Şimdi Ara

Mükemmel Canlı: İnsan (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fx47

quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

Ne yani DNA olayını benden inkar etmemi mi istiyorsun? Benim size anlatmaya çalıştığım şey "tesadüfcülük" bunu ilk mesajımda da anlattım. Bilimle bir alıp veremediğim yok. sadece "doganin bize hediyesidir" gibi süslü laflarınıza eleştiride bulundum ama konuyu "bilime karşı gel" konumuna getirdiniz.
    Şimdi biraz matematik çalışacağım iyi geceler.

Evrimin ne olduğunu bilmediğin için "doğanın hediyesi" vs diyerek sana anlatmaya çalışmış, onlarca mekanizmayı "doğanın hediyesi" olarak söylersen, tabi karşıda ki adam anlamaz, evrimi de anlamak istemiyorlar, bilmiyorum sonumuz nasıl olacak.
    @hapocod

Tum algilarini kapatan bir insana dunyanin duz olmadigini bile anlatamazsin. Yani yuvarlak oldugunu iddia bile etmiyorsun sadece duz degil diyeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan mükemmellikten çok ama çok uzak.

Kendimizi yüceltmek adına insan ırkını üstün ve mükemmel görüyoruz ki bu en büyük kusurumuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Yapma lütfen , bilim adamlarını dünyayı gök taşlarından koruyan kahramanlar ilan ettin birden. 4000 yıl önce kim koruyordu Dünya'yı ?
    Cevap çok basit : Atmosfer.

4000 yıl önce dünyaya gök taşları düşmüyor mu sanıyordun? İlla toplu bir katliam olmasına gerek yok.Daha 2 yıl önce Rusyaya yüzlerce meteor düştü.Bir çok insan yaralandı,birçok insanın evi hasar gördü.E hani düzen?Düzen olsa o göktaşları belirli bir yörüngede hareket eder dünyamıza uğramazdı.Uğrayınca da atmosfer o göktaşlarını parçalardı.

Eee sen şimdi dersin ki insan bozdu düzeni ama ne yazık ki insan bozmuş olsa 4bin yıl önceleri de dünyaya meteor düşmezdi.

Yıkım ve ölümde düzenin bir parçası.Aynı yaradılış ve doğum gibi.Bugün ölümsüzlük bulunsa 1 ayda dünya yaşanmaz bir hale gelir veya dünyadaki diğer tüm canlılar da bizler gibi düşünüp,kararlar alabilse (özgürce,geniş bir çerçevede ) birlik olup ağzımıza ederler vallaFakat biri bunlara bu hayat insanların demiş resmen.Yanlış anlamayın bağnazlık falan yapmıyorum sizce de öyle değil mi?Dünyada insanoğlu dışında kaç milyar canlı var.Bakterisi,türlü türlü böcekleri,fili,kaplanı,timsahı,gergedanı.Hani bir de çoğuna da zulüm ediliyor.İnsanlardaki düşünce özgürlüğü şuan her hangi bir hayvanda olsaydı o zaman gazetelerde Abd vs Rusya değil de diğer canlılarla karşılaştırmalar görürdük.

Maymunlar cehennemi

Ya o değilde ben yukarıda arkadaşın göktaşlarının bile mükemmel bir ahenkle gittiğini söylemesi üzerine verdim o örneği. Yani anlatmak istediğim göktaşlarının başıboş gezip bir düzen içerisinde harekt etmediğiydi.

Konudan kpnuya atlmanın anlamı yok. Daha sonra istenirse ayrıca tartışabiliriz bu konuyu da.

• quote:

quote:

quote:

Yapma lütfen , bilim adamlarını dünyayı gök taşlarından koruyan kahramanlar ilan ettin birden. 4000 yıl önce kim koruyordu Dünya'yı ?

4000 yıl önce dünyaya gök taşları düşmüyor mu sanıyordun? İlla toplu bir katliam olmasına gerek yok.Daha 2 yıl önce Rusyaya yüzlerce meteor düştü.Bir çok insan yaralandı,birçok insanın evi hasar gördü.E hani düzen?Düzen olsa o göktaşları belirli bir yörüngede hareket eder dünyamıza uğramazdı.Uğrayınca da atmosfer o göktaşlarını parçalardı.

Eee sen şimdi dersin ki insan bozdu düzeni ama ne yazık ki insan bozmuş olsa 4bin yıl önceleri de dünyaya meteor düşmezdi.

