Şimdi Ara

Multimetre ile kondastör ölçümü !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.kartalotomasyon.com.tr/myassets/products/009/pr_01_56009.jpg?rev=1403379235

Class MY62L diye bir multimetre aldım kondastör ölçümü falan yapmak için cihaz geldi kırmızı kabloyu en sağdaki yuvaya ( V ) siyah olanıda sağdan ikinci yuvaya (com ) taktım dereceyide F 2000uf'a getirdim ve bende bulunan 470uf,1000uf ve 1500uf'luk kondastörleri ölçmek ve üzerlerinde yazan değeri veriyorlarmı diye kontrol edeyim dedim kabloları kondastör ayaklarına dokunduruyorum hiç tepkime yok sürekli sıfır yazıyor. kabloları yanlış yeremi takıyorum acaba ? 20 den fazla kondastatör denedim değişen bişey yok. sadece kondastörler sağllamı ve üzerlerinde yazan değerimi veriyorlar yoksa bitikmi onu öğrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperActive -- 28 Mayıs 2016; 16:06:27 >

• HyperActive kullanıcısına yanıt
    Kondansatör ölçümü için probları mA - com soketlerine takın.
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    cevap için tşk ederim.dediğinizi yaptım oldu.yalnız 1500ufluk kondastor 1700 çıkarken 1000uf luk sıfır kondastörler 1100 ve 470ufluk olanlarda 530 civarı çıkıyor bu değerler normalmidir ? tam değerimi ölçmesi gerekiyor yoksa yüzde 10 luk bir fark normalmidir ?
  • Cihazın ölçüm değerlerini kullanım kilavuzundan öğrenebilirsiniz.
    Bu tip cihazlar kabaca ölçüm yapar. Kesim olcumleme için daha profesyonel cihazlar gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın ölçüm değerlerini kullanım kilavuzundan öğrenebilirsiniz.
    Bu tip cihazlar kabaca ölçüm yapar. Kesim olcumleme için daha profesyonel cihazlar gerekiyor.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim.

@ sepkov
    @ muhsin kamer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperActive -- 28 Mayıs 2016; 17:05:32 >
  • HyperActive kullanıcısına yanıt
    Normaldir. Yaptığımız devreler çok hassas olmadığı sürece %10luk bir sapma devrenin davranışını değiştirmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.