Şimdi Ara

MUTLU OLMAK İSTEYEN GELSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir insan hayatında mutlu olmak istiyorsa bazı yerine getirmesi gereken kurallar vardır.Bu kuralları aslında hayatımızda uyguluyoruzdur ama düzensiz yaptığımızdan mutlu olamıyoruz.İşte mutlu olmanın kuralları ;

1. DENGELİ BESLENME

Hayatımızın devamı için beslenmemiz gerekmektedir.Ama nelerle ve nasıl beslenilmeli ki mutlu olalım.Bir kere öğün saatlerimizi belirleyelim, yemeklerimizi yavaşca sindirerek yiyelim.Yiyeceğimiz yiyecekleri besin değerlerine göre seçelim.Omega değeri, protein değeri yüksek besinleri tüketmeye çalışalım.Ve düzenimizi oturtalım ki mutlu olalım.

2. SPOR

Yedik, içtik ama biraz çokmu yedik ne.Ya da su içtim yaradı, yemek bile yemedim diyenlerdemisiniz.Vücudunuzun şekilsiz olması mutluluğunuza engel oluyor değil mi.O halde evde bile olsak bir program belirleyelim.Günde 1 saat spor gibi.Şınavı, mekiği vb birçok hareketten oluşmuş bir programı hergün uygulayalım.Zaman geçtikçe, vücudunuzdaki değişikliği gördükçe mutluluğumuz artacaktır.

3. HOBİ

Bir hobiniz bile yok mu.Bana hobim tv izlemek, film seyretmek, soru cevaplamak demeyin.Daha kaliteli şeylerden bahsediyorum.Mesela kitap okumak, fotoğraf çekmek, roman yazmak,yüzmek gibi.Ama bu hobimizi aktif olarak yapmalıyız.Örnek kendimden, hava iyiyse tek bile olsam fotoğraf çekerim bu benim hobim.Sizde bir hobi edinip yapmaya başlayın.Ve gün geçtikçe hobinizde ileri seviyeye gelince mutlu olacaksınız.

4. SEVGİ

Kim ne derse desin sevgi vardır.Bu bir bitkiyide sevmek olur, hayvanıda olur, insanı da olur.Ama yeterki sevin.Etrafınıza sevgi gözüyle bakın, yoldaki hayvanın başını okşayın, gördüğünüz çiçeği kopramadan koklayın, annenizin,babanızın elini öpün sevginizi hissettirin.Eğer siz onlara sevginizi hissettirirseniz, onlarda size hissettirecektir.Böylece o mutluluğu yakalayacaksınız.

5. YARDIMLAŞMA

Yardımlaşma konusunda herşeyi düşünebilirsiniz.Bazen eski giymediğimiz eşyalarımızı okullarda kermeslerde satılması için bağışlayabilir, kızılaya gidip kan bağışında bulunup kana ihtiyacı olanları mutlu edip güleryüzlü hoş bir muhabbet edebilir ya da bir huzur evine gidip yaşlı teyzelerimizi, dedelerimizin elinden öpüp onların gözlerinden aldığımız o gülümsemeyi kalbimize işleyebiliriz.Sevgi yardımlaşması bile yapabiliriz.Böylece mutlu olabiliriz.

6. ŞÜKÜR VE DUA

Dünyaya gelme amacımız belli, buna göre yaşamalıyız.Elimizde ve çevremizde sonsuz nimetler var.Bu nimetlerden faydalanıyoruz ve bunu bize sağlayana minnet duygularımızı yollamalıyız.Biz şükrettikçe dahada mutlu olacağız, dua ettikçe elimizdekilerin bereketide artacaktır.Mutlu olmamız için bir neden daha.

7. UYKU

Gün boyunca yürüdük, koştuk, çalıştık sevdik birbirimizi, dua ettik ve artık yorulduk.Başımızı yastığa koyduk.Bugün ne yaptık diye düşünüyoruz.Yaptıklarımız gözümüzün önünden film şeridi gibi geçiyor.Ve hiç kimseyi üzmeden , kırmadan günü bitirdik.Ve derin bir oh çekip , tüm bedenimizi dinlendirerek sabaha zinde ve mutlu kalkmak için uykuya daldık.

Şimdi Mutlu Olmanın Tam Zamanı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canım Ülkem -- 13 Şubat 2015; 2:17:28 >

• Bunlar herkesin herhangi bir yerde karşılaşabileceği yazılar. Mutlu olmak için daha farklı şeyler lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz olsun fikir kattı, teşekkürler.
  • Mutlu olmaya çalışan kimse mutlu olamaz. Mutluluğun bir olaylar sonucunda olan bir şey olduğu fikrini atmanız gerek. Mutluluk kişisel bir ruh halidir, olaylara verilen bir tepki değil.
  • Mutlu olmak istiyorsan magaranda kal dışarda mutluluk yok okudukca bilgin arttıkça mutsuz olursun cahil ol demiyorum bilgisiz ol kuralsiz olma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Necip fazil,...kral

• quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Necip fazil,...kral

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7de 0
  • Bonzai

• İslamı anlatmışsın.

• Cahil olun bu kadar basit aslında bunun formülü.Bilgi,farkındalık insanı mutsuz eder.Ne kadar insanların iğrençliğini görebilirsen o kadar hayattan soğursun
  • Benim icin mutluluk saglikli olmaktır. Ama bunu sagligim bozulmadan once dusunmuyordum bile.. Sagligim bozulmadan once mutluluk benim icin cok kazanmak paralarin icinde yuzmek ve refah falandi..
    İnsan kaybedinceye kadar mutlu degildir, Kaybettiginde mutlu deildir, Kaybettigini kazanmaya başlayınca mutludur.. Hayat zaten bunun üstüne kurulu, ne kadar kazanıp amacına ne kadar ulaşırsan mutlulugun o kadar artar ama tepe noktaya geldinmi iş bitti.

• Mutlu olmak için farkında olmanız yeterlidir.

Farkındalık elinde olan bir şeyi kaybetmeden değerini bilmektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.