Şimdi Ara

Muhtemel bir ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben şuan kullandığım bilgisayarı 6 yıl önce toplatmıştım bilgileri en altta paylaşacağım. Sorun şu ki cutscene denilen oyun arası video şeklinde şeylerde ya da oyuna girerken (sadece gta5'de oldu) şans eseri, her zaman olmuyor bu %40 ihtimalle falan oluyor, görüntü 1-2 saniyeliğine takıla takıla ilerliyor sonra pc komple takılıyor (hiç bir şey yapamıyorum) Ses 1-2 duraksamanın ardından devam ediyor veya görüntü yok oluyor ve siyah bir ekran beliriyor, ses falan her şey duruyor. Ben alt+tab falan yaparsam sol alttaki başlat ikonu falan görünebiliyor bazen. Bu olayların yaşanması 1-2 saniye sürüyor ardından pc kitleniyor ve sadece pcnin üzerindeki restart butonu sayesinde pc kendine geliyor. Başka hiç bir türlü düzelmiyor. Bu olay şuana kadar hatırladığım 3 oyunda gerçekleşti;
    1- Tomb Raider; Lara Croft'un video kamerasını açtığı cutscenelerde aynı şey olabiliyordu fakat onda pc kitlenmiyordu.
    2- Max Payne; Oyuna girerkenki introda bu olay gerçekleşebiliyordu ve aradaki cutscenelerde. Oyunu dx9 oynayarak bitirebildim bu yüzden.
    3- (En önemlisi) GTA V; Bu oyuna çok sık giriyorum arkadaşlarımla multiplayer oynayabilmek için. Sadece ve sadece oyunun introsunda Rockstar ikonunun çıktığı yerde bilgisayar yukarıda söz ettiğim sorunu yaşıyor ve her defasında hard reset atmam gerekiyor.
    Bu olay rastgele oluyor. Mesela GTA'ya girebilmek için 2-3 kere pcye res atmam gerekiyor bu takılma yüzünden. Ardından şansa bala girebiliyorum, introda takılmıyor. Sonra istersem 12 Saat oynayayım hiç bir sorun yaşamıyorum. Bu problemin sebebi ne olabilir? Gerçekten sıkıldım artık bu olaydan dolayı.
    Pc Özellikleri;
    -windows 7 64-bit
    -ATI HD 5870 1GB
    -4 GB RAM
    -Anakart Gigabyte P55-UD3R
    -İşlemci Intel Core i7 860 2.8 GHZ
    -Power Supply Gigabyte 610 Watt

Önümüzdeki hafta yeni parçalar alıyorum ve sorunun çözüleceğini düşünüyorum, bence sorun ekran kartı bazlı fakat benim düşüncem çok ufak çaplı bir bilgiye dayanıyor. Sizin beni aydınlatacağınızı düşüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Alacağım bileşenler;
    -nvidia GTX 970 4GB EVGA
    -G SKILL 4x2 GB RAM 1600 mhz

• aklıma iki sebep geliyor birincisi kartı VGA, DVI'dan bağlıyorsanız HDMI ile bağlama imkanınız varsa deneyin.ikincisi çok yeni bir sürücü kullanıyorsanız biraz eski sürücü ile deneyin olmadı baya eski sürücü ile deneyin.
  • HDMI'dan kullanma şansım ne yazık ki yok, eski sürücülerde de aynı sorun mevcuttu. Aklınıza başka bir çözüm geliyor mu? Ve sorunun kaynağı yüksek ihtimalle ekran kartı değil mi? Değiştireceğim bu ay.
  • ısı değerlerini kontrol ettiniz mi? ayrıca işlemciden de kaynaklanıyor olabilir
  • oyunlar orjinalmi bana zamnında yaşadıgım skidrow un hatalı craklerni anımsattı

bu arada gtx 970 mevcut işlemcinize cpu da yüklenen oyunlarda (bf4 civilzation totalwar vb.) darbogaz yapabilir bilginize.
  • CAQQAL C kullanıcısına yanıt
    işlemciye biraz oc yapın 970 tam olur sınırda
  • smirnoff34 kullanıcısına yanıt
    Isı değeri masaüstünde bile 55 derece falan. Ekran kartımda bir sıkıntı olduğu çok açık zaten. Yeni ekran kartım daha gelmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • atillacenk kullanıcısına yanıt
    Yok oyunlar hepsi orjinal, ve ayrıca daha gtx970 daha gelmedi. BF4 gibi oyunları da rahatlıkla oynayabiliyorum bu ekran kartıyla da. En yakın zamanda işlemci ve anakart da alacağım zaten. Bir de unutmadan bu power supply yeterli gücü sağlar di mi bilgisayarıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

işlemciye biraz oc yapın 970 tam olur sınırda

OC işlemlerine pek aşina değilim ondan bulaşmak da istemiyorum doğruyu söylemek gerekirse. Varolan işlemcim çok aşırı bir sıkıntı yaratır mı ki? Bazı arkadaşlarıma danıştım bu işlerle aşina olan onlar sıkıntı yaratmayacağını söylediler.
  • CAQQAL C kullanıcısına yanıt
    fazla yaratmaz oyuna göre değişir biraz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.