Bu gereksiz tartışmaları neden yaşıyoruz? Atatürke ve cumhuriyete aslında içten içe kin besleyen kesimler var. Bunlar geçmişte takiyye yaparlardı, şimdi ucundan ucundan cesaret bulmaya başladılar. Ömrünü Atatürk ve cumhuriyete karşı mücadeleye adamış bir zat, "mustafa kemale kalbinde zerre muhabbet olan cenazeme gelmesin" diyor, neredeyse tüm erkan, cenazede. Bir millet vekili cumhuriyet için "reklam arası bitiyor" diyor. Alternatif tarihler yazılıyor, hergün sosyal medyada Atatürke inanılmaz hakaretler ediliyor. Doğrudan ve dolaylı. Belli bir kesim tarafından da benimseniyor bu tepkiler. Atatürkçü kesimde bir tedirginlik var. Belki bu yüzden duygusal davranışlar, tepkiler oluyor. Atatürk hatasız değildir. Yanlışlar olmuştur. Hiçbir dogma bırakmıyorum diyen Atatürkün bazı dönemlerde tabulaştırılması hatta onu korumak için bir kanun çıkarılması (ki demokrat parti donemindedir) arzu edilir şeyler değil ama bugün yaşananlar ve gidişat bu tedirginliği artırıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atmışlardı: MHP’den ‘teğmenlere destek' açıklaması (2. sayfa)
-
-
daha atatürk ölünce yaptığı her ama herşeyi yok eden inönü bunu 1939 larda yaptı.
yalan mı?
paraya bile resmini bastırdı. nuri demirağı batırıp abd den uçak almadı mı? iddia ediyorum inönü bunları yapmasaydı türkiye amerika gibi olurdu.
cahil toplumu bulup şov yapan çok. kimi dine saldırmada kullanıyor kimi savunmada.
gerçek ne peki? biz bu filmleri çok gördük ağam. çocuklar kılıç sallamışta bilmem ne. geç bunları.
-
Bahçeli'nin odasındaki 17 - 25 saati için ne düşünüyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Görmedim ki. Fotoğraf alayım.
Normal Türk bayrağı varken ne gerek var ama ! Onu açıklasana ...
Orada binlerce subay var birisi Göktürk bayrağı getirsin diğeri Uygur öbürü disiplin nerede o zaman ?
Veya o Subaylar Osmanlı bayrağı açsa ne düşünecektin ? Veya Şeriatıda simgeleyen Osmanlı'nında Sancağı Olay yeşil Tevhit bayrağı ile foto çekilseler hoşuna gidecek miydi ?
Askeriye disiplin yeridir ve öyle kafana göre iş yapamazsın bu kadar basit.
-
Doğrudur. Farkettiysen tüm bunların temelinde "Korku" duygusu var. Duygu çok kaygan bir zemin bu yüzen Soğukklanlı ve Mantığa dayalı bir uzlaşma zemini yakalmak zor. Atatürk bazı kesimler tarafndan politik ve kültürel bir iktidar aracı olarak kullanılıyor. Diğer taraf daha uzak geçmişi ve geleneği kullanıyor. 2 taraf ta duygu üzerinden güdüleniyor. O yüzden bu bilek güreşi bitecek gibi görünmüyor.
-
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/devlet-bahcelinin-ali-koc-ile-gorusmesinde-dikkat-ceken-takvim-2239283
şeriatı simgeleyen bir şey açamazlar. kendi kendine beyin fırtınası yapma.
-
Fark göremediğini için fukaranın teki olarak kalmışsın işte
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yav arkadaş kimse kimseyi sevmek zorunda değil burası kuzey kore ya da suudi arabistan değil kimse kimseye dinini yada ideolojisini dayayamaz şunu o kafasına yazın
Dediğim noktaya geldin mi ? Osmanlı Bayrağı açabilir mi mesela ? Açamaz dimi sen gericimisin damgası yerler hemen ! Askerin açacağı tek bayrak Türk bayrağı olmalı diyorum zaten. Siz element uydurma derdindesiniz ne var canım onu açsın öbürünü açsın ama şunu açmasın kim belirleyecek bunu ?
Kağıt üstünden Osmanlı'nın bayrakları içersinde tevhit bayrağıda ( Halifelik Osmanlı'da olduğu için. ) Yani işin özü böyle şeylere gerek yok. Boş beleş tartışma işte son 1 haftadır.
-
MHP olması gereken cevabı vermiş.
-
o da türk bayrğı zaten diyorum ben de sen anlamamkda ısrar edip sap ve samanı karıştırıyorsun. osmanlı bayrağı açamazsın türk bayrağı açarsın.
-
Osmanlı TÜrk devleti değil mi ne alaka ?
Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın devamı zaten...
Söylediğinin doğru olmadığını bile bile savunmaya çalışıyorsun. Türk bayrağı varken ne gerek var BAŞKA BAYRAK AÇMAYA DEMEN GEREKİYOR BU KADAR BASİT.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 3 Eylül 2024; 14:44:35 > -
osmanlı'yı destekleyenlerin(sözde osmanlı torunları) amacı başka çünkü. türk devleti olduğu için değil ideolojik amaçlarla destekliyorlar. kısaca açamazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 3 Eylül 2024; 14:47:56 > -
Sething denen tip kaçak elektrik kullanımındaki gaspı, eşkıyalığı savunan boş bir tip, bu yüzden beni bloklamıştı, cevap yazamıyorum direkt kendisine. Burada millete boş boş akıl dağıtıyor işte. Adam Atatürk'le RTE'yi bir tutacak kadar şuurunu kaybetmiş. (Elbette tanrısal özellik atfetmiyorum ama biri basit bir siyasetçiyken, diğeri askeri deha, devlet adamı ve devletin kurucusu) Sanki Euro'yu M.K. Atatürk 35'e çıkarmış gibi boş yapmış.
Merak edip baktım Kara Harp Okulunun kurucusu 2. Mahmud'a yönelik bir söylem olmuş mu diye sanki göremedim. Linkte ki haberde devletin milletin ebed müddet devam etmesi gibi bir duruş gösterildiğini çıkarımsadım.
Şahsen dönemin sultanı 2.Mahmd'u taktir ettim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X