Şimdi Ara

Munster: Mac satışları, Eylül çeyreğinde yıllık bazda azalacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Munster: Mac satışları, Eylül çeyreğinde yıllık bazda azalacak

Piper Jaffray analistlerinden Gene Munster, Haziran çeyreğinde Apple’ın gelirlerinin yaklaşık %14’ünü oluşturan Mac ailesinin yatay performansını sürdürdüğü söyledi.

Gene Munster’ın pazar araştırma şirketi NPD’nin verilerinden hazırladığı çalışmaya göre geride bıraktığımız temmuz ayında Mac satışları, haziran ayına göre yatay seyrini sürdürdü. Özellikle iPhone ve iPad’in yanında Mac’lerin sönük kaldığına dikkat çeken analist, temmuz ayını da kapsayan eylül çeyreğinde Mac satışlarında yıllık bazda %5’lik düşüş öngörüyor.

iPod ailesinin durumuyla ilgili de öngörülerde bulunan Munster, NPD’nin verilerine göre eylül çeyreğinde iPod satışlarının yıllık bazda %20 azalmasını beklerken; hali hazırda iPod’ların firmanın gelirlerinin %2’sini oluşturduğundan, bu yıllık azalmanın Apple’ın çeyrek gelirine çok fazla etki yapmayacağını söyledi.

Apple’ın yeni nesil iPod ailesini 10 eylülde düzenleyeceği etkinlikte, yeni nesil Mac’leri ise ekim ayında tanıtması bekleniyor.

• Munster kendini ne sanıyor ya? Monster olsa neyse de Munster ne ?

• Bir yerde haklılar ipad varken macbook air almak tuhaf ve masraflı olur ama macbook pro ayrı bir olay o zaten iş bilgisayarı ne satılırsa genelliklede her sene okadar satılır.

• ben artık ileride macbookların imacların mac pro ların cok satacagını dusunmuyorum
    hackintoshy geliştirildikçe satıslar azalıyor adam applein biçtiğ paranın yarısından daha azı fiyata aynı donanıma hackintosh kuruyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

ben artık ileride macbookların imacların mac pro ların cok satacagını dusunmuyorum
    hackintoshy geliştirildikçe satıslar azalıyor adam applein biçtiğ paranın yarısından daha azı fiyata aynı donanıma hackintosh kuruyor...

Saçma. Sen diyelim ki hackintosh kurdun o mac hissiyatını veriyor mu bakalım Yani hackintosh kullanmakla mac kullanmak arasında o kadar çok fark var ki inanılmaz cidden. Kullanan bilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

quote:

ben artık ileride macbookların imacların mac pro ların cok satacagını dusunmuyorum

Saçma. Sen diyelim ki hackintosh kurdun o mac hissiyatını veriyor mu bakalım Yani hackintosh kullanmakla mac kullanmak arasında o kadar çok fark var ki inanılmaz cidden. Kullanan bilir

işlerimi görsün yeter hocam daha fazlasına gerek yok bence :)) 2 3 katı fazla odemeyede gerek yok bence ha durum çok iyidir işleri ilerletmişsinizdir gelişmissinizdir alırsınız o zaman bir mac :)

• quote:

Buda demek oluyor ki Windows pazarı büyük darbe alıyor. İnsanlar belki Mac alacak parayı ve amacı bulamıyorlar ancak artık Macintosh'un ne kadar değerli bir O.S olduğunu herkes anlamış durumda...

Yıllardır geç bile kaldılar hatta. Bu satışlara etki vurur mu ? (bana göre Mac satışları artıyor ülkemizde bir Apple çalışanı olarak görüyorum bunu ) kesinlikle HAYIR diyebilirim...

