Şimdi Ara

Musluğu sıcak veya soğuk tarafa çevirdiğimizde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
9.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• emin değilim ama sanırım , mesela kombi var evde sıcak suya getirdiğimizde pilotun ısıttığı bakır borunun kesiti daha dar. suyun akısı bu sebeple düşüyor olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctauren

emin değilim ama sanırım , mesela kombi var evde sıcak suya getirdiğimizde pilotun ısıttığı bakır borunun kesiti daha dar. suyun akısı bu sebeple düşüyor olmalı
    Şebeke suyu sisteminin basıncı sıcak suyun sağlandığı sisteme göre daha yüksek oluyor. Eğer apartmanda hidrofor var ise bu şebeke suyundan bile daha yüksek basınçlı su sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Şebeke suyu sisteminin basıncı sıcak suyun sağlandığı sisteme göre daha yüksek oluyor. Eğer apartmanda hidrofor var ise bu şebeke suyundan bile daha yüksek basınçlı su sağlıyor.

Alıntıları Göster
    Tam kültür bilimlik konu, buraya gireceklere test uygulamak lazım, konu dışına bile herkes giremezken buraya herkesin saçma sapan konu açması manidar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .DeDe.

Tam kültür bilimlik konu, buraya gireceklere test uygulamak lazım, konu dışına bile herkes giremezken buraya herkesin saçma sapan konu açması manidar.

Alıntıları Göster
    Konu hiç de saçma değil. Tam da kültür bilim konusu.
  • quote:

Konu hiç de saçma değil. Tam da kültür bilim konusu.

Alıntıları Göster
    soruyu pek anlamadım ben.
    musluğu herhangi bir yöne çevirdiğimizde suyun daha az aktığından mı bahsediliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

musluğu herhangi bir yöne çevirdiğimizde suyun daha az aktığından mı bahsediliyor?

Alıntıları Göster
    şebeke suyuna ait su basıncının düşük olması buna sebep olur. doğru cevap budur, tecrübe ile sabittir.
    dikkatimi çekti de .DeDe. doğru demiş görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 14 Mayıs 2012; 1:07:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

şebeke suyuna ait su basıncının düşük olması buna sebep olur. doğru cevap budur, tecrübe ile sabittir.

Mersin'de şebeke suyunun basıncı yüksek, ben ona göre yorum yaptımtım )
  • quote:

quote:

Mersin'de şebeke suyunun basıncı yüksek, ben ona göre yorum yaptımtım )

Alıntıları Göster
    Birde sıcak su taşıyan borularda kireçlenme oluşup boru çapının küçülmesine sebep olabiliyor, buda sıcak suyun daha az akmasına sebep oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Birde sıcak su taşıyan borularda kireçlenme oluşup boru çapının küçülmesine sebep olabiliyor, buda sıcak suyun daha az akmasına sebep oluyor.

Alıntıları Göster
    aslında eksik yazdım. suyun depodan geliyor olması basınç düşüklüğüne sebep oluyor. kombi kullanımında suyun akış basıncı fena olmasa bile, bu bahsedilen olay, su deposu kullanılıyor ise olabilir. öte yandan C2H5OH da iyi yazmış. aslında su saati ile kombi arasındaki mesafenin uzaklığı da dikkate alınabilir. velhasıl bu konu pek tutmaz. o yüzden .DeDe.'ye hak vermek lazım. kabak tadı veriyor konu. gerçi uzaylılara tercih edilecek bir konu

• quote:

aslında eksik yazdım. suyun depodan geliyor olması basınç düşüklüğüne sebep oluyor. kombi kullanımında suyun akış basıncı fena olmasa bile, bu bahsedilen olay, su deposu kullanılıyor ise olabilir. öte yandan C2H5OH da iyi yazmış. aslında su saati ile kombi arasındaki mesafenin uzaklığı da dikkate alınabilir. velhasıl bu konu pek tutmaz. o yüzden .DeDe.'ye hak vermek lazım. kabak tadı veriyor konu. gerçi uzaylılara tercih edilecek bir konu

