Şimdi Ara

Mutahitin caymasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba biz ortaklarla beraber binamizi kentsele mutahite verdik bana düşen 1 arakat ve diger hissemden kalan paya karsilik 160 bin para ve anlasirken mutahitle bir arakat daha alcagimi bunun uzerine alasip verdigimizi o arakatida 450 ye anlastigimiza dair kendimiz beyaz A4 kagida arsa bilgileri ve hangi daire oldugunu inşaat bitiminde parasi odenip tapusu alinacaktir diye yazip tc ve imzalarimizi attik simdiyse gelmis bana demir artti 450ye veremiyorum 500 vericen diyor bu durumda bu kagit bnm isime nasil yarar tecrubeli arkadaslar ozellikle avukat olan arkadaslar yardimci olabilirse sevinirim

• Müteahhit ile yaptığınız sözleşme noterden düzenleme şeklinde yapılmadığı için geçersizdir.

• avcelikbilek kullanıcısına yanıt
    Noterden yapilan kat karşılığı olan sozlesme ayri bu bnm bahsettigim 4 de 2 hissedar olan ben kalan payimin üstünü tamamayip bir daire daha almak istemem bunun içinde is bitiminde ödeme yapilip tapu alinacaktir diye bos kagida aciklamali bir sekilde imzalarimizi attik mavi tukenmezli kagidin aslıda bendedir herhangi bir hukmu yokmudur hukuk yolunda
  • Erdal300 E kullanıcısına yanıt

Yine, tapu devrini konu alan her türlü sözleşmenin resmi şekilde yapılması gerekir.

Anladigim kadariyla tokatlandik bu kagit bnm hicbir isime yaramiycak demek ki bu yuzden mutahit beni acik bir sekilde zorluyor anlastigimiz fiyata ara kati vermiyor bende malzemeni 2 ay oncesinde alsaydin o zmn fiyatlar dusuktu diyorum nolacak sonumuz boyle bilmiyorum
  • Ama herhangi bir parada vermedim cunku olmayan evin kredisini cekip parasini veremem bide bunu diyor o gun parasini vermedin diye diger arsa payi ortaklarimizda anlasmamiza sahit onlarda bunun yaptigini dogru bulmuyor basta ztn anlasamasak vermezdik bu kagitta hukuk yolunda isime yarar diye dusunerek anlastim maalesef

Adi sözleşme diye bir şey yok mu? (Hukukçu değilim.)

• Bilen Biri kullanıcısına yanıt
    Valla ben bu hukuk islerini anlamadım hic kira kontratida bi kagida yazilmis notersiz bir kagit o gecerli ama bu geçersiz
  • Müteahhit arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinde kendisine düşecek olan bir daireyi size sattıysa, bu satış alacağın temliki hükümlerine tabidir ve aranızdaki adi yazılı sözleşme geçerlidir.

• zinadia Z kullanıcısına yanıt
    Ama iste noterde yapilan sozlesmede bnm alacagim daire mutahit ustunde gorunuyor ve ben hic para vermedim anlasirken basta bu miktara anlastik ve kagit yazdik noter onayli değil A4 kagida aciklamali yazip imzaladik aslıda bende
  • Noterde yapılan sözleşmede daire müteahhit üstünde görünüyorsa, satış için A4 kağıda yazılı anlaşma geçerli, noter onayına gerek yok. (Buradaki satış hukuken satış vaadi değil, alacağın temliki olduğu için noter onayı şart değil, yazılı olması yeterli)

İnşaat bitiminde para ödeyeceğiniz yazıyorsa, anlaştığınız parayı inşaat bitiminde ödeyeceksiniz.

• Bilen Biri kullanıcısına yanıt

Adi yazılı sözleşme vardır. Ancak adi yazılı sözleşme mevzuat tarafından şekil şartı belirlenmeyen sözleşmeler için geçerlidir. Örneğin kira sözleşmelerinin geçerlilik şartı olmadığı için sözlü dahi yapılsa geçerlidir (ispat mevzusu ayrı bir konudur).

Ancak taşınmaz devrini veya devir vaadini içeren sözleşmeler yalnızca resmi şekilde yapılması gerekir.

Iste bende oyle dusunuyorum ama kimisi boyle kimisi tam tersi olmaz diyor avukatlar bu arada siz hukukcu musunuz?
  • YARGITAY 3.HUKUK DAİRESİ

Tarih: 05.12.2018 Esas: 2017/10913 Karar: 2018/12358

Adi Yazılı Sözleşme İle Taşınmaz Satışı – Alacağın Temliki

Özet:

Geçerli bir kat karşılığı …… sözleşmesinde, yükleniciye ait olacağı kararlaştırılan bir bağımsız bölümün, yüklenici tarafından adi yazılı bir sözleşmeyle üçüncü kişiye satılması, Yargıtay’ın kökleşmiş uygulamasına göre, tapulu taşınmaza ilişkin bir satış sözleşmesi değil, Türk Borçlar Kanunu’nun 183 ve sonraki maddelerinde düzenlenen “alacağın temliki” hükümlerine tabi bir işlemdir. 

"Yukarıda açıklanan hukuki ilkeler ışığında, somut olay değerlendirildiğinde; davacının müteahhit sıfatıyla, arsa maliki olan dava dışı ……… Öztürk ile 15.07.2010 tarihli ‘’Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı …… Sözleşmesi’’ imzaladıkları, sözleşme ile inşaa edilecek binada bulunan dava konusu 7 no.lu …… dairenin davacı müteahhide bırakılacağının kararlaştırıldığı, davacının da anılan kat karşılığı …… sözleşmesi uyarınca kendisine düşen bu daireyi adi yazılı sözleşme ile davalıya sattığı anlaşılmaktadır. Alacağın temliki hükmünde olan böyle bir sözleşme hukuken geçerlidir."

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Önceki cevabımda anlaşılabilmesi için parantez içinde taşınmaz satışı değil, alacağım temliki hükümlerine tabi olduğunu yazmıştım ama anlaşılamamış yine de. Taşınmaz satışı resmi şekle tabidir, alacağın temliki sadece yazılı şekle tabidir.

Anladigim kadariyla her turlu mutahite bu kagidi kabullendirebilirim hukuk onunde oysa kendisi tam tersi isime yaramiycakmis gibi davraniyor dik dik vereceksin vermezsen istedigim miktari alamazsin diyor
  • Mutahitin caymasi
    Resmini ekledigim kagit altina imzamizi tcmizi ismimizi yazarak imzaladik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.