Merhaba. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki birinci senemi tamamladım. Merak ettikleriniz varsa konu altından sorabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babakoko666 -- 14 Temmuz 2024; 16:8:57 > |
Marmara Hukuk 2. Sınıf Öğrencisi Sorularınızı Yanıtlıyor
-
-
1) istanbul mu bura mı
2) kariyer planınız nedir, hukuk'un mevcut durumundan ötürü umutsuz musunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dersler zor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1) İstanbul Üniversitesi'nin derslerine hiç katılmadığım için bir kıyaslama yapamayacağım ancak İstanbul-Marmara-Ankara üçlüsü arasında bence kıyaslama yapmak da pek doğru değil. Her biri de gayet iyi üniversiteler netice itibarıyla, sadece itibarı bir ölçüt olarak alsak dahi. İstanbul Üniversitesi'nin köklü bir tarihi olması, binasının bana göre daha estetik ve hukuk fakültesi için daha uygun olması açısından biraz daha avantajı olabilir. TBB'nin sıralamasına göre -sıralama objektif ya da değil- Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesi de İstanbul Üniversitesi nitekim. Ben Marmara yerine İstanbul Üniversitesi'nde okumayı isterdim ancak bu eğitimde dert edeceğim kadar önemli bir mesele değil, olsa da olurdu, olmasa da özetle ki olmadı.
* bunun en büyük sebebi İstanbul Üniversitesi'nin sosyal ortamının bana daha çok hitap etmesi.
2) Kariyer planım yüksek lisans eşliğinde hâkimlik-savcılık ve ardından akademisyenlik şeklinde gözüküyor şu anlık. Hukukun mevcut durumu ne yazık ki içler karartıcı, bu gerçeği göz ardı etmemeliyiz ancak bunu daha düzgün bir şekilde nasıl ifade edebilirim bilmiyorum fakat, fakültedeki arkadaşları görünce, biraz okuyup yazan birisiyseniz onlar arasından kolaylıkla ön plana çıkabileceğinizi fark ediyorsunuz.
Hâkimlik-savcılık için mülakat elbette bir handikap, ancak yine de denenmeye müsait. Hukukun iyi yanı şu ki, çizdiğiniz kariyer planı tutmasa dahi önünüzde yine de çok fazla yol var. Bu bağlamda hukuk, sadece insana kattığı bakış açısı ve genişlettiği genel kültür birikimi sebebiyle dahi okunabilir. Ben genel olarak meselelere çok umutsuz bakmıyorum, fakat bu gerçeği de inkâr etmeye gerek yok. Bir sorun var, ancak çözüm de var; ön plana çıkmak, sıyrılmak, alternatif bir biçimde kendini geliştirmek.
Avukatlık da bir zanaat, mezun olur olmaz harika paralar kazanma ümidi ile girişilecek bir iş değil, her zanaatta olduğu gibi. Avukatlık için formül şu durumda bence bu: Öğrencilik yıllarında kendini öylesine geliştir ki, sektörün en iyilerinin yanında girmeye hak kazan. Sektörün en iyilerinin yanında kendini geliştir, isim yap ve kendi büronu aç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babakoko666 -- 12 Temmuz 2024; 17:42:24 >
-
Zor değil desem yanlış olacak, zor desem yine yanlış olacak. Diğer fakültelere kıyasla Ankara-İstanbul-Marmara üçlüsü evet zor, fakat düzenli çalışma yeteneği kazanmış birisi için gayet geçilebilecek sınavlar.
Eleştirel düşünmeye yönelik sorular oluyor genelde, hukuk öğrencilerinden beklenildiği üzere. İlk senemde okula çok fazla gitmememe rağmen, 3.30 küsür ortalama ile ilk senemi bitirdim. Düzenli çalıştım, düzenli çalışan herkes bence +2.50 üstü ortalama yapabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babakoko666 -- 12 Temmuz 2024; 17:50:28 > -
çok yakın tanıdığım birkaç sene önce buradan güzel bir dereceyle mezun oldu ve hoca vasıtasıyla yine güzel denebilecek bir yere girdi, fakat çok çalışıyor ve karşılığında bence nitekim az para alıyor diğer meslekler ve alanlara göre (avukat).
dolayısıyla bu avukatlığa bir şey getirmeleri lazım, maaşlar hoş durmuyor.
bir de ota boka fikir belirten biri olarak istanbul üni hukuk fak kat kat daha zor. normalde kendi bölümümü bile bir şeyle kıyaslarken bu topa girmemeye çalışırım ama istanbul üni'deki çoğu arkadaşım ciddi ciddi depresyondalar, sınavları çok zormuş. paso ankara hukuk'a sövüyorlar çok kolay diye. bilmiyorum benim arkadaşlar mı kötü ama çok daha zor gibi duruyor. (ankara üni hukuk fakta okuyan bir tanıdığım olmadığı için argümanları sorup karşılık alamadım bizimkilere güveniz zoraki)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 12 Temmuz 2024; 17:51:47 > -
Mesleğin ilk seneleri çok para kazanamayacak olmamız bence normal, çünkü avukat sayısı çoğaldı ve artık nitel açıdan bir şeylerin yapılması gerekiyor.