Yıkım ve ölümde düzenin bir parçası.Aynı yaradılış ve doğum gibi.Bugün ölümsüzlük bulunsa 1 ayda dünya yaşanmaz bir hale gelir veya dünyadaki diğer tüm canlılar da bizler gibi düşünüp,kararlar alabilse (özgürce,geniş bir çerçevede ) birlik olup ağzımıza ederler vallaFakat biri bunlara bu hayat insanların demiş resmen.Yanlış anlamayın bağnazlık falan yapmıyorum sizce de öyle değil mi?Dünyada insanoğlu dışında kaç milyar canlı var.Bakterisi,türlü türlü böcekleri,fili,kaplanı,timsahı,gergedanı.Hani bir de çoğuna da zulüm ediliyor.İnsanlardaki düşünce özgürlüğü şuan her hangi bir hayvanda olsaydı o zaman gazetelerde Abd vs Rusya değil de diğer canlılarla karşılaştırmalar görürdük.

''Fakat biri bunlara bu hayat insanların demiş resmen'' bunu yazarken sanırım ilahi adalet kavramlarınıda çöpe atıyorsunuz ki bu yorum herhangi bir Müslümanın söylememesi gereken bir söz. Ayrıyeten yapmaya çalıştığın çıkarımın konu ile hiçbir alakası yok, başka birşey senin dediğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mathers

quote:

Orijinalden alıntı: Wellenbrecher

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

quote:

quote:

quote:

Evrende bir duzen olmadigi gibi tamamen duzensiz, kaotiktir. Canlilarin mukemmel olmasi tamamen hayaldir, cunku dna kendini kopyalarken daima hata yapar.

Evrende düzen yok mu ??????????????

Normalde mesajınızın kalitesi doğrultusunda cevap vermek pek doğru olmasada buyrun okuyabilirsiniz:

http://www.evrimagaci.org/fotograf/112/1458

Kusura bakmayın fakat mesajı görünce gerçekten güldüm.

Yolladığınız sitedeki yazı hiç bir şekilde evrende bir düzen olmadığını kanıtlayamaz.

http://kurandaceliskiyoktur.com/2007/01/09/evrendeki-duzen-ve-denge/

Bu dünyada yaşayabilmemiz muazzam bir matematiksel düzene bağlıdır ki matematikte tesadüfe yer yoktur.

İnanç ile bilim yapılmaz ve senin yolladığın sitedeki yazılanlarda evrendeki düzen ve dengeyi ne kanıtlar nede anlatır. İnançtır bu bilmeden sorgulamadan inanırsın ve mutlu olursun bu kadar açık ve net.

Bu işin o boyutu için atmadım o siteyi zaten. Sadece denge ve düzeni gösteren bilgilerin olduğu bir yazıyı görmeniz açısından yolladım. Yolladığım yazıda herhangi bir dini içeri yok. Tamamı bilimsel kanıtlanmış içerikler.

Attığın yazıyı kimin hangi hakla yazdığını söyler misin çok merak ettim. Ne yazarının adı var, ne de alıntı yapıldığı kaynaklar var. Onu yazan kişi kendini fizik profesörü mü sanıyor? Böyle bir müslüman saçmalığını okumak için vakit harcayacak değilim ama yazıdan rastgele bölümler seçeyim, bakalım kaçıncı seçimimde saçmalıkla karşılacağım dedim. Daha ilk seçtiğim bölümde saçmalık var:
    "30) Atmosferdeki oksijen miktarı da yaşam için kritik bir değerde yaratılmıştır. Bu değer eğer yüksek olsaydı, yeryüzünde sürekli yangınlar çıkardı. Bu değer eğer alçak olsaydı solunum yapmak imkansız olurdu."

Atmosferdeki oksijen miktarı senin için yaratılmadı kardeş. Sen atmosferdeki oksijen miktarına uygun şekilde evrimleştin.

edit: Ulan yazıya baktım da hep evrendeki ve Dünya'daki koşullardan bahsedip "bunlar böyle olmasaydı yaşayamazdık" demiş. Lan bi git işine evrende bu şartlara sahip olmayan milyonlarca gezegen var sen gelmişin düzen diyosun

Evrimleştin yazısından sonrasını okuma gereği duymadım

Evrimleşmedin adem ve havvanın çocukları birbiriyle çiftleşti, sonra bütün dünyadaki insanlar böyle böyle türedi, sonra nuh tufanı oldu bütün canlılar öldü, sonra gemide kalanlar çiftleşip türedi falan....

Aşırı mantıklı

• insan mükemmel filan değildir. geçiniz.
  • Efendim insanlar çok hojtır ama benane benane.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wellenbrecher

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evrende bir duzen olmadigi gibi tamamen duzensiz, kaotiktir. Canlilarin mukemmel olmasi tamamen hayaldir, cunku dna kendini kopyalarken daima hata yapar.

