Şimdi Ara

multimetre, frekans ölçümü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, frekans ölçümü yapabilen bir multimetreyi evimizde şebeke gerilimine bağlarsak f=50 Hz'i görmek mümkün olur mu?
    Böyle bir bağlantı kullandığımız m.metreye zarar verir mi?

Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim...

• Güvenle ölçüm yapabilirsin.
  • bende elektronikçiyim melih beyin dediği gibi ölçüm yapabilirsin yanlız ölçü aletin kaliteli bişey olsun yoksa fazla dayanmaz sürekli takılı bırakacağın için :) peki neden gerilimi görmek istiyosun şebekende devamli gerilim inip çıkıyomu yoksa....??
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj-selim

bende elektronikçiyim melih beyin dediği gibi ölçüm yapabilirsin yanlız ölçü aletin kaliteli bişey olsun yoksa fazla dayanmaz sürekli takılı bırakacağın için :) peki neden gerilimi görmek istiyosun şebekende devamli gerilim inip çıkıyomu yoksa....??

yo, dostum...ben gerilimi değil, frekans ölçbebilen multimetrede şebeke frekansını görebilirmiyiz, daha doğrusu bağlasak sorun olur mu onu sormuştum, benim amacım 50 Hz'i görebilmek...sadece merakımdan sordum
  • Tabii görürsün korkmadan 220 ye takabilirsin problarını.
  • Multimetreni Frekans kademesine aldığına emin ol,

Ölçü aletinin kullanma klavuzu var ise frekans için belirtilmiş olan maksimum ölçme gerilimi kontrol et.

Çoğunlukla bu kademe 750Volt a kadar ölçme yapabilmeni sağlar.

Ölçüm yaparken Dikkatli olmalısın bu aralar piyasada China (çin) yapımı ölçü aletleri var. Bunlara çok güvenmemek gerekir. Yüzüne patlayabilir.
  • Melih abi, weberclas...aydınlattığınız için teşekkürler, şimdi bilginize güvenerek bir soru daha sormak istiyorum, yine multimetrelerle ilgili....

Bu REL foksiyonu (sanırım, ingilizce'den relative, bağıldan geliyor anlamı) tam olarak ölçümde ne gibi bir işlev görüyor?
    Yani multimetre manuelinde bazı ölçümlerde ilk önce REL tuşuna basın diyor, ölçümde ne gibi bir işlevi vardır?
    REL fonksiyonu ile ölçüm yaparken bu tuşa basıp ölçüme devam mı etmeliyiz yoksa ekranda REL ifadesi çıktıktan sonra tekrar bu tuşa basıp REL fonksiyonunu kaldırarak mı ölçüm yapmalıyız, bu konuyu tam anlayamadım.

Belki Melih Abi, tekrar konuyu ziyaret eder, bu yeni sorumu görür..ya da başka bir bilen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde ben sorayım.Şu resimdeki işaretli kademenin tam olarak görevi nedir ?
    OUT yazıyor.Bu kare dalga çıkışı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 23 Kasım 2006; 18:04:56 >
  • Kare dalga çıkışı. Sabit bir kare dalga sinyal verir. Bazı hallerde çok gerekli olur ( Örn Buzzer test etme ) Sayısal çalışan devrelerin tetikleme sinyali olmadığı veya tetikleme sinyalinden şüphe edildiği durumlarda.
    quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Birde ben sorayım.Şu resimdeki işaretli kademenin tam olarak görevi nedir ?
    OUT yazıyor.Bu kare dalga çıkışı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 23 Kasım 2006; 18:48:57 >
  • Teşekkürler.
  • Bu özellik Ölçülen değerin darasını almakta kullanılır. Örn : 5 Volt ölçüyoruz REL e basarak bunu "0" larız ve Ölçü aletimiz bu konumdayken 5Volt u "0" volt olarak ekrana verir. Ölçülen değer 5Voltun altına ve üstüne çıkarsa (5 Voltun üstüne çıkarsa (+) olarak altına inerse(-) olarak değerleri ekrana yazar.

Nasıl ifede edeyim ve nasıl yazayım diye biraz düşündüm umarım doğru ifede edip anlatabilmişimdir.
    Anlaşılmazsa Lütfen yaz yine farklı bir şekilde anlatırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: yesman

Melih abi, weberclas...aydınlattığınız için teşekkürler, şimdi bilginize güvenerek bir soru daha sormak istiyorum, yine multimetrelerle ilgili....

Bu REL foksiyonu (sanırım, ingilizce'den relative, bağıldan geliyor anlamı) tam olarak ölçümde ne gibi bir işlev görüyor?
    Yani multimetre manuelinde bazı ölçümlerde ilk önce REL tuşuna basın diyor, ölçümde ne gibi bir işlevi vardır?
    REL fonksiyonu ile ölçüm yaparken bu tuşa basıp ölçüme devam mı etmeliyiz yoksa ekranda REL ifadesi çıktıktan sonra tekrar bu tuşa basıp REL fonksiyonunu kaldırarak mı ölçüm yapmalıyız, bu konuyu tam anlayamadım.

Belki Melih Abi, tekrar konuyu ziyaret eder, bu yeni sorumu görür..ya da başka bir bilen

• quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Bu özellik Ölçülen değerin darasını almakta kullanılır. Örn : 5 Volt ölçüyoruz REL e basarak bunu "0" larız ve Ölçü aletimiz bu konumdayken 5Volt u "0" volt olarak ekrana verir. Ölçülen değer 5Voltun altına ve üstüne çıkarsa (5 Voltun üstüne çıkarsa (+) olarak altına inerse(-) olarak değerleri ekrana yazar.

Nasıl ifede edeyim ve nasıl yazayım diye biraz düşündüm umarım doğru ifede edip anlatabilmişimdir.
    Anlaşılmazsa Lütfen yaz yine farklı bir şekilde anlatırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: yesman

Melih abi, weberclas...aydınlattığınız için teşekkürler, şimdi bilginize güvenerek bir soru daha sormak istiyorum, yine multimetrelerle ilgili....

Teşekkürler, Melih abi...aşağı yukarı anladım fonksiyonun görevini...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.