Eskiden Apple insanlara göre lükstü.Ancak şuan bir ihtiyaç halini almış durumda . Stabil ve yormayan bir O.S kullanıyorsunuz ve buda doğal olarak mutlu olmanıza sebep oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Buda demek oluyor ki Windows pazarı büyük darbe alıyor. İnsanlar belki Mac alacak parayı ve amacı bulamıyorlar ancak artık Macintosh'un ne kadar değerli bir O.S olduğunu herkes anlamış durumda...

Yıllardır geç bile kaldılar hatta. Bu satışlara etki vurur mu ? (bana göre Mac satışları artıyor ülkemizde bir Apple çalışanı olarak görüyorum bunu ) kesinlikle HAYIR diyebilirim...

Eskiden Apple insanlara göre lükstü.Ancak şuan bir ihtiyaç halini almış durumda . Stabil ve yormayan bir O.S kullanıyorsunuz ve buda doğal olarak mutlu olmanıza sebep oluyor

windows pazarının darbe alacagını dusunmuyorum fazla cunku dunyanın neredeyse her yerınde en cok yuzde ile windows kullanılıyor ama mac kullanan cogu kişidede yine bootcamp ile windows oluyor arada bir oyun oynamak windowsta çalısan işlerimizi yapmak için .
    ben grafik muzik ve ios developerlıkla ugrasanların mac bilgisayar almalarını oneririm ama sadece kod yazılacaksa linux ve windows derim.

• r4deon kullanıcısına yanıt
    2 3 kat fiyat farkı kalmadı ki artık?

2.200 'e 13" macbook air alıyor türkiye'de apple resellerdan. 1100 tl'ye aynı özellik incelik ve kalitede laptop var mı?

macbook fiyatları artık diğer üreticilere çok yakın seyrediyor.
  • Apple ürünlerinde ki en önemli güzelliklerden biri, işletim sistemi ile donanım arasında uyumluluktur.

Hackintosh sistem, mac in yanından bile geçemez.

Nedense insanlar sadece kağıt üstüne ürünleri karşılaştırıyorlar.
  • quote:

quote:

Apple mac os'un kendi sistemleri hariç diğer cihazlarda da kullanımına bir süre önce resmi olarak dağıtımlarla imkan verseydi şu an çok daha yüksek oranda kullanıma sahip olabilirdi.
    Şu an windows'a göre yazılım sayısı desteği ve oyun/eğlence kullanımı açısından geri kalıyor, belirli sektöre yönelik kullanımda çok verimli bir platform tabi ki.
    Grafik, movie editing, müzik produksiyonu gibi kullanım amaçları için pc'ye göre daha avantajlı konuma gelebiliyorlar ama geri kalan kısımda windows yaygınlık sebebiyle yazılım çeşidi
    ile öne geçiyor. Şahsen ev kullanımında gamer olduğum için bana uygun cihazlar değil ama, dediğim gibi diğer donanımlara da resmi destek verilebilseydi oyun firmaları da yaygınlığı artmış olan bu işletim sistemine
    de fazlasıyla destek verir, her kullanıcı tipine hitap eden bir os haline gelebilirdi gibi. Ama düşününce şu da var, donanım yazılım uyumu bu kadar üst seviye olmasaydı her donanım ve cihazla kullanılabilseydi
    belki stabilite açısından windows'un altında da olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: l3ittersweet

2 3 kat fiyat farkı kalmadı ki artık?

2.200 'e 13" macbook air alıyor türkiye'de apple resellerdan. 1100 tl'ye aynı özellik incelik ve kalitede laptop var mı?

macbook fiyatları artık diğer üreticilere çok yakın seyrediyor.

ben o fiyat farkını mac prolar için soyledim .
    ha bu arada o fiyata ultrabooklar var incelikte ama kasa kalitesinde macbook daha onde elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

quote:

