Şimdi Ara

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar, suan TRT de ki programda bu konu konusuluyor. Adamin dedikleri sok etkisi yaratti bende. Ozelliklede "helikopterdeki cihazlari calanlar, Marmariste Cumhurbaskanini oldurmeye gidenlerdi" ve"otopsi raporlarinda olenlerin 0-1 saat araliginde öldüğü soyleniyir ancak 4 saatlik telefon konusmasinda arkadan duyulan 2-3 kisinin inleme sesi net olarak geliyor, dolayisiyla otopsi raporundaki bilgi yalan" tarzi aciklamalar var. Bunlar dogrulanmis bilgilermis. Simdi sorum su: neden öldürüldü ? Acik ve net fetönün parmagi var gibi goruluyor. Dusunceleriniz neler ?

EDİT-2: 'ZEVK İÇİN, HATIRA OLSUN' DEMİŞLERDİ

"Helikopterin cihazını söken ve olay yerindeki delilleri karartan üniformalı teröristler, darbe girişimde bulunan illegal çetenin mensupları çıkmıştır" diyen Öznur, Aydın Özsıcak'ın, sorguda GPS cihazlarını neden söktüğü sorusuna "Zevk için, hatıra olsun" yanıtını verdiğini aktardı.

"Neocon destekli" kanlı darbe girişimini yapan askerler arasında bulunan Davut Uçum'un da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Marmaris baskınında yer aldığını belirten Öznur, "Darbeci çetenin mensupları arasında yine şehit liderimiz Yazıcıoğlu davasında ismi geçen, helikopterin cihazı sökülürken orada olan, askeri kaza kırım ekibinden o dönem yüzbaşı şimdi ise kurmay yarbay olan Davut Uçum da vardır. Elim olay olduğunda Malatya 2. Ordu’da görev yapan bu hain, kısa bir süre yattıktan sonra tahliye edilmiştir. Daha sonra görevine devam etmiş, en son İstanbul 4. Kara Havacılık Alayı’nda görev yapmıştır. Davut Uçum, asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çetenin mensuplarından biri olarak Marmaris baskınında karşımıza çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

EDİT: Kazada ölenlerin kanlarında %26 oranında karbonmonoksit gazı tespit edilmiş. Rapor ve tutanaklara göre helikopterin egzozunda herhangi bir parçalanma mevcut değilmiş ve herhangi bir yanmada mevcut değilmiş. O gün şehirde 4 tane jet havalanmış helikopter uçmadan önce. Bu jetlerin egzozlarından çıkan gazların helikopterin motorunu durdurma noktasına getirebileceğini söylüyor. Bu olası bir durummuş. Aynı olay Rahmetli Eşref BİTLİS'in de başına gelmiş. Olayı aynen size kopyalıyorum; Prof. Dr. Sevil Atasoy’un konuyla ilgili görüşünü destekleyecek olay 17 Aralık 1992 tarihinde, dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in bindiği Skorsky helikopterde yaşanmıştı. Bitlis, Emekli Orgeneral Necati Özgen ile Barzani’nin karargahı olan Selahattin kentine gitmek için Skorsky tipi helikopter ile yola çıkmıştı. Uçuş sırasında iki Amerikan F15 savaş uçağı helikopteri yalayarak geçmişti. Bu yüzden helikopter durma noktasına gelmişti. Eşref Bitlis bunun nedenini helikopteri kullanan pilot Yarbay Öner Yaktuğ’a sormuş, "Komutanım jetlerin egzoz gazı helikopterin motorlarını dolduruyor. Bu yüzden motorlar oksijensiz kalıyor ve güç kaybediyoruz. Neredeyse durma noktasına geldik." cevabını almıştı. Buradan anlaşılıyor ki böyle bir olay gerçektende yaşanabiliyormuş.

Bir diğer husus ise helikopterin düşmediği gerçeği. O yükseklikten düşen bir helikopterin parçalanması gerekirken, fotoğraflara baktığımızda gövdenin gayet sağlam olduğu görülüyor. Eğer yukarıda anlatılan durum yaşandıysa helikopterin iniş yapması zorlanmış olabilir ve helikopter sert bir şekilde yere indirilmiş olabilme ihtimali çok yüksek. Bu nedenledir ki ölen herkesin bacakları kırılmış. Hatta Gazeteci İsmail GÜNEŞ'in bacağı iki yerden kırıkmış. Kaburgalarında 4 kırık varmış. Bu halde olan birisi helikopterden 600 metre uzaklıkta bulunmuş. Çok ilginç bir bilgi ve baya dikkat çekici. İşin daha dikkat çekici yani olaydan iki yıl sonra ulaşılan otopsi raporlarında düşme anında İsmail GÜNEŞ'in çenesinin kırıldığı yazılmış ancak çenesi kırılan birisinin 4 saat boyunca böyle net bir şekilde konuşmasıda mümkün değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thequiz -- 23 Şubat 2017; 1:15:34 >

• Muhsin Yazıcıoğlunu overrated buluyorum.
  • Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünü de mi FETÖye bağladınız şimdi
  • Yalan işleri olmuş resmen.
  • Hocam ben bağlamadım. Yazdıklarımı bir okuyun, ne kadarı mantıklı gelir, ne kadarı mantıksız gelir bilemiyorum ancak adam baya baya anlatıyor yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thequiz

Hocam ben bağlamadım. Yazdıklarımı bir okuyun, ne kadarı mantıklı gelir, ne kadarı mantıksız gelir bilemiyorum ancak adam baya baya anlatıyor yani.

Mesela FETÖ olsun, bu durumda suç ortağı kim olur?
  • Öldürten kişi ÇOK belli değil mi sizcede :)
  • Siyasi mesajlara girmiyorum hocam ben :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thequiz -- 23 Şubat 2017; 1:7:0 >
  • quote:

Siyasi mesajlara girmiyorum hocam ben :)

Peki hocam :)
  • Editlediğim şeyleri okudun mu ? :)
  • quote:

Editlediğim şeyleri okudun mu ? :)

Kaçırdım
  • Konu mesajından bahsetmiştim
  • quote:

Konu mesajından bahsetmiştim

Ha bakayım
  • İsin kotu yani bunlara hic deginilmedi yillardir. Hatta pkk bile cokertilmedi. Devleti paraleller ele gecirmis. Zaten dizilerde bile izledik dalga gecer gibi resmen. Simdi tum bunlar uzarinden tekrar algi oyunlari oynaniyor. Kimseye guvenmeyin sizin hassas noktalarinizla sizin guveninizi kazanmaya calisiyirlar. Artik kim dost kim dusman ayirt etmek zor. Dostum dediginiz sizi arkinizdan vuruyir bu devirde
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Çok çok haklısınız :)
  • Lan olm hic akliniz yok mu?

Ozelliklede "helikopterdeki cihazlari calanlar, Marmariste Cumhurbaskanini oldurmeye gidenlerdi" ve"otopsi raporlarinda olenlerin 0-1 saat araliginde öldüğü soyleniyir ancak 4 saatlik telefon konusmasinda arkadan duyulan 2-3 kisinin inleme sesi net olarak geliyor, dolayisiyla otopsi raporundaki bilgi yalan" tarzi aciklamalar var. Bunlar dogrulanmis bilgilermis.

Bilgiyi veren de ayni, dogrulanmis diyen de ayni. Farkli kisi bile olsa "dogrulanmistir" demek onun dogrulandigini gostermez, bi gidin gece gece ya.
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Senin gibilerin ankarada kökünü kazıdığı için çok rahatsız olmuşsun anlaşılan
  • Muhsin Yazıcıoğlu'nun kimleri sevmediğine bakın kimin veya kimlerin öldürdüğünü çok rahat anlarsınız. Ayrıca trt'de konuşulan hiçbirşeye inanmayın.
  • Zuko kullanıcısına yanıt
    Cihazları çalanların ismi belli. 7 ay tutuklu kalıyorlar. Aynı isimler Marmaris iddianamesinde Cumhurbaşkanını öldürme timinde görevlendirilen kişiler. Bunlar kesin bilgiler. Niye şüphe uyandırdı sende anlamadım. Hatta darbe soruşturmasında alınan ifadelerinde olayın tamamen "tesadüf" olduğunu söylüyorlar...

Gelelim diğer mevzulara. 112 acil servis ile telefon konuşması helikopter düştükten sonra toplam 4 saat sürüyor. Arkadan inleme sesleri geliyor. Yani helikopterdeki 6 kişiden 4'ü halen ölmemiş. (pilot ve bir kişi helikopter sert iniş yaptığı anda vucutlarında oluşan kırıklardan ötürü ölüyorlar) Ancak otospi raporlarında 0-1 saat aralığında donarak öldükleri yazıyor. Bunlarda Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü soruşturmada ulaştığı bilgiler... Yani bundada şüphe uyandıracak birşey yok.

Yani kısacası şunu sormak istiyorum. Bu bilgilerden hangisi sizi rahatsız etti ? Adam belgeleriyle ve araştırmalarıyla anlatmış bu olayı. Sana şüpheyle yaklaştıracak hangi durumlar vardıda insanlara seviyesizce "lan olm hic akliniz yok mu" diyebiliyorsun. Hadi tam tersi iddialarını bekliyorum senden çok akıllı kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thequiz -- 23 Şubat 2017; 14:10:8 >

• quote:

Cihazları çalanların ismi belli. 7 ay tutuklu kalıyorlar. Aynı isimler Marmaris iddianamesinde Cumhurbaşkanını öldürme timinde görevlendirilen kişiler. Bunlar kesin bilgiler. Niye şüphe uyandırdı sende anlamadım. Hatta darbe soruşturmasında alınan ifadelerinde olayın tamamen "tesadüf" olduğunu söylüyorlar...

Gelelim diğer mevzulara. 112 acil servis ile telefon konuşması helikopter düştükten sonra toplam 4 saat sürüyor. Arkadan inleme sesleri geliyor. Yani helikopterdeki 6 kişiden 4'ü halen ölmemiş. (pilot ve bir kişi helikopter sert iniş yaptığı anda vucutlarında oluşan kırıklardan ötürü ölüyorlar) Ancak otospi raporlarında 0-1 saat aralığında donarak öldükleri yazıyor. Bunlarda Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü soruşturmada ulaştığı bilgiler... Yani bundada şüphe uyandıracak birşey yok.

Yani kısacası şunu sormak istiyorum. Bu bilgilerden hangisi sizi rahatsız etti ? Adam belgeleriyle ve araştırmalarıyla anlatmış bu olayı. Sana şüpheyle yaklaştıracak hangi durumlar vardıda insanlara seviyesizce "lan olm hic akliniz yok mu" diyebiliyorsun. Hadi tam tersi iddialarını bekliyorum senden çok akıllı kardeş.

Analizmis, gercekmis. O zaman konu disindaki kurgulanan butun hikayeler gercek adama bak, sanki test ettin.

Bunlardan hicbirisi beni rahatsiz etmedi. Zira milyon tane yalanlarina sahit olduktan sonra okumaya gerek duymuyorum artik, canimi sikmiyorum. Ama birisinin bir seyleri iddia etmesi, bunu da guzelce bir hikayeye oturtmasi bunun gercek oldugunu gostermez. Hele gunumuzde haberleri tek tip veren kanallardaki bilgi hicbir sey gostermez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.