Şimdi Ara

muslumanligi secmeseydik ne olurdu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
156
Cevap
3
Favori
3.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Astronomi, simya, mimari , ticaret ve icatlar.. Bir toplumun, daha doğrusu bir medeniyetin olmazsa olmazı bunlardır.
    Sümerler, Hititler, Mısırlılar, Çinliler, Yunanlılar ve persler; bu meziyet ve ilimlere sahip oldukları için, türklerden daha ileri düzey bir toplumdular.
    Sadece Çinlilerden öğrendikleri icatlarla bile (mancınık vs..) orta asya kavimleri batılılara nal toplatmıştır. Bkn. Cengiz han, Atilla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Astronomi, simya, mimari , ticaret ve icatlar.. Bir toplumun, daha doğrusu bir medeniyetin olmazsa olmazı bunlardır.
    Sümerler, Hititler, Mısırlılar, Çinliler, Yunanlılar ve persler; bu meziyet ve ilimlere sahip oldukları için, türklerden daha ileri düzey bir toplumdular.
    Sadece Çinlilerden öğrendikleri icatlarla bile (mancınık vs..) orta asya kavimleri batılılara nal toplatmıştır. Bkn. Cengiz han, Atilla...

Simya, astronomi pek anlamam o yüzden değinmeyeceğim ama kendi çapımızda mimari, ticari ve buluş olarak dünyaya katkılarımız vardır illa. Dünya'ya yaptığımız en büyük katkılar askeri birikimimiz ve devlet teşkilatımız değil mi zaten? Yazdığın kavimlerin çoğu yerleşim yapan, tarım yapanlar. Türkler bozkır hayatı yaşayan ve hayvancılık tabanlı değil midir? Mimari olarak kurgan mesela sayar mısınız bilmem ama yapı sonuçta, gerçi benzerleri var, yok değil. Bulunduğu konum itibariyle ve yerleştikleri coğrafyalara binaen ticaret yapmadıklarını söyleyemem ama Fenikeliler ya da Arap coğrafyasındaki Sebeliler gibi damga vurmadık. İcatlar özellikle askeri anlamda vardır işte Motun'un ıslık çıkartan oku geldi aklıma direk ya da at üstünde seyri kolaylaştıran eyer olsun veya pantolon, kemer vs. ilk Türklerin kullandığı söyleniyor. Kısaca dediğin kavimlerle Türkleri kıyaslamak ne kadar mantığa yakın? Sosyolojik olarak bakarsak kıyaslamalara giderim kendimce, orası ayrı.

Ekleme : Ayrıca şunu eklemek istiyorum bir millet tek başına medeniyet inşa etmez ya da oluşturmaz, kültür dersek daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman_PoweR -- 19 Mart 2014; 21:22:32 >

• Ottoman_PoweR kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim, öncelikle ben şunu belirteyim de yanlış anlama olmasın.
    Benim türkleri kötülemek veya ilkel toplummuş gibi gösterme niyetim yok. Herşeyden önce ben, kendim türküm zaten..

Konumuza dönersek, dönemin diğer toplumlarına baktığımızda; türklerden fersah fersah ileri olduklarını görüyoruz. En baştada Çinliler... Dünyadaki buluşların büyük bölümü çinliler
    tarafından bulunmuştur.
    Simya: Kimya bilimi - Astronomi: Uzay - gök bilimi
    Türklerin göçebe bir yaşam tarzı olduğundanmıdır, yoksa genetik özelliğimidir bilmem, zamanın diğer toplumlarına göre çok geri kalmıştır.
    Askeri üstünlüğü, savaşçı gücü vs bunlar karakteristik özellikleridir. Aynı şeyi Atilla ve diğer türk büyüklerinin başarılarında da görüyoruz.
    İslam öncesi türklerin ve milattan önceki türklerde dahil, diğer toplumlara karşı Astronomi, simya, mimari , ticaret ve icatlar konusunda bir üstünlüğü yoktur..

muslumanligi secmeseydik ne olurdu

Artemis tapınağı M.Ö 550

muslumanligi secmeseydik ne olurdu

Shuang M.Ö 259

Bütün bu eserler, sanat ve bilimin ışığında yapılabilir.. Atalarımız bu konuda şu veya bu sebeplerden dolayı geri kalmışlar...
    İşte başka bir örneği; bugün ABD , Marsa uzay aracı gönderebiliyor. Biz kendi uydumuzu, başka ülkelerin yardımıyla atmosfer üzerine atabiliyoruz.
    Bundan 1000 sene sonra, türk torunlarımız bunun hakkında, şimdi bizim yaptığımız tartışmaları yapacaklar.

• Eyvallah hocam. Yerleşik hayata geçen Uygur vesikalarını incelerseniz ve matbaa kullanımını vs. bunun genetik olmadığını anlarsınız. Tüm bu açıklamalar İslam öncesi için zaten.

