Şimdi Ara

ÖLÇÜ ALETİ BUZZER KONUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ÖLÇÜ ALETİ BUZZER KONUMU ÖLÇÜ ALETİ BUZZER KONUMU

Ölçü aleti bu internetten aldım buzzer konumunda iki ucu birbirine değdiriyorum ötmüyr nedenini bilen varmı arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BillBoss -- 19 Aralık 2015; 22:17:25 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ölçü Aleti Buzzer Konumu

Ölçü aletlerinizde buzzer özelliğini kullanarak elektrik devrelerindeki sürekliliği ve bileşenlerin sağlığını test edebilirsiniz. Buzzer, bir bağlantı kurulduğunda sesli bir sinyal veren bir cihazdır.

Multimetre Buzzer Konumu

• Multimetrenizde "seslilik testi" veya "buzzer" olarak etiketlenmiş bir ayar arayın.
    • Tipik olarak, bu ayar multimetrenin kadranında veya düğmelerinde bulunur.
    • Buzzer modunu seçmek için ilgili ayara geçin.

Avometre Buzzer Konumu

• Avometreler de multimetreler gibi buzzer özelliğine sahiptir.
    • Avometrenizde buzzer modunu etkinleştirmek için kadranı "seslilik testi" veya "buzzer" konumuna getirin.

Ölçü Aleti Buzzer Kullanımı

Buzzer özelliğini kullandığınızda, ölçü aleti iki prob arasında bir bağlantı olup olmadığını kontrol eder.

• Propları test etmek istediğiniz bileşenlerin uçlarına yerleştirin.
    • Bir bağlantı varsa, ölçü aleti bir ses çıkaracaktır.
    • Bağlantı yoksa, ölçü aleti sessiz kalacaktır.

Buzzer özelliği, elektrik kablolarındaki kopuklukları, anahtarların işlevselliğini ve diğer elektrik bileşenlerinin sağlığını test etmek için kullanılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba @BillBoss,

Probları birbirine değdirince 000 veya yakınlarda bir değer görüyorsanız ölçü aletiniz buzzersız piyasaya sürülmüş DT-830'lardan biri olabilir. Eğer yüksek değerler görünüyorsa veya 1 ifadesi değişmiyorsa sorunu başka yerlerde arayabilirsiniz.

Saygılar.
  • Anlaşıldığı üzere ses ile ikaz özelliği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sine Wave

Merhaba @BillBoss,

Probları birbirine değdirince 000 veya yakınlarda bir değer görüyorsanız ölçü aletiniz buzzersız piyasaya sürülmüş DT-830'lardan biri olabilir. Eğer yüksek değerler görünüyorsa veya 1 ifadesi değişmiyorsa sorunu başka yerlerde arayabilirsiniz.

Saygılar.

Peki hocam beni işim genelde rezistanslarla oluyor bunların patlak olup olmadığını nasıl anlıcam
  • Merhaba @BillBoss,

Buzzer kademesinde bu cihazlar prob uçlarına bağlı olanın üzerinde düşen gerilimi gösterir. Bu kademe de iş görür ama direnç kademesinde rezistans ölçmenizi tavsiye ederim. Rezistans Çalışma Gerilimi / (Rezistans Gücü (Watt) / Rezistans Çalışma Gerilimi) = Rezistans Direnci ya da Rezistans Gerilimi / Rezistans Akımı = Rezistans Direnci gibi bir formülden rezistansın direncini teorik olarak tespit edip ölçü aletiyle rezistansın bu direnç değerinde veya yakın değerde olup olmadığını ölçerek kontrolünü yapabilirsiniz.

Saygılar.
  • Eğer Buzzer Kademesinde Problari Kisa devre edince Otmuyorsa Ortadaki Ayar Düğmesini Milim Milim Olacak Şekilde Sağa Sola Çevirin Öttüğünu Göreceksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ölçü aletindeb kullandım bazen ötmüyor ben pili azaldığı için sanmıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ötmüyor yav
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.