Şimdi Ara

Multi-monitor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şimdi bende bi HD4730 ekran kartı var bu kartın arkasında dual-dvi output var. iki çıkışta şu an kullanımda yani çift monitörle çalışıyorum

buradaki gibi (resim temsilidir)

ben bu durumu 3 yada 4 monitöre çıkartmak istiyorum buradaki veya burdaki gibi.

3 monitör için matroxun TripleHead2Go diye bir aparatı varmış tek çıkıştan 3 monitöre kadar çıktı alabiliyorum ama hem fiyatı çok fazla (TRde yaklaşık 450$ + kdv) hemde en fazla 3 monitöre kadar destekliyor. ikinci bi seçenek bildiğim kadaıyla SLI veya CrossFire gibi bir sistemle yani ikinci bir anakartla bunu çözebilirim.

SLI veya CrossFire olayını yanlış biliyo olabilirim. konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. nasıl bir bağlantı şekliyle monitör sayısını 3 veya 4 e çıkartabilirim ?

• Merhaba,

ATI'in 5xxx serisinde bulunan Eyefinity ozelligi disinda hic bir sekilde tek kartla 2'den fazla monitor kullanamazsiniz. (Profesyonel cozumler haric, yuksek fiyatli ve bu isi yapabilen ekran kartlari mevcut) Eyefinity icin ise 3. baglantinin mutlaka DisplayPort'dan yapilmasi lazim, bunun icin de ya DisplayPort'a sahip bir monitorunuz olacak (digerlerinden oldukca pahalidir) ya da yaklasik 100$ civarinda fiyati olan bir aktif donusturucu almaniz gerekiyor.

Crossfire ve SLI'da da 2 monitorden fazla kullanilamiyor diye biliyorum. (Tam emin degilim, ya hic kullanilamiyordu, ya da kullanilinca Crossfire devre disi kaliyordu.)

Bunlarin disindaki cozum ise sizin de bulmus oldugunuz Head2Go serileri...

Tesekkurler,

Hicks
  • Eyefinity çok yeni bi teknoloji. eyefinity den çok öncede kullanılıyodu bu sistemler. bildiğim kadarıyla eyefinity sadece oyunlar için bi çoklu monitör çözümü.

Amacım zaten sli yada crossfire yapıp oyunda yüksek performans beklemek değil. neredeyse hiç oyun oynamıyorum bilgisayarda.
    tek amacım masaüstünü genişletmek
  • eyefinity sadece oyunlar için değil masaüstünü de genişletebilir. ama normal bir 5000 serisi kart aldığınızda moniitör sayınız yine 3 de kalır ayrıca monitörlerden birisini disp. port ile bağlamanız gerekir. eyefinty özellikli 5000 leri ise bulmak zor olabilir biraz. en mantıklısı crossfire ama 2. kart sadece performans mı artırıyor yoksa monitör sayısını da artırıyor mu ondan emin değilim.
  • evet dediğini bi çözebilirsem zaten sıkıntı kalmıycak kimse emin olamıyo :)
  • ayrı uygulamaları ayrı monitörde mi kullanıyorsunuz?anlatmak istediğim sağdaki monitörde x programı soldakinde y programı mı açık oluyor?

sorunuza cevap verebilecek bilgiye sahip değilim ancak sizin çift monitörü nasıl kullandığınızı merak ettim.
  • @ascha,

evet dediğin gibi her monitörde ayrı uygulama oluyor bir screen shot göndereyim istersen

Screenshot
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.