemizdeki her iş kolu için gerekli bir bölümdür ee mühendisliği .en basitinden bir fabrikanın otomasyon sistemi bile ee mühendisi gerektirir. elektronik sektörü ülkemizde hızla gelişmekte özellikle savunma sanayine harcanan fonların artmasıyla bu alanda inanılmaz sayıda ee mühendisi istihdam edilmekte ve ihtiyaç duyulmakta.bir de burada tercih yapan arkadaşlara yol göstermesi için şunu belirtiyim.ee mühendisleri eğer özverili olurlarsa bir bilgisayar mühendisi kadar yazılımcı olurlar özellikle donanım+yazılımın birleştiği iş alanlarında(örneğin akıllı telefonlar) ee mühendisleri bilgisayar mühendislerine tercih edilir ki bu pazarda küçümsenmeyecek bir iş hacmine sahiptir tem Türkiye de hem de dünya genelinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: pchonour

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter_1907

Elektirk mühendisliği listenin neresinde yer alır?

Bir kaç mesaj üzerinde yazdıklarımı paylaşmıştım.

Sağolasın okudum onları, güzel bilgiler var ama ben biraz da kişisel fikirleri merak ediyorum.
  • hangi okulların endüstri müh bölümü iyi?
  • arkadaşlar gerçekten kafam karıştı,bunalımdayım yardım edin

ygs sıram 20 binden 34 bine düştü sene başından beri istediğim ytü ve marmara makine hayal oldu
    ama bir arkadaş marmara teknoloji fak. diye kafamı çeldi.
    ben 2008 düz lise mezunuyum,tercih edebiliyor muyum
    ve teknoloji fak. ile mühendislik fak. arasındaki fark ne?

şimdiden allah razı olsun
  • yazılım mühendisliği hakkında düşünceleriniz?
  • Mekatronik neden yok?
    Ucak yok.
    Kafadan sallama siralama
  • Arkadaşlar bende bu yollardan geçtim o yüzden size genel bi açıklama yapacağım.Kendim Gazi Makine Mühendisliğindeyim.Yukarlarda gazinin mühendisliklerini kötüleyen bir arkadaş vardı acaba yapılan son araştırmayı akademik yayın sayısı olarak Odtü-İtü-Gazi olduğunu gördü mü?Mühendslik 3. oldu genelde 5.Şimdi Makinesine kimse söz edemez 1962lerden gelen bi otorite ve odtüyle Lab olanakları felan herşey birebir hatta bizde bulunan toz metalurjisi labı odtüte ve trde yoktur!Gazinin diğer mühendislikleri makinesine göre zayıftırÇünkü bi Bilgisayar sanırım 2000lerde kurulmuş.Bunları araştırabilirsiniz kendi bölümümü övmüyorum!Dersler %90 İng.(Mat-Fizik gibi dersler Türkçe anlatılıyor sadece).Şimdi bide İTÜ-TOBB karılaştırması yapan arkadaşa sesleniyorum.Bikere ikisi yan yana bile gelemez Tobb Mühendisliklerinin akademik kadrosuna bakın birde bizim gazinin %99 Hocalar aynıdır bizim hocalar hep oradada ders veriyor.O %1lik farkta aslında gaziden ama hocalar 65 yaştan sonra emekli olup TOBB un kadrosuna geçiyor.Sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım buralardayızBide bu haritayı bu kadar büyütmeyin allah aşkına ya 150binlik mühendislik kolay iş buluyorsa bu ülkede biz malız ozaman herkes mal nie gazi makine 30bin aradaki 120bin kişi mal ozaman.Yapmayın lütfen!Bir diğer konu ya arkadaşlar bırakın şu gıdayı devlet yasa çıkardı hepsi işsiz daha sen okurken önünde binlerce işsiz gıdacı var ne odtüsünden ne itüsünden bahsediosunuz.Yaz ozaman odtü maden ordan sadece sen mi mezun olacaksın?Ha 1 kişiyse kontenjan yaz agam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 22 Temmuz 2011; 0:37:38 >