Evrende düzen yok mu ??????????????

Normalde mesajınızın kalitesi doğrultusunda cevap vermek pek doğru olmasada buyrun okuyabilirsiniz:

http://www.evrimagaci.org/fotograf/112/1458

Kusura bakmayın fakat mesajı görünce gerçekten güldüm.

Yolladığınız sitedeki yazı hiç bir şekilde evrende bir düzen olmadığını kanıtlayamaz.

http://kurandaceliskiyoktur.com/2007/01/09/evrendeki-duzen-ve-denge/

Bu dünyada yaşayabilmemiz muazzam bir matematiksel düzene bağlıdır ki matematikte tesadüfe yer yoktur.

İnanç ile bilim yapılmaz ve senin yolladığın sitedeki yazılanlarda evrendeki düzen ve dengeyi ne kanıtlar nede anlatır. İnançtır bu bilmeden sorgulamadan inanırsın ve mutlu olursun bu kadar açık ve net.

Bu işin o boyutu için atmadım o siteyi zaten. Sadece denge ve düzeni gösteren bilgilerin olduğu bir yazıyı görmeniz açısından yolladım. Yolladığım yazıda herhangi bir dini içeri yok. Tamamı bilimsel kanıtlanmış içerikler.

Attığın yazıyı kimin hangi hakla yazdığını söyler misin çok merak ettim. Ne yazarının adı var, ne de alıntı yapıldığı kaynaklar var. Onu yazan kişi kendini fizik profesörü mü sanıyor? Böyle bir müslüman saçmalığını okumak için vakit harcayacak değilim ama yazıdan rastgele bölümler seçeyim, bakalım kaçıncı seçimimde saçmalıkla karşılacağım dedim. Daha ilk seçtiğim bölümde saçmalık var:
    "30) Atmosferdeki oksijen miktarı da yaşam için kritik bir değerde yaratılmıştır. Bu değer eğer yüksek olsaydı, yeryüzünde sürekli yangınlar çıkardı. Bu değer eğer alçak olsaydı solunum yapmak imkansız olurdu."

Atmosferdeki oksijen miktarı senin için yaratılmadı kardeş. Sen atmosferdeki oksijen miktarına uygun şekilde evrimleştin.

edit: Ulan yazıya baktım da hep evrendeki ve Dünya'daki koşullardan bahsedip "bunlar böyle olmasaydı yaşayamazdık" demiş. Lan bi git işine evrende bu şartlara sahip olmayan milyonlarca gezegen var sen gelmişin düzen diyosun

Evrimleştin yazısından sonrasını okuma gereği duymadım

Evrimleşmedin adem ve havvanın çocukları birbiriyle çiftleşti, sonra bütün dünyadaki insanlar böyle böyle türedi, sonra nuh tufanı oldu bütün canlılar öldü, sonra gemide kalanlar çiftleşip türedi falan....

Aşırı mantıklı

Evet

• quote:

quote:

+1 Din kitaplarında mükemmel diyor.

''Mükemmel'' ifadesinin geçtiği bir alıntı yapabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

quote:

Mukemmel demek her seyi en ust seviyede olmasi demek degildir. Insanin aciz olmasi onu mukemmel yapar.

Kur'an-i Kerim'de "Muhakkak biz insanı ahsen-i takvîmde yarattık." olarak gecer.

• quote:

quote:

quote:

Naziat 28 e bakabilirsin. Zira Tanrının yarattığı her ne olursa olsun mükemmel olmak zorundadır öyle değilmi?
  • @Zuko

Öyleyse doğru kelimeleri seçmelisiniz.

quote:

1. sıfat Kusursuz
    "Sesinizin tonalitesi mükemmel." - N. Hikmet
    2. Tam, tamamlanmış
    3. Eksiksiz
    4. Olgunlaşmış
    5. Çok güzel, harikulade, şahane

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.55f1833b3e4ac8.26697613

Bu sıfatlara sahip olan tek varlık yaratıcıdır. Yaratıklar ise mükemmel olamaz.

@hapocod

O ayette dediğiniz ile alakalı ne yazıyor ?

''Mükemmel'' olmak zorunda değildir. Çünkü mükemmel olursa yaratıcının sıfatlarını da alması gerekir.

