Arkadaşlar merhaba. Elimde bir multimetre var. Evimin bir odasındaki avizeyi değiştireceğim fakat sigortayı indirdikten sonra ne olur ne olmaz diye avizeyi bağlayacağım evin elektrik kablosundaki voltajı ölçmek istiyorum. Multimetre ile aynı prizdeki voltajı ölçer gibi mi ölçebilirim. Yani kırmızı probe’u bir kabloya siyah probe’u diğer kabloya dokundurarak mı oluyor?
Evet ,,, duyun içerisinde 2 adet kontak var zaten. Birine kırmızı birine siyah probu değdirin. Elektrik var ise 220-240 arası bir değer görünür.
Multimetre anahtarını doğru konuma getirmeyi unutmayın
dfk24
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler hocam. Bu şekilde yaptım elektrik yok. Fakat avizenin kabloları beyaz ve siyah, apartmandan gelenmkabloların rengi mavi ve siyah. Siyahı siyahla maviyi de beyaz la mı eşleştireceğim acaba?
kaiowas
kullanıcısına yanıt
Ev elektriği alternatif akım olduğu için kablo bağlantısı önemli değil. Her türlü çalışır yani. Sadece topraklama kablosunu karıştırmayın yeter. Tabi mevcutsa...
quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
Ev elektriği alternatif akım olduğu için kablo bağlantısı önemli değil. Her türlü çalışır yani. Sadece topraklama kablosunu karıştırmayın yeter. Tabi mevcutsa...
AC kademesine al demeyi ve uygun voltaj aralığını seçtirmeyi unuttun
quote:
yetersiz informeyşın detected.
quote:
Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı
AC kademesine al demeyi ve uygun voltaj aralığını seçtirmeyi unuttun
quote:
yetersiz informeyşın detected.
Alıntıları Göster
Dedim ya hocam XD hem siz niye ban yediniz oturun hele şöyle , çay söylüyorum 2 tane
quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
Dedim ya hocam XD hem siz niye ban yediniz oturun hele şöyle , çay söylüyorum 2 tane
Alıntıları Göster
Çinlilere ve corona virüsüne ana avrat sövdüm yıldızla örterek. Ama yönetim affetmedi. Yolda gidiyodum bir yumrum yedim bayılmışım. Uyandığımda zebanili bi zindanda uyandım. Duvarda DH zindan komutanlığı yazıyodu. Yumruğu atan DH yönetimi ajanını arıyorum hala.
quote:
Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı
Çinlilere ve corona virüsüne ana avrat sövdüm yıldızla örterek. Ama yönetim affetmedi. Yolda gidiyodum bir yumrum yedim bayılmışım. Uyandığımda zebanili bi zindanda uyandım. Duvarda DH zindan komutanlığı yazıyodu. Yumruğu atan DH yönetimi ajanını arıyorum hala.
Alıntıları Göster
Küfür sansüründe üstüme tanımam beceremeyen insan ban yiyor işte haha
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme