Şimdi Ara

Mustafa Kemal ATATÜRK (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
12
Favori
68.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu video vesilesi ile Büyük Önderimiz Atatürk'ümüzü bir kez daha saygıyla anıyorum...

• @Pötibör;
    Sesini de duydun artık buraya hiç uğramazsın, özleyeceğiz seni çok!
  • Anmadan geçmek olmaz.

Haberde uydurma ve yanlışlık yoksa; CHP'ce olsun.

"Cumhuriyet'in 86. yıldönümü" kutlu olsun.

Eh bugünleri de görmek varmış.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymes -- 28 Ekim 2010; 23:01:08 >
  • @Seymes;
    Ses kaydından bahsediyorsanız sanıyorum gerçek, 15-20 yıl önce o bantları Profesörün birinin eskiciden bulduğunu okumuştum gazetelerden, ( Devletimizin kurumlarına selamlar söylediğimden iyi hatırlıyorum! ) adam birkaç gün öncede TV'de bulunuş hikayesini anlattı.
    Herkese daha nice Cumhuriyet yıldönümleri görmeleri ve Atatürk'ü de hatırlamaları dileğiyle!
  • İzmir/Konak Belediyesi'nin Cumhuriyet afişlerinden bahsediyorum. Adamlar şaşırmış mı desem yoksa milletimizin çoğu gibi biliyor görünmekten mi desem; afişlere 86. yıl diye geçmişler.:)

O ses kayıtları ne?
  • canım atam ya sen rahat uyu cumhuriyet bize emanet :)

neommy ayda bir de olsa girmeye çalışıyorum, belki kültür - bilimden bir insanı hidayet yoluna sokabilirim diye. ancak kültür - bilim her zaman ki gibi buram buram materyalizm kokuyor, burnumun direkleri kırıldı bu yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seymes
    İzmir/Konak Belediyesi'nin Cumhuriyet afişlerinden bahsediyorum. Adamlar şaşırmış mı desem yoksa milletimizin çoğu gibi biliyor görünmekten mi desem; afişlere 86. yıl diye geçmişler.:)
    O ses kayıtları ne?

Zaten birileri Devlet memuruna, askere polise bu yüzden emanet etmemiş Cumhuriyeti!
    O olaydan haberim yok.
    Normalde eskiden ses kaydı filmlerde kenardaki ince şeritlere yapılır, filmin ortasında ise görüntü kaydı olurdu. Uygun ortamda korunmazsa ve uygun zamanlarda yeni ortamlara tekrar kayıt yapılmazsa zaman geçtikçe özellikle ses kaydı ciddi düzeyde bozulurdu. Bu yüzden yıllarca bozuk bir ses Atatürk'ün sesi diye dinletildi! Yukardaki filmler Devletimizin arşivlerinden atılıp Profesörün birinin eline geçme talihliliğine uğramışlar! Ses temizlenmiş ses yani cırlak eski zaman sesi değil, orjinal kendi sesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince
    canım atam ya sen rahat uyu cumhuriyet bize emanet :)
    neommy ayda bir de olsa girmeye çalışıyorum, belki kültür - bilimden bir insanı hidayet yoluna sokabilirim diye. ancak kültür - bilim her zaman ki gibi buram buram materyalizm kokuyor, burnumun direkleri kırıldı bu yüzden.

Boşver bunları Pöti. Senin " bana börek açacak " yazın çok daha şirin ve neşeli geliyor beni hak yoluna çağırmandan! ( Cok ciddiyim o yazın gerçekten çok hoştu! )
    Burnuna geçmiş olsun, yinede bu işte vardır bir hayır!

• quote:

Zaten birileri Devlet memuruna, askere polise bu yüzden emanet etmemiş Cumhuriyeti!

Öyle de, Cumhuriyet'i kelle paça sahiplendiğini sanıp afili tören ve kutlamalar yapanlar da onlar. Ara ki halkı bulasın.
  • quote:

quote:

Öyle de, Cumhuriyet'i kelle paça sahiplendiğini sanıp afili tören ve kutlamalar yapanlar da onlar. Ara ki halkı bulasın.

Halkın seçimini beğenmiyor olabilirler bence!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

quote:

Desenize Cunhur'un beğenilmediği bir Cumhuriyet.....eyvah!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    quote:

quote:

Desenize Cunhur'un beğenilmediği bir Cumhuriyet.....eyvah!