@Dawinter
  • Ottoman_PoweR kullanıcısına yanıt
    Benim genetikden kastım, bugün böyle tanımlamalar kullanılıyor. İşte, milattan önce felanca milletin yaptığı eserler ortada. Bugünde hala gerisindeyiz, demekki genetik diyorlar..

Ben, türk tarihinin olduğu gibi anlatılmadığına, yabancı kaynaklar tarafından çarpıtıldığına veya iç-dış unsurlar tarafından editlendiğine inanıyorum. Dünyadaki en duygusal toplum türklerdir. Birde japonlar vardır.. Bu karaktere sahip bir toplumun, sanat ve ilimde geri kalmış olması bana saçma geliyor..
  • Tekrar ediyorum ki İslamiyet ile Tengricilik birbirine benzemez.

İslamiyet ile Tengricilik arasında tek bir ortak yan vardır: Cennet ve Cehennem olgusu.

İslam'da melekler vardır, Tengricilik'te yoktur.
    İslam'da tek tanrı vardır, Tengricilik'te birden çok tanrı vardır.
    İslam'da büyü yasaktır, Tengricilik'te büyü ana ritüellerden birisidir.
    İslam'da fal yasaktır, Tengricilik'te fal önemli bir yer tutar.
    İslam'da tanrı ile kul arasında herhangi bir şey yoktur, Tengricilik'te Şamanlar, TanrıLAR ile insanlar arasında bir bağlantıdır.
    İslam'da kitap vardır, Tengricilik'te yoktur.
    İslam'da ibadet için bazı kurallar vardır, Tengricilik'te yoktur.
    İslam'da bir ibadethane gerekir (toplumla beraber yaşanıyorsa), Tengricilik'te böyle bir ibadethaneye gerek yoktur.

Bunun daha bir çok örneği var. İslamiyet ile Tengricilik arasında uzaktan yakından bir bağ yoktur.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarihçi -- 20 Mart 2014; 15:44:32 >

• siyasi olarak bizim islamı seçmemiz o dönemde çok akıllıcaydı çünkü bağdat zayıf bir halife vardı ve selçuk hanedanın yönettiği topraklar üzerinde meşruyete ihtiyacı vardı.ayrıca islam dini dindaşlarına kafirlere karşı her türlü mücadeleyi etkin kılmıştır bu da ekonomisi yağmayla dönen sanayi devrimi öncesi devletleri için en önemli şeydir.selçuklar halifeyi himaye ederek ve halifenin hanedanıyla evlilik yoluyla birleşerek meşruyet kazandı ve anadolunun içlerine kadar tamamen cihad adı altında rahatça ilerlediler müslümanlığı seçmemiz o dönem için uygundu çünkü her ne kadar ata dinimiz tengricilik olsada islam daha kompleks ve birleştirici etkisi vardı.tengricilik islamın yanında reforme edilmeden zaten eriyip gidecekti çünkü yeterince güçlü değildi basit kabile ritüellerine dayanıyordu öteki ise uzun yıllar boyunca geliştirilmiş resmen sosyal bir örgüttür.sonuç olarak müslümanlığı seçmeseydik sonumuz irandaki moğollardan farklı olmazdı

• dini etkisi yok denmez lakin biz ülkecek atayiz olsaydıkda bizden pek bişi olmazdı. önemli olan zihniyet.
  • ilerlemenin nedeni salt din değil,
    gerilemenin nedeni de salt din değil...

din anlayışları/dini yorumlar etkenlerden sadece biridir...
  • Bence musluman olmasaydik muhtemelen hrlstiyan olurduk daha dogrusu hristiyanlastirilirdik ama her halukarda suan ki konumumuzdan kat be kat iyi olurduk.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olcmedim ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar yazdım telefon kapandı

Ozet geçersem birkaç olasılık var

Araplar tarafından zorla musluman olduysak bu onların bizden daha güçlü olduğu anlamına geliyor, bir sure onların hakimiyetine girip dinimizi koruduktan sonra onlar güçsüzleştiğinde yani abbasi zamanında bağımsızlığı ilan edip

İntikam ve yeni yurt arayışı içerisinde irandan bir giriş yapardık, senaryo çok benzer ama din farklı

Rusya veya hindistana gidebilirdik (peçenek veya gazneli, Babür) büyük göçü düşünürsek hazar denizinin kuzeyinden ilerlerdik, orada da kiev knezliğini yenseydik ilerde hristiyanlaşmamız için uzerimize haçlı seferi düzenlenirdi, veya biz hristiyanlığı kabul ederdik, bir yanda Hristiyanlar diğer yanda İskandinavya, Litvanya( Kiev yıkılsa en geniş hallerine daha erken gelirlerdi) ve Türkler

Orta asyada kalırdık (çağatay) sonumuz belli olurdu zaten, o zamanlar gelişen çinden nasibimizi alırdık, ilerki yüzyıllarda da rusyadan, hindistan demiyorum çünkü orada siyasi bir birlik zaten yok, sonra bağımsızlığımızı da 20.yy da kazanırdık anca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 7 Mart 2015; 19:07:43 >