Nitekim üst mesajda da belirttiğim gibi, bana göre avukatlık da bir zanaat. Nasıl kuyumculukta bir ustanın yanında önce işi öğreniyoruz, nitekim az bir maaşla; aynı şekilde mezuniyetin ilk 5-10 senesi çok bir şey beklememek gerekiyor. Ancak ben sektördeki bazı firmaların oldukça utanç verici maaşlar teklif ettiğini de duymuştum, bahsettiğim elbette bu değil.
4 senelik zorlu bir lisans eğitimi görülüyor. Taze mezunlar olarak bu zorlu eğitime değecek bir maaş almalıyız tabii ki.
Ankara Üniversitesi'nin hiçbir sınavını incelemedim, o yüzden fikir belirtmeyeceğim ancak İstanbul Üniversitesi'nin geçmiş sınavlarının listelendiği bir Drive bağlantısı dolanıyor ortalıkta. Tüm hukuk fakültesi öğrencileri bilir muhtemelen, sınava çalışmak için güzel bir kaynak oluşturulmuş. Ben İstanbul-Marmara Üniversitesi sınavları arasında bir fark göremedim. Şöyle söyleyeyim, bu sene Marmara'da Anayasa Hukuku dersinin final ortalaması 23 idi. Finallerde de 50 üstü alma şartı var. Kendi başarı sıramdan yola çıkarak yaptığım çıkarıma göre, finallerde 320 kişilik sınıftan 15-20 kişi ancak finalde verebildi. Bir de dersi alttan alanları da hesaba katmak gerek.
Ayrıca, https://www.hukukakademisi.net/marmara-%C3%BCni-versi-tesi-hukuk-fak%C3%BClt buradaki rehberde ilgili arkadaş direkt kesin bir ifade ile "Kanaatimce en zorlu hukuk fakültesidir." diye belirtmiş. Ben buna katılmıyorum, oldukça zor bir fakülte ama "en zorlu fakülte" unvanını hak edecek bir üniversite varsa %51-%49 gibi bir oranla İstanbul Üniversitesi bunu hak eder. Bu konuda hakkını vermek gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babakoko666 -- 12 Temmuz 2024; 18:5:47 >
-
Sonuçlar açıklandı, yazmayı düşünen arkadaşlar varsa sorularını alabilirim. Güncel.
-
hocam derslikler, kampüs ve okulun konumu hakkında bilgi verir misiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam merhabalar bende muhtemelen anadolu veya akdeniz hukuka gidicem.Kpss ortaogretime girip memurlukla hukugu bir götürmeyi planliyorum ama kimi ikisi yürümez diyo kimi sosyallikten kısarsan olur diyo bu konuda belki çok deneyimli değilsiniz yine de sormak istedim
Hocam fakültenizde devam zorunluluğu yok anladığım kadarıyla. Türkiye genelinde devam zorunluluğu olmayan hukuk fakülteleri hakkında bir bilginiz var mı?
Okulun konumu gayet güzel. Kadıköy'de sonuç olarak, kolaylıkla sosyalleşebileceğiniz bir alan. Derslikler de güzel, ferah. Pratik derslerde bazen yer bulma sorunu yaşayabiliyoruz, gözlemlediğim tek sorun bu.
-
Hayırlı olsun şimdiden. Biraz geç bir yanıt olacak ama, kesinlikle yaparsınız. Evde kendi başınıza çalışma disiplininiz varsa fakülteye gitmeden de halledersiniz dersleri.
-
Hukuk fakültelerinin genelinde devam zorunluluğu yok ama istisna olarak bazı üniversiteler devam zorunluluğu getirebiliyor. İnternette bununla alakalı bir liste vardı yanlış hatırlamıyorsam ama güncel olmayabilir, öğrenci işlerine sormak en mantıklısı.
-
Hocam legal500deki bürolar ne kadar maaş veriyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X