• quote:

@Zuko

quote:

1. sıfat Kusursuz
    2. Tam, tamamlanmış
    3. Eksiksiz
    4. Olgunlaşmış

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.55f1833b3e4ac8.26697613

@hapocod

''Mükemmel'' olmak zorunda değildir. Çünkü mükemmel olursa yaratıcının sıfatlarını da alması gerekir.

tdk'dan bize ne kardes? Kur'anî ifadeyi kullaniyoruz, anlami o. Mukemmel de o demek zaten.

Eksiksiz iste. Guclu olmasi insanin eksik oldugunu gosterir, kusurlu oldugunu gosterir.

Edit: Ve tam yani. Okudugunuzu anlamiyorsunuz. Allah insani tam olarak yaratmistir, eksik bir sey kaldi da sonradan eklemeyecek herhalde.

Edit 2: Ahsen-i takvim demek en guzel sekilde demek. TDK'daki butun anlamlari karsiliyor iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 10 Eylül 2015; 17:14:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

quote:

@Zuko

quote:

1. sıfat Kusursuz
    2. Tam, tamamlanmış
    3. Eksiksiz
    4. Olgunlaşmış

@hapocod

tdk'dan bize ne kardes? Kur'anî ifadeyi kullaniyoruz, anlami o. Mukemmel de o demek zaten.

Eksiksiz iste. Guclu olmasi insanin eksik oldugunu gosterir, kusurlu oldugunu gosterir.

Edit: Ve tam yani. Okudugunuzu anlamiyorsunuz. Allah insani tam olarak yaratmistir, eksik bir sey kaldi da sonradan eklemeyecek herhalde.

Edit 2: Ahsen-i takvim demek en guzel sekilde demek. TDK'daki butun anlamlari karsiliyor iste.

Hayır, o ifade mükemmel kelimesini karşılamıyor. ''En güzel'' ile ''mükemmel'' birbirinden farklıdır. İnsanların özellikleri hayatta kalabilmesi için yeterlidir ama asla mükemmel değil.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Hocam su farki karistiriyorsunuz. Mukemmel demek en guclu, en iyi. vs. demek degil. En uygun, en uyumlu demek.

• quote:

Hocam su farki karistiriyorsunuz. Mukemmel demek en guclu, en iyi. vs. demek degil. En uygun, en uyumlu demek.

Öyle bir anlamı olduğunu nereden öğrendiniz ? ''En uygun'', ''en uyumlu'' dersek de evrimsel sürece bakılırsa insan için doğru bir tanım olacaktır.
  • İnsanoğlundan daha salağı varmıdır acaba ?

Uzaydan bizden başka canlı varmıdır diye, kafasını yıldızlara kaldıranlar, ayağının dibinde, sevgi dilenen kediciği, canlıdan saymıyacak kadar, salağına ne demeli ?

Marsta canlı varmı ?

Yok, tabi ki de yok. Ama dünyamızdaki canlı çeşitliliğine bakıp da uzayda yalnız olduğumuzu düşünmek ise apayrı bir salaklık gösterisi...

Taaaa... Uranüse gidip de, 3-5 bakteri buldun diyelim.... haaaa... demekki uzayda bizden başka canlılar varmış kanısına varmak, insanın salaklığını pekiştirmeyecek de, ne yapacak ?

hayvanlarla aramızdaki tek fark, hayvanlar duygularını yönetmiyor... yönetemiyor, başka da bir farklılık yok.... bilimsel olarak da başka bir farklılık yok ! Boş yere arama..
  • Evrende ki düzen ve mükemmellik ile ilgili video hazırlayım mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Maymunlar cehennemi

Ya o değilde ben yukarıda arkadaşın göktaşlarının bile mükemmel bir ahenkle gittiğini söylemesi üzerine verdim o örneği. Yani anlatmak istediğim göktaşlarının başıboş gezip bir düzen içerisinde harekt etmediğiydi.

Konudan kpnuya atlmanın anlamı yok. Daha sonra istenirse ayrıca tartışabiliriz bu konuyu da.

Diğer arkadaşın demek istediğini anlıyorum lakin kaosun içinde bile bir düzen vardır bunu unutmayalım.

• quote:

quote:

quote:

@Zuko

quote:

1. sıfat Kusursuz
    2. Tam, tamamlanmış
    3. Eksiksiz
    4. Olgunlaşmış

@hapocod

Hayır, o ifade mükemmel kelimesini karşılamıyor. ''En güzel'' ile ''mükemmel'' birbirinden farklıdır. İnsanların özellikleri hayatta kalabilmesi için yeterlidir ama asla mükemmel değil.

Insan mukemmel degildir ve evrimsel acidan hayatta kalabilecek bir takim ozellikler kazanan canli ise neyi tartisiyoruz anlamadim acikcasi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.