Alıntıları Göster
    Öncelikle Kombi/sıcak su deposu ve tesisattaki boru/eşanjör genişlikleri önemli. Bildiğim kadarıyla merkez borularda 4 bar su basıncı var. Ancak bu basınç evlere dağılırken bir miktar basınç, dolayısı ile hız kaybı yüzünden yavaşlamaktadır.
    Sicak su icin eşanjör boru sisteminin de kullanılması ekstra bir kayıp yaşatır.
    Direk şebekeye bağlı soğuksu, en direk yoldan şebekeye bağlı sıcak suya göre nispeten daha basınçlı akar.

• quote:

Ben soruyu anladim da millet neye cevap vermis onu anlamadim.

Hem sicagi hem sogugu sonuna kadar acarsaniz dogal olarak daha fazla su gelir. Eger birini kapatirsaniz azalir. Ben mi yanlis anladim soruyu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Hem sicagi hem sogugu sonuna kadar acarsaniz dogal olarak daha fazla su gelir. Eger birini kapatirsaniz azalir. Ben mi yanlis anladim soruyu?

Alıntıları Göster
    Kombiyi kapat ve sıcak suyu aç
    Soğuk sudan farksız olduğunu gör ve konuyu kapat bi zahmet

• quote:

quote:

Aslında bu soruya ve yazılana karşılık en güzel cevap seninki. Zira hangi tarafa neden çevrildiği anlatılmamış.

Bu olay sanki deneyip çözümleyip soruyu ona göre anlayıp cevap vermemize yönelik olmu gibi.

Sanırım cevap suyun sıcaktan soğuğa veya soğuktan sıcağa geçerken hacmindeki değişme ile alakalndırılması gerekiyor. Bu durumda belki azda olsa akışta bir değişme olur. Ama bu durumdada suyun çok basınçlı akması gerekirdi diye düşünüyorum ki fark ortaya çıksın.

• Termosifonda kireçlenme oluyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: llYesManll

Termosifonda kireçlenme oluyo.
    Valla ben şöyle anladım. Dul aşırken dull soğuk açın. Birde full sıcak açın. Sıcak su daha az geliyor full açıkken. Onu soruyor sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emure

Valla ben şöyle anladım. Dul aşırken dull soğuk açın. Birde full sıcak açın. Sıcak su daha az geliyor full açıkken. Onu soruyor sanırım

Alıntıları Göster
    ben şöyle anladım :
    musluğu açtık, normal su yani soğuk su akıyor, sıcak su tarafına çevirdik su ısınmaya başladı ama suyun akısı azaldı neden?

en azından bizim banyoda yahut mutfakta durum böyle sıcak taraftaki debi daha az aynı miktarda çevirme durumunda
  • quote:

quote:

bir sen doğru anlamışsın sanırım bunu soruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: C4

quote:

quote:

bir sen doğru anlamışsın sanırım bunu soruyor

Alıntıları Göster
    Soru tamamen akışkanlar mekaniği ile ilgili bir soru.

Sıcak su akıttığınızda borudaki suyun yoğunluğu azalacak basıncıda artacaktır.
    Ayrıca borudan çıkış hızıda bununla orantılı olarak artacaktır.

düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 24 Mayıs 2012; 1:55:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

ben şöyle anladım :
    musluğu açtık, normal su yani soğuk su akıyor, sıcak su tarafına çevirdik su ısınmaya başladı ama suyun akısı azaldı neden?

en azından bizim banyoda yahut mutfakta durum böyle sıcak taraftaki debi daha az aynı miktarda çevirme durumunda

Onun sebebi tabiki sıcak suyun kombiden geliyor olması ve kombideki suyun miktarı ile alakalı.
    Fakat bu koşulların her iki durum içinde aynı olduğu bir durumda sıcak su, soğuk su akan borudan daha hızlı çıkacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.