• Endustri muhendisligi hakkinda kotu seyler duydum.Ford da belli bir yerin genel muduru olan bir tanidigimiz var.Ve endustri muhendisleri orada genelikle odtu itu bogazicidenmis.Ve gercekten cok bir is yapmadiklarino soyledi.Onceligin her zaman ayni universiteden mezun olan makine muhendislerine verildigini soyledi.Ben de katiliyorum.Makina dan mezun olup isletme master i yapmak daha mantikli degil midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Arkadaşlar bende bu yollardan geçtim o yüzden size genel bi açıklama yapacağım.Kendim Gazi Makine Mühendisliğindeyim.Yukarlarda gazinin mühendisliklerini kötüleyen bir arkadaş vardı acaba yapılan son araştırmayı akademik yayın sayısı olarak Odtü-İtü-Gazi olduğunu gördü mü?Mühendslik 3. oldu genelde 5.Şimdi Makinesine kimse söz edemez 1962lerden gelen bi otorite ve odtüyle Lab olanakları felan herşey birebir hatta bizde bulunan toz metalurjisi labı odtüte ve trde yoktur!Gazinin diğer mühendislikleri makinesine göre zayıftırÇünkü bi Bilgisayar sanırım 2000lerde kurulmuş.Bunları araştırabilirsiniz kendi bölümümü övmüyorum!Dersler %90 İng.(Mat-Fizik gibi dersler Türkçe anlatılıyor sadece).Şimdi bide İTÜ-TOBB karılaştırması yapan arkadaşa sesleniyorum.Bikere ikisi yan yana bile gelemez Tobb Mühendisliklerinin akademik kadrosuna bakın birde bizim gazinin %99 Hocalar aynıdır bizim hocalar hep oradada ders veriyor.O %1lik farkta aslında gaziden ama hocalar 65 yaştan sonra emekli olup TOBB un kadrosuna geçiyor.Sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım buralardayızBide bu haritayı bu kadar büyütmeyin allah aşkına ya 150binlik mühendislik kolay iş buluyorsa bu ülkede biz malız ozaman herkes mal nie gazi makine 30bin aradaki 120bin kişi mal ozaman.Yapmayın lütfen!Bir diğer konu ya arkadaşlar bırakın şu gıdayı devlet yasa çıkardı hepsi işsiz daha sen okurken önünde binlerce işsiz gıdacı var ne odtüsünden ne itüsünden bahsediosunuz.Yaz ozaman odtü maden ordan sadece sen mi mezun olacaksın?Ha 1 kişiyse kontenjan yaz agam

Bazı yanlışlarını düzeltmek istiyorum.
    1. URAP sıralamasında ciddi sorunlar var, bu konuda başka bir konuda şöyle bir yorum yapmıştım:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bu tip sıralamalarda tıp fakültesi olan üniversiteler her zaman öne çıkar çünkü tıpta dergi makalesi yayınlamak çok kolaydır. Hem vaka analizleri hem de tıbbın diğer alanlara göre gelişmesi çok daha müsait olduğu için. Devlet üniversiteleri sıralamasında ilk 10'un 7'sinde tıp fakültesi var bu tesadüf değil tabi ki, vakıflar sıralamasında da Başkent ve Yeditepe bu sayede üst sıralarda. Dikkat ederseniz "Tıp Fakültesi Olan/Olmayan Üniversiteler" şeklinde iki ayrı sıralama var. Sebep bu.

Baktığınız zaman Başkent Üniversitesi, Tıp Fakültesi'ne rağmen öğretim üyesi başına 0,79 makale yayınlatabilmiş yani toplamda 392 makale 1 senede. Tıp fakültesini çıkarınca muhtemelen bu ortalama 0,2 - 0,3'lere kadar düşer. Koç Üniversitesi ise öğretim üyesi başına 1,2 ortalama ile toplamda 200 makale yayınlatmış 2010 yılı içinde. Dolayısı ile makale puanı daha düşük, sıralamada da geride kalıyor, görünürde tabi ki.

