Şimdi Ara

Muvazzaf ve Sözleşmeli Subaylar Ne İş Yapmaktadır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son bir kaç aydır, personeltemin.msb.gov.tr tarafından Sözleşmeli veya Muvazzaf Subay alımı ilanlarına denk geliyorum. Bu konuda, internette o kadar bilgi kirliliği var ki, kafa karışıklığı oluşturmaktan öte geçmiyor ne yazık ki. [Kimisi muvazzaf subaylığı sadece harp okulu mezunları ile ilişkilendirmiş, kimisi sözleşmeliler için anlamsız bir şeyler karalamış, gibi..]. Her neyse.. Umarım bu konu altında temiz bilgilere ulaşılabilir ve benim gibi araştıranların/merak edenlerin de soru işaretleri ortadan kalkmış olur.

İki ay kadar önceki ilanda, öğretmen ve mühendisler için muvazzaf subaylık ilanı vardı. Ancak MSÜ'de görevlendirileceği belirtildiği için bir başvuruda bulunmamıştım. Çünkü net olarak ne iş yapılacağını anlamamıştım (Hala da bilmiyorum). Şu an ise Deniz Kuvvetleri'ne muvazzaf olarak alınmak üzere ilan var. Ancak, yine internete ve kılavuza bakıldığında iş tanımı ile ilgili aydınlatıcı bir içerik mevcut değil. Dolayısı ile aşağıdaki soruları sormadan edemiyorum. Lütfen bilenler yardımcı olsun.

1) Bu kılavuzlarda sayfalarca başvuru ve kabul şartları yer alıyor iken, neden iş tanımından net olarak bahsedilmiyor?

Örneğin, ben bilgisayar mühendisliği'nden mezunum. Bu şekildeki ilanlarda kabul edilipte,

2) Sözleşmeli olarak istihdam edilirsem, kendi mesleğimi mi icra edeceğim, yoksa bir anda bir çatışmanın ortasında mı bulacağım kendimi?

3) Sözleşmeli olursam, bir sonraki sözleşmenin yapılmama ihtimali var mıdır? [Örneğin, yaş gibi bir durum baş ağrıtır mı ya da performans beğenilmezse ikinci bir sözleşmenin yapılmaması söz konusu mudur?]

4) Sözleşmenin yenilenme şartları nedir?

5) Muvazzaf subay olarak istihdam edildiğimi düşünürsek ve 2, 3, 4. soruları buna göre uyarladığımızda cevap ne olur?

• Öncelikle aslında iş tanımı yapılmamasının tek sebebi askerin sınıfı ne olursa olsun görevi değişkendir.Sözleşmeli de olsanız muvazzaf da olsanız ihtiyaç dahilinde her türlü görevi yerine getirmek mecburiyetindesiniz.

Aynı şekilde yine ihtiyaç dahilinde karakol,karargah veyahut komutanlıklarda kendi işinizi yapma durumunuz da var yani her şey mevcut duruma göre şekillenir.Askerlik demek belirsiz bir gelecek demektir. :)

Sözleşme iptali ise disiplinsizlik,askeri ahlaka uymayan durumlar ve türevi şeylerde mümkün..Bir de sağlık var tabii ki ama merak etmeyin devlet hastalanınca sözleşmeyi direk iptal etmiyor bunun belirli süreleri var ağır bir hastalık geçirmedikçe kolay kolay iptal olmaz.Bu tür şartları sağlar ve gerek disiplini bulundurursanız ekstrem bir durum olmadıkça sözleşme yenilenebilir.

Muvazzaf ve sözleşmeli farkı ise şudur;

Sözleşmeli subayların gelebileceği belirli rütbeler vardır bunların üstüne çıkamazlar.
    Sözleşmeli subayların sözleşme yenileme gibi bir durumu oldukları için her zaman diken üstündedirler.
    Sözleşmenin maksimum süresi vardır 21 yıl bundan sonra uzatılamaz mesela.

Aynı oldukları durum;

Özlük hakları aynıdır.
    Maaşları aynıdır.

Askeriye çok belirsiz bir ortam yani her şeyden etkilenir.Siyasi,ekonomik bütün gelişmeler askeriyeyi etkiler bu sebepten dolayı kesinlik yoktur.Yardımcı olduysam ne mutlu bana :)

• Bir de sözleşmeliden muvazzafa da geçilebilir siciliniz iyiyse.

Askerlik cidden çok güzel bir meslektir ama her insan için uygun değildir.Disiplin ve değişken bir hayata ayak uydurabileceğinizi düşünüyorsanız bence şansınızı deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.