Söyleme bakarsak sizi TC Başbakanlığına yolcu edecekmişiz gibi geliyor! Halk da katılıyor, ancak İstanbul-İzmir filan işgal altına girince.

• bu gun 10 kasım 2010

yoklugunun 72. yılında saygıyla anıyorum

ATAM.
  • Sevgiyle hatırladım!
  • Bu anlamlı günde en sevdiğim sözlerinden birisini yazayım.
    quote:

"Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, muvaffakiyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir; ilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız, ilim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanında takip eylemek şarttır."
  • " ATATÜRK’TEN ETKİLENDİ

Louis Vuitton, 1992 yılından beri Çin’de.
    Carcelle bu ülkeye yatırım kararı almadan önce, Çin açılımının mimarı Deng Xiaoping ile 1980’li yıllarının başında yakından tanıyan yazar - siyasetçi arkadaşına akıl danışmış.
    Söz konusu arkadaşın Deng Xiaoping ile ilgili Carcelle’e aktardıkları bizim açımızdan son derece ilginç.
    Deng Xiaoping, dünyadaki ünlü liderlerin hayatları, icraatlarıyla ilgili yüzlerce kitap okumuş.
    En fazla etkilendiği liderlerden biri Atatürk.
    Carcelle’in dostuyla sohbette “Atatürk’ün devrimleri Türkiye’yi dönüştüren müthiş atılımlar. Örneğin Latince alfabeye geçiş. Aynı şeyi ben de Çin’de uygulamak isterdim. Ne var ki, Çin’in çok fazla lehçesi var. Bunları birarada tutan şey alfabemiz. Dolayısıyla alfabeyi değiştiremedim” diyor.
    Carcelle, Deng Xiaoping’in bu vizyonundan etkilendiğini gizlemiyor.
    “Kendisine Atatürk’ü örnek alarak alfabeyi değiştirmeyi göze alan bir liderin Çin’e parlak bir gelecek hazırladığını düşündüm ve Çin’e yatırım kararı aldım” diyor gülerek. "

Hürriyet Gazetesinde, Gila Benmayor'un bugünkü yazısından alıntı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 14 Kasım 2010; 5:50:11 >

• Tarık Akan ne kadar cahil olduğunu ispatladı :) Atatürk'ün türkü söylediğini iddia ettiği ses kaydını basına yolladı, bazı gazetelerde araştırmadan Akan'a inandılar :) Sonra Tarık Akan'da ; "ben bu ses Atatürk'ündür kesin demedim olabilir dedim, ama yine de olma ihtimali bile bizi heyecanlandırdı, beni telefonla arayıp ağlayanlar oldu" dedi :) bu kadarı da pes, Can Dündar benim kameramanımın sesi dedi, Akan'da pişkin pişkin, aaa!öyle mi? O kameramanı ben de tanıyorum dedi :)))) komedi yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle_physics -- 21 Kasım 2010; 9:23:46 >
  • m.k atatürk hakkında yine haftalarca bir şey yazılmamış. ben olmasam ulu ve kudretli atamız hakkında kimse bir şey yazmayacak, gerçekten çok üzülüyorum. yoksa unutuyor musunuz atamızı ha ?
  • UNutuluyor mu derken unutturuluyor.İlkokul kitaplarini ac bak artık sadece Zubeyda hanimö ve Ali Riza Efendi den bahsediliyor.Cok nankor bir milletiz.Bazıları ya Atatürk üzerinden siyaset yapıyor bazıları onu karalıyor yaptığı herşeyi inkar ediyor her 10 Kasım'da yalancı gozyaslari.Millet artık oyle seviyor Atayı kardes.

Kısa bir anektod:1. diferansiyel denklemler vizem 10 kasımda yanı 1 ay once falan oldu.sınav 8:30 da baslıyor.Sınavdayız saat 9,05 oldu sirenler çaldi 80 kişi ayağa kalktık ve saygı durusundayken sınavdaki gozetmen hocanın yanında aramızda gezdi gezdi ve pis pis siritti.Dusun bu insan 5 yıl sonra falan derslere girecek ki.Sozde okumus kulturlu adam yani bu adamdan prof olsa ne olmasa ne.Atasını bilmeyen insandan birşey olmaz o adam anasınıda saymaz babasınıda.

Artık boyle yetişiyor insanlar.Siz siz olun cocugunuza cevrenızdekılere TÜrk tarihini ve Atamizi anlatın her yonuyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curufperlit -- 15 Aralık 2010; 1:48:47 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.