Tabi öğretim üyesi başına makale sayısı önemli bir kriterdir ama asla tek başına değerlendirilmemeli. Bu makaleler bilim çevrelerinde değerlendirilmiş mi, atıf almış mı, yoksa öğretim üyesi kendi yazmış kendi okumuş durumda mı bu önemli.

Burada da 2006-2010 arası makalelere 2010 yılı içindeki öğretim üyesi başına atıf ortalaması güzel bir kriter. En yüksek seviyede bazı üniversiteler; Bilkent: 5.89, Boğaziçi 3.90, İTÜ 3.94, ODTÜ 6.07, Koç: 6.28, TOBB: 4.62, Sabancı: 5.86 GYTE: 7.23, İYTE: 5.81 şeklinde gidiyor.

Bir de bu sıralamada tüm öğrenciler içindeki doktora öğrencisinin oranı önemli bir kriter. Burada da GYTE'nin %15 gibi bir oranı var ki, oradan ciddi bir puan gelmiş belli ki. Genelde %4-5 seviyesinde diğer üniversitelerde.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu konuda Sabancı Üniversitesi'nden ilk tepki geldi ve şöyle bir açıklama ve sıralama yapıldı: (Şimdi herkes işine gelen sıralamayı yapıyor denecek ama Sabancı Üniversitesi'nin kriterleri çok daha gerçekçi, URAP'da ciddi hatalar var.

http://www.sabanciuniv.edu/tr/?anasayfa/etkinlikler_detay/urap2011.html

2. TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi'nin büyük ölçekte Gazi ile aynı olduğu palavra, insanları yalan yanlış yönlendirme. Tam zamanlı kadroya baktığın zaman Makine Mühendisliği bölümümüze 2004 yılında Prof. Yücel Ercan ve Prof. Süleyman Sarıtaş (malesef trafik kazasında kaybettik, rahmetle anıyorum kendisini), Gazi Üniversitesi'nden emekli olup gelmişti, doğru. TOBB ETÜ Mühendislik fakültesinde 4 bölüm (aslında bu sene yeni 5 oluyor) ve 55 tane hoca var (gerek üniversitenin web sayfalarından, gerek YÖK'in istatistiklerinnde incelenebilir), bunlardan şu an yalnızca 1 tanesi Gazi Üniversitesi'nden emekli olup gelmiş durumda, zaman zaman yarı zamanlı olarak bazı hocalar Gazi'den gelip ders veriyor, doğru. Ancak bu kadromuzun yetersiz, eksik oluşundan değil, hocaların ders yüklerini azaltıp araştırmalarına daha fazla zaman ayırmaları içindir. Kısmi zamanlı hocalara ders verdirme olayı tüm üniversitelerde olan birşeydir. %99 olayı için abartılı benzetme yapmışsın diyecektim ama "%1'lik fark da Gazi'den" ifadeni görünce ne derece zırvaladığın anlaşılıyor.

TOBB ETÜ'nün mühendislik fakültesi kabaca %90'ı civarında yurtdışındaki işlerini bırakıp veya doktoralarını yeni tamamlayıp Türkiye'ye dönen hcoalardan oluşmakta, Gazi ile ne ilgisi var?

- Bilgisayar bölümünde 11 tam zamanlı hocanın 1'i hariç hepsi (1'i ODTÜ'de doktorasını tamamlayıp geldi),
    - EE bölümünün tamamı (11 hoca),
    - Endüstri bölümünün 14 hocanın 2'si hariç yine hepsi (ODTÜ'den geçen oldu),
    - Makine'de 17-18 tane hocadan 2-3 hoca hariç tamamı üstte belirttiğim şekilde. İşkembeden sallayıp insanları yanlış yönlendirme burada.

Belirttiğim verilerin tamamınahttp://muh.etu.edu.tr ,http://www.yok.gov.tr ,http://www.sabanciuniv.edu/tr/?anasayfa/etkinlikler_detay/urap2011.html linklerinden erişebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 22 Temmuz 2011; 10:58:56 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.