Şimdi Ara

Multimetre buzzer sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben ilk kez kullandığım için multimetreyi amper ölçme konumuna getirdim ve şehir şebekesine taktım. Bir anda içimden tık diye ses geldi. Ondan sonra buzzer çok saçmalamaya başladı. Hiç bir yere dokundurmamama rağmen ötüyor ve yine hiçbir yere dokundurmadan değer artıyor. Acaba nasıl tamir edebilirim. İçinde sigorta var ama bilmiyorum sigortanın sesimiydi başka birşey mi. Tek sıkıntım ölçüm yaptıktan sonra çektiğim anda sızması gerekirken susmuyor ve 0 dan başlıyor değer artmaya.

Nasıl tamir edebilirim? 30 TL vermek istemiyorum bir daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İçini açıp bakmak gerek.

Hangi eleman yandı acaba.

İçinden net resimler atarsanız yardımcı oluruz.

Bu arada yaptığınız hareket hatalı

Amper konumunda elektrik verilmez multimetreye , birde 220 vermişsiniz :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

İçini açıp bakmak gerek.

Hangi eleman yandı acaba.

İçinden net resimler atarsanız yardımcı oluruz.

Bu arada yaptığınız hareket hatalı

Amper konumunda elektrik verilmez multimetreye , birde 220 vermişsiniz :D

Yaptığımın daha sonradan BÜYÜK bir hata olduğunu fark ettim. Fakat nafile kurtaramadım. Bende açtım içini herşeyini söktüm tekrar taktım bu sefer cızırdadı alet. İyice saçmaladı. OFF modundayken cihaz açılıyor ve prob takmadan ölçüm yapıyordu. Bende 9V pil yatağını karttan ayırdım pili de aldım hiç olmazsa 3 - 5TL kâr elde edeyim dedim. Bana pahalı olmayan ( Kargo ile birlikte yaklaşık 0 - 20 TL arası ) bir multimetre önerebilir misiniz? Eskisi artık rahmetli oldu ki alalı 2 gün olmuştu. 2 gün içerisinde alet elimde kaldı. Birdahaki sefere kullanım kılavuzunu ve ölçümün nasıl yapıldığını okumadan/araştırmadan ölçüm flan yapmayacağım. Sonra bunun gibi alet elimde kalıyor.

Eski kullandığım (2 günlük olan rahmetli) : MAS-830L

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _LegioN_ -- 1 Mart 2017; 23:40:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.