Apple mac os'un kendi sistemleri hariç diğer cihazlarda da kullanımına bir süre önce resmi olarak dağıtımlarla imkan verseydi şu an çok daha yüksek oranda kullanıma sahip olabilirdi.
    Şu an windows'a göre yazılım sayısı desteği ve oyun/eğlence kullanımı açısından geri kalıyor, belirli sektöre yönelik kullanımda çok verimli bir platform tabi ki.
    Grafik, movie editing, müzik produksiyonu gibi kullanım amaçları için pc'ye göre daha avantajlı konuma gelebiliyorlar ama geri kalan kısımda windows yaygınlık sebebiyle yazılım çeşidi
    ile öne geçiyor. Şahsen ev kullanımında gamer olduğum için bana uygun cihazlar değil ama, dediğim gibi diğer donanımlara da resmi destek verilebilseydi oyun firmaları da yaygınlığı artmış olan bu işletim sistemine
    de fazlasıyla destek verir, her kullanıcı tipine hitap eden bir os haline gelebilirdi gibi. Ama düşününce şu da var, donanım yazılım uyumu bu kadar üst seviye olmasaydı her donanım ve cihazla kullanılabilseydi
    belki stabilite açısından windows'un altında da olabilirdi.

tamamen katılıyorum . windowsta oyun program ne ararsanız var mac kapalı kutu gibi bişey mac te windows gibi herseye izin verse oyunlara uyumlu hale gelse emin olun windows kat kat daha iyi oldugunu farkedecekler.Windows kullanmasını bilene güzel yok diyorlarki cokuyormus da virus giriyormus falan da filanda :) zaten boyle diyenlerın cogu da warez kullanıyorlar ben sahsen 7 yıldır format atmıyorum xp ye giç te beni pişman ettirmedi.
    hackintosh kuruyorum diyelim tamam almayım ben zaten mac performansını calıstırsın yeter zaten arkadasım ama arada daglar kadarda fark yok.

+1

• r4deon kullanıcısına yanıt
    7 yıldır hiç format atılmamış bir windowstan bahsederken beni hiç pişman ettirmedi diyorsan belli ki en son 7sene önce kullanmışsın

çökmeyi yada virüsü warezle ilişkilendirme şeklin çok komik, şirketlerin birçoğu hala seninde kullandığın gibi xp kullanıyorlar. warez mantığıyla bakacaksan hiçbir firmanın sistemi çökmemeli yada virüs,trojen bulaşmaması lazım. çünkü hiçbir firmada warez kullanamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 21 Ağustos 2013; 14:52:28 >
  • multiTYRT kullanıcısına yanıt
    tarafsız biri olarak cevap ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: logges

Verdiğim cevap gayet tarafsız Orijinal bilgisayarı kullanmakla sadece OS'u kullanmak arasında dağlar kadar fark var

• quote:

quote:

Verdiğim cevap gayet tarafsız Orijinal bilgisayarı kullanmakla sadece OS'u kullanmak arasında dağlar kadar fark var

Neyi farkli Allah askina uzay teknolojisimi var icinde hackintoshtaki islemci ekran karti ram neyse macdede 2 kat fiyat farkiyla aynisi he kasasi degisik bi tek onunda os a bi etkisi oldugunu dusunuyorsan senin icin kotu haberlerim var

• quote:

Orijinalden alıntı: nfa54

quote:

quote:

Neyi farkli Allah askina uzay teknolojisimi var icinde hackintoshtaki islemci ekran karti ram neyse macdede 2 kat fiyat farkiyla aynisi he kasasi degisik bi tek onunda os a bi etkisi oldugunu dusunuyorsan senin icin kotu haberlerim var

Nasıl neyi farklı?

Birkere en başında stabilite farkı var. Dediğim gibi ikisini de kullanan bilir farklarını

• Bir sistemde sorun olmayacagini bilmek farkli bir his. Hackintosh'da ise hep diken uzerindesin. Her an bir sorun cikabilir, ayrica hicbir zaman butun donanimlar calismaz. Bol kernel panic alirsin. Stabilite kalmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap yazıda gizli zaten alacak insan eylül ekim yeni modelleri bekler.Mesela benim gibi :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.