Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (237. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
157.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fluox

Bayezıdda isyan bayrağını çekti yakında onu da gömeriz sonra Sülayman derken gg

Abi ama yazik bayezida.INSALLAH KANUNI NIN OLUMUNU GORECEZ ABI KONUNU TAM BIR G** MUS YAV

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftaya için başka bir şeyin fragmanını gösterdi. Asıl yeni bölüm olmayacak mı haftaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdrcnrbyrm

Haftaya için başka bir şeyin fragmanını gösterdi. Asıl yeni bölüm olmayacak mı haftaya

Ozet gostermezler yarim saat izleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: Gandalf81

quote:

Orijinalden alıntı: kdrcnrbyrm

Haftaya için başka bir şeyin fragmanını gösterdi. Asıl yeni bölüm olmayacak mı haftaya

Ozet gostermezler yarim saat izleriz

He öyle olursa iyi

• Dizide çekimler, ekipmanlar, oyunculuk v.s. tamam iyi de;

arkadaş şu kullandıkları ağır çekim sahneler, oyuncuların sabit bakışları falan her hafta bunu nasıl izleyebiliyor insanlar anlamıyorum.

Süleyman odasından balkona geçecek, 10 dakika sürüyor ağır çekim, üstüne kıyafet giyecek, tabut taşınacak yine 10 dakika sürüyor.
    Gına getiriyor aynı şeyleri ağır çekimde dakikalarca izlemek.

Millet her hafta bunları TV başında nasıl sıkılmadan izliyor hayret doğrusu...
  • Herkez dagıldı artık bıtmelı.
  • Arkadaşlar elimde Boxset ilk 12 bölüm var, jelatini açılmamış halde. DR'da bir tanesine 40 lira diyor ben 20'şerden 40'a satmak istiyorum. İlgilenenler ulaşabilir.
  • dun bu dizinin cekim zorluklarini oyuncularla roportajlari ozel bir bolum gibi verdiler ve dizide calan cogu muzigi dinledim cok guzeller acaba nerden bulabilirim bu muzikleri toplu halde ??

• bayezid te gumburtuye gitti :D

• bayezidi çizdiler
  • Tarihin yine dışına çıktılar, Bayezıd asla kendini savaş meydanına atmaz onun hayatı herkesden önemlidir birde üstüne üstün 2 tane ok sapladılar adama.
  • Bayezid İran'da ölmüyormuydu gerçekte

• Bayezidin olum sahnesi basit oldu biraz sanki

• Tarihte İran'a sığınıyor.Sonra Kanuni ile İran Şahı arasındaki görüşmelerden sonra Şah Bayezid'ti Süleyman'a teslim ediyor.Süleyman'nın adamlarıda Bayezid ve yanındaki oğullarını boğduruyor.
  • bayezid savaş alanında ölmedi senaristlerde böyle bi saçmalık yapmaz büyük ihtimal yaralı olarak falan kurtarıp iran'a kaçırırlar 3-5 bin kişilik ordusuyla ve atmacayla tabiki sonrada kanuniyle iran şahının mektuplaşmasını falan gösterirler 1-2 bölüm içindede ölür reyiz
  • rüya görüyordur birisi
    irana sığınması lağzım. haftaya mefta
  • Yav arkadaş siz fragmana çok bağlı kalmayın.Siz düşündünüz de yapımcılar bayezidin İran'a sığındığını bilmiyor sanki.Zaten hünkâr öldü mü diyor fragman da bu kadar açık spoiler verilmez.Muhtemelen Şehzade Selim öldürmeyecek,canını bağışlayacak Atmaca vs. kaçıracak onu Tahmasb'a.Zaten beyazid hemen ölse dizide başka konu kalmıyor kalan 2 bölüm için.Yani büyük olasılıkla haftaya savaşı ve akabinde gerçekleşen olayları gösterirler.Ondan sonraki bölümde işte bayezidin gerçekten boğdurulması ve başka olaylar.Son bölümde ve ondan önceki bölümde de Süleyman'ın ölümü ve Selim'in tahtı devralmasıyla bir final olur.Tabi bunlar sadece benim tahminim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekte Bayezid,savaşı kaybettiğini anlayınca Konya ovasından ayrılıp Amasya Sancağı'na geri dönmüş,ordan erkek çocuklarını alıp İran'a sığınmıştır.İran'da iken de öldürüldü zaten.
    Dizide de 'Bayezid savaşı kaybedeceğini anlayınca nasıl da oradan kaçtı' diye insanların düşünmemesi için,ok ile yaraladılar ve oradan Amasya'ya bu şekilde döndüğünü göstermek istediler diye düşünüyorum.Daha doğrusu acıtasyon oranını ve dramı artırmak için ok ile yaraladılar diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasim Ozaman Kütahyalı -- 21 Mayıs 2014; 23:28:38 >
  • Tarihten ilham alınmayıp tahta Bayezid geçse ne güzel final olur.

• 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.