• İnandığınız tanrı allah her ne içinse açın şu haritaya bakın islam nerden çıkıyor nerelere yayılıyor nereye kadar ulaşmış böyle abuk sabuk soruları sormayın sene 2015 hala yok şu savaşıydı yok şu devletti yok şu millet şöyle destroyer şu devlet şöyle loser bırakın bu saçmalıkları 1000 yıl önce hiçbir şey bu kadar komplike değil islam orduları bir şekilde anadoluyu ele geçirmiş daha sonra osmanlı denemiş ulaştığı en uç nokta bugünkü harita işte.Anadolu eninde sonunda islama giricekti zaten.
  • Mülümanlığı seçmeseydik, İslamiyet gelmezdi!

• arapların sülalesini atlardık

kaldı ki islamiyeti seçmedik. kılıç zoruyla ölüm yada islamiyet arasında bir seçim yaptık. Bildiğiniz gibi türk boylarının büyük bir bölümü iran-kuzey ırak hattından göç etmiştir ve uzun yıllar arapların himayesindeydik o napolyonvari tarih kitaplarımız yazmaz böyle şeyleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 9 Mart 2015; 15:38:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

arapların sülalesini atlardık

kaldı ki islamiyeti seçmedik. kılıç zoruyla ölüm yada islamiyet arasında bir seçim yaptık. Bildiğiniz gibi türk boylarının büyük bir bölümü iran-kuzey ırak hattından göç etmiştir ve uzun yıllar arapların himayesindeydik o napolyonvari tarih kitaplarımız yazmaz böyle şeyleri.

Bu ülke herkes tutturmuş yalan tarih diye güzel valla.21.Yy yalan tarih diye atağa kalkanlar prim yapıyor.Sizde yiyin ekmeğini tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

Bu arada şu hiç vurgulanmamış, eğer fetih yapmaya meyilli istilacı bir ırk olan Türkler Müslüman olmasaydı, İslamiyet bu kadar yayılamazdı.

Eğer islami yayma konusundan bahsedeceksek hiç bir ırk Arapların önüne geçemez:
    İslami en çok yayabilen ırk: Araplar
    İslamı en çok yayabilen devlet: Raşidun (Dört halife dönemi)
    İslami en çok yücelten devlet: Endülüs Emevi Devleti

Türklerin İslamiyetin yayılmasında değil, korunmasında etkileri olmuştur

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Bu ülke herkes tutturmuş yalan tarih diye güzel valla.21.Yy yalan tarih diye atağa kalkanlar prim yapıyor.Sizde yiyin ekmeğini tabi

mesela ilköğretim kitaplarında 1. ve 2. inönü zaferi var. inönünün kendi yazdığı kitapta bile yok böyle bir zafer

• quote:

quote:

quote:

mesela ilköğretim kitaplarında 1. ve 2. inönü zaferi var. inönünün kendi yazdığı kitapta bile yok böyle bir zafer

Zaten şu yalan tarih olayının temelinde o kitaplar var.İlkokul kitapları pompa görevi görüyor.Bu pompa toplumun rot-balans ayarını bozdu.Toplum her meseleyi ya göklere çıkarıyor ya yerden yere vuruyor.Bu karmaşada akıllı olanda yalan tarih diye ekmek yiyiyor.
    Halil İnalcık - Devlet'i Aliyye serisi var.Öncelikle onu okuyun sonrada Genç Bakışta İlber Ortaylının katıldığı programı izleyin.İslamiyet'in Türk toplumuna etkileri tarihsel olarak hakkında akademik açıdan net olarak farkına varırsınız.
    Tamam inançsız olabilirsin,İslamiyete düşman olabilirsin ama doğru kaynaklar okuyun..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten şu yalan tarih olayının temelinde o kitaplar var.İlkokul kitapları pompa görevi görüyor.Bu pompa toplumun rot-balans ayarını bozdu.Toplum her meseleyi ya göklere çıkarıyor ya yerden yere vuruyor.Bu karmaşada akıllı olanda yalan tarih diye ekmek yiyiyor.
    Halil İnalcık - Devlet'i Aliyye serisi var.Öncelikle onu okuyun sonrada Genç Bakışta İlber Ortaylının katıldığı programı izleyin.İslamiyet'in Türk toplumuna etkileri tarihsel olarak hakkında akademik açıdan net olarak farkına varırsınız.
    Tamam inançsız olabilirsin,İslamiyete düşman olabilirsin ama doğru kaynaklar okuyun..

söylediğiniz kitapları not aldım. göz gezdireceğim. ama kişisel fikrim hiçbir kitap dönemi net ve doğru olarak yazamaz. çünkü o tarihlerde türklerde tarih yazma alışkanlığı yok, mecburen pers-arap kaynakları baz alınıyor.

ama düşmanlık yok yanlış anlaşılmasın.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.